2007-11-27

Rezervinė galia

Ne apie energetikoje svarbią rezervinę galią noriu tarti keletą žodžių. Apie rezervinės galios (rezervistų galios) įtaką liustracijos procesui keletą minčių noriu pasakyti.

Seime pusantrų metų vyko grumtynės įrašyti ar ne KGB rezervistus į liustruojamųjų sąrašą. Galų gale, kai Seimas įstatymą su rezervistais priėmė, Prezidentas įstatymą vetavo.

Šiandien Prezidentas Seimui pateikė savąjį liustracijos įstatymą, kurio esminis skirtumas nuo Seimo anksčiau priimto yra tai, kad jame nebeliko rezervistų apibrėžimo ir, svarbiausia, nebeliko įpareigojimo Liustracijos komisijai registruoti ir skelbti rezervistų sąrašus. Kiti skirtumai - dėl naujo prisipažinimo termino ir dėl termino iki kada dirbs Liustracijos komisija nėra nauji, nes Seime jau buvo diskutuoti ir atmesti. Bet šios tariamos naujovės tinka tam, kad diskusijos dėl jų paslėptų skirtumą dėl rezervistų.

Taigi, rezervistų galia pagal įtaką visai valstybės valdžia yra didesnė nei ta rezervinė galia, kurios reikia saugiam atominės elektrinės veikimui.

Komentarų nėra: