2008-03-02

Demokratija: mirtinos ligos diagnozės

"lryto" interneto puslapyje užtikau nuorodą į Kultūros Baruose paskelbtą vertingą šiandieninų demokratijos ligų analizę, ypatingai tinkamą ir mums. Nors vertimas iš bulgarų kalbos gana prastas, bet įžvalga į šiuolaikinę "elito' ir "masių" sankirtą, kuri garantuoja demokratinę populizmo sėkmę ir "iliberalios demokratijos" plėtrą, yra labai gili ir tiksli. Perspektyva paprasta - iliberali demokratija suvalgys savo motiną - liberaliąją demokratiją.

1 komentaras:

Neabejingi rašė...

Jei jau prakalbote gerb. Andriau apie pastebimai artėjančią demokratijos krizę, tai kaip paaiškintumėte "demokratiškumo proveržį" Tėvynės sąjungoje? Su kuo kariausite ir ar tokia jau didelė ta "avių banda" partijoje, kad reikia NKVD laikų taisykles rašyti jai suvaldyti ?

"Rinkimų kampanija – tai „karo stovis“. Jei politikas kviečiamas į tokias laidas, jis pirmiausia turi pasiklausti rinkimų štabo ir centrinės būstinės leidimo. Jei nežinote, kokia yra Tėvynės sąjungos pozicija, visada galite pasitarti su kolegomis ar su mumis. Jei Seimo narys neturi laiko pats parašyti propagandinio straipsnio, štabas siūlosi „suorganizuoti interviu“."

http://www.lrt.lt/news.php?strid=5042&id=4397314