2007-12-20

Socialdemokratų manevrai II

Socialdemokratai, kartu su visa valdančia koalicija, šiandien jau pasakė, kad jie priešinsis Seimo rinkimų paankstinimui. Taigi - kaip ir reikėjo spėti - Premjero pareiškimas, kad jis remia opozicijos siūlymą surengti ankstesnius rinkimus, buvo eilinis "blefas". Taigi pasidarė aišku, kad Seime surinkti reikalingus 85 balsus už ankstesnius rinkimus, praktiškai yra neįmanoma.

Ką gi, mes, matydami kokios ekonominės, finansinės, energetinės problemos kils kitais metais, tokių problemų sprendimui siūlėme racionaliausią išeitį, - ankstesnius rinkimus, tačiau ir Prezidentas, ir visa valdančioji mažumos koalicija atsisakė tokia išeitimi pasinaudoti. Taigi ir Prezidentas, ir Premjeras, ir visa valdančioji koalicija prisiėmė visą atsakomybę už tas pasekmes, kurias gali valstybės gyvenime sukelti didelių problemų ir silpnos, mažumos Vyriausybės kombinacija.

Klausimas tik vienas, - ką opozicija turės atsakyti, kai po poros mėnesių valstybei įklimpus į gilią krizę, žmonės paklaus, kodėl jūs būdami opozicijoje laiku nesustabdėte šios ir Prezidento, ir valdančios koalicijos klaidos. Opozicija negali prisiimti atsakomybės už vyriausybės veiklą ar už išeičių iš krizių paiešką, marga opozicija negali prisiimti atsakomybės už valdžios formavimą, bet yra atsakinga, jeigu leidžia mažumos koalicijai ir jos Vyriausybei skandinti šalį vis gilesnėje krizėje.

Vieną išeitį buvome pasiūlę. Ja nepasinaudota. Kas toliau?

2 komentarai:

mk rašė...

Toliau daroma štai kas. Skelbiama, jog politinės sumaišties vaisius skina populistai. Šitaip realizuojami V.Bogušio grasinimai konservatoriams Klivečkos „Sąmokslo teorijoje“: jūs nebūsite pirmi, tikslus mokslas (vladimiro gaidžio sociologija) sako, kad lapkritį lyderių marškinėliais galėję džiaugtis konservatoriai atsidūrė antroje vietoje.

mk rašė...

Kitas grasinimas gerokai rimtesnis.
Atseit pastaruoju metu nuolat šmėkščiojo ekranuose mų arešte esančio Kėdainių milijonieriaus veidas ir Darbo partijos reitingai kilstelėjo 3 proc. Kaip viskas paprasta.

Rinkimai bus laimimi televizijose. Beveik taip pat kaip Rusijoje. Jų baigtį nulems pasirodymų juose kiekis ir iš laimės tirpstantys laidų vedėjai. Juk jiems kur kas maloniau pabendrauti, o žiūrovams per televizorių įdomiau žiūrėti į Viktorą U. negu į pvz., Jurgį Razmą.