2008-10-22

Rinkimai ir kita...

Eilinį kartą vėl turiu kalbėti apie sąžinės graužimą, kad taip ilgai tylėjau. Priežastis paprasta - rinkimų tempas nepalieka laiko prisėsti prie kompiuterio...

Todėl dabar trumpai apie viską:

1. Po pirmo rinkimų turo aiškėja, kad Lietuvoje tikrai galime turėti valdžią be socialdemokratų. O tai jau reikš didžiules permainas šalies gyvenime. Ar tokias permainas pavyks realizuoti, paaiškės po antrojo rinkimų turo - jeigu Tėvynės Sąjungos kandidatai sulauks ir antrajame ture akivaizdžios paramos, tai tokia permaina be abejonės bus realizuota. Ir tokioms permainoms sekmadienį yra gyvybiškai būtinas kiekvienas balsas atiduotas už mūsų kandidatus. Net ir tie rinkėjai, kuriems reikia pasirinkti tarp mūsų kandidato ir kokio nors liberalo, nesvarbu kokio atspalvio, turi suvokti kiek svarbu yra, kad mūsų, konservatorių, frakcija būsimajame Seime būtų maksimaliai didelė - nes tik tai nepaliks jokių abejonių, kad būsima valdžia tikrai bus be socialdemokratų.

2. Rinkimų kampanija įgauna ir komiškų bruožų. Štai parėjęs namo, Antakalnyje, kur ir gyvenu, ir esu prieš ketverius metus išrinktas į Seimą, ir dabar toje pačioje apygardoje kandidatuoju, - taigi parėjęs namo, pakeliu skambantį telefono ragelį, ir išgirstu mielą savo konkurento, liberalcentristo Ginto Babravičiaus balsą, kuris maloniai paaiškina, kaip jis sveikina Andrių Kubilių jau išrinktą į Seimą pagal partijos sąrašą ir todėl antrajame rinkimų ture ragina balsuoti už Gintą Babravičių. Bandau paaiškinti, kad tai, švelniai tariant, demagogija ir taip sakant negarbingos "juodosios technologijos", bet greitai suprantu, kad bandau ginčytis su automatiniu įrašytu skambučiu. Kiek suprantu, tokio automatinio skambučio turėjo sulaukti didžioji dauguma Antakalnio rinkėjų. Net linksma pasidaro, - kažin ar tokiomis nelabai garbingomis priemonėmis galima vilniečius primityviai apgauti, bet atrodo, kad antrajame rinkimų ture tai viena iš populiariausių propagandos prieš mūsų kandidatus priemonių. Tik ką grįžau iš Molėtų - tą patį daro Prunskienė prieš Stundį. Ir taip per visą Lietuvą. Kažkokia beviltiška desperacija tokioje propagandoje...

3. Lietuvos politika serga garbingumo mažakraujyste. Tai jos skaudžiausia liga: smulkiai meluoti, slėpti tiesą, toleruoti smulkų nesąžiningumą politikoje yra pasidarę norma. Tačiau smulki netiesa nepastebimai perauga į stambų melą. Ir tai galų gale pražudo tuos, kurie sau leidžia taip elgtis. G.Kirkilas taip ir pakirto žmonių pasitikėjimą ne tik savimi pačiu.

4. Naujos Vyriausybės laukia labai sunkus šios valdžios palikimas: ekonomikos krizė, biudžeto deficitas, žlugęs tariamų derybų dėl Ignalinos burbulas, subyrėjęs LEO, nesuvaldyta korupcija ir dar visa krūva didžiulių problemų. Krizė reikalauja absoliučiai sąžiningo politikų kalbėjimo. Todėl naujos Vyriausybės veikla turi prasidėti nuo "nulinės tolerancijos" politikos negarbingumui. Antras veiksmas - atviras, sąžiningas ir negailestingas dabartinės valdžios palikimo auditas - aiškus įvardijimas kokia situacija yra paveldėta ir kas mūsų visų laukia artimiausiu metu. O tada - principingas krizės įveikimo planas. Jo rėmai jau pakankamai aiškūs.

33 komentarai:

Unknown rašė...

Balsuosime, balsuosime, bet kaip aršiai dirba viešoje erdvėje kremliukai(vien Račas kaip stengiasi)

vilnis rašė...

Troy pastaruoju metu vykdo virtualų Račo persekiojimą demaskavimais :)
Įsivaizduoju, kad "nulinės tolerancijos" politikos negarbingumui užduotis dar per sunki būsimai koalicijai. Nes be blogiukų zuokininkų turbūt nebus galima apsieiti, o ten žmogeliai tikrai su "nuliniu garbingumo barjeru". Tą patį Babravičių įsidėmėjau nuo informacinės visuomenės komiteto laikų - absoliutus dundukas, o imasi reguliuoti tai, ko nesupranta. Jau Kunčinas bent atsargiau atrodė.

Anonimiškas rašė...

Ka isivaizduojate kaip patikima ir stipru partneri valdancioje daugumoje? Tautos prisikelimo partija, Tvarka ir teisinguma ar Darbo partija? O gal isivaizduojate efektyvia koalicija is 10 partiju?

Socialdemokratu neminejau, nes, kaip supratau is Jusu komentaro, ju komanda Jums atrodo per daug silpna ir nepatikima.

Vytautas rašė...

Lietuvoje bus valdzia su socdemais. garantuoju. koalicija sudarys tskdp, abonentai, liberalu sajudis ir soumenai. klausimas ka ten veiks soumenai, eje i rinkimus be programos? atsakymas- jie atstovaus socdemu interesus, nes tai yra socdemu projektas su maximos pagalba. ir kubilius ta zino. tik gaila kad rinkejai to nezino, butu protingiau balsave per seimo rinkimus. idomu kur cia siuo atveju garsusis konservatoriu pasirinkimo is dvieju blogybiu mazenes blogybes principas?jo nera. ar gali buti didesne blogybe politikoje, kaip partija neturinti programos, pagal kuria dirbs? valinsko partija programos neturi, ir konservatoriam tai patinka. puiku, taip ir toliau, idomu iki kokiu absurdu dar prieisite, saziningieji konservatoriai?

Mauras rašė...

Linkiu TSLKD po antro turo turėti laisvas rankas ir drąsos tapti pozicija (tada jums bus lengviau veikti, o rinkėjams - pareikalauti atsakomybės).

Dėl smulkiai sukčiaujančių konkurentų - jie matyt pamiršo, kad smulkiems sukčiams paprastai nesiseka.

Ligos diagnozė teisinga, pasekmės visiems matomos, todėl linkiu greičiau sutelkti jėgas (nebūtinai partines), norinčias ir galinčias veikti piliečių naudai. Planą dar reikės įgyvendinti, o čia, kaip neseniai pasakė vienos TV laidos dalyvis, ir yra didžiausia lietuvių problema: nieko nesugebame padaryti iki galo. Gal per daug stipriai pasakyta, bet tiesos yra. Sėkmės.

ps. Koalicinė vyriausybė su libsąjudžiu, zuokininkais ir TPP atrodytų visai padoriai, lyginant su situacija, kai tektų derėtis su socdemais/uspaskiu/TT. Tereikia nusibrėžti ribas ir per viceministrus stebėt, kad jaunimas nepriskaldytų malkų.

pps. kai kam reiktų skaityti bylą, o ne garantinius raštus rašinėti. "Valdomos teisėsaugos" etapas artėja į pabaigą. Geriau jau gapšys nebūtų reikalavęs teismo atidėjimo po rinkimų.

Neabejingi rašė...

Šeštadienis, 2008, Kovo 22 11.00
Neabejingi rašė...

Manau kad atėjo laikas (aut.past. spalio 26 diena) pradėti kurti MŪSŲ ATEITIES LIETUVĄ ir neleisti toliau organizuotai korumpuotų komunistų grupuotei sėdinčiai Seime ir Vyriausybėje toliau dar 18 metų žlugdyti mus Lietuvos ateitį.

Ko nepabaigė daryti SĄJŪDIS turim užbaigti MES ir DABAR - reikia vyti KOMUNISTUS lauk !

Turim nedelsiant paviešinti visus KGB'istų ir Komunistų sąrašus, nes jie neturi jokios teisės valdyti jaunimo t.y. mus Lietuvos ateities likimo kuris bėga iš Lietuvos !

Administratorius rašė...

Manau, kad šį kartą Tėvynės sąjunga iškovos 30 vietų. Todėl koalicija neišvengiama. Galimi parneriai aiškūs ir visi ambicingi. Nelinkečiau 2000 metų scenarijaus, kai krizės akivaizdoje nugalėtojai susipyks ir kai kas tyliai sugrįž vėl į valdžią. Bet sėkmės ir nemeluokite sau, o tada nemeluosite rinkėjams.

Vytautas rašė...

to neabejingi

Nei konservatoriai, nei socialdemokratai nepaviešins buvusių kgb ir panašių "nusipelniusių" veikėjų. Šiose partijose gausu buvusių komunistų, o juk komunistu partija visuomet valdė kgb struktura, kgb veikė pagal komunistu partijos nurodymus. Taigi norint paviešinti tuos veikėjus, tektų pripažinti, kad tokių veikėjų pilna pačiose, atseit "tradicinėse" konservatorių ir socialdemokratų partijose. vienintelė paviešinimo galimybė, jei seime daugumą turėtų partija, kuri neturi praeities šleifo. bet ir tuomet gali neivykti paviesinimas- tokią partiją ištiktų Pakso likimas. patektų į konstitucinį teismą dėl visokiausių "antikonstitucinių" veiksmų, nors tokius pačius veiksmus ir Adamkus ir AMB daro, tačiau jiems galima. Esu įsitikinęs kad ir per šią seimo kadenciją nesulauksime tokių paviešinimų.

Vytautas rašė...

Atkreipkite dėmesį, kaip dažnai pradėjo viešai rodyti draugiškus santykius Valinskas ir konservatorių lyderiai. ir nė vienas žurnalistas nekalba apie tai, kad Valinsko partija neturi savo programos, kad ji susikūrė prieš pat rinkimus, kad ji yra populistinė, kad neturi profesionalių politikos, ekonomikos ekspertų savo gretose. kodėl rodomas konservatorių lyderių ir Valinsko darugiškumas vienas kitam ir jokios šios partijos kritikos? ar pamąstėte kritiškai apie šiuos mass media procesus, mieli rinkėjai?

kest turbo rašė...

Sveikinimai nustūmusiems BRAZAUSKICH,
tačiau ši pergalė skystoka,visgi,,,siūlymai įvesti tiesmukišką o ne australišką nekilnojamo turto mokestį atbaidė daugelį - australijoje buvo padaryta taip - jei negali deklaruoti kaip įgijai turtą - 50 proc į biudžetą...taip Australija tapo teisinga valstybe kurioje klesti vidurinė klasė - mokykitės

Kęstutis K.Urba

Simas K. rašė...

Dabar, kai rinkimai laimeti, konservatoriai turi praktiskai visus svertus korupcijai suvaldyti. Paziuresime kaip jiems seksis... Linkiu visokeriopos sekmes kovojant ne tik su politiniais oponentais, bet ir savame rate esanciais prisiplakeliais, bei aferistais... Idomu, ar sugebes jie paviesinti visus konservatorius-kysininkus, kai STT taps atskaitinga isskirtinai konservatoriu koalicijai??? A??

Saulenas rašė...

Sveiki,

Sveikinimai visiems su pergale.

Atsirado auksine proga atlikti pačius svarbiausius darbus šaliai.
Vieni iš pirmūjų yra šie :
1.Desovietizacija ( griežta )

kol visi "pakilime" šis reikalas preitų be didesniu kliučių ir Lietuva butu jau apsaugota nuo vietiniu okupantų, tai geriau nei NATO ir EU kolkas. Ši veiksma dažnai siulo ir radijo ir TV dalyviai. BUTINA TAI PADARYTI.Kitu atveju visi ekonomikos gerinimo reikalai netures jokios prasmės jai po 4 m griš komunistai ir kgb istai.

2, Panaikinti senaties termina nusikaltimams.

3,PAJAMŲ IR IŠLAIDŲ DEKLARAVIMAS


TAI TIEK PRADŽIAI.JAI KOALICIJA TAI PALAIKO -REISKIA IŠDAVIKŲ MINIMUMAS, TAI BUTU LENGVAS TESTAS PARTNERIAMS.

SĖKMĖS

Saulenas rašė...

Sveiki,

Sveikinimai visiems su pergale.

Atsirado auksine proga atlikti pačius svarbiausius darbus šaliai.
Vieni iš pirmūjų yra šie :
1.Desovietizacija ( griežta )

kol visi "pakilime" šis reikalas preitų be didesniu kliučių ir Lietuva butu jau apsaugota nuo vietiniu okupantų, tai geriau nei NATO ir EU kolkas. Ši veiksma dažnai siulo ir radijo ir TV dalyviai. BUTINA TAI PADARYTI.Kitu atveju visi ekonomikos gerinimo reikalai netures jokios prasmės jai po 4 m griš komunistai ir kgb istai.

2, Panaikinti senaties termina nusikaltimams.

3,PAJAMŲ IR IŠLAIDŲ DEKLARAVIMAS


TAI TIEK PRADŽIAI.JAI KOALICIJA TAI PALAIKO -REISKIA IŠDAVIKŲ MINIMUMAS, TAI BUTU LENGVAS TESTAS PARTNERIAMS.

SĖKMĖS

Saulenas rašė...

Sveiki,

Sveikinimai visiems su pergale.

Atsirado auksine proga atlikti pačius svarbiausius darbus šaliai.
Vieni iš pirmūjų yra šie :
1.Desovietizacija ( griežta )

kol visi "pakilime" šis reikalas preitų be didesniu kliučių ir Lietuva butu jau apsaugota nuo vietiniu okupantų, tai geriau nei NATO ir EU kolkas. Ši veiksma dažnai siulo ir radijo ir TV dalyviai. BUTINA TAI PADARYTI.Kitu atveju visi ekonomikos gerinimo reikalai netures jokios prasmės jai po 4 m griš komunistai ir kgb istai.

2, Panaikinti senaties termina nusikaltimams.

3,PAJAMŲ IR IŠLAIDŲ DEKLARAVIMAS


TAI TIEK PRADŽIAI.JAI KOALICIJA TAI PALAIKO -REISKIA IŠDAVIKŲ MINIMUMAS, TAI BUTU LENGVAS TESTAS PARTNERIAMS.

SĖKMĖS

Mauras rašė...

Linkiu norintiems skubios desovietizacijos, KGBistų ir komunistų sąrašų paviešinimo ir t.t. jau šiąnakt, kiek atvėsti ir apsiginkluoti kantrybe, gal net pasiskaityti TSLKD programą :). Tai tikrai nėra daugumai rinkėjų ir valstybės ateičiai pats svarbiausias darbas. Lietuva turėtų desovietizuotis natūraliu savaiminiu būdu per artimiausius 50 metų :) esu įsitikinęs, kad tai vienintelis normalus civilizuotas kelias, ir kitų interesų turintys oponentai, tokie kaip kirkilo gynėjas simas K. ar netradicinės partinės orientacijos vytautas, turi teisę gyvuoti po saule ir rašinėti šiame bloge. Mūsų teisė - nekreipti į juos dėmesio. Tai nėra raginimas atleisti nusikaltimus. "Nulinės tolerancijos" nuostata turi išlikti, tiek (pirmiausia) saviems, tiek partneriams, tiek kitiems politikams.

Dėl tikslų - jie aiškūs, įvardinti rinkiminėje veiklos programoje. Turi būti sutarta su partneriais dėl numatytų tikslų ir veiksmų plano. Atrinkti kvalifikuoti ir atsakingi žmonės, einantys jo įgyvendinti kiekvienoje srityje, ir koalicijos partnerių "vidaus auditas", stebintis kaip jiems tai sekasi. Jei jau siekiate vadovautis geriausiais verslo vadybos principais viešajam administravime, tai atskaitomybė ir auditas vienas iš svarbesnių. Sėkmės.

Administratorius rašė...

Sveikinimai Andriui. Ir kai bus sunku - sovietu disidento Julijaus Danielio (Юлий Даниэль)eilerastis, kuri jis parase kalejime. Manau yra prasmingas.

Все, как надо. Все в порядке.
На судьбу не стоит злиться.
Счет находок v на десятки,
Счет потерь v на единицы.
Так оно и дальше будет.
Рассветает постепенно:
На чуток повыше люди,
На чуток пониже стены,
На щепоть добра поболе,
На крупицу больше чести.
Что же делать, что без боли
Нам бы не собраться вместе.
Что бедой полны разлуки,
А у выбранного в братья
Так нахолодали руки
Без тепла рукопожатья.
Ничего. Вздохнем поглубже.
Жить живым v ведь это просто.
Через камни, через лужи
Мерить годы, мерить версты,
Драться, плакать и браниться,
Только верить без оглядки.
Счет потерь - на единицы,
Счет находок - на десятки.

Vytautas rašė...

to mauras

Man idomu kokios esi politines orientacijos, jei atmeti akivaizdzius faktus, kad sventoji partija, kuriai ir pats meldiesi, kuria koalicija su beprograme partija bei abonentininkais? ir atmeti akivaizdzius faktus, kad toje sventojoje partijoje yra komunistu. Nezinai naujausiu faktu. I seima pagal sventosios partijos sarasa pateko Liudvikas Sabutis, kai Azubalis po balsu perskaiciavimo laimejo Seskineje pries Blinkeviciute. Pasiskaityk, mielasai maure, gerbiamojo Liudviko Sabucio biografija, ten daug atrasi TSKP raidziu. Bet su tavim, kaip suprantu, nera prasmes diskutuoti, nes pripazisti tik viena nuomone, tik viena teisybe, kuria tau pateikia sventoji partija. belieka tiketis, kad per 50 metu issivalys Lietuva.

Rimantas rašė...

Vytautas su "meldimusi" gal kiek ir stiprokai pasisakė - palaikyti partiją ne visai reiškia "melstis".

Aš turbūt irgi iš tų šiek tiek pamaldžių ir labai norėčiau iš gerb. Andriaus išgirsti jo pasvarstymų apie Zuoką. Beprogramiai manęs netiek jau ir domina - jei žmonės nežino ką veikti ir eina pakeliui su "geraisiais" - tai aš ne prieš.

Tačiau dėl Zuoko iki šiol girdėjau tik tai, kad jis labai blogas. O vakar spaudos konferencijoje nuorodą į krikščionišką atlaidumą man neatrodo tinkami.

Zuokas niekaip neatgailauja. Jis sakosi esąs "teistas už gerus darbus". T.y. kad ir ką jis darė iki šiol, darys ir toliau - juk tai yra "geri darbai"!

Tad gerb. Andriau, prašyčiau pasidalinti savo mintimis kaip Zuokas pasikeitė. Arba kaip pasikeitėt Jūs. Labai tikiuosi kad Jums pačiam neatrodo, kad jis buvo teistas už "gerus darbus".

Su neganda,

rimantas

Saulenas rašė...

to MAuras

Desovietizacijos svarba ir lenkai suprato,ją įvykdė per vėlai ,bet geriau vėliau negu .........
Komunistai ir kgbistai- ne maži vaikai laužantys žaislus, o ištikimi tarnai sovietų okupantams.But daba laimeje komunistai .....vargu ar butu kiti rinkimai.
Per 50 metų gali mus okupuoti ne vieną kartą ir ta "nulinė......." gali veikti tik TS viduje kolkas . 80 % LT piliečių yra homosovietikai-monkurtai, kurie labiau tiki melu ir nemokamos dešros kvapu.Ačiū Dievui ,kad ju balsuoja tik 40 %
Bus juokinga, kai turint reales galimybes nepriimsim gero desoviet., įst. Reik žinot ,kad esam okupanto pašonėje ir jis verbuos naujus kgb istus tol ,kol pati rusija nepasveiks.
Kam rizikuoti Lietuvos laisve ?

Kariunas13 rašė...

Sveiki,

Balsavau uz Tevynes sajunga. Bet kai pamaciau kokius kandidatus siulo kai kurioms ministerijoms ...nu zodziu ka jei neturite geresniu variantu duokit kai, kurias ministerijas liberalams. Matulas nemastantis sveikatos ministerijoje bus pravalas. Jukneviciene ar nemanot kad netinkat i krasto apsaugos ministerija? Toks vaizdas susidaro kad is tu didziules specialistu komandos tik keli tikrai tinkantys. Viena kart atkreipkit demesi ir baikit turgu. Su postu dalinimaisi. Manau reikia kazkada vadovautis kvota. kiek turi balsu tiek ir gali gauti ministeriju. Manau dar lietuvoj ilgai karaliaus kvailos ir bereiksmes ambicijos. Sveiko proto nera. na bent vaizdas toks susidaro. Tikiu, kad fiziko mastymas gales pasakyti, kai kuriems partijos nariams kad netinki tu dirbt ta darba nors ir esi tos srities zinovas.

Unknown rašė...

Nezinau ka ir galvot apie laimejusia partija, kuri atsisako svietimo ir kulturos, ir aplinkos ministeriju. Ar tikrai galvojat, kad svietimas nera svarbiausia? Balsavau uz blaiviausia ir toleregiaskaisuia prota, o cia dabar kas? Ir kultura klaunams atiduosit?

Petras Šidagis rašė...

Mielas TS-LKD partijos vadove, noriu priminti, kad nepamirštumėte, kad visos reformos prasideda nuo dvasinių, ne nuo materialių dalykų. Todėl nepamirškite reformos pradėti nuo Jūsų partijos švietimo programos įgyvendinimo, ne nuo energetikos, finansų ar žemės reformų.

Unknown rašė...

Reikia atstatyti teisingumą VSD. Dabar laimėjus rinkimus negalima palikti nesutvarkytų reikalų šioje Valstybei svarbioje vietoje.

Vytautas rašė...

Dabar akivaizdu, kaip TSKDP susikurtas sventosios partijos ivaizdis atsisuka pries juos pacius. zmones patikejo, kad tai kazkokia kitokia partija nei visos kitos Lietuvoje. o dabar pamate, kad niekuo nesiskiria nuo kitu.

Unknown rašė...

ka tik perskaiciau, kad finansu ministras - Semeta bus. Andriau! man ir rankos nusvyro apie tokius jusu olanus paskaicius, negi vel norit grazint Vagnoriaus laiku finansus? Uztenka, kad jau simasius neige krize...atsipeikekit!

Unknown rašė...

ka tik perskaiciau, kad finansu ministras - Semeta bus. Andriau! man ir rankos nusvyro apie tokius jusu olanus paskaicius, negi vel norit grazint Vagnoriaus laiku finansus? Uztenka, kad jau simasius neige krize...atsipeikekit!

zinule rašė...

nebežinau ar galiu vadinti bendraminčiais tuos, kurie šitaip nuvylė...negi bus Andrius i Arūną pavirtęs...pastarasis irgi rinkėjus viliojo žinomais vardais. Vienas po Pasvalio kaimus čigona vedžiojos, kitas intelektualiau išdūrė, žadėdamas garbingiems žmonėms ministerijas patikėti. pasiskaitykit delfi ar alfa komentarus- nė vieno gero žodžio apie Šemetą, Negi i mūsų partija grižta laikai kai viska sprende vienas žmogus nesiskaitydamas su kitu nuomone, negi nebėra kitu vertybiu, tik postu dalijimas draugams...verkti norisi...

zinule rašė...

nebežinau ar galiu vadinti bendraminčiais tuos, kurie šitaip nuvylė...negi bus Andrius i Arūną pavirtęs...pastarasis irgi rinkėjus viliojo žinomais vardais. Vienas po Pasvalio kaimus čigona vedžiojos, kitas intelektualiau išdūrė, žadėdamas garbingiems žmonėms ministerijas patikkėti. pasiskaitykit delfi ar alfa komentarus- nė vieno gero žodžio apie Šemetą, Negi i mūsų partija grįžta laikai, kai jos vadui buvo svarbi tik savo paties nuomonė o postai - tik savo draugams... verkti norisi ...

zinule rašė...

čia tik vienas iš šimtų komentarų:
topas, 2008 10 31 14:56
taigi čia taspats kuris prie vagnoriaus užaugino maxxximas ir žiauriom akcijom pasmaugė smulkų verslą, klaikiau būti negali . dabar gali pasirodyti kad komunistai buvo šventieji

Mauras rašė...

dėl "šimtų komentarų" apie Šemetą: asmeniškai neteko, bet manau kad tai ne pats blogiausias variantas ekonomikos lėtėjimo ar traukimosi laikotarpiui. Dar (palyginus su kitais kandidatais) - turėtų būti neblogas vykdytojas ir administratorius. Bet yra ir rizika, kad neturėdama pastovių ekspertų, TS-LKD gali pritrūkt vizijos, kaip neskausmingai išspausti mokesčius; "žiaurių akcijų" laikai praėjo negrįžtamai, mokesčių inspektorius dabar - mūsų draugas ir brolis... Nerimą kelia tai, kad į diskusiją apie krizės įveikimo planą Kuodis negali atvykti, o Nausėda nespėja; sistemingai dirbant, tokių dalykų neturėtų būti.

2 zinule rašė...
čia tik vienas iš šimtų komentarų:
topas, 2008 10 31 14:56
taigi čia taspats kuris prie vagnoriaus užaugino maxxximas ir žiauriom akcijom pasmaugė smulkų verslą,

Aš prisiminčiau Šemetą kitaip - jis buvo tas, kuris pratino prie minties, kad mokesčius geruoju ar bloguoju, bet reikia mokėti, nes iš jų surenkamas (arba ne) valstybės biudžetas. Dėka tokios nuostatos ir kai kurių mokesčių reformų šiandien vis daugiau išlendam iš "šešėlio".

Vytautas rašė...

to mauras

Manau, kad esi isitikines, jog verslininkai, mokantys atlyginimus vokeliuose patys ir yra kalti. Kad visokie finansu ministrai, nesiekiantys sudaryti palankiu verslui salygu, yra labai geri savo darbo zinovai. vien tai, kad pasakiai, jog Semeta buvo toks ministras "kuris pratino prie minties, kad mokesčius geruoju ar bloguoju, bet reikia mokėti", reiskia, kad su tavim kalbetis apie zmoniu tinkamuma uzimti ministro pareigas nera prasmes. o ka nors apie tu mokesciu pagristuma gali pasakyti? Pavyzdziui gali man pasakyti PVM pagristuma, kuri mes sumokame pirkdami prekes? Yra prekes verte, staiga is kazkur atsiranda pridetines jos verte uz kuria sumokame mes. Tubut naujajai vyriausybei reiktu ivesti pridetines vertes mokescio pridetines vertes mokesti, kaip manai, ir tada toks ministras kaip Semeta, tavo zodziais kalbant, vel reikalautu moketi visus mokescius ir butu puikus ministras.Esi tipiskas konservatoriu elektorato atstovas- partija pasake, vadinasi teisinga, partija paskyre, vadinasi teisingai paskyre. taip ir toliau, puikus pasirinkimo pavyzdys:-))))

tomas rašė...

Sveiki,
Esu senas verslininkas,todėl labai gerai jaučiu rinkos pulsą.
Daugelis lietuvos įmonių šiuo metu išgyvena beveik 50% pardavimų nuosmukį.Niekam nieko nereikia!
Štai čia pagrindine esmė!Pardavimai yra visko variklis!
Dabar reikalinga rinkos skatinimo programa,o ne mokesčių didinimo!
Pas mus kaip visada viskas atbulai...Idomu iš ko Jus rinksite savo planuojamus padidintus mokesčius??? Biudžeto mažas deficitas -ar tai tikslas?
Gerb,Andriau--nors yra neblogų dalykų Jūsų antikrizineje programoje,tačiau verslo esmės Jus nesuprantat...Teorija yra teorija,bet yra dar gyvenimo praktika!

Darius Damalakas rašė...

p. Kubiliau,

Tai vis dėlto kaip ten yra su mažakraujsyte?

Vyriausybė giriasi nebūtais dalykais:
http://www.commonsense.lt/?p=1181