2007-12-25

Šventos Kalėdos

Sveiki sulaukę Šventų Kalėdų!!!

Ramybės metas, - ramybės mums visiems...

Gera proga susitaikyti, - visų pirma, su savimi. Šventi žodžiai yra takas į ramybę. Ne vien kalėdinę...

Žvelgdamas į kitus, dažnai pats sau kartoju Biblijos žodžius: "Viešpatie, atleisk jiems. Jie nežino ką daro". Ir man palengvėja.

Žvelgdamas į save, nerandu aiškesnių žodžių, kaip tie, kuriuos ir šiandien per mišias kartojau: "Viešpatie, nesu vertas, kad ateitum į mano širdį, - bet tark žodį, ir mano siela pasveiks".

Viešpatie, tark žodį...

6 komentarai:

mk rašė...

Taigi, sulaukėme šventų Kalėdų, o žiemos vis dar nėra. Siūloma pasisemti Kalėdų gerumo, santaikos, darnos, tačiau sunku paneigti, kad per praėjusius dar vienerius laisvos Lietuvos metus ilgą laiką tvyrojo niūri ir baiminga nuotaika.

2007-ieji – naujų išmėginimų metai buvo reikšmingi ne vien tuo, jog valdžiai atsirado pavojus dar labiau prarasti žmonių pasitikėjimą. Viešai pripažinta, jog yra keletas įtakingų Lietuvos politikų, kurie visiškai pagrįstai vadinami garbingu „valstybininkų“ vardu. Jie savavališkai imasi įvairiausių užduočių formavimo iniciatyvos. Nėra jokių ženklų, kurie rodytų: yra valia juos sutramdyti, vienas po kito atsiranda valstybininkų „neįprasti, nauji, tačiau labai reikalingi darbai“.
Atsilaikyti prieš šią susitelkusią savo tikslų siekiančią grupuotę ir kitąmet bus nelengva. Bet tikėkimės, kad per juos valstybė neįklimps į gilią priešrinkiminę krizę.

mk rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
mk rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
mk rašė...

Nors nėra itin malonu stebėti tokį „aktyvumą“ ir šiame dienoraštyje, ir Tėvynės Sąjungos forume, tačiau kai rimtai pakvips Seimo rinkimais, daugelis turbūt atsibus iš žiemos miego...

Vytautas rašė...

Puikią dovaną pateikė Tėvynės sąjungos frakcijos seime narys Matulas, nematysime tiesioginų krepšinio varžybų:-) štai jums ir demokratiškas mąstymas, esame Europos sąjungos nariai, bet elgiamasi su mumis kaip su Tarybų sąjungos nariais, problemos spręndžiamos draudimais. Gerbiamas A.Kubiliau, gal visgi teiksitės atsakyti į mano komentarą ir savo nuomonę šiuo klausimu išdėstyti?Kodėl reikia eiti lengviausiu keliu- draudimų keliu?Jau nebe pirmą kartą taip elgiamasi, Lietuvos radijo ir televizijos komisija buvo uždraudusi transliuoti tv kanalą iš Baltarusijos, tarsi geriau už pačius mus žinotų ką mums žiūrėti.Tai čia demokratija?Gerai, kad nubudo ir atšaukė šį spręndimą.Naujųjų metų proga linkiu nubusti ir Lietuvos politikams.

mk rašė...

Su šios dienos spaudos konferencijoje gana nuosekliai išdėstytais pamatiniais demokratijos ir tolesnės krašto raidos dalykais Matulo ir Vėsaitės antialkoholinės iniciatyvos smarkiai kertasi.

Atrodo, jog sąmoningai siekiama ugdytis aklus draudimus pamėgusiųjų reputaciją. Juk ne alaus reklama kalta dėl didėjančio alkoholio vartojimo. Panašius draudimus prieš keletą metų svarstė ir Rusijos Valst. Dūma. Turbūt iki 2004 m., kai šiokie tokie svarstymai ten dar vykdavo, dabar vyrauja nuostata, jog parlamente – ne vieta diskusijoms...

O kodėl tada vartojami kvaišalai? Narkotikų negalima laisvai įsigyti, bet tas, kam jų labai reikia, juos gana nesunkiai gauna ir apie jų veikimą ir be jokios reklamos. Lietuvoje prostitucija (sekso paslaugos) per televizijas irgi nereklamuojama, bet pastebima „norinčių susipažinti“ gausa.

Man irgi nepatinka, kai per krepšinio transliacijų pertraukas rodoma alaus reklama bei kiti nesąmoningi dalykai. Bet šiuo metu susidaro vaizdas, jog valdžią sąmoningai žlugdo tautos galimybę tiesiogiai stebėti krepšinį. Juk sutartys su reklamos užsakovais sudaromos turbūt visam sezonui, t.y. iki vasaros. Nejaugi taip sunku apie tokius ketinimus paskelbti iš anksto ir nors pradėti jų galiojimą nuo liepos 1, kai televizijų sezonas jau būna pasibaigęs.