2008-07-26

Atostogų ramybė

Po birželio pabaigos ir liepos pradžios beprotiškos karuselės, kai nebuvo laiko net pagalvoti apie dienoraštį - atėjo šiek tiek ramesnis laikas. Šias eilutes rašau iš Alandų salų, kur mes su Rasa jau trečią dieną džiaugiamės visiška ramybe. Alandų salos - tai Suomijos Palanga ir Druskininkai kartu sudėti, tik su vienu skirtumu - stulbinančia ramybe. Dabar sėdžiu ant uolėto jūros kranto kažkokioje saloje, jūra sekli be galo ir šilta, kainos už namelį ant kranto kaip lietuviškoje kaimo sodyboje, o ramybė nemokama. Užvakar 5 ryto išlipę iš kelto numynėme 90 km, vakar per karštį ir kalnelius numynėme 60 km, šiandien tinginiaujame ir deginamės.Temperatūra +30 laipsnių, nei debesėlio, minti neįmanoma. Rytoj kelsimės į mažas saleles. Gal bus ne taip karšta. Keltai nemokami.

Tiesa, prieš tai savaitę dideliu klegančiu būriu pramynėme per Lietuvą - tradicinis 'Suk į dešinę'. 40 bendražygių, 700 kilometrų. Įspūdžius žiūrėkite mūsų 'youtube'.

Nors vežuosi krūvą programos tekstų, bet dar neprisėdau. Tačiau kiekvieną dieną tokios ramybės yra vis labiau - praskaidrina mintis ir sau tvirtina ryžtą drąsiems žygiams.

5 komentarai:

Vincentas Vienožinskis rašė...

:) Dar vienas atradimas. Super. Jaučiu nuoširdų Lietuvišką pavydą...
Gerų atostogų

Onutė rašė...

Linkiu Jums su p. Rasa nepakartojamų vasaros atostogų įspūdžių ir puikaus poilsio :)

geras rašė...

Sveiki, is anksto atsiprasau, kad isibroviau i Jusu ramybes kampeli.

Portaluose perskaiciau zinia apie Jusu dalyvavima Second Life ir is to galiu suprasti, kad ramybe vyrauja tik specifiskai siame bloge:)

Gerb. Andriau, mano galva, esate nenuoseklus.

Kazkuomet tikejau, kad visiskai rimtai istojote i blogeriu gretas. taciau, akivaizdu, kad si darzeli apleidote. nors blogas - vienas is labiausiai paplitusiu budu bendrauti su interneto bendruomene, telkti sava diskusiju erdve.

Gal nusivylete. tuomet, matyt, butu pravartu tiesiog uzdaryti merdinti bloga.

pametes si uzsiemima, kurio tikrai nelaikyciau beprasmisku, metetes i kitas erdves ir ten vel porinat apie naujuosius issukius, naujus komunikavbimo budus.

Neatrodo rimtai.

Pretenduojate tapti politiku, paskelbusiu bemaz daugiausia inovatyviu iniciatyvu, ir daugiausia ju "pametusiu".

Kodel tureciau tiketi jusu ketinimu rimtumu? Desines koalicijos skelbtoji ideja - kazkur, Rusijos sulaikymo strategija - kazkur, aukstojo mokslo reforma - bet kur, kova su korupcija - isvis nezinia kur.

Norit nuosirdaus ivertinimo - nusibodo.

Jus kaip tas irenginys, "spjaudantis" leksteles sportinio saudymo varzybose.

Brainstorm and nothing more.

Nenoriu, kad sias pastabas suprastumet kaip jusu darbo neigima. neapibendrinu. tiesiog sakau - matau aiskia nuoseklumo problema, kuri transformuojasi i daugeli kitu ir galiausiai tampa esmine pasitikejimo problema. Ar esate "kaip visi" ar esate kitokie?

Mauras rašė...

Tiesą sakant, esu nusivylęs TS-LKD rinkimine programa. Labai silpna. Gal todėl ji tsajunga puslapiuose net nėra matoma, pavyko rasti tik LRS.LT? Jei Vokietijoje rimtos partijos sukuria ir skelbia visuomenei savo programas likus 9 mėn. iki rinkimų, jas aptarinėja debatuose, mes, Lietuvos rinkėjai likus 2 mėn. gauname literatūrinį vizijų ir šūkių rinkinį, kurį sukurti tereikia vidutinio pijarinės kontorėlės rašytojo. Ir jau nesvarbu, kad šūkiai teisingi, jie tokie pat teisingi kitų partijų programose. Bet ką jie reiškia gyvenime, ką TS-LKD po rinkimų gavę didesnį balsų skaičių Seime, siūlys keisti valstybės įstatymuose, jei formuos vyriausybę - ką darys energetikoje, finansuose, užsienio politikoje, krašto apsaugos ir vidaus saugumo sistemoje - niekur nekalbama.

Žodis "energetika", kuris jau pora metų visų lūpose, o pakilus kainoms nuo rudens, taps rykšte, programoje paminėtas 1 kartą. Žodis "infliacija", apklausų duomenimis labiausiai neraminantis rinkėjus - nė karto! Visiškas idėjų badas, ar tiesiog nenoras bendrauti su rinkėjais apie esmę, paliekant viską "tegu pirma išrenka, o paskui kaip išeis" ir deleguotų į Seimą ar vyriausybę asmenybių nuožiūrai? Tuomet tai galima vadinti paprastai - benderišku požiūriu.

Ypač stebina, kad partijos vadas esant tokiai apgailėtinai situacijai leidžia sau važinėti dviračiais ir atostogauti. Na, dar susirenka partijos kolegų ratelyje. Pritariu *geras*, visais atžvilgiais idiliška ramybė.

Atsibuskit!
Vis dar tikiuosi pamatyti nors užuomazgą konkretumo ir veiksmų plano. Jei tikrai norite atpratinti rinkėjus balsuoti už padailintus kompiuteriais veidelius afišose, nėra kito kelio.

PS. O frazės tipo "Persirgę vagnoriško populizmo liga, mes nebenorime ir nebegalime savo dalyvavimo politikoje grįsti neįvykdomais pažadais ir smulkiomis apgaulėmis" rimta save laikančios partijos dokumente apskritai nesuvokiamos. Čia kaip skiepai, nuopelnas ar kas? :)

Onutė rašė...

Linkiu brandaus rudens, gražių dienų,prasmingų darbų. :)