2008-06-16

Apie gyvenimą

Šiandien pabandžiau paaiškinti, kam socialdemokratų valdymo metais gyvenosi gerai ir kam nelabai. Mano įsitikinimu, statistikos duomenimis paremti šio teksto grafikai kalba patys už save.

2 komentarai:

Mauras rašė...

Straipsnis analizės prasme per daug paviršutiniškas, bet peršama mintis - visiškai teisinga: "socdemų-valstiečių-libcentristų" (o iki pernai rudens - ir konservatorių) remiama
seimo dauguma ir vyriausybė vykdė į verslą orientuotą neoliberalią politiką.

Grafikai, tikint kad juose skaičiai teisingi, rodo kad įmonių pelnai padidėjo, o realus pragyvenimo lygis nuo 2000 m. krito. Kieno pelnai ir kodėl padidėjo? Kodėl (dėl kokių priežasčių) pragyvenimo lygis krito? Ką reikia daryti (mokesčių sistemoje, ekonomikoje) kad nestabdant ūkio augimo pakeisti valstybės teisinės bazės orientaciją ir sustabdyti atskirties tarp piliečių grupių didėjimą?

Atsakymų nėra. O gaila, vien kritikos šiais laikais nepakanka kad pelnyti pasitikėjimą. Linkiu autoriui apjungti kritiką su idėjomis ką daryti, kitaip TS-KD rizikuoja ir toliau likti nedaug lemiančių opozicinių kritikų vaidmenyje. Sėkmės!

Simas K. rašė...

Tenka sutikti su mauru... Bet norisi dar pridurti, kad kai kurie skaiciai ir turetu buti tokie. Kodel? Naivu tiketis, kad kylant pelnams kils ir atlyginimai. Kazkaip po truputi persamas labai jau itartinas lygybes principas - uzsidirbai, pasidalink... Deja, kaip bepaziuresi, tai nera demokratijos principas (neminesiu kas norejo ivesti tokia "lygybe"...). O socialdemokratai, mano manymu, padare viska ka galejo padaryti siuo atveju. Zinoma tai nedaug. Bet geriau nei nieko. Be to, juk patys TS pries praejusius rinkimus aiskino, kad pazadai apie atlyginimo kelima ir pan. yra populistiski... Nuo verslo grupuociu itakos neapsaugota ne viena partija. Taigi, vienareiksmiskai viska vertinti - naivu ir kvaila... Matyt ir taikoma i toki rinkeju rata...