2008-02-14

Jupiteriški paradoksai

Premjeras džiaugiasi Prezidento laišku, kuriame Prezidentas įvardino sutarčių dėl nacionalinio investuotojo trūkumus ir rizikingas vietas, ir kuriame nurodė, kaip sutartys turi būti pataisytos. Premjeras raportuoja, kad yra pasiryžęs visus sutarčių trūkumus, kuriuos nurodė Prezidentas, ištaisyti.

Kai prieš dvi savaites, būdami Seimo opozicijoje, lygiai tą patį pasiūlėme Vyriausybei daryti svarstant Seime Atominės elektrinės įstatymą, ir todėl siūlėme atidėti įstatymo priėmimą, kol nebus pataisytos sutartys, tai sulaukėme Vyriausybės kaltinimų, kad savo siūlymais kenkiame valstybei ir todėl mūsų veiklą turi tirti speciali Seimo komisija.

Romėnai sakydavo:quod licet Jovi, non licet bovi (kas leistina Jupiteriui, nebūtinai leistina jaučiui).Ir po tokių jupiteriškos valdžios paradoksų,pabandyk tu čia Lietuvoje nesijausti, anot a.a. Sikorskio, paprasčiausiu veršiu.

5 komentarai:

Vytautas rašė...

Kodel nerengiate interpeliacijos premjerui, jei jis toks blogas?Juk labai norite pirmalaikiu rinkimu, tai kodel nesiimat veiksmu?

Vytautas rašė...

Apie paradoksus...Tik šį kartą nežinau kaip pavadinti, gal ponas Kubilius įvardins:

Buvusios Aukščiausiosios Tarybos pirmininko V.Landsbergio pavaduotojų įdomūs biografijų faktai:
1.Bronius Kuzmickas- filosofijos mokslų daktaras, profesorius, buvo TSKP narys, nuo 1994 m. liepos 4d. Tėvynės Sąjungos narys;

2.Kazimieras Motieka- 1954-1996 m. - LTSR prokuratūros prokuroras, ypatingai svarbių bylų skyriaus tardytojas, Tardymo skyriaus viršininkas. 1960-1961 m. - Vilniaus m. Lenino rajono prokuroras;

3.Česlovas Vytautas Stankevičius- 1974 m. įstojo į komunistų partiją. 1988 m. įsijungė į Sąjūdžio veiklą, buvo išrinktas Sąjūdžio Kauno tarybos pirmininku ir Sąjūdžio seimo nariu. 1993-1996 m. Krikščionių demokratų frakcijos Seime patarėjas, 1994-1996 m. Nacionalinių saugumo pagrindų įstatymo rengimo parlamentinės grupės narys. Nuo 1996 m. Seimo narys, Krikščionių demokratų frakcijos Seime, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys. Nuo 1996 m. gruodžio 10 d. Krašto apsaugos ministras. Į Vyriausybę deleguotas Lietuvos krikščionių demokratų partijos.

Taip pat įdomi Aukščiausiosios Tarybos vienintelio sekretoriaus per visą jos darbo laiką Liudviko Sabučio biografija:

- 1963- 1970 m. buvo Lietuvos komunistinio jaunimo sąjungos ir Lietuvos komunistų partijos Kretingos rajono komitetų atsakingasis darbuotojas;
- 1979–1982 m. – Lietuvos komunistų partijos Centro komiteto teisėsaugos skyriaus instruktorius.
- 1996-2000 m. ir 2004-2008 m. kadencijų Seimo narys. Kandidatu į Aukščiausiąją Tarybą buvo iškeltas Sąjūdžio, į vėlesnius Seimus – Tėvynės Sąjungos!!!!!!!
- 2001–2004 m. buvo Lietuvos generalinės prokuratūros Specialiųjų tyrimų skyriaus prokuroras.


PRAŠOM ATSAKYKITE VISIEMS LIETUVOS ŽMONĖMS Į KLAUSIMUS:

1.Kodėl Landsbergis savo pavaduotojais pasirinko aukšto rango TSKP narius?

2.Kodėl Tėvynės sąjunga akivaizdžiai meluoja esanti priešiška komunistams, nors tokių gausu jos pačios gretose?

3.Kokiu principu vieni komunistai vadinami gerais komunistais ir tinkami tapti Tėvynės sąjungos nariais, o kiti blogi, atseit kenkia Lietuvai?

4.Kodėl buvę komunistai, Tėvynės sąjungos pagalba užima Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nario pareigas, tampa ministrais, generalinės prokuratūros Specialiųjų tyrimų skyriaus prokurorais?

informacijos šaltinis www.lrs.lt

Vytautas rašė...

Kapų tyla dienoraštyje...kviečiu keltis iš numirusiųjų ir diskutuoti su forumo dalyviais:-)

mk rašė...

Jei ponas Vytautas taip jau prašosi, atsakysiu į jo klausimus:

1) iš tiesų Aukšč. tarybos pirmininkas Vyt.Landsbergis savo pavaduotojais pasirinko buv. SSKP narius, tik jokiu būdu ne „aukšto rango“. Galbūt tai buvo klaida, pasirinkimas tame parlamente – gerokai didesnis nei šios dienos Seime, kur iš Sąjūdžio kilę tik pavieniai, šiuo metu bene mažiausiai pageidaujami visiems kitiems, išskyrus nebent kai kuriuos negausius liberalus. Kaip ten bebūtų minėti iš viešumos senokai pasitraukę Sąjūdžio žmonės už Pekeliūną, Gedvilą, Čapliką ir netgi Muntianą gerokai pajėgesni;

2) Darbo partijos rėmėjas Vytautas apie priešiškumą komunistams verčiau patylėtų... Šiuo metu Lietuvoje dominuoja vieno žmogaus partijos. Nei apie jų kokią aiškesnę orientaciją, nei apie ideologinę prigimtį šnekėt nelabai išeina: jos yra bestuburės, einančios ten ir su tais, kurie daugiau duos ar bent pažadės. Principų ir vertybių požiūriu čia yra visiškas užribis. Čia tiek apleista, jog aiškintis dėl buv. SSKP narių įtakos nėra prasmės. V.Laučius tiksliai pastebėjo : nuo kokių 2000, sulig „naujosios politikos“ pasirodymu valdžios avanscenoje, tapo beprasmis ir kiek vėliau atsiradęs partijų skirstymas į „populistines“ ir „tradicines“. Štai ir Uspaskicho partija tėra interesų grupė, veikianti kaip politiškai parazituojantis darinys. Ji maitinasi politikos sąskaita, bet pati yra anapus politikos. Kaip vieną kartą pareiškė Viktoras: „Mūsų kandidatų sąraše nėra nė vieno politiko“;

3) Todėl niekam neturėtų būt svarbi kokio Jagmino ir Baguškos praeitis. O jie iš tiesų buvo gana aukšto rango TSKP nariai;

4) nuo 2006 vasaros, kaip dar niekada iki tol, Lietuvos valdžioje vienu yra gausu ekskomunistų, kurie per keletą metų įstengė sėkmingai pakreipt politinės santvarkos raidą oligarchijos link...

Vytautas rašė...

Dekoju MK uz issamu atsakyma:-)
Tik niekaip nesuprantu Jusu teiginio apie mane "darbo partijos remejas Vytautas apie priesiskuma komunistams verciau patyletu".Mazu maziausiai cia matau nedemokratisko mastymo apraiskas, kai kitaip mastantieji, pagal toki mastyma turetu kazkodel "verciau patyleti".Ar kazka kito turite omeny?
O kalbant apie Darbo partija, tai jos neigiama ivaizdi nuo pat isikurimo kure atseit "tradicines" partijos, valdancios visa masines informacijos ziniasklaida.Tai gi ir tie patys visokio plauko politologai, formuojantys poziurius i politika, deja, priklauso tam tikroms politinems grupuotems, ar partijoms.
As labai noreciau, kad Jus ir ponas V.Liaucius paaiskintu kodel Darbo partijos priesrinkiminius teiginius visos "tradicines" partijos vadino populistiniais, nors tie teiginiai, kaip pvz.: minimalaus atlygio padidinimas iki 800lt, kaip dabar matome, nera populistinis o realiai jau igyvendintas.

Del ko as kalbu apie ekskomunistus?Vienintele priezastis- perdetas konservatoriu partijos nariu buvusiu komunistu niekinimas, nors akivaizdu, jog toje partijoje tai pat tokiu esama.Uztenka apsilankyti TS tinklalapyje ir visos bedos, vykstancios Lietuvoje, suverciamos komunistams, vel gi, pamirstant, kad pacioje TS tokiu yra.Ir ipatingai mane stebina V.Landsbergis, toks kritiskas komunistu atzvilgiu, nors jam bunant seimo ir TS pirmininku, TS frakcijoje seime buvo apie 20 buvusiu TSKP nariu ir tiek pat kandidatu tapti TSKP nariais. As pats to nesugalvojau, uztenka apsilankyti www,lrs,lt tinklalapyje.