2008-04-06

Dviračiai: FiDi nauda ir šeimos vertybių išbandymai

Vakar pratinginiavęs pusdienį ir tuo pačiu pražiopsojęs FiDi esminius rytinius renginius, popietę šokau ant dviračio. Tiesa, šuolis ant dviračio buvo gana lėtas, nes po žiemos teko pasikeisti kamerą.

Kadangi išvakarėse nusipirkau net kelias kiniečių gamybos kameras, tai išmynus netrukus suvokiau, kad kiniečių kerštas už mano paramą Tibetui yra labai sofistikuotas - kamerą nuolat leido. Todėl nenustebau, kai nuo Valakampių per Žirmūnus ir Vingio parką galų gale atmynus iki Senamiesčio, kamerą pagaliau nuleido visiškai beviltiškai. Niūriai besistumdamas Pilies gatve (kur pakeliui suvalgiau picą), tyliai mąsčiau kieno keršto auka aš tapau - ar kiniečių, ar interpeliuoto premjero (nes pastarojo dovanotą dviratį taip nesėkmingai myniau).

Vilties švyturys nušvito tik tada, kai niūriai sliūkinant pro "Pilies Menę", staiga buvau sustabdytas kavinės šeimininko, Fizikos fakulteto Alumni Prezidento Alfos Ambrazo, nes pasirodo, kad visi lauko staliukai buvo apsėsti FiDi veteranų. Smagu buvo pamatyti daugelį pažįstamų, įskatant energetikos kainų reguliatorių V.Poderį.

Po bokalo alaus, paaiškėjo, kad tarp veteranų, yra dviračių mėgėjas-profesionalas, kuris per tris minutes sutvarkė mano dviratį.

Po tokio reikalų posūkio dar kartą įsitikinau, kiek galinga yra fizikų bendruomenė. Bendruomeniškas padangos pakeitimas mano įsitikinimu yra ne mažiau svarbu, nei tai, kad fizikai derasi dėl Ignalinos AE neuždarymo, vadovauja užsienio reikalams, saugumui, energetikos kainoms ir rinkimų organizavimui, vargsta Seime ar Europos Parlamente (neskaitant pasiekimų visose kitose srityse).

Įkvėptas tokio viltingo dviračių reikalų posūkio, šiandien iš ryto Rasą pasodinau ant tandemo ir išmynėme link Trakų. Kadangi kelias yra ne vieną kartą mintas ir pakankamai pabodęs, tai papildomai pro Kariotiškes apmynėme Skaisčio ežerą, o po to numynėme pro Senuosius Trakus. Pramynus Vytauto gimtinę, gamta nutarė, kad tokią istorinę vietą mes turime gerai atsiminti, todėl nuo Senųjų Trakų link Varėnos plento mynėme tragišku vieškeliu ir prieš tragišką vėją. Šeimos vertybės sunkiai, bet atlaikė ir tokį istorinį išbandymą (viso-95 km).

Šios istorijos moralė yra paprasta: šeima, bendruomenė (fizikų) tik tada parodo savo tikrąsias vertybes, kai patiria rimtus išbandymus. Išbandymų nereikia bijoti, nes šeima ir fizikai visada yra šalia.

5 komentarai:

mk rašė...

Taigi, šio dienoraščio autoriui pirmoji balandžio visai nebuvo pati juodžiausia. Padaryta nemokama reklama: objektyviausiame (anot G.Kirkilo) dienraštyje didžiausio tiražo dieną išspausdinta didelė nuotrauka (tiesa, internetan įdėt pagailėta).

Savaitgalį įvyko gana sėkmingas dviračių sezono atidarymas.

Svarbiose valstybės pareigose dirbančių VU fizikos fakulteto absolventų ir darbuotojų sąrašas iš tiesų stulbina. Dar Naugarduko (tuomet Partizanų) gatvės laikais kaimyniniai fakultetai su pavydu žvelgė į fizikus, jų organizuotumą ir bendruomeniškumą. Vėliau ėmė patys kažką panašaus organizuoti, bet ne visada iš to kas nors išeidavo.

Unknown rašė...

Taip, fiziko specialybė universali, padeda ir šeiminiuose santykiuose ir darbe ir net gi dviratį remontuojant. Bet politikoje nelabai, nes politikoje veikia ne fizikiniai kūnai, o žmonės, juk fizikos teorija negali paaiškinti, kodėl priimamas vienas ar kitas sprendimas.

O gal gali, kaip manai MK?

robus romulus rašė...

Fizika išmoko mąstyti nuosekliai ir metodiškai, tačiau nepamirštant , kad dalis atradimų ir įvykių atsiranda netikėtai ir nenumatytai; netikėtumai sugriauna nuoseklumą ir metodo patikimumą... visai kaip politikoje , visai , kaip gyvenime (kad ir šeimyniniam)

:)

mk rašė...

Šiuo metu čionai pakliūti galima kažkodėl tik per blogger.com.

Visvien turėčiau pastebėti – panašu jog rytoj bus svarstomas šis pareškimas:

Mes, žemiau pasirašę Seimo nariai, remdamiesi Seimo statuto 217 straipsniu, reiškiame nepasitikėjimą Seimo pirmininko pavaduotoju Andriumi Kubiliumi, kuris 2008 metų sausio 31 dieną, pirmininkaudamas vakariniam plenariniam posėdžiui, kaip nustatė Seimo Etikos ir procedūrų komisija, pažeidė Seimo statuto 121 str. 6 dalį, priimdamas sprendimą daryti pertrauką procedūrinio klausimo svarstyme. A.Kubiliaus pirmininkavimas vertintinas kaip piktybinis naudojimasis pirmininkaujančiojo teise, pasižymintis nepagarba Seimo nariams ir, galbūt, netgi viešųjų ir privačiųjų interesų supainiojimu (Seimo pirmininko pavaduotojas A. Kubilius buvo suinteresuotas vilkinti klausimo sprendimą). Dėl Seimo pirmininko pavaduotojo A. Kubiliaus neobjektyvumo bei šališkumo, pastebėto ir anksčiau, vadovaujant Seimo plenariniams posėdžiams mes nebegalime juo pasitikėti.

Pasirašiusių sąrašas grėsmingas. Jei pavyks mobilizuoti pakankamai Darbo partijos seimūnų, atstatydinimas gali įvykti.

Tikėkimės ši ne itin maloni procedūra vyks civilizuotai ir pasibaigs „nebegalinčių pasitikėti“ nesėkme.

Anonimiškas rašė...

Jei mėgstate dviračius, būtų smagu sulaukti jus sekančioje Kritinėje Masėje. Jei negirdėjote apie šia pasaulinę akciją, daugiau informacijos rasite dviratis.org svetainėje.