2007-06-07

Perkaitęs finansų ministras

Dar to nebuvo. Naujasis finansų ministras R.Šadžius į mūsų frakcijos iš anksto derintą susitikimą dėl ekonomikos perkaitimo grėsmių sugebėjo pavėluoti pusę valandos ir frakcija supykusi išsiskirstė. Ministras tą pavėluotą pusvalandį bendravo su savo socdemų frakcija. Mūsų frakcijoje pasipiktinimas didžiulis.

Atrodo, kad "šviežias" ministras pradeda perkaisti greičiau nei ekonomika.

Tuo tarpu apie ekonomikos perkaitimo grėsmes rimtų diskusijų nei Seime, nei Vyriausybėje nėra. Šiandien "Laikas.lt" išspausdino geras Tomo Ramanausko įžvalgas "Apie gal būt jau perkaitusią Lietuvos ekonomiką". Atrodo, kad su Ramanausku būtų įdomiau ir naudingiau padiskutuoti nei su minstru.

11 komentarų:

Unknown rašė...

Teisus T. Ramanuskas.Šešių mėnesių EURIBOR, Europos tarpbankinė palūkanų norma, viršijo 4% ir pasiekė naują rekordą. Po pusmečio planuojama jau 4,75%.Su jomis dažniausiai siejama ir paskolų kintamoji palūkanų dalis kuri dabar yra tarp 3.965 -4%.Vadinasi brangimas akivaizdus . Tikrai kaip bus tada ,kai namų ūkis prasiskolina bankui sumas, sudarančias 50-60 % ir daugiau visų pajamų.?

audrius rašė...

vakaruose toks politikas kita diena butu atleistas. deja, mums iki vakaru dar sviesmeciai.

vk rašė...

Atsiprasau, kad mano komentaras biski ne i tema, bet gal galetu ponas Andrius issakyti savo nuomone apie Kirkilo-Prunskienes ruosiama "pakta" del lengvatines zemes pardavimo ukininkams. Labai jau man atrodo, kad is istatymas skitas "saviems ukininkmas" ... Manau jei konservatoriai grieztai pasisakytu pries, uzsidirbtu daug rinkeju balsu.

Unknown rašė...

Aplamai, kokia konservatorių pozicija šiuo klausimu ir ką jie padarė, kad užkirstų kelią KNIAŽNOS PRunskienės užmačioms. Tikiuosi p.Kubilius mums su vk atsakys :))

Andrius Kubilius rašė...

Irenai ir vk,
ne tik aš pats, bet ir mūsų frakcija Seime, esame viešai pareiškę, kad esame kategoriškai prieš tokį sprendimą, koks yra siūlomas. Jis yra korupcinis, nes sudaro sąlygas mažai grupei asmenų išskirtinėmis sąlygomis užgrobti didžiulį turtą - žemę ir po to juo spekuliuoti; antra - jis sugriauna galimybes užbaigti žemės reformą, nes Vilniuje ir Kaune tik nedidelė dalis savininkų yra susigrąžinę žemę, ir vienintelė išeitis - jiems kompensuoti kita žeme.

vk rašė...

gal ponas Andrius, turedamas truputi laiko, galetu sia tema trumpai panagrineti bloge ar isplatinti nuomone per pranesimus spaudai, o ne vien komentaruose. Manau ji aktuali ne tik mums su ponia Irena. Aciu

Anonimiškas rašė...

gal pradekit savo pasakojima nuo to, kodel konservatoriai nemate nieko korupcinio, "uzgrobiancio" pernai, vieningai balsuodami uz si istatyma, leidzianti ukininkams lengvatinemis salygomis igyti zeme. jusu dagys arsiai kviete balsuot uz istatymo priemima, issisaipe tada is steponaviciaus, pasiulydamas nevyniot i laisvos rinkos vata savo nuogastavimu del galimybes piktnaudziauti atverimo. ar jus pirma nubalsuojat, po to pradedat galvot?

audrius rašė...

Laba diena!
Turiu Jums klausimą, susidedantį iš dviejų dalių:
1. Kaip vertinate Jūsų lyg ir partnerių liberalų mėtymąsi tai prie Pakso, tai prie Paulausko gaujų?
2. Ar nė kiek ne gaila, kad išleidote iš akiračio bene vienintelę parlamentinę partiją, kuri Lietuvos problemas mato taip, kaip Jūs, ir su kuria vienintele įmanomas konstruktyvus bendradarbiavimas? O dabar jie, deja, nuplauks kažkur į "centrą"...

Unknown rašė...

P.Audriui. Ar jūs mintyse turite Auštrevičių? Na mano nuomone jis niekada nebuvo apsisprendęs iki galo. Siūbuoja kaip laivelis blaškomas vėjo. Labai nepastovus. Neįsivaizduoja kiek kartų galima kaitaliot savo pozicijas. Šiaip jau turbūt rinkimais pakvipo. Metai liko iki kampanijos pradžios, todėl ir dairosi į visus uostus.

audrius rašė...

Bet taigi LRLS yra ir tikrai principingų žmonių - Gentvilas, Steponavičius, Kašėta -, be to, ir eilinių partijos narių dauguma tikrai sąmoningi žmonės. Nesuprantu, kaip gali jie jungtis su tais, su kuriais jie skelbėsi kovojantys: visus sadeskus-valionius ir čaplikus. Siaubas.

Unknown rašė...

P.Audriui. Manau, tai kova dėl išlikimo ir patekimo valdžion. Interesai ir dar kartą interesai, tik ne ideologija. Idealistai partijose dabar nereikalingai, viršų ima materialistai. Galutinai tai pajutau per savivaldybių rinkimus. Baisu kokiais metodais konservatoriai kovojo vienas prieš kitą, kad tik patektų į aukštesnę poziciją rinkiminiame sąraše. Priglobti politkaliniai atvirai papirkinėjo. Išmokėjo prieš rinkimus pašalpas, davė sąrašiuką tų kuriuos reikia reitinguoti ir dar pinigų pažadėjo po rinkimų. Ir kas šlykščiausia tai darė žmonės kuriuos aš senai pažįstu ir kuriais labai tikėjau.