2008-04-07

Griūtis?...

Ministrė Žakaitienė traukiasi. Tiesą sakant, tai teko prognozuoti dar tada, kai mokytojų streikai tik prasidėjo - jei Vyriausybė nesusitars su mokytojais, ministrė turės pasitraukti. Vyriausybė neieškojo sutarimo su mokytojais, bandė juos įveikti savo propagandine gražbilyste ir pasiekė tai, ką buvo nesunku atspėti.

Ministrės pasitraukimas nestebina. Stebina ta proga pažerti kaltinimai Seimo opozicijai. Jei ne opozicijos atkaklumas, Vyriausybė iš viso nebūtų ieškojusi sutarimo su mokytojais.

Tiesą sakant, ne pirmą kartą klausausi socialdemokratų propagandinių pareiškimų ir stebiuosi - ką tokia propaganda vis dar norima paslėpti. Ciniška propaganda tik spartina griūtį. Deja, toje žlungančioje propagandinėje mašinoje nebematai jokio nuoširdumo ir žmogiškumo. Tokia propagandinė politika praranda bet kokį ryšį su realybe ir galų gale yra pasmerkta žlugti.

Atrodo, kad lygiai tas pats klostosi ir su energetiniu liūtu. Nepaisant visos propagandos, viskas eina šleivai ir kreivai. Šiandien turėjau išsakyti griežtų pastabų dėl naujausių sutarčių variantų, kuriuos nėra atspindėta tai, dėl ko taip ilgai kovojome svarstant įstatymą. Ir toliau Nacionalinio Investuotojo veiklos tikslu lieka tik naudos sau ir akcininkams siekimas. Nors įstatyme pavyko įrašyti, kad yra du lygiaverčiai tikslai - pelno siekimas ir strateginių projektų realizavimas.

Premjeras savo atsakymuose į mūsų frakcijos užduotus klausimus taip pat atskleidė, kad Vyriausybė jau dirba pagal principą "kasti griovį nuo tvoros iki vakarienės". Premjeras savo laiške nurodė, kad jokio kalendorinio veiksmų plano Vyriausybė neturi, kada derybos dėl "LEO.LT" turi būti užbaigtos ir pati kompanija įsteigta. Šalia to, kitame laiške Premjeras nurodė, kad iki šiol Vyriausybė Europos Komisijos nėra informavusi, kad iki 2010 metų Elektrėnų elektrinė nebus modernizuota. O Komisija vis dar galvodama, kad taip įvyks, remia savo poziciją dėl Ignalinos II bloko uždarymo.

Va taip ir gyvename...Griūtis, kuri niekam nėra maloni.

4 komentarai:

mk rašė...

Nustebino dar vienas dalykas. Berods jau kelintą sykį teigiama:

2004 metais inicijavau pirmąjį lietuvišką Nacionalinį susitarimą dėl ekonominės ir socialinės pažangos.

Bet dėl tam tikrų asmeninių priežasčių labai gerai prisimenu, jog šis susitarimas buvo pasirašytas 2002 m. gruodžio pradžioje, rinkimų kampanijos metu.

Nors 2003-2007 m. BVP augimas buvo pakankamai didelis, bet jau 2003 m. vasarą, politinio sezono pabaigoje, nebeliko vilčių, jog valstybė nesiblaškys ir nuosekliai laikysis suderintų prioritetų.

robus romulus rašė...

Vienas VPU destytojas po rugsejo 11 ivykiu per paskaita sako " isjunkite diktofonus, ka pasakysiu; jeigu reztusi lektuvas i svietimo ministerija ir visi ten susprogtu, ar labai nukentetu lietuvos svietimo sistema? Kaip vaikus moke taip ir mokytu, kaip universitetai dirbo taip ir dirbtu". Juodas jumoras, taciau situacija svietime per tiek metu is esmes nepasikeite. O svietimo ministres atsistatydinimas, tik bandymas nuleisti parako statines gara, nieko daugiau.
Pazvelkime toliau? Ok.
Distancija tarp senosios proferos ir jaunosios profesuros dideja- testinumo nera, distancija tarp senuju pedagogu ir naujuju dideja. vakar isgirdau, kad lietuviai neidomiai losia sachamatais, todel kad, valdo "seniai" (gink Dieve , nenoriu izeisti amziaus, tik islaikyti sio arogantisko ajunuolio teksto autentiskuma), neisileidzia jaunu....
Gal politikoje tas pats
:)

Noriu kalbeti apie elgesio metoda, kultūrinę spragą, kultūros veiklos metodų spragą. Tai nepolitinė spraga. Taip atrodo, kad kazkur VISI Lietuvos zmones turi ta pačią spragą, ji visur, netgi troleibusų kontrolierės, policininko, pedagogo veide ir elgesyje. Kol sita spraga nebus uzlopyta, niekas Lietuvoj nesikeis be isorinio isikisimo (Euro fondu ar Rusijos provokaciju). Vienam renginyje prof. V. Landsbergis paminejo apie dabartini nauja pavoju Lietuvai, Pavoju atsilikti nuo kitu valstybiu .

Taip kad tikroji griūtis dar tik gresia, ir po kokių 20-50 metu galutinai. Nebent ...

:)

Unknown rašė...

to robertas

Deja, bet tas VPU destytojas visiskai buvo teisus del ministerijos:-)

mk rašė...

Suprantama, pritariu dienoraščio autoriaus teiginiui, kad propagandinė politika praranda bet kokį ryšį su tikrove ir galų gale yra pasmerkta žlugti.

Bet tasai žlugimas gali užtrukti ne vienerius metus. Manau, kad šiuo metu valdantieji savaime nei skęsta, nei griūna, o susirūpinę daugiausia gana savotiškomis problemomis. Todėl tik grasinimai tiesioginiu
nepasitikėjimu
galbūt privers juos kažką konkretesnio nuveikti. Neturi svaresnio pagrindo aiškinimai, kad visos pastangos pavėluotos, belieka kantriai laukti išganingos spalio 12 – G.Vagnorius 1992 m. liepą buvo atstatydintas likus tik kiek daugiau nei 3 mėn. iki Seimo rinkimų.

Propagandos mašina veikia gana darniai, nei tik aiškina, kokia kvaila Seimo opozicija, ypač konservatoriai, bet ir mėgina įteigti, jog realiai G.Kirkilo nuversti nesiekiama, o ir nereikia. Bo „visi [?] supranta, jog dabar, kai jau neoficialiai prasidėjo Seimo rinkimų vajus, naujo ministrų kabineto sudaryti būtų neįmanoma“.

Tad išlikimo ir rėmėjų interesai pakankamai stiprūs. Tai iš dalies paaiškina, kodėl socdemai taip lengvai priglaudžia visokio plauko perbėgėlius. Nors tai rodo, kad šioje partijoje neliko jokių kriterijų ar principų, pagal kuriuos į Seimo frakciją žmonės priimami arba ne. Nesitikima, kad tokie chameleonai gali ką nors gero atnešti per rinkimus, nors kiek sustiprinti jos gretas. Siekiama vien tik momentinės naudos. Jei tokiu būdu LSD partija ir nepakels savo reitingų, tai pagelbės koalicijos partneriai, kuriems, kaip jau čia rašiau, nelabai yra kur dėtis.

Visa tai kiek primena tokį pasakojimą:

Brežnevas aname pasaulyje klausia Černenkos:
- Klausyk, Konstantinai Ustinovičiau, ar nežinai, kas dabar vietoj manęs, SSKP CK genseko vietoje?
- Turbūt jauniausias politbiuro narys Miša Gorbačiovas.
- O kas jį palaiko?
- Kol kas jis pats neblogai vaikšto, tad palaikymas jam lyg ir nebūtinas.
Brežnevas nustebo:
- Šitaip nebūna. Be palaikymo vaikščioti tikrai įmanoma, tačiau valdžios kėdėje išsilaikyti ilgesnį laiką – nė pro kur. Žinau, ką sakau, ne populiarumo, bet palaikymo dėka 18 metų išsėdėjau, nors ir vos paeidavau...