2008-10-02

Ką galvoja tauta?

Šiandien Marijampolėje kartu su R.Kuodžiu kalbėjomės su Marijampolės verslo bendruomene apie pasaulinius ir lietuviškus reiškinius ekonomikos ir finansų reikaluose. Prisirinko pilna naujo viešbučio salė. Nerimo dėl ekonomikos krizės pakankamai daug. Visi su viltimi žiūri į mus, kaip į būsimus rinkimų nugalėtojus, kaip į būsimą valdžią. Nekyla ranka priešintis jų vilčiai...

Šiandien DPI paskelbė sociologinių tyrimų rezultatus. Eilinį kartą tarp apsisprendusių balsuoti mes laimime prieš antrą vietą dvigubai. Norėtųsi tikėti, kad taip atrodys ir tikri rinkimų rezultatai...

12 komentarų:

Unknown rašė...

Duokdie, bet daugumos vėl nebus...

Simona rašė...

Konservatoriai ima valdžią Lietuvoje. tuoj bus įkurtas "Lietuvos ryto" tv kanalas, kuris aiškiai bus konservatorių televizija, pamatysite pagal tv laidas. O šita apklausa tai pigus triukas, bandant formuoti visuomenės nuomonę, kad viskas jau aišku, kad nėra prasmės balsuoti kitaip, kad konservatoriai yra lyderiai. Juk apklausą užsakė DPI, konservatorių projektas, skirtas visuomenės nuomonės formavimui, tad logiška, kad kitokių rezultatų ir negalėjo būti. Mane stebina konservatorių noras žaisti RsV žaidimus. Gerai, kad yra žmonių, kurie dar gali pasipriešinti, bet ir jie pasitelkus kai ka po truputi naikinami. gaila, kad Lietuvoje negalime atvirai kalbėti, būtų galima daug ką pasakyt, ar taip gerb. Kubiliau?

zmogus.turintis.ka.pasakyti rašė...

Tikrai linkiu jums laimėti, tačiau net ir kvailam aišku, kad apklausa nebuvo vykdoma taip, kaip turėtų būti vykdoma, t.y. pasirinkti tokie kriterijai, kad laimėtų TS

rg rašė...

Na, bet zvelkim tiesiai, realus ar ne tie skaiciai, net nesvarbu. - konservatorius beveik dvigubai lenkia neapsisprendusiu zmoniu skaicius. t.y. jei jie visi pasirinktu populistus, kas yra labiausiai tiketina, - populistai turi dauguma.
O konservatoriu galimybes koalicijoms labai ribotos - t.y. sansu surinkti dauguma beveik nera.
Bus kokie 30%, ir ka? Dar keturi chaoso metai.

Tikiuos kad per likusia savaite konservatoriai atrodys super respektabiliai, super ryžtingai ir tvirtai, nedainuos senu atsibodusiu daineliu, o reaguos greitai i kiekvienos dienos aktualijas - tada gal koki trecdali neapsisprendeliu balsu dar galima gaut.

Mauras rašė...


Simona rašė...
Konservatoriai ima valdžią Lietuvoje. tuoj bus įkurtas "Lietuvos ryto" tv kanalas, kuris aiškiai bus konservatorių televizija, pamatysite pagal tv laidas.

"Leo rytas" tv - konservų organas? Nejuokinkite :) gal jų laikraštį skaitėte paskutinį kartą prieš 5 metus? Puola juos ir taršo kaip koks tamsios atminties "Kranklys", dažnai žemiausių paskvilių stilium :) Rimtesniais vidaus politikos klausimais - VSD, LEO, elektros tarifai - aiškus "socdemų"-"valstiečių" (aka "valstybininkų") ir maximinių organas.

Dėl visuomenės apklausų objektyvumo - tendencijas jos rodo, o paklaidos aišku yra, ir tikrai didesnės negu 3%. Rekomenduoju:
"Brangiai parduodamas melas
"

Simas K. rašė...

pradzioje savo pranesimo galejote kukliai pamineti, kad esate to pacio DPI valdybos narys, o jo prezidentas Mantas Adomenas dalyvayja rinkimuose i Seima po jusu veliava. Naudojantis jusu paciu logika galima itarti, kad jus falsifikuojate tyrimu rezultatus. Beje, kazin kodel VRK tai neuzkliuna???
O jei kalbeti apie kitus ekspertu pasisakymus, tai velgi aiskiai galima pamatyti, kad butent konservatoriu jie neliecia ir juos liaupsina, nors is esmes jie visi zada tuos pacius dalykus. As jau nenoriu pradeti disuksijas apie principines politines kryptis (desine ir kaire), nes konservatoriai savo programoje per neatiduma irase kelias grynai kairiuju nuostatas... Nera reikalo ju cituoti, nes jie patys tai puikiai zino.

Mauras rašė...

Kad visuomenės apklausų paskirtis - programuoti neapsisprendusios jos dalies nuomonę, suvokia visi.

Kad "Factum" klastoja apklaustų rinkėjų nuomonę, turbūt vargu ar yra pagrindo įtarti, nebent koks vytautas ar Simas K. turi įrodymų. Tačiau partijos nariams patiems užsisakinėti visuomenės apklausą o po to viešai girtis jos rezultatais reiškia šiokį tokį interesų konfliktą. Manau kad AK turėtų žinoti tokį terminą.

rg rašė...

Viskas aisku, ka galvoja tauta:

UAB "Factus dominus" direktorius Kęstutis Tarnauskas teigia, kad ... ši partija kiek manipuliavo skaičiais.
Pasak jo, vidutinis TS-LKD reitingas iš tikrųjų buvo 15%, tačiau jie pridėjo ir galimą didžiausią paklaidą, todėl susidarė 18%. Tačiau, skelbdami šios apklausos rezultatus, konservatoriai kitų partijų rodiklius paliko vidutinius, o ne maksimalius.

Na va - ir aisku is kur tie skaiciai. Eilines vaikiskos gudrybes ir dar viena vinis konservam i graba.

Simas K. rašė...

beje, gerb. A. Kubiliau, ka manote apie si straipsni? Ten pamineta ir Jusu pavarde... http://www.alfa.lt/straipsnis/c91195

Vytautas rašė...

to mauras

Paskaityk lrytas.lt straipsni apie tai uz ka balsuos Cikagos lietuviai ir suprasi, kad Lrytas yra konservatoriu ruporas. Tokios reklamos pries pat rinkimus ne viena partija negauna, visur konservatoriai netiesiogine agitacija vykdo. idomu kokiais keliais jie sugeba ta padaryt.

Simona rašė...

Pagal BNS užsakymu RAIT atliktus tyrimus atliktus tyrimus dabar pirmauja Darbo partija+jaunimas, o konservatoriai gautų tik šiek tiek daugiau nei 5 proc.balsų. Akivaizdu kad partijos prieš rinkimus naudoja visokias priemones rinkėjo nuomonei suformuoti. Tai kuo TSKDP skiriasi nuo kitų partijų, jei naudoja tas pačias rinkimines technologijas?

vitas rašė...

nesuprantu kokie zmones debilai kad balsuoja uz konservatorius jie tik zemes uki zlugdo zemes ukis nereikalingas tiesiog debilizmas