2008-03-29

Apie "lydekų ėjimą" ir kitus bankroto reikalus

Vakar Gediminas Kirkilas savo partiečiams paaiškino, kad jam dar ne laikas trauktis iš Vyriausybės vadovo posto, nes dar "lydekos neina", kitaip sakant dar neprasidėjo žvejybos sezonas, todėl jam dar ne laikas galvoti apie poilsį.

Šiandien partijos Taryboje kalbėjau apie galimą ilgą valdžios agonijos tąsą ir kokias problemas tai gali sukelti Lietuvai. Kalbėjau ir apie būsimų rinkimų svarbą. Tiksliai problemos mastą įvardino prof.V.Landsbergis: rinkimai lems ar būsime Rusijos politinės kultūros, teisinės sąmonės provincija ar ne.

Valdžios bankrotas kartais lemia ir valstybės bankrotą. Įsivaizduokime būsimoje valdžioje Uspaskich'o - Pakso - Prunskienės ir satelitų bloką. Kuo tai skirsis nuo Rusijos valdžios?

17 komentarų:

Mindaugas3 rašė...

Žodžiai teisingi, bet be veiksmų nieko doro nebus. O raudonosios brigados siaučia kaimuose ir miesteliuose, miestuose ir gyvenvietiese. Tai kur pradingo dešiniųjų koalicija Vardan Lietuvos. Ar neprarasim tos Lietuvos?

Vytautas rašė...

Aš tai įsivaizduoju konservatorių ir jų satelitinių partijų bloką Lietuvos vyriausybėje, štai tada būtų krachas valstybėje, nes sugrįš tie patys žmonės, kurie Lietuvą valdė 1996-2000m., iš esmės visi buvę TSKP nariai, nors labai aktyviai kritikuojantys komunistus.

Unknown rašė...

O kuo mes dabar skiriamės nuo Rusijos? Komunistų, KGB'istu , oligarchų valdoma valstybė.

as rašė...

sveiki, p. Kubiliau.
norejau jums uzduoti tokius klausimus:
tarkime, kad po seimo rinkimu konservatoriams pavyks formuoti vyriausybe tad noreciau suzinoti kokiu veiksmu imsites del energetinio saugumo?
kaip vystysis salies santykiai su Rusija?
kaip bus siekiama ziniu ekonomikos ir ziniu visuomenes?
ar imsites platesniu veiksmu, kad bendruomenes butu atstovaujamos savivaldose?
kas bus tie zmones, kurie bus ministeriju vadovai?
kokie butu jusu vyriausybes veiksmai pirmuosius tris menesius?
noretusi isgirsti ne pazadus, ar abstrakcius atsakymus, o aiskius planus ir veiksmu igyvendinima isdestytus tam tikrame laiko tarpe.
dekui.

neromas rašė...

Pagal partijų reitingus TS po rinkimų nelabai galės formuoti vyriausybę. Su kuo jungtumėtės ar nesijungtumėte , kad sudaryti koalicinę vyriausybę?

Vytautas rašė...

Apskritai nebus ne vienos partijos, kuri tures dauguma seime, teks vel formuoti koalicijas.Labai laukiu koaliciju formavimo, tada pats idomumas prasideda, kai i viena koalicija sueina viena kita keikiancios partijos, kazkaip tai ima ir susidraugauja:-)))
manau reiktu maziau keiksnot vieni kitus, nes viso partijos yra pridirbusios rinkejams, ir galu gale pradeti dirbti vardan Lietuvos.

Vytautas rašė...

Man labai įdomu, kaip Landsbergis suvokia sąvoką "teisinė sąmonė".Mana, kad jo šios sąvoks suvokimas yra niekuo nesusijęs su objektyviai pripažinta šios sąvokos reikšme.

Unknown rašė...

Kazkodel nesitiki, kad konservatorių valdžia skirsis nuo Rusiijos valdžios.... Manau, kad šiuo metu tas pats kokia partija berinktumėm(įskaitant ir konservatorius), ir toliau sėdėsim tam pačiam mėšle, kuriame iki šiol sėdim. Nepaisant to rinkimuose dalyvausi, tik ko gero biuletenyje įrašysiu "netenkina nei viena partija". Eis į sugadintų krūvelę, bet nieko nepadarysi...

andrius kubilius rašė...

Mielam "aš",

noriu padėkoti už gerus klausimus, bet į tokius klausimus norint atsakyti reikėtų jau šiandien pateikti visą rinkimų programą, kuri dabar kaip tik ir yra intensyviai rengiama. Jeigu yra noro susipažinti su jos gairėmis ir rengimo proceso, tai siūlau apsilankyti mūsų projekto "Nauja darbotvarkė Lietuvai" interneto puslapyje www.naujadarbotvarke.lt arba sekti Dešiniosios koalicijos "vardan Lietuvos" jos bloge www.koalicijavardan.lt.

Geriausia yra prisidėti prie šių darbų ir tada dar geriausiai žinosite, kokios programos yra rengiamos ir kaip yra projektuojamas Lietuvos gyvenimas.

Vytautas rašė...

Siulau šio blogo dalyviams atkreipti į Kubiliaus žodžius "kaip yra projektuojamas Lietuvos gyvenimas".

Ką reiškia projektuoti Lietuvos gyvenimą?Pasmirdo praeitimi.

as rašė...

vytautui.

manau, kad projektuoti tai nera blogas zodis.
greiciausiai, kad jis reiskia tai jog reikia ziureti i ateiti, iskeliant tam tikrus tikslus, kuriu turime pasiekti ir iskelti keleta uzdaviniu, kuriuos reikia igyvendinti.
tad manau, kad eilini karta bandai zaisti zodziu zaismu.

Vytautas rašė...

to as

Aš palauksiu žodžių autoriaus nuomonės, nes jis geriausiai žino ką norėjo pasakyt. Tuos pačius žodžius mes skirtingai suprantame, nepaisant to, kad žodynuose surašytos objektyvios reikšmės.

Simas K. rašė...

as is savo puses noriu prideti keleta repliku del to "projektavimo". Man keista girdeti tokius dalykus is buvusio premjero, partijos vadovo ir netgi fiziko. Negi tik dabar isradote ta "projektavima"? O kur buvote anksciau? Be to, man idomu, kaip gi ruosiates sutvarkyti "kanceliariniu" islaidu kontrole seimo nariams?? Manau tai turetu buti pirmasis darbas, kuri turite atlikti jei busite isrinkti i seimo dauguma. Juk apie jas suzinojote ne pries paskelbiant per ziniasklaida. Kodel tiek ilgai tylejote, jei viesai deklaruojate, kad norite skaidrios vyriausybes ir seimo???

Unknown rašė...

Jei TS po rinkimų bus parlamentinė partija, ar užteks Jums drąsos pripažinti didžiausią savo klaidą - nekilnojamo turto pavertimą kilnojamų. Toks veiksmas sudarė galimybę dešimčių milijardų vertės turtą nusavinti iš teisėtų savininkų. Lietuvos piliečių "teisinėje sąmonėje" tai susitapatino su "tautinė nacionalizacija". Žmonės net košmariškame sapne negalėjo susapnuoti, kad nepriklausomoje Lietuvoje jų rinkta valdžia, kaip ir buvę komunistai, tvarkysis su jų turtu kaip su savo - parduos, nuomos, jį grobstys prie "valdžios lovio" pripuolę asmenys. O savininkai šitą orgiją galės tik su skausmu stebėti, apsikabinę turimus nuosavybę įrodančius dokumentus...

mk rašė...

Ne tik nekilnojamo turto pavertimas kilnojamu. bet ir visa žemės reformos eiga atvedė prie gana liūdnų pasekmių, kai lygesni gavo nemažas privilegijas, kurios virto dideliais pinigais. Apie kitas nebaigtas reformas irgi negalima ką nors geresnio pasakyti...

mk rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
mk rašė...

Praeitą penktadienį (2008-03-28) didžiausias ir rimčiausias Lietuvos dienraštis nustatė: Per 18 Lietuvos nepriklausomybės metų premjerai jau atsistatydino aštuonis kartus.

Kažkas čia ne visai taip. Juk, kiek pamenu:

1991-01-08 K.Prunskienė atsistatydino;
1991-01-13 A.Šimėnas buvo atstatydintas;
1992-07 G.Vagnoriui pareikštas nepasitikėjimas;
1992-11 A.Abišala grąžino įgaliojimus naujai išrinktam Seimui;
1993-03 B.Lubys grąžino įgaliojimus naujai išrinktam Prezidentui;
1996-02 A.Šleževičiui pareikštas nepasitikėjimas;
1996-11 L.M.Stankevičius grąžino įgaliojimus naujai išrinktam Seimui;
1999-04 G.Vagnorius atsistatydino;
1999-10 ir 2001-06 R.Paksas atsistatydino;
2000-10 A.Kubilius grąžino įgaliojimus naujai išrinktam Seimui;
2006-06 A.M.Brazauskas atsistatydino.

G.Kirkilas atsistatydinti nežada...

Taigi viso labo atsistadinimų niekaip nesusidaro daugiau nei penki.