2008-02-20

Kaip gyvensime 2010 metų sausio 1-ąją?

Kelias dienas per šventes prasivarčiau su pusgripiu. Net prie kompiuterio negalėjau prisėsti. Po to turėjau skristi į Liublijaną. Tik šiandien jau galiu normaliai darbuotis.

Per vakar vakarą parengiau memorandumo dėl mūsų energetikos situacijos po 2010 sausio 1 d. projektą. O perspektyvos ganėtinai liūdnos - dėl Ignalinos AE II bloko veiklos pratęsimo Vyriausybė praktiškai nieko nedaro, užsiima tik "veiklos imitacija" ir politiniais žaidimais, tuo tarpu, uždarius Ignalinos II bloką, elektros kaina vartotojams išaugs 80 proc., - nuo dabartinių 33 cnt/kwh iki 57 cnt/kwh. Tiek mokėdami dar turėsime džiaugtis, kad iš viso elektros turime, nes ar turėsime dujų elektros gamybai ir ar turėsime,kaip tas dujas į Lietuvą atsigabenti - šiuo metu visai nežinoma. Va taip ir gyvename...

3 komentarai:

Dalius rašė...

Gerbiamas Kubiliau, jūs esate lyg ir fizikas. Ar suprantate, kad jei tikrai elektros kaina augs 80%, tai puiki galimybė pasireikšti alternatyviai energetikai Lietuvoje. Aišku, aš nesidžiaugiu, kad viskas daroma iš tos pusės, bet galima gi ir teigiamą pusę matyti ;-)

Vytautas rašė...

Kiek laiko Jūs kalbate, kad ši vyriausybė tik imituoja darbą, kad ji ilgai neissilaikys, kad reikia skelbti nepasitikejimą ja, kad reikia priešlaikinių seimo rinkimų, bet NIEKO KONKREČIAI JŪSŲ ĮVARDINTAI PROBLEMAI SPRĘSTI NEDAROTE.KODĖL?

Ar tai tas pats, kaip ir prieš tai visus 15 metų trukęs Tėvynės sąjungos "karas" su ekskomunistais, bet nieko konkretaus nedarymas?

as rašė...

vytautai, man patinka tavo braizas :) visais klausimais tu sugebi matyti viena - per penkiolika metu nieko nedaret su komunistais!