2007-10-17

Šiandienos rezervistai

Šiandien Seime pristačiau KGB rezervistų veiklos ribojimo įstatymo projektą. Kažkas salėje paklausė, kiek tų rezervistų buvo. Sakiau, kad nelabai žinau, nes netyrinėjau, tačiau atrodo kad apie tūkstantį tokių buvo. Iš tiesų kyla teisėtas klausimas, kiek šiandieninis Kremlius sau lojalių senų ir naujų "rezervistų" turi Lietuvoje?

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o jus apskritai ka nors dar zinot, ar istatymus rasot i lubas paziurejes ir isdidziai demonstruodami savo nezinojima? kaip galima siulyt istatymo projekta, nezinant, koki jis tures poveiki ir kam. be to, pagal Seimo statuta, turi buti ivertintas istatymo poveikis pagal ivairiausius parametrus, kaip suprantu is jusu ironijos, jums tai irgi nusispjaut.

Simas K. rašė...

Nuosirdziai noriu parasyti, kad tikrai nebesuprantu visuotines KGB rezevo paranojos. Tarybiniais laikais taip pat buvo gan populiari taktika pasalinti is kelio nelojalius piliecius - apsmeizti juos, kad jie yra Tevynes isdavikai. Dar seniau budavo raganu medziokles. Irodymu nereikedavo, uztekdavo isikisti "autoritetingam" asmeniui ir vis budavo nuspresta. Siuo metu vyksta panasios kovos del islikimo. Kodel taip manau? O todel, kad Lietuva yra bet kokiu atveju itin priklausoma nuo Rusijos, kad tos bambagysles neimanoma staigia nupjauti, nes mirtinau nukraujuotumem. Man juokinga skaityti daugelio politiku nuomones apie Rusijos bauba, zinant, kad didzioji dalis salies verslo ir eksporto (bet kurios salies akonomikos pagrindo) yra susije su Rusija. Koncervatoriai turbut uzmirso kas ivyko po Rusijos ekonomines krizes. Tas pats laukia, jei tuos santykius staiga (pagal koncervatoriu siuloma plana) nutrauktumeme. Kadangi turiu toki poziuri, tai esu pasmerktas bet kurioje diskusijoje buti pavadintas KGB rezervistu, nes neva ginu Rusijos pozicija. Deja. Ginu musu salies stabiluma. Be to niekaip negaunu is pono Andriaus atsakymo apie korupcijos mazinima. Zinau keleta receptu, bet jais nepasinaudosite. Kad ir paprastas pavizdys - kodel sudaroma galimybe isvengti baudziamosios atsakomybes uz imamus kysius atsistatydinant is pareigu??? Pradekite nuo istatymu, kurie tikrai bus naudingi, o ne nuo populistiniu nesamoniu, kuri naudinga tik politinese varzybose del vietos seime ir vyriausybeje

Simas K. rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.