2008-03-26

Velykų kontrastai

Po Velykų dviem dienoms pabėgome į Labanorą. Vakar baltas sniegas uždengė visą neįvykusios žiemos skurdą ir purvą. Tiesiog baltas atgimimas...Po to neišvengiamas pavasaris.

Viktoras Muntianas, nelaukdamas nei teisinių teisėsaugos sprendimų, nei politinių sprendimų Seime, nutarė trauktis ir iš Seimo vadovų, ir iš partijos vadovų. Priežastis - pagarba Seimui. Apsisprendimas aiškus ir gerbtinas. Kada nors, gal būt, net galės tuo didžiuotis.

Artūras Zuokas nutarė ir toliau vadovauti partijai bei paskelbė, kad didžiuojasi teismo paskirta bausme abonentinėje byloje. Ar tikrai tuo reikia didžiuotis?

7 komentarai:

mk rašė...

O gal vis dėlto vertėtų ne rinkimų kampanijos metu įstatymiškai uždrausti ne tik išorinę reklamą, bet ir savireklamos leidinius, kiek panašius į „maximos“ katalogus?

Ką daryti, su Uspaskicho puslapiniais atsišaukimais dienraščiuose, nežinau.

mk rašė...

Beje, šio nemirtingo Darbo partijos kūrinio pradžia (Man 75 metai.) primena šį tą iš klasikos:

– Вот вы смеетесь, – ответил старик, а моя фамилия – Фунт. Мне девяносто лет..

Na, o šio savotiško interviu turinys kiek panašus į disputą iš ten pat:

Остап сказал и про папу. Он заклеймил Александра Борджиа за нехорошее поведение, вспомнил ни к селу ни к городу Серафима Саровского и особенно налег на инквизицию, преследовавшую Галилея. [...] Это была последняя капля. Услышав о страшной судьбе Галилея, Адам Казимирович быстро положил молитвенник на ступеньку и упал в широкие, как ворота, объятья Балаганова.

Valdas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
mk rašė...

Mielas pone Valdai,

manau, kad Andriui Kubiliui ir Tėvynės Sąjungai šiuo metu nereikia papildomai prieš nieką atsistoti.

Pakako nesitaikstyti su šmeižtu ir gana ryžtingai pasisakyti prieš pagrindinio valstybininkų klano informacinę atramą ir į tai sulaukta itin šlykštaus atsako, kur drįstama šaipytis iš tariamos savižudybės. Turbūt iki šiol jokioje Lietuvos spaudoje tokių dalykų nebūta. Užtat jų pakanka Rusijoje, kur intenetas mirga nuo „banerių“ pranešančių apie nebūtas žvaigždžių ir žvaigždūnų ligas, netektis ir kt. nelaimes.

Romas Sakadolskis kažkodėl į tai dėmesio neatkreipė ir šią rašliavą nagrinėjo atskirai nuo bendro šių dienų konteksto.

mk rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
mk rašė...

Šeštadienį iškart po vidurnakčio pasižiūrėjau, kas gi dar įdomesnio savaitgaliui bus pasiūlyta. Ir še tau.

Gerbiau ministrą Alg.Butkevičių. Prieš trejus metus maniau, jog tarp kompartinės praeities neturinčiųjų – tai realiausias kandidatas į socdemų ir tuo pačiu vyriausybės vadovus. Dabar gi siaubingos netekties valandą, tuoj po laidotuvių, kai dar skausmas neišverktas, jis nepaliekamas ramybėje:

Pasakok, tėvai! Jei tamsta to nedarys ir pabandys užsidaryti savo šeimos rate, atsiras, kas pasakoja. Taigi, давай подробности!..

Šiaip jau tokią akimirką nereikia nei falšyvos užuojautos, nei juo labiau – bukų klausimų. Akivaizdu, jog skubama daryti „pramogėlę“. Tačiau netgi įtakingas vyriausybės narys kažkodėl nenori pyktis su dienraščiu ir nepajėgia atsiginti nuo klausinėjimų: kuo gi užrūstinote likimą?

Aišku, ministras nežino. Tada interneto komentatoriai visa tai pagvildens, jie tikriausia žinos...

O prie šarvojimo salės durų budi dar ir žinomas TV3 žurnaliūga provokatorius V.Gaivenis. Apsimetinėja gera linkinčiu draugu – sako, kad pats turi vaikų. Ir štai jau skelbiamas laidos laidos „Abipus sienos“ anonsas. Turbūt vėl kažką kurstys „tautų draugystės“ ir pan. temomis. Vis dėlto sunkiai atsiranda tokių, kas pasiryžtų jei ne duoti snukin, tai nors susigaudytų, su kuo bendrauja.

Pirmąją dieną net 550 atsiliepimų. Įsijungė net ir žuvusiojo Martyno Butkevičiaus mama ir sesuo. Šitaip dar nėra buvę. Manau, kad reikėtų pagaliau ką nors daryti su tomis ilgalaikėmis šio dienraščio tendencijomis.

Marius rašė...

sutinku su komentaru, kad konservatoriams nereikia papildomai su niekuo pyktis. Nes tiesiog jau neliko su kuo! su visais susipykta, visi išvadinti priešais ir, minimum, tėvynės išdavikais..

ar jūs pagalvojat, kad bent su kai kuriais iš jų reiks dirbti po rinkimų? gal jau gana tų priešų ieškoti? gal pasiūlykit ką nors, vietoj to kad nepaliaujamai priekaištaujat? nustebintumėt