2007-07-07

Vasara ir lietus

Baigėsi Seimo sesija. Vasara ir savotiška laisvė.Todėl ir tylėjau, nes norėjau pasidžiaugti ramybe. Netraukė nei internetas, nei dienoraštis. O dar privalomi bendravimai su trimis premjerais dėl atominės elektrinės. Mūsiškis šiek tiek pasimetęs atrodė, tai teko įrodinėti mūsų sprendimų teisingumą.

Taigi šiokia tokia laisvė nuo politikos, nuo bendravimo, dirbtinių šypsenų ir intrigų. Dviračiai, knygos, ramybė, miškas ir ežeras yra išsvajota gėrybė, apie kurią svajoji visu metus. Nežinau ar turėsiu ką svarbaus rašyti į dienoraštį.

Tiesa, nuo pirmadienio dar laukia trys dienos Lisabonoje. Važiuoju sukandęs dantis, nes renginys nelabai rimtas, bet privalau dalyvauti. Gal ir teisus Valentinavičius, kad vadovavimas Europos Reikalų komitetui suvalgo daug laiko įvairiems formaliems dalykams. Bet ką darysi - gal ką naudingo ir pavyko padaryti per šiuos metus.

O šiandien lietus ir sesers Rūtos vyriausio sūnaus Mykolo vestuvės. Sako, lietus neša laimę ir turtą jaunavedžiams. Taigi, laimės Onai ir Mykolui, ir visiems kitiems, kurie šią gražių skaičių dieną (07.07.07) pasirinko vedyboms.

Gera proga, šniokščiant lietui, prisiminti, kaip greitai bėga laikas - ar čia senai Mykoliukas lakstė po Kubilynę Mildos gatvėje ir pešėsi su mūsų Vytuku...

4 komentarai:

mk rašė...

Ką gi, gražių skaičių dieną nebegadindsiu nuotaikos, tuščiai nepolemizuosiu čia nei su Valentinavičium, nei su Stoma (blog.delfi.lt/node/1670) ir palinkėsiu ramios ir ne tokios lietingos vasaros, kaip šiandien.

Per praėjusį politinį sezoną Lietuvoje atsirado žymiai daugiau aiškumo, nors dėl įvairių priežasčių Jums gal ne tiek daug naudingo ir pavyko padaryti, kiek norėtųsi.

Užtat per šiuos metus ženkliai patobulėjo minčiu dėstymo stilius, kuris ir anksčiau buvo visai neblogas, priešingai nei mėgina įteigti pastaruoju metu staiga suaktyvėjęs buv. sovietinis žurnalistas, o dabar „filosofas“ A.Ružas, kuris vis siūlo kuo
atidžiausiai bent kelis kartus perskaityti rašytojo Vytauto Petkevičiaus "Durnių laivą".


Manau, kad politikai Vakaruose (net ir Lenkijoje) turi elektrodienoraščius („blogus“) ne vien tam, jog juose išlietų priskaupusias mintis ir emocijas ar dar sykį save parodytų. Tiesiog tie, kas retai pakliūna į TV ekranus, neužima vadovaujančių pozicijų, turi galimybę šitaip kreiptis į savo potencialius rinkėjus.

Keista, jog iki šiol Lietuvoje šia galimybe naudojatės tik judu su A.Zuoku. Nejaugi kiti visiškai neturi ką pasakyti?

Anonimiškas rašė...

joo, matant kiek daug lietuvaiciai pramiega "nerimtu" tarptautiniu renginiu, po to nera ko stebetis, kad Europos konstitucija ratifikuojam neskaite, del Didziosios Britanijos, atsikratancios bet kokiu zmogauas teisiu isipareigojimu, net nesukam galvos, nes truksta noro ir pasiruosimo - lengviau lenkus musti; del elektrines darbo pratesimo net nesideram, nes neturim jokiu kontaktu ir elementariu Es teises ir politikos ziniu ...
tas nerimtas nuobodus susitikimas yra pirma puiki proga suzinot portugalu, praeita savaite peremusiu pirmininkavima ES, prioritetus, uzmegzti naujus kontaktus ir pabandyt primint apie savo prioritetus. lenkai visus tokius susitikimus isnaudoja 200 proc., tad europos darbotvarkej ju interesai veliau nepasimeta. Zinant, kiek vokieciai sugebejo pasiekt per paskutini savo pirmininkavimo pusmeti, kiek kitos valstybes investuoja i juos, lietuvaiciams deretu pradeti vykti i siuos ir kitus susirinkimus pasiruosus, o jei nesugebat, tai paieskokit komitete energingesniu ir zingeidesniu.

Anonimiškas rašė...

P.S. o gal jau pamirsot, kad portugalai si menesi turi parengti ir pristatyti nauja sutarti Europos Sajungai? lietuviai, kaip suprantu, nepareiske jokios nuomones nei del prancuzu reikalavimo isbraukti laisva konkurencija is sutarties teksto (kokia tai meskos paslauga padaro lietuvaiciu issideretai energetinio saugumo deklaracijai tik ka puikiai aprase sveicariskas Le Temps), nei del britu opt-out is zmogaus teisiu ar vidaus reikalu. uzlyti esame beviltiskai....

mk rašė...

Galbūt toks vaizdas, jog ES renginiuose lietuviai tik miega ir neišnaudoja galimybių rūpintis Lietuvos reikalais, atsiranda dėl silpnoko domėjimosi naryste Europos Sąjungoje ir ypač – Europos integracijos aktualijomis. Į www.euro.lt užsuka nebent į eglę panašūs eurobiurokratai ir / ar jiems prijaučiantys, spaudoje – vien tik įdomiai suredaguoti BNS pranešimų atpasakojimai:
Portugalija pradeda pirmininkavimą Europos Sąjungoje (ES), kuris truks iki metų pabaigos ir kurio metu vyks ES ir Rusijos viršūnių susitikimas. Lisabona perima estafetę iš Vokietijos ir kitų metų sausio 1-ąją perduos ją Slovėnijai, praneša agentūra ITAR-TASS. /www.lrytas.lt/?id=11832869291182332286&view=4/