2007-07-02

Apie rentas, interpeliacijas ir kitas aktualijas

Šiandien turėjau progą spaudos konferencijoje apžvelgti paskutinių dienų aktualijas. Aišku daugiausia dėmesio susilaukė mano neigiama nuomonė dėl dabartinio rentų įstatymo projekto. Rytoj turėsime karštų diskusijų frakcijoje. Į sesijos pabaigą Seimo posėdžiai darosi įtempti: rytoj skubama ne tik rentas įteisinti, bet ir interpeliacijos keturiems ministrams bus svarstomos. O dar intepeliacijos Prunskienei rengimas. Taigi, ramaus gyvenimo iki savaitės pabaigos nenusimato...

3 komentarai:

mk rašė...

Šiandien nelauksiu vakaro ir keletą frazių pasakysiu dabar.

Perskaičiau šiąnakt spaudos konferencijos aprašymą. Pritariu visiems joje išsakytiems teiginiams. Gaila, jog kai kurios užsienio veikėjų pavardės (Slovėnijos premjero ir kt.) tekste liko nepataisytos.

Po ilgokos pertraukos klausiausi Seimo posėdžio transliacijos. Džiugu, kad partijos pirmininkui pavyko įtikinti žymią fracijos dalį, ir balsų prieš dar vienų rentų įteisinimą padaugėjo.

Maloniai nustebino A. Syso kalba, plačiai cituojama delfi.lt.
Jo partijos „bičiulių“ užsispyrimas būti vienoje kompanijoje su A.Pekeliūnu man visiškai nesuprantamas.

N/A rašė...

Man paskaičius taip iškilo klausimas: kas yra profesionalus politikas? Kas lemia, kad žmogus tampa politiku (tik nesakykit, kad patekimas į Seimą, nes apsiverksiu...) ir dar profesionaliu? Kaip galima apibrėžt šitą keistą "profesiją"?

mk rašė...

Manau, kad profesionaliais politikais Lietuvoje laikytini ne mažiau kaip dvi kadencijas(nebūtinai paeiliui) Seime ir / ar savivaldybėje dirbę asmenys, kurie nepakeitė savo partinės priklausomybės ir tuo pačiu įsitikinimų. Šiandien tokių nėra daug.

Kaip ir kiekvienoje profesijoje, taip ir šioje yra žymių, netgi istorinių asmenybių. Toks, manau, yra šio dienoraščio autorius.

Sakau tai be jokio pataikavimo. Turiu Andriui Kubiliui ir pastabų, ir net priekaištų, bet jie – dėl praeities. O šiais įdomiais laikais, kai dėl tam tikrų dalykų nelabai paisoma net savo partijų lyderių nuomonės, privalau pareikšti jam savo paramą.