2008-03-21

Bankrotas: Daugiau Nebegalima

Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas prisipažįsta mokėjęs 2 tūkst. litų Kauno apskrities viršininko pavaduotojui Virginijui Vizbarui už darbus, kuriuos atliko ne jis. Vieši pasiaiškinimai tragiškesni už patį juridinį nusižengimą. Bus interpeliacija, gresia naujo Seimo pirmininko rinkimai.

Prezidentas Valdas Adamkus nepateikia įtikinamo atsakymo dėl pilietybės suteikimo tūlam Rusijos verslininkui Mansurui Sadekovui bei rinkiminių skolų padengimo aplinkybių. Gresia dekreto dėl apdovanojimo suteikimo Rusijos piliečiui Vladimirui Jakuninui atitikimo Konstitucijai nagrinėjimas Konstituciniame Teisme.

Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas į pareigas buvo skiriamas neformalios sueigos Darbo partijos nario Jono Pinskaus name metu. Dalyvaujant R.Lopatai ir R.Stoniui. Būdamas premjeru galutinai tapo oligarchinės sistemos dalimi ir neformalios valdančiosios, vadinamųjų “valstybininkų”, grupuotės įrankiu. Prarado tautos pasitikėjimą, dėl tolesnio jo palaikymo kyla abejonių net pačioje socialdemokratų partijoje. Bus interpeliacija, gresia Vyriausybės griūtis ir naujos skyrimas.

Valdančiosios koalicijos narės Liberalų ir centro partijos pirmininkas A.Zuokas teismo pripažintas kaltu dėl bandymo paveikti Vilniaus miesto tarybos narį V.Drėmą “tinkamai” balsuoti renkant Vilniaus miesto merą. A.Zuokas dabar jau yra nuteistasis: perspektyvaus politiko perspektyva politikoje lieka tik abonentiškai miglota. Deja, pats kaltas...

Valdančiosios koalicijos narės Naujosios sąjungos partijos pirmininkas Artūras Paulauskas neslepia esąs labiau savivaliaujančių interesų grupių nei aplinkosaugininkų pusėje. Visuomenininkai piketuoja, o jo partijos bičiuliai kovoja žūtbūtinį karą su gamtosaugos “stribais”. Ministras tame aktyviai dalyvauja. Gali grėsti interpeliacija.

Generalinė prokuratūra nesaugo ikiteisminių tyrimų medžiagų, jos gula į “Lietuvos ryto” puslapius. Po to "valstybininkų" ruporas "Lietuvos Rytas" atlieka ir prokurorų, ir teisėjų darbą. Pakeliui taip pat nusprendžia, kas nusipelnė būti be jokio pagrindo apšmeižtas.

Žiniasklaida noriai tiražuoja tai, ką meluoja “Lietuvos rytas”.

Populistai ropščiasi į politinių reitingų viršūnes. Ypač palankią terpę jiems augti ir stiprėti kuria valdančiųjų skleidžiamas puvimo tvaikas. Šio tvaiko pilna ir pačių valdančiųjų veikloje, ir juos aptarnaujančioje žiniasklaidoje.

Valdantieji “valstybininkai” dirba ne valstybei, bet populistams, vienas be kito jie tiesiog negali, jų sąjunga neišardoma.

Visa tai yra viso labo vienos savaitės politinių įvykių Lietuvoje sąvadas.

Perfrazuojant neringiškio D.Stanciko puikų tekstą "Jie" - tai, ką matome yra "jų" politikos bankrotas. Tai "jų" bankrotas. Tai šių dienų lietuviškos, tokios politikos bankrotas.

Daugiau nebegalima tokiame "bankrote" skęsti.

Daugiau nebegalima skendėti mele ir korupcijoje. Net ir smulkmenose.

Laikas apsivalyti ir atsinaujinti. Laikas atgimti, - laikas atgimti politinei sistemai, laikas atgimti normalioms politinėms partijoms, laikas atgimti politinėms idėjoms ir politinėms vizijoms.

Velykos, sielos atgimimo šventė, - šį sekmadienį.

Rinkimai, valstybės ir kitokios, normalios politikos atgimimo galimybė, - tik spalio mėnesį.

72 komentarai:

Algirdas rašė...

Ar nemanote kad pries Lietuva pradetas puolimas rimtesnis negu kompiuterine ataka pries Estiją. Vienu metu puolamas Prezidentas, Vyriausybės galva ir Seimo Pirmininkas. Mus nori palikti be valdzios. Ir Tvarkos ir Teisingumo pasiilgusi tauta prieslaikiniuos rinkimuos pasiprasys Pakso ar į jį panašių pagalbos. Kazkas panasaus jau buvo Vokietijoj 1933m

Neabejingi rašė...

Kas tuom norėta pasakyti ?!

"Rinkimai, valstybės ir kitokios, normalios politikos atgimimo galimybė, - tik spalio mėnesį."

Neabejingi rašė...

Manau kad atėjo laikas kurti MŪSŲ ATEITIES LIETUVĄ ir neleisti toliau organizuotai korumpuotų komunistų grupuotei sėdinčiai Seime ir Vyriausybėje toliau dar 18 metų žlugdyti mus Lietuvos ateitį.

Ko nepabaigė daryti SĄJŪDIS turim užbaigti MES ir DABAR - reikia vyti KOMUNISTUS lauk !

Turim nedelsiant paviešinti visus KGB'istų ir Komunistų sąrašus, nes jie neturi jokios teisės valdyti jaunimo - mus Lietuvos ateities likimo kuris bėga iš Lietuvos !

REIKIA RINKTIS, KAIP KADAISE 1991 M. PRIE SEIMO IR PADARYTI GALĄ KOMUNISTAMS !!!

Vytautas rašė...

Man baisu darosi paskaicius Kubiliaus tekstus ir dar cia jam pritarianciu komentatoriu nuomones, tai Jus ir sukelsit tokius pat padarinius kaip Vokietijoje 1933m., didesnio melo neteko nei girdeti nei matyti, patys esat komunistai, o kritikuojat komunistus. Butu labai idomu, jei Jus, Andriau papasakotumet apie tai, kas leido nelegalias statybas Kursiu Nerijoje iki 2004m., tada visiems bus aisku, kodel taip puolate Paulauska, tikiuosi jis nepasiduos ir pasakys visa teisybe Lietuvai, o ta teisybe Tevynes sajungos partijai bus labai nenaudinga:-)

Vytautas rašė...

Beje, jau laukiu izeidzianciu tekstu mano atzvilgiu is Tevynes sajungos remeju, nepaisant to, kad kalbu faktais.

mindaugas rašė...

Marius.Ar ponas Andrius pamirso,kieno deka Kirkilas buvo uzkeltas ant pjadestalo ir kas ji palaike iki sio laiko.
72 nuosimciai rinkeju pries balsavima pagal sarasus.Kodel Jus isikibe laikotes sios idingos sistemos?

mk rašė...

Štai ir sulaukėm šv. Velykų.
Šiltesnių ir šviesesnių nei prognozuota, be sniego ar šlapdribos (bent jau Vilniuje).

Tikėkimės, jog ir artimiausia ateitis nebus tokia niūri, kaip šiandien būtų galima spėlioti.

mk rašė...

Mielas daugiskaita pasivadinęs žmogau, neabejingi,

jaučiu nuoširdų tamstos susirūpinimą, kaip valdžioje užsibuvusią korumpuotų komunistų grupuotę iš ten pašalinti.

Tačiau tai padaryti nėra taip lengva, kaip atrodytų.


Liustracija sužlugdyta. Tad paviešinti visus KGB'istų sąrašus jau turbūt niekaip nepavyks. Čia ne Lenkija ar Rytų Vokietija. Ir turėję ne vieną progą prisipažinti KGB slaptieji bendradarbiai su visokiais „patikėtiniais“, ir net iki šiol neprisipažinę jaučias gana ramiai ir užtikrintai...

Juo labiau, „asmens duomenų apsaugos“ taisyklės draudžia viešai skelbti buv. SSKP narių vardinius sąrašus. Manau, kad šiuo metu jie nepasiekiami ir sovietmečio tyrinėtojams, kuriems lyg ir neturėtų galioti visokie archyvų įslapininimai.

Todėl nėra ko stebėtis, jog Vilniaus aukšt. kompartijos mokyklos absolventai šiuo metu vadovauja Lietuvos Seimui ir vyriausybei, o šioje mokykloje polit. ekonomiją dėsčiusi D.Grybauskaitė aktyviai stumiama net į Respublikos Prezidentes.

mk rašė...

Ir pagaliau, Kirkilas buvo uzkeltas ant pjadestalo ne per slaptus konservatorių ir socdemų susitarimus, o būtent „neformalios sueigos Darbo partijos nario [SSRS nusipelniusio sporto meistro] Jono Pinskaus name metu“.

Uspaskiniai liko, kaip dabar sakoma, „išdurti“ kiek vėliau. Atsirado vyriausybės rėmimo sutartis (vad. Oleko-Degutienės paktas). Dabar jau aišku, jog buvo padaryta klaida. Bučiuotis tikrai nereikėjo. Kaip nevertėjo su Zuoko liberalcentristais gerti šnapsą prieš TV kameras kadencijos pradžioje.

Dar keisčiau atrodė bendras „proveržis“ drauge su Paulausku. Būta visko... Bet šiandien iš tiesų daugiau nebegalima.

Tačiau šiuo metu turbūt neįmanoma net ir politines konsultacijas su valdančiaisiais dėl Seimo paleidimo ir tuo pačiu rinkimų paankstinimo. Juk dar 1999 m. R.Grinevičiūtė gana tiksliai pastebėjo: politikai Lietuvoje …priklauso tai gausiausiai tautiečių rūšiai, kuri net ir varu varoma iš baliaus neišeina, kol dar visi buteliai neištuštinti, lėkštės neišlaižytos. O ta aistra užsisėdeti yra įkyri ir atgrasi tiems, pas kuriuos sėdima

Nors tai buvo taikoma Vyt.Landsbergiui ir Tėvynės Sąjungai (gal netiesiogiai ir „baliaus pabaigoj“ 1996 tarpusavio pasitąsymais užsiėmusiai ir po to rinkėjų žiauriai nubaustai LDDP), bet per tą laiką padėtis tik pablogėjo.

Todėl vargu ar išvengsime interpeliacijų serijos, aistrų dėl komisijų sudarymo. Juo labiau, ir po rinkimų kitokios, normalios politikos atgimimo galimybė negarantuota.

Andrius Kubilius rašė...

Mieliems mk ir neabejingiems:

visų pirma - su Šv. Velykomis,

antra, per Velykas labai gerai svajoti ir mąstyti apie Atgimimą, - viso ko atgimimą: ir gamtos, ir dvasios bei kūno, ir net politikos;

trečia, politikos ir valstybės atgimimas yra neišvengiamas, nes tai, ką turime šiandien, yra faktinėje bankrto būsenoje;

ketvirta - visiškai akivaizdu, kad į bankrotą ateita todėl, kad niekaip negalime nukirpti bambagyslių su sovietine praeitimi. Kelionėje iš sovietinės gyvenimo santvarkos link europietiškos santvarkos kol kas esame nuėję tik labai mažą kelio atkarpą. Politikoje ši kelionė atvedė iki natūralaus bankroto, Todėl toliau ir daugiau taip nebegalima.

Penkta, - bankrotas nors ir skausmingas reikalas, bet sveikatai būtinas ir reikalingas. Lietuvoje bankų bankrotas 1995 metais padėjo atsirasti žymiai skaidresnei ir stabilesnei bankų sistemai.

Taigi, išvada - procesai kurie vyksta, nors ir nemalonūs, bet natūralūs. Normalios politikos perspektyva Lietuvoje yra neišvengiama, lygiai kaip neišvengiama yra ir normalios ekonomikos ar normalios socialinės sandaros perspektyva. Nes būnant ES nare, neišvengiama yra tapimo normalia europietiška valstybe perspektyva (nebent galvotume, kad gravitacija į Rytus galėtų atsverti neišvengiamos europietiškos konvergencijos tėkmę).

Tokios perspektyvos neišvengiamumas nereiškia, kad galime nieko neveikdami sėdėti ir laukti tiesiog velykinio atgimimo. Paprasčiausiai galvoju, kad jau šių metų rinkimai gali būti stiprus postūmis link normalios politikos ir normalios valstybės.

Nepažįstu tokių, kurie nenorėtų Lietuvoje normalios politikos, normalios valdžios ir normalios valstybės. Tai kodėl to negalime turėti?

Nastasija Fiodorovna rašė...

Mielas Andriau,
atgimti daug sunkiau nei gimti ir atgimimas prasideda tik tuomet kai atsiranda vidinis poreikis.
situacija 'rimta, bet ne beviltiska', o jei ne kritikuojant, bet analizuojant ir siulant nuoseklu konstruktyvu kompleksiska kelia?
Su Sventem!

Andrius Kubilius rašė...

Miela Nastasja Fiodorovna,

atgimimui vidinis poreikis atsiranda tada, kai atsiranda racionalus ir emocinis suvokimas, kad taip kaip iki šiol - Daugiau Nebegalima.

Jeigu toliau taip daugiau nebegalima, tai atgimimas reiškia, kad toliau turi būti Kitaip.

Tam, kad turėtum planą kaip bus Kitaip, reikia dabarties kritikos, asmeninės savikritikos ir svetimos patirties, kaip iš tokio bankroto kas nors atgimė. Ne mes pirmi, ne mes paskutiniai bankrutuojame tam, kad atgimtume.

Gedi rašė...

Vienas paprastas komentaras dėl bloginimo: Jeigu šis blogas nėra vien asmeninis reikalas, bet ir noras informuoti žmones bei pateikti gilesnę analizę, tai reiktų sisteminti mintis. Siūlyčiau tekste naudoti "sub-headingus", akcentuotinas vertes pabraukti. Viskas turi būti paprasta ir aišku.
Laikykitės šio principo ir jūsų blogo populiarumas augs.
Be to neužmirškite,kad Google'o Blogger'is leidžia galimybę naudoti ir vizualus:)

Politikavimas yra nuobodus, darykite tai aiškiai ir nenuobodžiai!

Sėkmės,
Gediminas

LukasM rašė...

Laikas apsivalyti ir atsinaujinti. Laikas atgimti, - laikas atgimti politinei sistemai, laikas atgimti normalioms politinėms partijoms, laikas atgimti politinėms idėjoms ir politinėms vizijoms.


sie zodziai skamba sarkastiskai po Krikdemu TS susijungimo.....

Bet is esmes viskas teisingai :(
Lukas JKD

Vytautas rašė...

TO Lukas M.
Labas Lukai, Tau raso mokyklos laiku draugas Vytautas K.:-) as pilnai pritariu Tavo mintims, man tik labai nemalonu, jog tie zmones is LKDP, kurie nepritare susijungimui su TS,nebuvo isgirsti, per mass media viskas buvo pateikta taip, lyg visi is KD pritaria susijungimui, ir Kubilius ta pati demonstravo, bet uztenka pasigilinti i esme ir matai, kad viskas yra visai kitaip nei mums bandoma ibrukti i galva "tradiciniu" partiju ir ju valdomu ziniasklaidos priemoniu.

mk rašė...

Vakar, tarptautinę metereologų dieną, buvo dar viena proga įsitikinti: ir orų, ir juo labiau politinės prognozės (ypač ilgalaikės) Lietuvoje gana rizikingos.

Orai visais metų laikais čia permainingi. Neišvengiamas politikos ir valstybės atgimimas užtruko ne vien dėl nenukirptų bambagyslių su sovietine praeitimi, o vėlgi dėl užsitęsusių pakankamai specifinių procesų. Turbūt kai kurie iš jų (Naujoji politika ir kt.) neturi analogų kaimyninėse postkomunistinėse šalyse.

mindaugas rašė...

Mindaugas.Pats Kubilius paviesini,kad Kirkilas ,budamas komunistu deribininku,paslapciomis susitare su Kubilium,kad konservatoriai nepalaikis Balcycio,o palaikis Kirkila.Tai buvo amoralu ir nuleme Kirkilo pergale.O Pinskaus gricia buvo tik uzsitikrinimas darbieciu palaikymo.Pirmiausia parama suteike TS.

Andrius Kubilius rašė...

Dar kartą mieliems "mk" ir papidomai Mindaugui,

mk - dėl "naujos politikos" - kažin ar tikrai tai kažkoks lietuviškas fenomenas. Jeigu palyginti Lietuvą su Latvija ir Estija, tai nesunku pamatyti, kad tuo pat metu kaip Lietuvoje, ir šiose šalyse gimė "naujoji politika" - Latvijoje "Naujas Laikas", Estijoje "Res publica" ir pan. Galima pacituoti mano mėgstamą Samuel Huntington, kuris yra parašęs ne tik garsiąją "Clash of civilizations", bet ir mums ypač svarbią "Third wave". Pastarojoje, kalbėdamas apie jaunas demokratijas, autorius nurodo, kad trečiuose iš eilės rinkimuose visuomenė, nusivylusi ir buvusiais autoritarais, ir demokratijos revoliucionieriais, pasineša balsuoti už kažką visiškai naujo, pasidavusi, pagal Huntingtoną, pagundai ieškoti išeities su "antiesteblishmant" balsavimu (tai yra balsuodama už kažką visai naujo).

Mindaugui- iš komentaro galima suprasti, kad Mindaugas nesupranta, kaip mes, konservatoriai, galime kritikuoti Kirkilo veiklą ar jo paskyrimą premjeru, jeigu mes patys, konservatoriai, galų gale savo sutartimi su socdemais lėmėme, kad Kirkilas taptų premjeru.

Iš tiesų mūsų vaidmuo Kirkilui tampant premjeru yra svarbus ir mes jo neneigiame. Ber apie Stonio ir Lopatos vaidmenį kai balsavome tikrai nežinojome.

Galų gale, labai paprastai kalbant, tenka pripažinti, kad mes iš Kirkilo tikrai tikėjomės kitokios Vyriausybės, nei matėme Brazausko veikloje. Deja, Kirkilo gebėjimais realizuoti kitokią politiką taip pat teko labai greitai nusivilti. Todėl dar praeitą rugsėjį paramos sutartį ir nutraukėme.

Taip jau sutapo, kad Kirkilo šlovės valandos, būnant reitingų viršūnėse, pasibaigė praktiškai tuo pat metu, kai mes nutraukėme paramą.

Galima būtų pajuokauti, kad socdemai negebėjo branginti mūsų paramos ir dabar už tai turi mokėti skaudžiai - reitingų praradimu.

Bet socdemų problemos ko gero yra gilesnės ir labiau sisteminės - nesugebėjimas tapti tikrais europietiškais kairiaisiais akivaizdžiai rodo, kad lietuviškieji postkomunistiniai socdemai savo raidoje iš kompartijos link tikros socialdemokratijos yra pasiekę lubas. Tas pats prieš keletą metų yra įvykę ir kaimyninėje Lenkijoje, su kuria nuo pat 1990-ųjų ėjome labai panašiu politinės transformacijos keliu.

Taigi - ir "nauja politika" buvo dėsninga, ir dabartinių socdemų žlugimas yra dėsningas.

Klausimas tik vienas - kiek greitai pasimatys daugiau optimizmo suteikiantys lietuviškos politikos europietiškos transformacijos dėsningumai?

mk rašė...

Gerbiu S.Huntingtoną. Daugelis jo įžvalgų teisingos, nes tikros. Tačiau vis dėlto po 2000 m. Seimo rinkimų Lietuvoje susidarė analogų neturinti padėtis. Nei kaimyninėje Lenkijoje, su kuria iš tiesų 1990-1997 m. ėjome labai panašiu politinės transformacijos keliu, nei juo labiau Latvijoje ir Estijoje kur "Naujas Laikas", "Res publica“ ir pan. aiškesnės ideologijos neturintys politiniai dariniai turbūt nėra tiek supiktybėję.

Lietuvoje dar prastesnė. Tai, kas vadinama „Naujosios politikos“ partijomis, ir drauge su vėlgi ideologijos atsisakiusiais socdemais šiandien sudaro prie bankroto artėjančią valdančiąją koaliciją, – tėra iš valstybės pasipelnyti siekiančių asmenų grupuotės.

mk rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
mk rašė...

Lenkijoje 1997 m. į valdžią atėjusi J.Buzeko vyriausybė visgi įvykdė žadėtų reformų paketą. G.Vagnoriaus vyriausybė daug šnekėjo apie reformas, bet nė vienos iš jų nepabaigė. „Žiaurios akcijos“, o ypač LDDP laikais vykdytos privatizacijos įteisinimas teisingumo siekius žmonių akyse sukompromitavo iš principo.

Buvo stengiamasi pritraukti užsienio investicijų, 0 kas iš to išėjo? Manau, kad šio dienoraščio autorius gerai prisimena 1999 m. rudenį susidariusią padėtį.

Politikos aukštumose atsirado nė kiek ne mažiau menkystų ir savanaudžių nei LDDP laikais. Tačiau su „naujosios politikos“ atplaiša – Darbo partija jų visgi nepalyginsi:

...Не зря собрал он партию из тех,
Кто трудится. Ведь он и сам трудился,
И в том ему сопутствовал успех!..

(© D.Bykov. Sobesednik, 2004)

Aišku, ir Lenkijoje dėl praeities gana smarkiai nesutariama. Ir ten Seime dar visai neseniai būta A.Lepperio ir R.Giertycho vadovaujamų partijų. Jos 2005-2007 kadencijos pradžioje turėjo 90 vietų, kas sudaro beveik penktadalį Seimo... Bet ten pernai atsirado pakankamai siekiančių, kad jų po išankstinių rinkimų nebeliktų.

Lietuvoje nei 1999 m. politinės krizės akivaizdoje, nei kai ir vėliau buvo juntamas „valdančiųjų skleidžiamas puvimo tvaikas“, nė nemėginta rimčiau diskutuoti naujų dėl Seimo rinkimų.

Tad A.Katkevičius, R.Valatka, kiti autoriai iš dalies teisūs: „supersta 1996-2000 m. kadencija“ – laikotarpis, kurio neįmanoma bus pasiilgti, jis baigėsi, ir ačiū Dievui. Bet po jo atėjo gerokai baisesni laikai...

„Naujosios politikos“ atsiradimas Lietuvoje sutapo su Vlad. Putino įsitvirtinimu Rusijos valdžioje. Netrukus ėmė aktyviai veikti „energetinė diplomatija“, o Lietuvoje formaliai skirtingose partijose esanačius politikus ėmė sieti vad. pragmatizmas, kuris pakeitė ir vertybes, ir principus, ir ideologijas. Su pragmatizmo įsigalėjimu susiformavo tokie įprastiniai šiandieninio politiko stereotipai: valstybininkas, ūkininkas, kultūrininkas. Visi jie iš esmės – politikos ir ideologijos duobkasiai, kiek panašūs į „androidus“, sėdinčius Rusijos
valst. dūmoje, kur senokai ne vieta diskusijoms.

Po 2001 m. birželio perversmo, kuris įvyko visgi ne socdemų, o A.Paulausko ir jo partijos iniciatyva, interviu „Ekstros“ korespondentei B.Vyšniauskaitei G.Kirkilas išdrįso pareikšti:

Tokio dalyko kaip ideologija mes jau seniai atsisakėme. (Ekstra, 2001-06-25 / 07-01, Nr.24 (136)).

Kai A.Brazauskas baigs savo kadenciją ir kaip premjeras, ir kaip partijos lyderis, aš neabejotinai pretenduosiu į ministro pirmininko postą. Tikrai būsiu ne blogesnis premjeras už R.Paksą. Bet aš neskubu. Ateisiu į valdžią tada, kai būsiu tikras savo partijos ir savo padėties lyderis. Į jokį postą neisiu per intrigas ir per kitų galvas. (ten pat).

Beveik niekas anuomet į tokias pretenzijas rimtai nežiūrėjo. Ir visai be reikalo.

mk rašė...

Taigi į kreipimąsi laikas atgimti politinei sistemai ir normalioms politinėms partijoms žvelgiu itin pesimistiškai. Visų pirma dėl to, jog Lietuvoje vyrauja įsitikinimas: dauguma (ypač „vieno žmogaus“) partijų iš viso nereikalingos, jos net ir kenkia demokratijai.

Politinių partijų klestėjimo laikotarpiu reikėtų laikyti šimtmetį nuo XIX a. antros pusės iki apytikriai 1968-70 m. Tuomet Europoje veikė vad. masinės partijos, kurios atstovavo tam tikros socialinės grupės interesams. Jos turėjo savo spaudą, kt. įmones, išsilaikė iš veiklos pajamų ir partijos nario mokesčio. Išlaidų turėjo nepalyginamai mažiau nei šiais laikais, užtat atliko daug reikšmingų funkcijų, iš kurių svarbiausia – tiltas tarp visuomenės ir valdžios.

Tačiau per pastaruosius 40 metų Vakaruose įvyko žiniasklaidos transformacija, ji tapo „nepriklausoma“, sumažėjo spaudos vaidmuo, rinkimai laimimi visų pirma televizijoje. Ir politinės partijos patiria savotišką krizę: mažėja jų narių skaičius, tuo pačiu ir pasitikėjimas, prisirišimas prie partijų. Šitaip jos labiau atitrūksta nuo visuomenės ir susilieja su valstybės institucijomis.

Lietuvoje padėtis dar prastesnė. Neatsirado kokybiškos žiniasklaidos konkurencinė rinka: didžiausiųjų dienraščių vis dar toli gražu negalima laikyti normaliais, t.y. bent minimaliai atitinkančiais europinio laikraščio standartus. Tas pats ir su televizijomis. Tik radijas ir internetas artėja prie minėtų standartų, bet šie komunikacijos kanalai kol kas nėra įtakingi.

Na, o tai, kas Lietuvoje vadinama partijomis, iš tiesų nėra geriausiu atveju politiniai klubai, kaip mėgsta sakyti žymi politologė Ainė Ramonaitė. Veikiau tai – tuntai (angl. mob, rus. ватага). Ne veltui pastaruoju metu spaudoje paplito žodis „vedlys“.

Haroldas rašė...

man gaila, kad Lietuvoje esama tokių, kaip Kubilius....
tokių, kaip koncervatoriai...
tokių, kurie meluoja, kritikuoja ir neleidžia(savo patoviais ''patarimais'' ir interpelecijomis)dirbti seimui ir vyriausybei.
mielieji,
nepasiduokite Jų melui ir pažadams, nes koncervų valdžia-didelė bėda Lietuvos ateičiai-jaunimui.
gerb(sunkiai tariu šį žodį)Kubiliau,
pailsėkit nuo politikos, pamastykite ką darote gero(jei tokių darbų esama)ir tada (būdamas protingas,aš tikiu, žmogus)tapsite liberalu.
priešingu atveju:
PALIKITE LIETUVĄ RAMYBėje.
gerb. Vytautai,
gerbiu jus už tiesą:
'' Man baisu darosi paskaicius Kubiliaus tekstus ir dar cia jam pritarianciu komentatoriu nuomones, tai Jus ir sukelsit tokius pat padarinius kaip Vokietijoje 1933m., didesnio melo neteko nei girdeti nei matyti, patys esat komunistai, o kritikuojat komunistus. Butu labai idomu, jei Jus, Andriau papasakotumet apie tai, kas leido nelegalias statybas Kursiu Nerijoje iki 2004m., tada visiems bus aisku, kodel taip puolate Paulauska, tikiuosi jis nepasiduos ir pasakys visa teisybe Lietuvai, o ta teisybe Tevynes sajungos partijai bus labai nenaudinga:-)''
...Kubilių(tegu tik neįsižeidžia jie)palaiko:
1.naivūs pencininkai.
2.apgauti garbingo amžiaus žmonės.
3.neblaivūs žmonės.
4.dėl įvairių priežasčių nusivylę žmonės, kurie puola populistams į glėbį.
5.buvę komunistai.
6.koncervatoriai, kurių, jei neklystų, net 13000 privysę.
7.nevalstybiškai ir neeuropietiškai mąstantys piliečiai.

nepalaiko:
1.nors kiek mąstantys piliečiai.
2.jaunimas.
3.nesergantys skleroze, t y tie, kurie pamena koncervatorių valdymą.
4.Lenkijoje gyvenę piliečiai.
5.politiką išmanantys.
6.atsivertę į liberalumą.
7.piliečiai gyvenę Vakaruose.

Atleiskite, jei ko nepaminėjau:)

apsilankykite geriau www.valstybė.lt
www.zuokas.lt
www.kirkilas.lt
www.lics.lt
www.jlc.lt

:)

Haroldas rašė...

o galit dar apsilankyti:
WWW.SLAPĖNAS.LT
WWW.AUŠTREVIČIUS.LT

KVIEČIU APSILANKYTI PAS SAVE, MIELAI PRIGLAUSIU:
MASELIS.BLOGSPOT.COM
ARBA
WWW.BLOGAS.LT/MASELIS


RAGINU NEKVAILIOTI IR BALSUOTI PROTINGAI(jei suprantat, ką turiu sąmonėje)


jei šią žinutę ištrins gerbiamas autorius, tai tik dar labiau sustiprins mano nepakantumą jam ir tai parodys (jau nepirmą kartą), kaip kubilius bijo kritikosir jaunimo.

Rimantas rašė...

norėčiau pasakyti komentarą naiviam moksleiviui - liberalui Haroldui (čia paskaičiau jo vardo aprašyme).

Paties pasisakymas yra tiesiog nekultūringas ir manipuliuojantis. Prirašėt reklamos lyg dalyvautumėt delfi.lt komentaruose. Mano supratimu čia gana konstruktyvaus bendravimo dienoraštis, kur tamstos kalbėjimas nepritinka.

Jei Jums tinka paminėti tinklalapiai, tai ten ir dalyvaukite, rašykite ką tik norite. Jei norite prisijungti prie diskusijos čia - parašykite savo pamastymą į kurį galima būtų atreaguoti raštu, o ne ištrinant Tamstos pasisakymą.

Aš pačiam Haroldui siūlyčiau ištrinti savo pasisakymą.

Jūsų,

rimantas

Vytautas rašė...

Palaikau Harolda, tik tokiu sveikai agresyviu jaunuoliu deka yra galimybe pakeisti politikoje per ilgai uzsibuvusius seno mastymo, tarybinio auklejimo zmones, kurie is esmes sudaro konservatoriu ir socdemu partiju seimo narius, sedincius seime nuo 1992 metu todel as netikiu Kubiliaus zodziais apie jo siekiamas permainas, nes Tevynes sajungos rinkiminiame sarase zmones is esmes nesikeicia, tie patys, kurie privede sali prie kracho Rusijos krizes metu, ispudingai nuostolingai privatizavo Mazeikiu nafta, yra ir dabar aktyvioje politikoje tik TS deka.Kiek teko bendrauti su zmonemis is ju partijos, jaunimas TS ne itin vertinamas, nes jei jis butu vertinamas, tai butu bent siokia tokia kaita tarp senuju ir jaunu politiku, turbut del konservatyvaus, leto mastymo. Lietuvai reikia permainu, o ne leto ir konservatyvaus mastymo. Jis tiks veliau, kai Lietuva klestes ir butinai reiks stabilumo.

Andrius Kubilius rašė...

Mieliems mk ir Haroldui,

Su mk sunku ginčytis ir diskutuoti, nes akivaizdžiai yra tikras politikos ar politikos mokslų profesionalas (-ė). Tiesą sakant, esu sužavėtas tuo, kokiais informacijos kiekiais disponuoja mk ir kaip logiškai šia informacija pagrindžia savo požiūrius. Ne su viskuo sutinku, bet gerbiu argumentus. Linkiu sėkmės ir daugiau optimizmo žvelgiant į Lietuvos politikos ateitį.

Haroldui, kuris rašo, kad būdamas gimnazistu domisi politika, linkėčiau daugiau savigarbos, nes ir elementarūs komentarai gali būti argumentuoti,kaip mk arba gali būti tiesiog tik keiksmažodžių rinkimys. Tai tinka Vytautui, apmokamam Darbo partijos samdiniui, bet netinka jaunam liberaliam gimnazistui, jau šiandien dalyvaujančiam aktyvioje politinėje veikloje.

as rašė...

mielas, vytautai.
matau, kad esate ne kiek nesusipazines su konservatyviaja politika ir jos esmemis.
bet del politiku kaitos sutinku :)

Vytautas rašė...

Gerbiamam Andriui Kubiliui,

Mielas Andriau, labai įdomu, iš ko Jūs darote tokias išvadas apie mane?
Viešai tokių duomenų, kokius čia sakote apie mane nėra, todėl man labai įdomu kuo remiatės.

Tikiuosi nepabūgsite atsakyti:-)

mk rašė...

Visų pirma, dėkoju Andriui Kubiliui už ne visai pelnytą gana kuklių mano pastangų įvertinimą.

Nesu tikras politikos ar politikos mokslų profesionalas ir man pačiam tie informacijos kiekiai irgi vietom atrodo kiek pertekliniai, bet jie susikaupė dėl prastėjančios ir ne itin džiaugsmingos pastarųjų savaičių Lietuvos tikrovės ir mėginimo ieškoti valdančiuosius, o ypač juos aptarnaujančią žiniasklaidą ištikusios krizės priežasčių.

Suprantama, yra galimybė pasilikti „amerikono stebėtojo“ pozicijoje, tuo nesidomėti, apie visa tai tylėti, visvien kada nors tai baigsis... Taip elgiasi pvz., jubiliatas Eg.Vareikis. Bet panašu, jog tuo atveju šiame „konstruktyvaus bendravimo dienoraštyje“ ims dominuoti jauni ir kiek labiau pagyvenę Tėvynės Sąjungos oponentų samdiniai.

mk rašė...

Pons, vytautai,

gal nereikėtų veidmainiauti. Nors viešai tokių duomenų ir nėra, betgi akivaizdu, jog šiame dienoraštyje esate tipiškas Darbo partijai prijaučiąs bloggeris (lietuviškai: šiukšlintojas, užšikinėjas).

Vakar čia įsijungė ir jaunasis zuokbernis haroldas. Dviese gal bus smagiau...

Vytautas rašė...

Gerbiamas MK
Ar labai svarbu kokia partiją aš atstovauju? Visa mano kritika paremta faktais, todėl aš jaučiuosi teisus.

Vytautas rašė...

Gerbiamas MK

Kadangi mane pavadinote "tipišku Darbo partijai prijaučiančiu bloggeriu", tai turiu teisę pas Jus paklausti, kaip nustatote koks turi buti bloggeris, kad jis būtų "tipišku Darbo partijai prijaučiančiu bloggeriu"? Labai idomu kaip atliekate tokius apibendrinimus?:-)))

mk rašė...

Pažeisti taisyklę: Su bloggeriais (šiukšlintojais, užšikinėtojais) nediskutuojama privertė šio dienoraščio autoriaus didžiulė, kone angelo, kantrybė. Nors yra net keletas kovos su šiais kenkėjais būdų, ir pastebėjimas

блоггеры часто приходят в активные дискуссии для того, чтобы превратить их в массированное объяснение им, блоггерам, что они неправы и, тем самым, полностью уничтожить смысл дискуссии и превратить ее в безобразный скандал

vytautui visai tinka, tačiau paskutinį sykį norėčiau jam ir į jį panašiems nelabai turintiems ką pasakyti ir vis tą patį kartojantiems nesavarankiškiems „teisingais faktais paremtiems kritikams“: jauskitės teisūs, tik nepezėkite provokacinių nesąmonių apie „padarinius kaip Vokietijoje 1933 m.“ ir ypač – Paulauską, kuris „nepasiduos ir pasakys visa teisybę Lietuvai.“

Vytautas rašė...

TO MK

Kodėl neatsakote i mano klausimus? Stebiuosi, kad Kubiliaus nenora diskutuoti jam nepalankiomis temomis vadinate didziule kantrybe. Del tokiu kaip Jus ir Kubilius neimanoma kokybiska diskusija, nes Jus pastoviai nukrypstate nuo temos, kaip pvz.: konservatoriai nukreipia kalba del ju padaryto katastrofiskai nenaudingo Mazeikiu naftos privatizavimo, teigdami, jog jie sieke neatiduoti Mazeikiu naftos Rusijai, nors kazkodel sutartimi su Williams tas nebuvo pasiekta. Galiasiai pats Williams ir pardave savo akciju paketa Rusijos bendrovei Jukos.

Jusu MK klausiau kaip nustatote koks turi buti bloggeris, kad jis būtų "tipišku Darbo partijai prijaučiančiu bloggeriu", bet atrasete visai ne apie tai, nes mano klausimas, greiciausiai Jums per daug sudetingas, nepaisant to, kad iskeliau ji is Jusu paties teiginiu.

Tai Jus abu ir esate tokie bloggeriai, kuriems, anot Jusu paties pateiktos nuorodos, budingas zutbutinis noras atkreipti i save demesi.

mk rašė...

O ką aš tik prieš 25 min. sakiau...

Simas K. rašė...

aiskiai mk yra gan zemo intelekto zmogelis ir nesupranta, kad viesasis asmuo (A. Kubilius) pradejes bloga turetu diskutuoti su savo blogo skaitytojais. Bet jam, kaip zmogui (mano manymu gan prastam politikui) yra per zema viesai pripazinti senas klaidas. Jis mano, kad uztenka du kartus pasakyti "mea culpa" ir sekantys rinkimai laimeti... Bet, kaip matau, as ir Vytautas esame zmones kurie megsta skaiciu ir logisku argumetu kalba (ne politiniu argumetu - tai yra visai kita logikos sritis (sakyciau, labiau psichologijos ir melagystes misinys. Ir net nebandykite kritikuoti tie, kurie net Makiavelio "Valdovas" neskaite... Nekalbant apie kitas knygas...)). Bet ju, argumentu, mes negauname... Tik nemoksiskas, jau pasenes, konservatoriu gerbeju fanatiskas elgesys. Jau buvau pasakes, kad baisu, kai tokie zmones remia lyg ir solidzia partija. Partijos su tokiais remejais toli nenueis. Manau, kad net pats Kubilius tai gerai suvokia, bet jam nesvarbu. Svarbu, kad galima butu i Seimo kede atsisesti ir toliau leisti "kaneliarinems" reikmemes duodamus ir nekontroliuojamus pinigus...

geras rašė...

Labas, Vytautai (Vytai K.),

tai vis "monitorini", uoliai, aktyviai, net sakyciau kiek isteriskai reikalaudamas demesio.

Noriu tik isikisti ir padeti mielam (-ai) ;) mk atsakyti gana tiksliai i tavo klausimus apie tavo darbo barus Darbo partijoje.

Ar galeciau?

Vytautas rašė...

To geras

Esu demokratiškai mąstantis žmogus, Tavo teisė veikti:-)

Vytautas rašė...

Demesio as reikalauju tik is Kubiliaus, bet jis reaguoja tik i jam palankius komentatorius, tuo tarpu mane vis kazkuo itarinedamas.Tuo as nesistebiu, jo partijai budinga visu viskuo itarineti, ju poziuriu visi yra GALIMAI tautos isdavikai:-) dar karta kartoju, remiuosi faktais, todel ir zinau kodel i mano zodzius neraguoja Kubilius ir kodel taip audringai reaguoja jo gerbejai mane juodindami.Juk realybe jiems nepalanki, pridarytu kvailu sprendimu uodega velkasi paskui juos.

Andrius Kubilius rašė...

Vytautai,

nepersistenk. Nes kai persistengi - išsiduodi. Persistengdamas ir besikarščiuodamas, net užmiršai paneigti, kad esi apmokamas Darbo partijos samdinys. Tuo pačiu tokį mano teiginį ir patvirtinai. Kadangi pačiam matyt moka už komentarų skaičių, tai nematau prasmės su pačiu diskutuoti ir taip padėti užsidirbti alaus bokalui.

Tačiau jeigu pačiam taip reikia tų pinigėlių, tai rašyk. Tikrai dėl to nesiruošiu nei pykti, nei diskutuoti. Sėkmės uždarbiaujant. Tikiuosi, kad kada nors pačiam bus nelabai smagu prisiminti savo "rašinėlius" ir savo uždarbį.

Vytautas rašė...

Gerbiamas Kubiliau, AČIŪ už tai, kad pagaliau atrašėte:-) BET nustebinote mane pademonstravęs savo žemą kultūrą, aš tikrai nedrįsčiau Jūsų taip vadinti, kaip mane Jūs, vėlgi, neturėdamas jokių įrodymų, pavadinote "apmokamu Darbo partijos samdiniu", kad man "moka už komentarų skaičių", kad taip aš užsidirbu alaus bokalui:-)
O Jūs gi buvęs ministras pirmininkas ir leidžiate taip sau kalbėti? Linkiu sėkmės:-)

Haroldas rašė...

kubiliau,
ačiu už pastabas,jos nebereikalo.Bet negaliu be keiksnojimu rašyti apie žmogų-problemą(neįsižeiskite)
mk,
kaip ir kubilius, gerbiu tave
ir linkiu sėkmės.Tave verta gerbti, nes turi savo nuomonę, ją orgumentuoji.Nors ir kaip tau nepritariu, negaliu netoleruoti tavo nuomonės.Tai būtų neliberalu.

geras rašė...

Nepyk, mielas drauge Vytai is Jaunimo organizacijos Darbas, bet apie kitu kulturos lygi ivertinant tavo visu cia rasytu komentaru visuma kazin ar galetum spresti. Gal pradek nuo saves.
saukeisi demesio, gavai nuosirdu (tikiuosi paskutini):):) atsakyma. ir kas cia tokio? Ko taip jautriai? Prost!
Ant palycyniu apanentu gali pilti ka nori ir kiek nori, o kai gauni atgal prisimeni Kub. buvusias aukstasias pareigas.:):)
Sutinku simtu procentu - neisaukleti, nymandagus yra tie koncervatoriai ir uz tay darbo liaudis i nibalsuos uz juos. Vel prost!

Vytautas rašė...

to geras

Kuo mano komentarai konkrečiai nekultūringi?Aš Kubiliaus nevadinau dirbančio dėl alaus bokalo, o jis, būdamas seimo nariu, seimo vicepirmininku, leidžia sau taip kalbėti.Ar tai normalu?:-) Apie kokias tuomet permainas Lietuvove toks žmogus gali kalbėti?

Aš suprantu, kad Kubiliui ir company nepatinka mano komentarai, nes aš kalbu apie jų nešvarius darbelius, kuriuos jie norėtų pamiršti ir kad visa Lietuva pamirštų.

Jų, kaip asmenų aš neįžeidinėjau, tą jie darė mano atžvilgiu, tik nenori pripažinti:-)

Simas K. rašė...

Kas kokius nori argumetus girdeti, tas ir girdi. O nepalankios kritikos niekas nemegsta, bet tik neissilavine ir zemos kulturos zmones leidzia sau izeidineti kitaip mastancius. Tokiu zmoniu nenoreciau matyti politikoje. Gal ir as DP nusamdytas zmogus??? Na, tuomet vien del tokiu dalyku agituosiu zmones nebalsuoti uz konservatorius, nes ju lyderiai leidzia sau paprastus zmogelius drabstyti purvais. Kas man irodys, kad to nebus, kai jie bus valdzioje??? Be to, supratau, kad ponas politikas itin pyksta del anonimiskumo. Palaukite! Tai dar gal norite, kad nebutu slaptu balsavimu ir, kad "netesingai" prabalsavusiu (ne pagal jus) pavardes butu skelbiamos viesai??? Na, tuomet suprantu kurlink einama... Tik ar ne atgal i "sviesu rytoju"?? Dar kartais pamastau, kad is tikro reiketu paviesinti partinius sarasus, kad zmones pagaliau galetu atskirti kas is tikro valdo chaotiska musu sali. Juk ne paslaptis, kad partiniai yra isitaise i visu ministeriju pagrindinius postus, savivaldybese dirba ne tik tarybose, itariu, kad ju yra net slaptose (ir ne tik, bet svabiose) tarnybose. Ten savo vieta turi visu partiju nariai. Ir kai arteja rinkimai prasideda saltasis informacinis karas - kas ka apsmeiz nebutais dalykais (kaip stai "skandalas" su Krekenavos akcijomis... 50 akciju sudaro 0,000001% - ar ne juokinga, ponas Kubiliau, kai moki skaiciuoti??), perstatyti zmones ministerijose ir panasiai...

mk rašė...

Sunkoka suprast „sveplus“ (esančius Lietuvoje ar kitur, bet prie savo kompiuterio) interneto rašinėtojus. Tokia nepagarba gimtajai kalbai vargu ar kuo nors pateisinama. Dar keistesnė „mišri“ rašyba, kai LT kodavimas įjungtas, bet vartojamas atsitiktinai.

mk rašė...

Deja, neįžvelgiu didelio konstruktyvumo „skaičių ir logiškų argumentų mėgėjo“ simo k. piktokuose svarstymuose. Man jie šį tą priminė.

Taigi, daugeliui valstybės tarnautojų, kurie niekam neatskaitingi ir faktiškai nepajudinami tupi „ministerijų nepagrindiniuose postuose“ svarbiausia tik jų asmeninė ir šeimos gerovė, o apie tai, kas vadinama bendruoju gėriu, jie ne itin linkę mąstyti.

Šiuo metu valdantieji, ypač pastaruoju metu, kažkiek užtikrina minėtos gerovės didėjimą. Rinkimų nenuspėjama baigtis, normalios politikos atgimimo galimybė juos gąsdina.

Vytautas rašė...

to mk

Sutinku su Tavimi, "kad rinkimų nenuspėjama baigtis, normalios politikos atgimimo galimybė juos gąsdina". Kaip manai, kokiu būdu tie ministerijų darbuotojai tapo būtent ministerijų darbuotojais? Lietuvoje retas tampa valstybinių įstaigų darbuotoju sąžiningo konkurso būdu:-)

mk rašė...

Kartais iš nevilties pagalvoju: o gal geriau būtų, jei STT su prokuratūra ne kryptingai nutekintų sukauptą informaciją spaudai ir TV, o sykį išsikviestų būrelį įtariamųjų, ir tie dingų be žinios. Nebūtinai suvisam – po savaitės kitos atsirastų.

Gal kilęs triukšmas kitus nors kiek išgąsdintų. Juk šiuo metu sėdintys „nepagrindiniuose“ (karjeros) postuose nebijo nieko. Vadinamoji kova su korupcija tėra priemonė pašalinti politinius konkurentus.

mk rašė...

Nuo 2001 m. vasaros Lietuvoje vyksta gana savotiškingas procesas, vadintinas sovietinės Lietuvos „nauju įkrovimu“ (permontavimu).

Nėra politinės valios daryti ne tik radikalias, bet ir jokias reformas. Tai, kas šiandien vadinama vidaus politika, tėra intrigos, kai vieni „valstybininkų“ klanai mėgina sukompromituoti kitus „valstybininkus“ (pvz., Uspaskicho puslapiniai atsišaukimai), o tuos, kas valstybės interesus bei vertybes suvokia kitaip, – marginalizuoti.

Kol kas jokia grupuotė neturi pakankamai jėgų kitiems užgniaužti ir visai valdžiai sugrobti, tačiau kai kas šito siekia ir telkia tam kuo daugiau šalininkų ir „poputčikų“ (pvz., V.Radžvilą).

Vytautas rašė...

to mk

Ar gerai pažįsti Radžvilą, kad taip apie jį kalbi?

mk rašė...

V.Radžvilo nepažįstu, bet jo pažiūrų evoliucija, o ypač –dalyvavimas lopatologų renginyje ir „provokatyvi paskaita“ sukelia gana nelinksmas mintis...

Vytautas rašė...

to mk

Jau supratau link kur lenki:-) Radžvilas parašė puikų straipsnį apie tai, kaip Lietuvoje jungiasi visiškai nesuderinamų ideologijų partijos, taip pat kaip susijungė TS su LKDP. Tai vadinasi atviras ir turintis savo nuomonę Radžvilas Tau nepatinka:-)
Pagaliau atskleidei savo politines pažiūras, nebereikalo Kubilius Tave pagyrė:-)

Prisiminiau kai mauru ir vyc pasivadinę komentatoriai čia mane išvadino įžeidžiančiais žodžiais. Kubilius nereagavo į jų pasisakymus nė žodeliu, tai turbūt pritarė tokio lygio komentatorių kalboms, neatsiribojo nuo jų. Įdomu, jis jiems moka ar ne, ar jie dirba už bokalą alaus ir kuo šlykščiau parašo, tai GALIMAI gauna daugiau alaus bokalu iš buvusio ministro pirmininko:-)))

as rašė...

vytautai.
as tavo "argumentuotuose" pasisakymuose labai retai matau, kokius nors konkrecius argumentus (kaip suprantu ateinancius metus jis bus vienas - alus is buvusio premjero ranku). naudojies nuogirdomis, bet platesnio vaidzo nematai. kitaip tariant matai tai, kas tau yra naudinga.
ir faktu pateikimas turetu tureti nuorodas i konkrecius dokumentus.
tad apie argumentacijas nereiketu taip jau skaudziai priimti i sirdi.
grazaus visiems atvelykio ir susitaikymo su mintimis ir savo darbais.

Vytautas rašė...

to as

Apie alu prakalbo buves ministras primininkas, tai jo ir klausk kuo jis remiasi ta kalbedamas.

as rašė...

vytautai, keista, kad tik tiek galejai atsakyti i tau iskeltus klausimus.
gaila, matau, kad nepatogi kritikia tau nepatinka :)

Vytautas rašė...

to as

O kokie klausimai man iskelti?Labai idomu suzinoti:-)

as rašė...

perfrazuoju.

kodel matai tai, kas yra naudinga tavo "kritikia", bet platesnio konteksto nepateiki? gal nera patogu?
kitas klausimas - kodel pateiki "faktus" bet nepateiki nuorodu i tai irodancius dalykus?
du paprasti klausimai. ir tikiuosi, kad toliau komentuodamas tuom naudosies, nes siuo metu tik sakai, kad tai faktai, bet tai irodyti tau nelabai sekasi (nebent tikedamsis, kad bukai kaldamas ta pacia fraze ja paversti tiesa)

Simas K. rašė...

Kokiu dar nuorodu norite? Mazeikiu pardavimo sautartis, preliminarios sutartys yra islaptintos ir niekas negali prie ju prieiti ir pakomentuoti atvirai. Jei jas konservatoriai pasizadetu isslaptinti ir pateikti visuomenei, tai as uz juos balsuosiu. Tik ar jie tai padarys?? Juk, pagal tuometine spauda, sutartys buvo parengtos dar pacio Vagnoriaus... O tai daug ka pasako, nes puikiai zinau Vagnoriaus atstatydinimo peripetijas. Bet tai kita tema... Dar viena didziule klaida, mano manymu, buvo isipareigojimas atiduoti nuvertejusius indelius. Tai pastumejo sali i duobe, is kurios niekaip iki siol neimanoma issikapstyti. Mano manymu tuos pinigus reikejo skirti svietimo, policijos ir kitu nuskriaustu instituciju algu kelimui. Tuomet ir sios situacijos del streiku, del policijos neigalumo nebutu. Del to nelabai pasitikiu konservatoriu zodziais.

mk rašė...

Jeigu ponas simas k. sako: puikiai zinau Vagnoriaus atstatydinimo peripetijas ir tvirtina: didziule klaida – isipareigojimas atiduoti nuvertejusius indelius, tai vadinasi neklydau, kai priskyriau šį komentatorių tam pakankamai gausiam valsybės tarnautojų būriui, kas iš esmės patenkinti dabartine valdžia ir nelabai pasitiki konservatoriu zodziais.

as rašė...

nuorodas as turiu mintyje saltinius, is kuriu jus naudojates savo "faktais", nes dabar tai tik visokiausiais zodziais kaip "man gerai zinoma". tai pateikite is kur jums gerai zinoma - vakaro zinios, laisvas laikrastis, lietuvos rytas ar kitokios spaudos priemones cia negalioja, nes yra antrinei saltiniai.

Vytautas rašė...

To as
Labai maloniai esu nustebintas Tavo domejimusi mano komentarais:-) kalbant apie faktus, tai kokiu Tau reikia saltiniu, kalbant apie Mazeikiu naftos privatizavima, kuri padare konservatoriu partija?O gal tokio ir nebuvo?:-))) beje, kaip Tu pats suvoki, negi as dabar imsiu ir sakysiu su kuo bendravau is konservatoriu partijos ar is JKL?Tas zmogus labai atvirai pasakojo, ne tik neigiamu, bet ir teigiamu dalyku apie sias strukturas, vienas is pliusu, tai, kad gavo darba seimo kanceliarijoje proteguojant TS.
Na, o kalbant apie TS, kaip apie is TSKP susidariusi darini, tai pakanka www.lrs.lt pasiziureti frakciju sudetis:-)

Simas K. rašė...

Ziuriu ponams, itin palaikantiems Kubiliu, yra sunkoka su logika ir su diskusiju menu. Zmones atsakinejantys i klausimus kaltinimais ir klausimais, bet tiesiog neatsakantys i klausimus yra fanatikai, kuriems patiems neidomu kas is tikro vyksta salyje ir aklai pasitiki "lyderiais". Tokie zmones, laikantys save auksciau uz kitus, yra pasmerkti buti atstumtais. As nelaikau saves protingesniu, bet uzduodu paprastus klausimus. Kokius? As palyginu Leo Lt kurimo peripetijas su Mazeikiu Naftos pardavimo peripetijomis ir nematau jokiu esminiu skirtumu. Bet tiems dalykams vadovauja skirtingu paziuru partijos. Bet kazkodel rezultatas vienodas - itin didziule zala paprastiems pilieciams. Kodel negalima isslaptinti kokiu nors slaptu sutarciu, protokolu ir panasiai? Juk realiai tai galima butu padaryti vardan tos tiesos, apie kuria sneka visos be isimties partijos apimtos priesrinkimines ekstazes. Bet niekas nesneka konstruktyviai. Metosi kazkokiomis "aiskiomis" savokomis, bet niekaip neivardijami darbai, kuriuos reikia konkreciai nuveikti. Niekas is buvusiu ir esamu valdzios vyru nenori prisiimti atsakomybes uz tai kas dabar vyksta salyje. Man asmeniskai jau visa tai atsibodo. Per visus istatymus yra tiek dviprasmybiu ir paliktu spragu, kad niekas nezino kaip is tikro turi buti elgiamasi vienu ar kitu atveju. Ir ponas Kubilius ne isimtis. As jau kazkur rasiau apie toki idomu fenomena. Zinote koki? Kodel gerai buti vokieciu?
1. BMW
2. Mercedes
3. Porche
4. Opel
5. VW
6. Audi
7. Sioje salyje galima vaziuoti tokiu greiciu, kad kitose salyse uz toki greiti galima atsisesti i kalejima...
O kodel gerai buti lietuviu?
1. Kysis keliu policininkui.
2. Kysis zemetvarkininkui
3. Kysis seimo nariui
4. Kysis miesto tarybos nariui
5. Kysis politines partijos vadovui
6. Kysis sodros darbuotojui
Ar dar vardinti???
Dvigubi standartai (beje nemaza dalis skaitytoju ir komentatoriu butent del manes atrado sia "nauja" savoka, nes ji specialiai uzmirstama, beje kaip ir juodoji rinka) taikomi visuose valstybes gyvenimo sluoksniuose. Kas man isipareigos, kad tai isgyvendins, nes as puikiai zinau, kad imanoma padaryti?? As jau kazkur rasiau - esu rinkejas ir noriu pasirinkti, bet neisgirstu atsakymu i man rupimus klausimus. Kodel isgirstu tik paranojinius kaltinimus?? Puolimas geriausia gynyba??

as rašė...

vytautui.

as manau, kad tavo teiginys, kad kazkas gavo vieta valstybineje tarnyboje turi buti narpliojamas teisesaugos instituciju. ka padarei, kad taip ivyktu? ar tave tenkina toksai dalykas? ar atlikai savo pilietine pareiga pranesti apie tai?
kazkodel tikiu, kad ne pirsto nekrustelejai, o dabar pasakoji tai lyg butum didvyris.
na tai ka tau pasaka nariai gali gi buti ir netiesa, bet ir tiesa. visgi noreciau pasakyti, kad tai gali buti ir tiesiog asmenine nuomone. tad..

simui.
del isviesinimo pritariu, kad tai galetu buti padaryti. ir ne vien su MN, bet ir visos privatizavimo sutartys, kurios buvo ivykdytos.
tiesa MN vizgi naudojates vieninteliu etapu, o to etapo kai Algirdas Mykolas Brazauskas padovanojo Lietuvos pajuri Jukos kompanijai kazkodel neprisimenat.
ne bet cia ne apie tai.
prasydamas is kitu argumentu turetum ir pats argumentuoti savo teiginius.
noreciau, kad cia vyrautu konstruktyvumas ir saltas protas, o ne girdejau kaip mano draugo seses pusbrolio vaikas pasakojo.

o vokietijoje gyventi gerai yra del to, kad salis 50 metu judejo i prieki, o ne stovejo vietoje.

Simas K. rašė...

As paaiskinsiu is kur zinau kai kuriuos dalykus. Bet paliksiu viska su klaustuku. Visa tai as isgirdau is zmogaus, kuris tuo metu sedejo seimo saleje ir balsavo pries tokias privatizacijas ir kuris turejo priejima prie daugelio dalyku, kurie neviesinami net "viska zinancioje" ziniasklaidoje.., Be to, yra kvaila korupcineje sistemoje prasyti zmogaus, kad jis paviesintu visas savo zinias is kur jis tai suzinojo ir, kad pranestu tiem "kur reikia". Kodel? O todel, kad tuomet tie, kurie visa tai daro (nelegalias machinacijas) sues mane ir artimus zmones. Galima butu pranesineti tik tokiu atveju jei teisine sistema veiktu aiskiai ir vienasaliskai - istatymu nustatyta tvarka. Deja to pas mus nera ir ilgai nebus... To nepakeis jokia partija... Jokia...

Vytautas rašė...

to as

Kaip įsivaizduoji būtų galima įvykdyti tą pilietinę pareigą, apie kurią kalbi? Vis sakai, kad aš nelogiškai, selektyviai komentuoju, tai dabar pats savo žodžius pagrįsk- žingsnis po žingsnio parašyk, kaip žmogus gali įgyvendinti Tavo nusakytą pilietinę pareigą:-) man labai įdomu:-)

Mauras rašė...

2 Vytautas

"Prisiminiau kai mauru ir vyc pasivadinę komentatoriai čia mane išvadino įžeidžiančiais žodžiais. "

Gal galėtumėt žodis žodin pacituoti mano įžeidimus? Nors apie nuolatinį tamstos "vaidmenį" Kubiliaus portale turiu susidaręs aiškią nuomonę.

Vytautas rašė...

To mauras

Atsiprašau Taves, nepagrįstai apkaltinau.

Įsiminiau Tave dėl komentaro skirto man, kurį rašiai 2008 m.vasario 25 d., cituoju: "duokime šansą gerb. Vytautui: jei jis taip kritikuoja fizikus su muzikologais tegu išvardija skaičius ir pasako pagrįstais skaičiais, kur ir koks poveikis valstybės biudžetui bus, padidinus minimalų atlyginimą iki 800lt.Laukiam konstruktyvaus atsakymo".

Mano atsakymas buvo toks : "o koks dabar yra minimalus atlyginimas?mažesnis nei 800lt?"

Atsakymo nesulaukiau:-) kaip suprantu, nežinojote koks yra minimalus atlygis, tad tuomet koks galimas konstruktyvus dialogas?

Mauras rašė...

2 vytautas

Taigi. Galiu konstatuoti, kad vytauto kaltinimuose, klausimuose ir išsisakymuose konstruktyvumo, tiesos ir logikos tiek pat mažai kaip ir anksčiau. Skaičiau ne vieną šios keistos personos (tik neįsižeiskite) klausimą, pasisakymą ir pasipiktinimą, ir jo "misija" visiškai aiški - teršti eterį. Ją jau anksčiau labai teisingai įvardijo mk.

Siūlau mk, as ir kitiems, siekiantiems čia konstruktyvios diskusijos (jau nekalbant apie blog'o autorių) tiesiog ignoruoti tokius šiukšlintojus. Asmeniškai sakau - vytautai, man jūs čia nepageidaujamas, bet jei jau norite rašinėti - čia internetas, laisva šalis :)

Vytautas rašė...

to mauras

Tavo teisė rinktis:-)

Priešingai nei aš, savo žodžių nepagrindei niekuo, nenurodei konkrečių mano žodžių, minčių, kuriuos vadini nelogiškais ir pan. Aš nurodžiau tikslų Tavo komentarą, į kurį Tu neatsakei, o dabar nervingai sureagavai mane apkaltindamas, todėl eilinį kartą esu visiškai teisus, nepasant to, jog mane puolate:-)

Mauras rašė...

Nesiruošiu gaišti savo laiko beprasmiškiems rašinėtojams įrodinėjant akivaizdžius dalykus :) Sėkmės diskutuojant su simu k., tikiuosi nesunkiai rasite bendrą kalbą :))