2007-12-18

Socialdemokratų manevrai

Laikraščiuose šiandien išspausdintos didžiulės paklodės Vyriausybės pasigyrimų. Kiekviename dienraštyje vis po skirtingą paklodę, - mažiausia vieno tokio plakato kaina 10 000 litų. Nerandant mokytojų atlyginimams pinigų, toks išlaidavimas panašus į puotą maro metu.

Tuo pat metu ministras Navickas bandė pateikti Seimui iš naujo tą patį Dujų įstatymą, siūlydamas atsisakyti dujų kainų reguliavimo. Akivaizdus viešųjų ryšių žaidimas - po naujų metų, kai Gazpromas padidins visoms Baltijos valstybėms kainas, socialdemokratai bandys šaukti, kad tai yra pasekmė to, kad opozicija nepritarė jų pasiūlytoms Dujų įstatymo pataisoms.

Vakare pasigirdo, kad Kirkilas pritarė ankstesnių rinkimų idėjai, nors dar vakar TV Forumo laidoje kategoriškai tam prieštaravo. Tai visiškai nereiškia, kad socdemai nuoširdžiai remia ankstesnių rinkimų idėją. Tikėti bent vienu jų pareiškimu darosi nebeįmanoma. Tą patyrė jau ne tik mokytojai...

Vyriausybės nebėra, yra tik viešųjų ryšių agentūra.

6 komentarai:

Darius Damalakas rašė...

> "Nerandant mokytojų atlyginimams pinigų, toks išlaidavimas panašus į puotą maro metu."

Norėtųsi iš jūsų išgirsti rimtesnių komentarų, o ne emocinių vertinimų.

Pinigų visada trūksta, klausimas tik ko vyriausybė siekia tokiu veiksmu.

Ar čia tikrai slepiasi vyriausybė už to? Aš suabejočiau.

Vytautas rašė...

Laba diena.Labai norėčiau sužinoti Jūsų nuomonę apie Rimanto Pleikio vadovaujamo "Baltijos bangų radijo" veiklą, retransliavimą radio bangomis prorusiškos radio bangos į Baltarusiją. Visgi jis yra buvęs Tėvynės sąjungos frakcijos seime nariu, turbūt yra Tėvynės sąjungos narys ar rėmėjas ar bent palaikantis ryšius.

VaidotasS rašė...

Na gal ir ne vieta sitam komentarui cia, bet noreciau isreiksti savo nuomone.

Galbut ir nepavyko balsuotu uz konservatorius per paskutinius savivaldybiu rinkimus, bet konservai - tai turbut vienintele partija, kuria nors kazkiek gerbiu. T. y. patobulet dar galit.

Anyway, lrytas.lt yra straipsnis apie cigonus. Visu pirma, komentarai gana israiskingi ir, kas keisciausia, labai vieningai smerkiantys cigonus ir susijusius asmenis. Antra, as nesiulau partijai ar jums konkreciai reikalauti kazkokios atsakomybes - teismai neturi aiskintis, cigonam nerupi, savivaldybe turi rimtesniu problemu.

Manau, kad paprasciausiai isreiksta griezta pozicija, labai padetu sustiprinti partijos ivaizdi kaip besirupinancios Lietuva. (Politiniai manevrai - reformos, strateginiai investuotojai - nors ir svarbus valstybei, zmonems asmeniskai nerupi, nes tai per daug tolima. Tas pats ir del seimos, sviesaus rytojaus, konkurencingos ekonomikos. Tai nereiskia, kad nereikia ju naudoti kaip tvirto pagrindo politikai.)

Pabaigai pacituosiu viena komentara. Galbut per daug neuzgaus jusu politkorektisku akiu ;) bet tai atspindi visuomenes nuomone geriau nei bet kokie sociologiniai tyrimai.

Nenupzdc.... As apšalęs... Įsiskaitykit: " ...Tačiau bendruomenės „Čigonų laužas“ vadovas Josifas Tyčina vis tiek nebuvo patenkintas: „Tiek malkų šeimai užteks daugiausia mėnesiui..." KAS ČIA PER HUJNIA???? Šitie susmirdę narkomanai ir pydarai pas mus kas - valtybės saugoma vertybė??? Sudegint nx visus jų namus kartu su jais pačiais (vaikus tik prieš tai atimt)... Baronai jomajo... Tegu ajna griowių kast ir šikanų valyt - turės ir malkų ir hujalkų.... Susinerwyjau nerealiai. O teismas tai sau duobę kasa - kaip dabar nugriaut Kaliačiaus pirtelę? : ) Precedentas sudarytas stopudovas...

mk rašė...

Nemanau, jog čia vertėtų aiškintis dėl valstybininkų laikraščio šlykštūno (kitokių tan dabar nelengvai rasi) A.Dumalako eilinės nesantaiką kurstančios rašliavėlės ar Rimanto Pleikio vadovaujamo radijo veiklos.

Lietuvoje šiuo metu įprasta: vienas laikraštis (radijas, televizija) – viena nuomonė. Išimčių beveik nėra. Ir netgi įvairios komisijos stebisi, kad gali būti kitaip.

mk rašė...

Nesistebiu, jog pasitaiko nemažai tokių, kas iš įvairių šaltinių skleidžiama valstybininkų propaganda Jiems matyt spausdinamos didžiulės paklodės Vyriausybės pasigyrimų. Į Kirkilo kt. vyriausybės narių veidmainiavimą ir apsimetinėjimą lengvatikiai kažkodėl nekreipia dėmesio.

Darius Damalakas rašė...

Pasibaisėjau, kai pamačiau šnd L Ryte reklamą, kad didės parama šeimoms.

Atkreipkite dėmesį į antraštę - "Atsiskaitome Lietuvos žmonėms".

Nuo kada tai tapo jo nuopelnu? O kur vykusios protesto akcijos? O kur pačios visuomenės indėlis?