2007-06-20

Trečiadienis. Dienos įspūdžiai

Eilinė "bėgimo" diena. Kaip karuselė. Todėl tik dabar prisėdu prie kompiuterio.

Seimo valdybos posėdis, įgaliojimai Vyriausybei dėl Europos Konstitucinės sutarties, ginčai komitete dėl europinių atmosferos taršos leidimų Lietuvoje paskirstymo, pokalbis frakcijoje su AT pirmininku V.Greičiumi, pasitarimas dėl pataisų Atominės elektrinės įstatymui, pasitarimas dėl būsimų Maldos pusryčių, pokalbis dėl geresnio adminstravimo praktikos, derybos su krikdemais ir t.t. Pietums laiko neužteko, vienitelis atokvėpis - pavakarė kirpykloje (proga apžiūrėti, kiek nedaug bėra ką kirpti, įdomu ar mažėjant plaukų ant viršugalio turėtų mažėti kirpimo kaina - kol kas tik didėja).

Keletas dienos įspūdžių.

Pensininkai. Kirkilas pensininkams, kurie siekia, kad jiems būtų grąžintos neišmokėtos pensijos 1995-2001 m., nes jie tada buvo dirbantys pensininkai, paaiškino, kad nėra pinigų ir kad jie turėtų kreiptis į Paksą. "Įdomus" atsakymas - visiškai negali suprasti, koks skirtumas tarp tų dirbusių pensininkų, kuriems nusavintos po 2001 metų pensijos valstybės yra grąžinamos, o lygiai taip pat nusavintos ankstesniu laikotarpiu - nėra grąžinamos. O tuo tarpu valdanti koalicija iš "Sodros" biudžeto bent 100 mln. nori permesti pernykštės sausros padarytiems žemdirbių nuostoliams padengti. Įdomus valdžios veikimas - supriešinti pensininkus ir žemdirbius.

Juokdarys Pocius. Pocius, atrodo, rimtai įsijautė į vyriausio šalies juokdario vaidmenį. Pasirodo, buto išsipirkimą jis buvo pradėjęs realizuoti tik todėl, kad norėjo patikrinti, ar valstybėje nėra taikomi dvigubi standartai, o iš tarnybinio buto jis išsikraustys tik tada, jei "valstybė jo paprašys". Gali suprasti, kad Pocius norėtų, jog Seimas priimtų specialų įstatymą, kad jis išsikraustytų. Nes kas daugiau gali kalbėti valstybės vardu. Nebent tik "valstybininkai".

Žalos atlyginimas. Pagaliau. Lietuviškas teismas pripažino stribų prievolę atlyginti nužudytų partizanų dukrai patirtą moralinę žalą. Reikia būtinai paremti (ir finansiškai) L.Simučio pastangas teisminiu keliu pasiekti, kad būtų atlyginta žala dėl jo tėtės nužudymo Rainiuose ir dėl jo paties persekiojimo sovietmečiu.


Juokiasi puodas, kad katilas juodas. Pralinksmino Darbo partija, pareiškusi interpeliaciją socdemų ministrams už tai, kad jie buvo ministrais ir tada, kai Brazausko Vyriausybė, pažeisdama Konstituciją, privatizavo "Alitą". Brazauskas su "Alita" aišku prisdirbo, valstybė patyrė 30 mln.lt nuostolių, tačiau kai Darbo partija reikalauja Žakaitienės ar Blinkevičiūtės politinės atsakomybės, tesinori paklausti tik vieno - ar pati Darbo partija iš savęs pareikalaus poltinės atsakomybės už neteisėtą 8 mln.litų panaudojimą savo partinės veiklos finansavimui. Ar lauks teismo sprendimo...."Vaizdzelis nekoks" -, primena "Mafijos kroniką": vienas klanas aiškinasi su kitu. Sėkmės...

Kova su reklama ar su alkoholizmu. Paštas pilnas mail'ų, raginančių rytoj balsuoti už alkoholio reklamos draudimą. Reklamą reikia reguliuoti. Bet kada Lietuvoje pradėsime rimtai kovoti su alkoholizmu. Kartais susidaro vaizdas, kad tai niekaip ir neprasidės, nes visą kovą su alkoholizmu taip ir pakeis kova su reklama. Įdomu, kiek mano dėdę Rimą, mirusį nuo alkoholizmo, veikė TV reklama. Todėl ir klausiu - kada nuo kovos su reklama pereisime prie to, ką aprašo Vakarų ir mūsų spauda: garsioji Paris Hilton, už pakartotinį vairavimą išgėrus - sėda į kalėjimą, mūsų Sabonienė - už panašias pražangas Amerikoje gavo elektroninį antrankį. Taigi, mes tuo tarpu iki to dar neužaugome. Bet "kovojame". Ar tik vaizduojame...

Rytoj - visa diena Briuselyje. Europos Liaudies Partijos Taryba. Diskusijos su Merkel ir Barroso dėl Europos konstitucinės sutarties perspektyvų. Paaiškės lenkų pozicija. Reikės pasikalbėti su Slovėnijos Premjeru J.Janda dėl Slovėnijos pirmininkavimo ES nuo 2008 m. pradžios ir stalinizmo nusikaltimų pasmerkimo ES lygiu.

3 komentarai:

Unknown rašė...

Manau, visiems politikams reikėtų privalomai turėti savo tokį dienoraštį - visai būtų aišku už ką balsuojame.
Galėtų seimas priimti kokią pataisą...
Deja, daugeliui dar, matyt, bus sunkiai įkandama.

Unknown rašė...

Taip sovietmečio palikimas- kovojame su alkoholiu, kovojame su aguonomis, kovojame su kanapėmis. Tik šiukštu nekovojame(negydome) su alkoholikais ir narkomanais. Prisimenu mamytės darže tas gražuoles įvairiaspalves žydinčias aguonas. Prisimenu nepaprasto skonio mamytės aguoninį pyragą, prisimenu močiutės keptas riestes su aguonų įdaru. Ką turim dabar ? Susmirdusias supelijusias aguonas iš Turkijos ar Irano ir pusę Lietuvos degraduojančių alkoholikų ir jų nelaimingų šeimos narių. Turim vis jaunėjančius narkomanus mokyklose. Taip taip. Kovokim toliau su alkoholiu, su aguonom ir t.t.

Anonimiškas rašė...

p. Jauniui - jei is p. Kubiliaus komentsaru tamstai pasidare kas nors aisku, tai labai uzjauciu - o seimo pataisa gal ir butu gerai - kaip sako, kuo blogiau, tuo geriau