2007-07-03

Rentų azartas

Azartas, su kokiu darbiečiai balsuoja už rentas, yra stebėtinai panašus į savižudišką susivokimą, kad partija jau yra mirusi. Kokia paprasta 111-os dienų stebuklo pabaiga. Liberaldemokratų nedalyvavavimas balsuojant po šio įstatymo svarstymo, nebalsuojant prieš jį, yra parama jo priėmimui. O "gražiausiai" atrodo Pekeliūno azartas - be komentarų...

8 komentarai:

mk rašė...

Ir vis dėlto šiandieninė uspaskinių pozicija ir šios savotiškos partijos ateitis jau nelabai turėtų dominti.

O kas gi verčia šitaip elgtis socialdemokratus? Nejaugi šis gėdingas svarstymas specialiai kurstomas vien todėl, jog būtų numalšintas susidomėjimas „Alitos“ privatizavimu bei kt. aferomis?

Emilija Vilija Trečiokaitė rašė...

Bet aš nesuprantu - na, lengva čia pavieniais komentarais (turiu omeny tamstą ir Zuoką) aiškinti, kad taip negerai, kad taip daryti nereikia; tuomet delfio straipsniuose komentarai, kad tamstos abu siūlote "tik" laikinas rentas, kas jau kaip ir prieštarauja internetiniuose dienoraščiuose išsakytoms jūsų pozicijoms; bet apskritai, grįžtant prie to, ko nesuprantu - kaip... na kaip po velnių bet kam tai gali atrodyti teisinga?!
O baisiausia, kad aš net ko protingo pasakyti neturiu... Seimo nariai darosi kaip mano brolis - kai su juo šnekiesi, nagais asfaltą draskyti norisi...

Unknown rašė...

Kodėl lietuviai turintys bakalauro diplomą mielai dirba daržovių fasuotojais Anglijoje, nors tokio darbo laisvai rastų ir Lietuvoje?
Todėl kad ten daugiau moka.
Todėl tik tada kai Lietuvoje daržovių fasuotojai už darbą gaus panašų atlyginimą kaip Anglijoje, Lietuvos seimūnai galėtų pradėti kalbėti apie rentas. O dabar taip vadinami politikai, jei Lietuvoje per maža, tegul varo į užsienį (sienos atviros )ir ten tegul politikuoja, jei ten papuls į parlamentą tegul ten gauna rentas, negaila. Tik kažin ar tokie politikai kaip mūsų turimi Lietuvoje ten reikalingi?
Fasuotojai kaip matom laukiami.

Unknown rašė...

kas gi vercia taip elgtis didele dali Seimo nariu?
negi dar reikia klausti?
zinot, - mane neramina, bet ne tai, kad "Seimo gauja" tekinom stengiasi ir prisipilti rytojaus ir porytojaus aruodus, ir kartu dar syki apdergti Lietuvos parlamenta zmoniu akyse,- kur kas svarbiau yra tai, kad tiek pat didele dalis Lietuvos zmoniu ne tik pakencia tokius parlamentaru veiksmus, bet ir supranta tai kaip jau savaime suprantama dalyka. ir isrenka panasius i Seima.

o kai kurie kiti- kaip juozas- siunta ir lyg jau noretu VISA parlamenta susprogdinti :) ... ( o paskui jau gal ir nebereiktu rinkimu apskritai?)

DP kad ir pusiau meslungio sutraukta, taciau nepamirskim jos remeju ir nariu- ta publika irgi ieskos kito "gabaus vadybininko", ir jiems visai jokio skirtumo, kad ir kas anas- NAUJASIS MESIJAS- bebutu.
blogiausia yra tai, kad praeina metai kiti,- ir dar atviriau nemazas burys gerbiamu rinkeju garbina visokiausio plauko politinius Benderius

Unknown rašė...

Rimui
"o kai kurie kiti- kaip juozas- siunta ir lyg jau noretu VISA parlamenta susprogdinti :) ... ( o paskui jau gal ir nebereiktu rinkimu apskritai?)"

Kolega, suprantu jus, darbo pabaiga, o dar ne visi komentarai parašyti. Bet kitų komentarus skaitykite atidžiau ir paminėdami nefantazuokite. Na nebent vartojimas darbo metu prie to priveda, tada jau niekas nepadės.

Unknown rašė...

A. K. mintys apie butinybe ieskoti keliu kokybisku politiku sluoksniui formuoti- ne tuscias dalykas. tikrai TRUKSTA tikru valstybininku. visose valstybes gyvenimo srityse. kokie ten gaunasi valstybininkai is tu "naujuju lietuviu"? arba is tu atsitiktiniu, kurie atplauke i Seima su tuscia populiarumo (populizmo) banga? tuscias reikalas...
tik as kuklinciausi pritarti, kad isteigus viena kita instituta buvusiems seimunams, sis reikalas lyg ir butu issprestas. koki efekta dave isteigti SIGNATARU namai? o turetu kazka ir duoti...

cia kai kurie komentatoriai lyg ir visai neskiria siulymu bei nuomoniu del "rentu istatymo",- lyg visi iki vieno seimunai siulytu ta pati, todel ir tegu varo jie visi iki vieno i Anglija darzoviu fasuoti... :)
taip to paciu purvinu skurliu norima perbraukti per veida VISIEMS Seimo nariams. ziurekit- jie visi iki vieno issipurvine, vienodai murzini...
beje, Juozai,- vakar darbas tiems, kas dirba kompiuteriais, baigesi (neskaitant isimciu) 15.45. mano atveju- 16.54- tikrai jau nebe darbo laikas. norisi pacituoti-
" Bet kitų komentarus skaitykite atidžiau ir paminėdami nefantazuokite. Na nebent vartojimas darbo metu prie to priveda, tada jau niekas nepadės. "

bet juk mes cia tik juokaujame?

Unknown rašė...

Priimtas rentos įstatymas tikrai suformuos atitinkamą "kokybiškų politikų" sluoksnį. O kodėl ne, jei dabar ne kiekvienas dirbdamas gauna tuos 1700 LT per mėnesį.
O rentinykas prastūmęs keturis metus seimo salėje galės be rūpesčių gyventi prisiminimais apie perskaitytus laikraščius (čia aš rašau apie tai kas matyti pustuštėje seimo salėje TV reportažų metu, ką veikia tie kurių vietos tuščios negaliu komentuoti nes galiu apšmeižti)ir daugiau nieko neveikti, nors dauguma jo rinkėjų už tuos 1700 LT per mėnesį oi kaip turės plušėti.
Ar daug kam dardaviai net ir už mažesnį atlyginimą darbe leidžia laikraščius skaityti?
Net ir Rimui, jei viršininkas išmano kompiuterius, manau darbo metu neleidžiama "brausenti" po delfi jau nekalbant apie 3x puslapius.

mk rašė...

Vėl kažkur pranykęs dienoraščio autorius galbūt turėtų kaip nors pranešti skaitytojams apie tai, kada jis vėl turės galimybę prisėsti prie kompiuterio. Tuomet ir A.K. nesijaus kaltas, ir bus didesnis aiškumas.