2008-06-09

Įsmeik trispalvę

Šiandien paskelbėme internetinę "Baltijos Kelio 2.0" akciją - įsmeik trispalvę ten kur esi, įdėk savo nuotrauką su lietuvišku ženklu į tautiečių galeriją, ir parašyk, kodėl didžiuojiesi būdamas lietuviu. Paprasta, bet žiūrint į žemėlapį ir nuotraukas darosi vis gražiau. Per pusdienį 800 įrašų. Taip ir norisi pasakyti: lietuviai - jėga. Jeigu dar visi įdėtų savo nuotraukas - turėtum Besididžiuojančių Lietuvių Albumą. Pavarčius tikrai nuotaika praskaidrėja.

Šiandien Kauno rajone tęsėme Sąjūdžio jubiliejaus minėjimą. Visi kartu pažiūrėjome Anušausko ir Sviderskystės dokumentinį filmą apie partizanų generolą Žemaitį. Sukrečia. Nuo to laiko prabėgo nepilni 60 metų. O atrodo - taip daug. Tuo tarpu šiandieninis jaunimas visai nebežino, kas buvo prieš 20 metų - vienam susitikime paklausiau abiturientės ar ji žino kas tai buvo ir ką reiškia raidės CK, ji nuoširdžiai atsakė, kad tikrai nežino. Gal ir gerai, kad nežino. Už tai žino, kaip internete įsmeigti trispalvę.

Tokius minėjimus tęsime visoje Lietuvoje.

19 komentarų:

same685 rašė...

Gerbiamas Andriau,

Tai kaip ten su ta diskriminacija? Kodel lygių galimybių užtikrinimą visiems taip sunku nuryti? Negi tikrai nekelia jokių abejonių tokia situacija, kai TS vertybinės nuostatos ima sutapti su visokių mazuronių ir galvonų nuostatomis? Prakalbus apie toleranciją, kvapelis sklindantis iš rytų jau neatrodo toks atstumiantis?

Simas K. rašė...

Siaip, grazi iniciatyva. Bet ir vel juokinga, kai daroma pries rinkimus. Kur jus, konsrvatoriai, buvote visus nepriklausomybes metus?? Kur jusu grazios iniciatyvos?? Nereikia pudrinti akiu. Jei jau naudojates naujomis technologijomis, tai naudokites ismintingiau. Tai praktiskai neitakos rinkimu eigos. Garantuoju.

O, siaip, as irgi buvau bededas velevele, bet susilaikiau... Atsibodo tas geriausiu laiku ir ivykiu politizavimas. Net Sajudis tapo vienos partijos politizuotu sparnu. Ir visa tai vyksta rinkimu isvakarese. Slykstu...

Domas rašė...

p. Kubiliau,

tiesa pasakius esu stipriai nusivyles ir pasimetes pastaruju iniciatyvu is jusu partijos deka.

pradejot reguliuoti moterims nestuma, patvirtinot diskriminacini seimos modeli, specialiai nebalsavot del diskriminacijos pries mazumas ir pan.?

kazkada pats kalbedamas apie sajudi minejot didziausia pergale - laisve, bet su tokiomis iniciatyvomis zlugdot laisva visuomene!

as suprantu tuos zmones, kuriem nepriimtinos pvz geju santuokos ar panasiai, bet siuo atveju stipriai perlenkta lazda.

as maniau, kad konservatoriai pazangesni ir labiau ispruse zmones. negi jus kopijuosit lenku konservatoriu metodus?

Minisitras Pirtininkas rašė...

puiki ir pakankamai išbaigta akcija, orientuota į savieigą. įdomu bus stebėti kai aktyviai žmonės registruosis. Matyt gerai pasirinkta ir tikslinė auditorija - jaunimas, dėl kurio TS turi pasistengt pakonkuruot su liberalais dėl elektorato padidinimo.

Tačiau be šios akcijos, reklamos TV ir laikraščiuose reikia realesnių įrodymų, kad TS yra pajėgi garantuoti būtinas permainas.

reklaminiame klipe kalbate stovėdamas vietoje. nežinau tai sąmoninga ar ne, tačiau tai tarsi įliustruoja esamą TS padėtį - buvimą ilgalaikėje opozicijoje ir tenkinimasi tuo. Taigi statisška pozicija neįtikina, kad esama ryžto ir pajėgumų įgyvendinti proveržį būtinose srityse.

Taigi, kada ir kodėl visuomenė turėtų patikėti, kad jūsų partija iš esmės pajegi ne deklaraciojomis bet veiksmais imtis darbų. patikėti turi ne tik tradicinis rinkėjas, kurios atsargos 12-15 proc, bet patikėti turėtų dvigubai ar trigubai žmonių. kad patikėtų - turi būti įtikinama. deja to įtikinamumo dar nematyti.

as rašė...

simui.

prasovei su komentaru. ne rinkimams tai skirta, o jubiliejui pazymeti. tad jeigu to nesugebi suprasti tai bent pasisteng to neparodyti:)
as savaja veliava ismeigiau.

Simas K. rašė...

prasovei su komentaru. ne rinkimams tai skirta, o jubiliejui pazymeti. tad jeigu to nesugebi suprasti tai bent pasisteng to neparodyti:)
as savaja veliava ismeigiau.
===============
Jei zmogus sako, kad jubiliejui, tai ne reiskia, kad tikrai taip ir yra. Be to, manau, kad 80% padejusiu veleveles yra tiesiogiai ir neteisiogiai susije su konservatoriu partija... Labai seniai teko susidurti su keliu partiju PR triukais. Tie metodai man itin gerai pazistami. Tai prilygsta tu paciu DP ir TT medodams...

cuba.. rašė...

to as

Kaip ne rinkimams ?! Tu parodyk man dabar nors viena siuo priesrinkiminiu laikotarpiu politiku vykdoma akcija, kuri nebutu skirta tik tam, kad kuo paprastesniu budu pritraukti rinkeju balsu.

Paprasciausias populizmas ir tiek. Deja savo komentaru pats akivaizdziausiai ir parodei, kad nesugebi to suprasti..

as rašė...

ok :)

nenoriu gincytis ir tusciai rasineti, nes vis viena tai bus taip kaip jus jau pasakete.
bet manau, kad niekas nedaro 50-mecio minejimo, kuomet jiems yra 32.
tad logiska, kad toksai puslapis atsirado dabar, kai neuzilgo bus svenciamas baltijos kelio jubiliejus..
tiesa, zmogus, norintis matyti tik blogus ar negatyvius dalykus visada tokius ir matys.

p. kubiliui turiu klausima - kada bus pristatytas jusu planuojamas ministru kabinetas ir veiksmu planas kaip iveikti siandienines valstybes problemas.

Simona rašė...

to as

Ar logiška, kad tam puslapy, kur galima ismeigt vėlevėles, pasisako Kubilius? ir to pasisakymo stilius, aplinka tokia pat, kaip ir per tv rodoma Kubiliaus reklama, kai jis stovi pievelėje ir kažką kalba?
Jei politikas tikrai nenori saves reklamuot, naudodamasis tokia proga, tai kam Kubilius sieja savo veidą su Sąjūdžio jubiliejum? Negi esi toks naivus ir galvoji, kad jis geros valios vedinas sugalvojo štai taip pagerbti tokią datą:-))))

Domas rašė...

beje, siulyciau atkreipti demesi i sita straipsni, manau butina i tokius faktus atsizvelgti:

http://www.balsas.lt/naujiena/200159

Rimas rašė...

Nežinau nei prie kurios temos rašyti, bet manau šiandieną daugelis mūsų pakraupo nuo Vilniaus miesto policijos komisariato viešosios policijos Migracijos tarnybos viršininko Gintaro Bagužio pasisakymo. Ne, ne dėl nepagarbių žodžių trečiųjų šalių piliečių atžvilgiu, bet dėl mąsto, kuriuo mūsų šalis nutautinama. Gal bloge ir yra tam skirta tema, neužtikau. Tikiuos atsiras bendraminčių ir p. Andrius pateiks savo požiūrį, labai norisi žinoti Tėvynės sąjungos poziciją. Ko gali būti verti vėliavų smaigstymai, Sąjudžiai ir visa kita beletristika, jei iškilus realiam nutautinimo pavojui dėl tokio mąsto imigracijos iš trečiųjų šalių tylima it vandens į burną prisisėmus. Manau jau pribrendo laikas atvirai apie tai prabilti, ypač artėjančių rinkimų fone, manau kaip vieną iš pagrindinių savo tikslų TS turi sau iškelti lietuvių tautos, išvargintos emigracijos ir mažo gimstamumo bei naujų iššūkių dėl imigracijos iš trečiųjų šalių, išsaugojimą. Priešingu atveju ko vertos partizanų aukos pokario miškuose, ko verti tautos vargai Sąjūdžio ir kovos dėl nepriklausomybės metais, jei besotis verslas Lietuvą prikimš svetimtaučių, nė nenumanančių to, kas aukščiau buvo paminėta?

same685 rašė...

Rimui:

Imigracija, jei protingai valdoma, praturtina sali, o ne nutautina. Jei galima rinktis, renkuosi kaimyna kinieti, kuris cia atvaziavo pasiruoses dirbti, o ne vidutini statistini lietuvi, kuris laka 8,1% "alu", tada isvaziuoja pasivazineti su dulketa audine, tada grizes apdauzo zmona, o visa kita laika leidzia skusdamasis mazais atlyginimais, ir laukdamas slapios desros is vyriausybes.
Ne labai iziuriu, ka visame siame paveiksle reiketu saugoti nuo nutautejimo.
Nutauteti skatina ne greta gyvenantys kitokie zmones, o provincialus uzsistovejusios balos, kokia esame dabar, dvokas. Nuo jo is tiesu norisi dingti kuo toliau. Ilieti sviezio vandens ir sujudinti sita pelke - seniai metas.

Mauras rašė...

o man rimtai užkliuvo pats siūlomas parašo tekstas ir meniu formuluotė:

Aš didžiuojuosi būdamas lietuviu, nes...
(3. Prisijunkite prie tautiečių galerijos)

Ar Baltijos kelyje v2 jau galima dalyvauti tik lietuviams? Būtų keista, panašu kad Bk v2 "gamintojai" apie tai negalvojo (tai suprantama, Gauminoj dirba 20-mečiai), o iš TS niekas atidžiau nepasižiūrėjo. Prisiminkime Sąjūdžio šūkį - "už jūsų ir mūsų laisvę". Tai ne smulkmena.

Rimas rašė...

skirta same685. Tu paskaityk ką tu parašei. Demagogija ir nesąmonė kažkokia, nematau prasmės net bandyt diskutuoti su tokias pievas rašančiu piliečiu... pasirodo ir tokių čia pasitaiko kaip sakoma, delfi lygio komentatorių... O šiaip, p. Andriau, straipsnelis tema apie imigraciją jūsų bloge būtų labai aktualus.

Unknown rašė...

Miela Simona,

man kažkaip nepatinka tie tavo komentarai.
Buvo čia toks Vytautas, tai pagaliau susiprato, kad nusibodo visiems su savo įkyria kritika...
Manau ir pačiai laikas pagalvoti, kad esi jau nusibodusi priekaištaudama, kritikuodama ir pastoviai nepatenkinta...

same685 rašė...

Brangus rimai,
Demagogija yra štai čia: „yra nutautinama“; „Sąjūdžiai ir visa kita beletristika“; „iškilus realiam nutautinimo pavojui dėl imigracijos“; „besotis verslas prikimš svetimtaučių“. Atpažįstama?
Ir įdomu, kodėl mes galvojame, kad vietiniai geriau nei svetimtaučiai numano visa tai, kas ten buvo vardijama? Klasikinis išankstinės negatyvios nuostatos pavyzdėlis.
Beje, žodyje „mastas“ naudoti nosinę raidę yra klaida. Jei jau rūpinamės nutautėjimu, savo kalbos mokymasis yra tiesesnis kelias nei ksenofobijos kurstymas.

Simona rašė...

to same685

Super komentaras, labai konkreciai!:-)

Rimas rašė...

same'ui Cha, juokiasi puodas, kad katilas juodas, tu savo komentarą geriau paskaityk, kur nė vienos lietuviškos raidės nepažįsti :) Aiškus man čia esančių komentatorių lygis ir neveta veltui burnos aušinti. Beliktų tik palinkėti, kad tavo bevardi same685 darbo vietą užimtų koks atvykęs "draugiškasis" kinietis. Beje, tas jau prasideda darbo rinkoje, ankscčiau darbdaviai gasdindavo - nedirbk, jei nenori, už durų šimtas laukia, dabar, sumažinę algą - nedirbk, jei nenori - baltarusių ir ukrainiečių, kiniečių eilė laukia.
Sėkmės jums čia niekalus tauškiant.

Vytautas rašė...

rimai tu pasakyk kad esi konservatorius ir visiems bus aišku dėl tavo komentarų;-) jūs gi mėgstat įžeidinėt žmones, tas nesvetima net pačiam kubiliui.