2007-05-21

Ar išdrįs Europa?

Šiandien iš Berlyno atskrido Vokietijos teisngumo ministrė. Tam, kad įtikintų mūsų komitetą, jog mes neblokuotume pamatinio sprendimo dėl rasizmo ir ksenofobijos. Europa smerkia ir persekioja už holokausto neigimą, bet nelabai veržiasi taip pat elgtis su stalinizmu. Atrodo, kad savo užsispyrimu siekti vienodo traktavimo šio bei to pasiekėme. Jau vien ministrės specialus vizitas ką reiškia. Net ir Tarybos patvirtintoji deklaracija mums kai ką leidžia pasiekti. Reikalingas konkretus deklaracijos įgyvendinimo planas. Ministrė pažadėjo, kad pirmieji paneuropiniai klausymai bus surengti Lietuvoje.

Dar vienas paprastas europinio solidarumo išbandymas, - ar išdrįs Europa pasmerkti stalinizmo nusikaltimus, kai Rusija tai beveik šlovina, giedodama Stalino laikų himną?

7 komentarai:

Ejmootis rašė...

Smagu, kad Jus pagaliau perkelete savo mintis i internete erdve. Panasu, kad atsirado dar vienas neblogas blogas, kuri bus galima paskaitinet.

Crusader rašė...

Sveikinu Lietuvos virtualią visuomenę su dar vienu geru blog'u :)

Eduardas rašė...

Sveiki,

Kur dingo TS principai, kai Jūsų "gerieji" parneriai (liberalų sąjudis) nutiesė paksui kelia į Vilniaus sąvivaldybę?

Ar "saviems" atlesitina?

Gal vėliau bus 3 partijų sajunga? (TS LS ir Paksius&Co)

Ačiū,
Eduardas

nearneris rašė...

О! Очень интересно! Будем читать:))

audrius rašė...

sveiki visi!
tik siandien is delfio suzinojau apie si bloga. is tiesu padare gera ispudi, tikiuosi daug idomiu minciu ir geros diskusijos. stengsiuos kartais panervinti visus is liberaliosios puses.
daug sekmes p. kubiliui!

bžuk rašė...

Tai kur tau jie versis per galva del to stalinizimo, jei patys jo nepatyre.

Justas Šireika rašė...

Senoji Europa mėgsta dvigubus standartus, bet smagu, kad Lietuva šiuo klausimu stengiasi laikytis griežtos linijos. Be abejo, viskas nėra taip idealu... Mano manymu, mums reikėtų daug aktyviau derinti savo pozicijas su kaimynais: Lenkija, Latvija ir Estija.