2007-11-27

Socialdemokratų energetinis kadrilis

Socialdemokratai apgynė slibiną ir premjerą bei išbarė Vytenį, pakilusį į kovą su slibinu. Socialdemokratinė pasaka ir Vytenio svajonė tuo ir pasibaigė - Vytenis netaps didvyriu, įveikusiu slibiną.

Juokas juokais, bet socialdemokratiniai viražai energetikos reikaluose kelia vis daugiau nerimo. Nors slibinas ir apgintas, tačiau atominės elektrinės idėja intensyviai stumiama į šalikelę. Štai "alfa" aprašo socialdemokratų Prezidiumo ir frakcijos posėdį ir teigia, kad "ilgą kalbą pasakė A. Brazauskas. Jis palaikė idėją kurti nacionalinį investuotoją, bet aršiai kritikavo idėją statyti naują atominę elektrinę, kuri neva gali būti per brangi. Kaip alternatyvą jis paminėjo naujos kartos šiluminę jėgainę."
Kaip praneša spauda, socialdemokratai nutarė sudaryti partinę energetikos reikalų grupę, kuriai vadovaus Brazauskas. Ką tai reiškia, - kad socialdemokratai intensyviai kurs nacionalinį investuotoją, o atominės elektrinės nestatys?

Tokių minčių pasigirsta vis daugiau, - teigiama, kad panašiai mąsto ir NDX vaikinai, vis garsiau apie tai kalba ir tie lietuviški energetikos ekspertai, kuriuos visada laikydavau dujų mėgėjais, net ir R.Kuodis panašiai formuluoja.

Kažkaip, Lietuvoje strateginių minčių svyravimo amplitudės yra stulbinančios - prieš metus A.Brazauskas džiaugėsi, kad su latvių ir estų premjerais pasirašė Trakų memorandumą dėl naujos atominės elektrinės statybos, o dabar jau "aršiai kritikuoja idėją statyti naują atominę elektrinę".

Atsiranda esminis klausimas - jeigu elektrinė nebus statoma, tai kam tada reikalingas trigalvis slibinas???

Todėl prieš pritardami derybų dėl trigalvio slibino rezultatams, - turėsime reikalauti aiškių garantijų, kad atominė elektrinė tikrai bus statoma.

3 komentarai:

Vytautas rašė...

Mielieji konservatoriai, kada nustosite vien kalbėti, kalbėti,kalbėti ir kalbėti ir imsitės konkrečių veiksmų?:-) nuojauta kužda, kad toks laikas ateis tik tada kai išmirs dabartinė konservatorių vadovybė, o jaunieji nebus perėmę buvusiosios mąstymo. Kol kas, jūs visada randate pasiteisinimus, kodėl neiti į vyriausybės sudėtį: "su ekskomunistais nedirbsime (socdemais)", "mums visos seimo partijos neleidžia dirbti", ar paprasčiausiai įžuliai tik balbatuojat rusofobines nesąmones, vietoj konstruktyvuas dialogo ir ieškote literatūrinių metaforų pagalba įrodymu, kad konstruktyvus dialogas su Rusija negalimas, bet paklauskite savęs ar politikoje tinka literatūrinės metaforos?:-) metaforos pagražina kalbą, kartais padaro ją įtaigesnę, dėl to jums ir priimtinos, nes kolkas Lietuvoje konservatorių politika- tai sėdėjimas šiltoje seimo kėdėje ir kurpimas naujų išgalvotų piešų.

Anonimiškas rašė...

:))
man idomu, ka darytu konservai, jei netycia i valdzia pakliutu. jauciu pradetu opozicija kaltint, kad gyvent neduoda.
konservatoriai, ypac ju "lyderiai", yra bevaliai niurzgliai, taip atprate nuo valdzios, kad net nezinotu ka su ja veikt.
va ka cia kubilius apie investuotojus skiedzia - yra totali tustybe. ir ne todel, kad nesamone parasyta, bet del to, kad netures jokio efekto. pasibedavojo internete, o seime toliau zulint kede galima.
pagarba cilinskui, vienintelis sviesus veidas dabar seime.

Susiverškim broliai diržus rašė...

Tinklalapyje Delfi mesti rimti kaltinimai, kaip i juos atsakytumete ?

http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=15137147