2007-11-26

15-os metų buvimo Seimuose jubiliejus ir šiandiena

Šiandien premjeras Kirkilas pakvietė mus, septynis Seimo narius, pažymėti tą faktą, kad nuo 1992 metų, kai pirmą kartą buvome išrinkti į Seimą prabėgo 15 metų. Be paties Kirkilo ir manęs, dar dalyvavo Antanas Stasiškis, Irena Šiaulienė, Justinas Karosas, Algimantas Salamakinas, Česlovas Juršėnas. Dar lyg pasiklydęs, sudalyvavo ir A.Brazauskas, kuris mane pamatęs, neslėpė savo negatyvaus požiūrio.

Gavome dovanų po neprastą fotoaparatą Canon Power Shot G9 (dabar reikės rūpintis, kaip deklaruoti tokią dovaną), išgėrėme po taurę raudono vyno ir skubiai išsibėgiojome, nes akivaizdžiai matėsi, kad Premjerą slėgė rūpesčiai ir nelabai gera nuotaika - pakeliui sutikau Romą Žakaitienę, pasirodo, tuo pat metu rinkosi socdemų Prezidiumo valdyba. Socdemams yra ką apmąstyti, - juokavau, kad tai, jog penkiolika metų Seimuose išgyvenome tik du konservatoriai ir net penki socdemai yra akivaizdus, įrodymas, kad ne socdemams tuos 11 metų, kuriuos socdemai per šiuos 15 metų buvo valdžioje, buvo sunku išgyventi.

Lietuvai sunku išgyventi ir šiuos paskutinius socdemų valdymo metus. Šiandien spaudos konferencijoje kalbėjau ir apie prastus reikalus susijusius su Ignalinos II bloko reikalais ir su aplinkosauginiais reikalais. Visur norėtųsi matyti Vyriausybės geresnį gebėjimą suvokti problemas ir jas efektyviai spręsti.

G.Kirkilo problema - per didelis pasitikėjimas vien tik viešaisiais ryšiais ir vienu dienraščiu. Tokiame poste vien tik viešais ryšiais pastatyta populiarumo užtvanka ilgainiui gali neatlaikyti neišspręstų problemų spaudimo, o kai tokia dirbtinė PiaRo užtvanka pralūžta, viską šluojančios bangos nebeįmanoma sulaikyti. Panašiai buvo 1999 metų pradžioje, kai iki to laiko aukštų G.Vagnoriaus reitingų damba, atsilaikiusi ir per Rusijos krizę, neatlaikė kelionės į Šri Lanką. Jai pralūžus, netrūkus ir pats G.Vagnorius traukėsi iš posto.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

oho, kokios dovanos.. cia matyt premjeras is savo kisenes visus apdovanojo.
Negi Jus, valstybininkas, butumet priemes dovana, kuri pirkta is visu mokesciu moketoju pinigu, ir kai vis dar yra tokiu zmoniu, kurie 15 metu gyvena skurde?


Reik tiketis, grazios nuotraukos bus..