2007-10-11

Apie komisijas rinkimams ir siūlymus pailsėti

Žinome rinkimų komisiją, kuriai vadovauja Z.Vaigauskas. Atsiranda ir nauja tradicija, kurti komisijas rinkimams. Paprastai tokios komisijos kuriamos konservatoriams šmeižti. Taip buvo prieš 2004 metų rinkimus, kai socdemai sukūrė Graičiūno vadovaujamą komisiją, kuri likus iki rinkimų kelioms dienoms "atrado", kaip tariamai nusikalstamai konservatoriai pardavė "Mažeikių Naftos" akcijas amerikiečiams. Toks aklas, ciniškas ir akivaizdžiai melagingas puolimas prieš konservatorius buvo tiesiog juokingas. Taip komisijos ir socialdemokratų veiklą įvertino ir rinkėjai. Ypač, kad po kelių metų pardavus lenkams likusias akcijas už 3 mlrd. litų, akivaizdžia buvo įrodyta, kad dar 1999 metais mūsų pradėta "Mažeikių Naftos" pertvarka buvo reikalinga ir naudinga Lietuvai.

Dabar likus savaitei iki visai Lietuvai svarbių rinkimų Alytaus rajone, darbietė Graužinienė bando pakartoti tą patį - jos vadovaujama komisija ruošiasi konservatorius įvardinti "teroristais". Būtų juokinga, jeigu nebūtų graudu - kas čia per Seimas, kokias partijas lietuviai renka į savo Seimą, jeigu žmonių pasitikėjimas po to yra naudojamas tokiam primityviam bandymui šmeižti politinius konkurentus. Smagiausia šiose pykčio ir kažkokio genetinio keršto akcijose matyti ir "mylimus" socialdemokratus - toks malonus atsidėkojimas už tai, kad metus laiko rėmėme jų Vyriausybę.

Toks vaizdas, kad visa postkomunistinė Seimo dauguma ritasi į visišką chaosą, pasinerdama į nevaldomo pykčio, keršto, tarpusavio rietenų konvulsijas. Postkomunistus vienija genetinė neapykanta Sąjūdžiui ir konservatoriams.Tokiu atveju komisijos rinkimams yra tik gvazdikėliai. Gražiau, kad vienas iš koalicijos lyderių A. Čaplikas premjerui siūlo važiuoti pailsėti į šiltus kraštus. Pailsėti yra galima ir Alpėse. Kažkada G.Kirkilas tai jau yra išbandęs...

3 komentarai:

Vytautas rašė...

Siandien suzinojau, kad Cilinskas yra buves komunistu partijos narys, uzemes gana auksta posta, buves pirmuoju sekretoriumi rajone.Klausimas ponui Kubiliui, kaip tuomet jis galejo tapti Tevynes sajungos kandidatu i seima, uzimti praeityje vyriausybeje auksta posta budamas koncervatoriu nariu, jei si partija deklaruoja esanti didziausia kovotoja su komunistais, kgb'istais, pats Kubilius beveik desimt metu per mass media astriai kritikuoja socdemus kaip didziausius komunistus, darbo partija, kaip lojalia rusams, nors ju palaikomas zmogus pats praejes visa partine tarybine mokykla.

Anonimiškas rašė...

Mazeikius pardavet taip kompetetingai, kad jei 2002 metais nebutu ju is pasigailejimo nupirke JUKOS, tais paciais 2002-aisiais butu reikeje skelbti Mazeikiu naftos bankrota (pagal pranesimus spaudai, bankrotas pagal istatyma turejo buti paskelbtas iki JUKOS atejimo, nes skolos gerokai virsijo kapitala). Ir ne konservatoriu parduoti Mazeikiai uzdirbo milijardus, konservatoriu parduoti Mazeikiai buvo tiesiog atiduoti JUKOS, kad tik si prikeltu "pertvarkyta" gamykla, kuri per metus generuodavo simtus milijonu nuostoliu, juolab, kad visi amerikieciu atlyginimai buvo neapmokestinti, o kitas saskaitas apmokedavo Lietuvos gyventojai pagal dosnia konservatoriu padovanota gamykla ir sutarti. Ir gretai gi jus pamirsot amerikonu saskaita Lietuvos respublikai su pretenzijomis sumoketi dar 400 mln litu uz tai, kad Williams nusipirko Mazeikius? Tai vis jusu sutarties salygos leido Williams uz nieka nemoket, ir tik grasint naujomis pretenzijomis. Pertvarkos su konservatoriu palaiminta sutartimi buvo padarytos tokios, kad tik trecia karta pardavus gamykla Vyriausybe pagaliau galejo prisipazint, kad pavyko atsikratyti Lietuvai nenaudingu sutarties salygu, kurias konservai lengva ranka palaimino. Tad pats laikas nemulkinti zmoniu su "sekmingais" Mazeikiu pardavimais.

Vytautas rašė...

Turbūt i mūsų klausimus p. Kubilius taip ir neatsakys. Liudniausia tai, kad koncervatoriai yra turbūt ir patys sventai ir nuosirdziai itikėję savo neklystamumu ir kad Mazeikių naftos jų atliktas privatizavimas yra didelis geras darbas Lietuvos valstybei. Deja, kaip teko man paciam asmeniškai isitikinti, net gi tokio sviesaus proto žmogus, kaip prof. V.Landzbergis pateikia Mažeikių naftos privatizavima kaip pavyzdi koncervatorių nepopulistines politikos.Galiu tik paties profesoriaus žodžiais pasakyti, kad nuolatos kartojamas melas pradeda atrodyti tiesa.