2008-05-13

Apie anarchizmą valstybės gyvenime ir kitus reikalus

Vakar turėjau progą tradicinėje spaudos konferencijoje aptarti kelis svarbius mūsų gyvenimo momentus - anarchizmą Vyriausybės veikloje, sėkmę ginant Lietuvos interesus svarstant ES derybų su Rusija mandato klausimą ir pagaliau tariau keletą pastabų dėl Vilniaus reikalų.

Po to pusdienis susitikimų Prienuose. Puikūs pokalbiai. Buvau nustebęs, kad daugiausia dėmesio susilaukė rimtos kalbos apie būsimus ekonominius išbandymus mūsų valstybei. Pats populiariausias dalykas buvo maisto produktų kainų kitimo aptarimas, remiantis paprasta lentele, kurioje lyginau maisto produktų kainas tuo metu kai G.Kirkilas tapo ministru pirmininku ir dabar. Pasirodo aliejus per šį laiką pabrango 80%, o duona apie 50%.

Žmonės į gyvenimą ir politiką pradeda žiūrėti vis rimčiau.Tai gerai...

12 komentarų:

Unknown rašė...

Dėl maisto kainų tai sakyčiau pigus triukas. Kokiam Haityje Kirkilo nėra, o ten net vyriausybė krito dėl maisto kainų kilimo.
Atsakymo aišku nesulauksiu, bet pamėginsiu :) - ką Jūsų nuomone reikėjo daryti, kad kainos nekiltų taip smarkiai?

Simas K. rašė...

Kai zmones nezino, kad vyriausybe ir valstybe negali tiesiogiai kistis i kainu reguliavima (isskyrus kelis atvejus), tai jiems tokios lenteles padaro ypatinga ispudi. Nera reikalo girtis del tokiu susirinkimu, nes tuomet aisku kokio issilavinimo ir intelekto zmones rinks konservatorius... Beje, man irgi idomus vienas dalykas. Kokia itaka turi vyriausybe duonos kainoms ir kaip tokiu atveju butu pasielgusi Jusu (konservatoriu) vyriausybe?

Mauras rašė...

p.A.Kubiliui

džiugu, kad pagaliau visų orientacijų komentatoriai nustojo konstatuoti, kad juoda yra juoda ir medžioti praeities raganas, ir užduoda vieną svarbų klausimą (aš jau būsiu trečias šio straipsnio komentaruose):

- o ką TS nuomone (ne A.Kubiliaus asmenine, o partijos, kuri be abejonės norėtų formuoti sekančią vyriausybę) reikėjo daryti [kitaip nei darė ši vyriausybė], kad pristabdyti kainų infliacijos augimą?


Laukiame ir tikiuosi, netrukus gausime p.A.Kubiliaus atsakymą, nes neabejoju, kad TS kaip opozicinė partija turi profesionalų komandą, kuri daro savo namų darbus ir tokius atsakymus turi pasiruošusi.

as rašė...

jei jau pradejom reikalauti konkreciu veiksmu. tai ir as prisidesiu prie kitu komentaru autoriu ir noreciau pamatyti kaip bus gyvenama po rinkimu. kokie sprendimai bus priimami ir ka jie pakeis.

manau, kad atviras ir drasus savo zingsniu isdestymas visuomenei gali buti labai naudingas. net jei nelaimesite rinkimu galbut kitos partijos paemusios jusu programa gales tuos veiksmus igyvendinti.
taigi ne del saves o kitu labui dirbate!

Unknown rašė...

Ponas Andriau,
tarp kitų dalykų siūlyčiau kartais pasidomėti ir savo bendrapartiečių psichine būkle. Tamstos kolega Julius Dautartas užregistravo pasiūlymą į atmintinų dienų sąrašą įtraukti Automobilininko. Šalia Konstitucijos - Automobilininko... Kaip sovietiniais laikais - kodėl neįtraukus Maisto pramonės darbuotojų, Šachtininkų, arba, p. Dautarto atveju, tiesiog Seimo Minkštapročio dienos?
Atsiprašau už off-topic, bet tikrai sunervino... Yra milijonai svarbesnių reikalų valstybėje, o tam profanui rūpi "pakelti vairuotojo prestižą, pagerbti ilgamečius automobilių vairuotojus"... Trūksta žodžių...

Polonizacija rašė...

Kovokite ir įgyvendinkite, kad minimali alga būtų 60 proc. vidutinės algos ir laimėsite rinkimus. Tik apie tą kovą turi žinoti visi.

ernestinis rašė...

Ponas Kubiliau, o jums neatrodo, kad "šeima" yra priemonė kelti visuomenės gerovę (kaip institutas uztikrinantis socialini saugumą) o ne savaiminis tikslas (tradicija, "šiaip gražu")?

Beje radau labai taiklų komentarą, ji padėjau cia: http://ernestinis.googlepages.com/vedybuprievole

Simona rašė...

Laukit, laukit atsakymų, komentarų iš Kubiliaus, nesulauksit! Ir žinot, patys dėl to kalti būsit, nes užduodat per sudėtingus, nepatogius Kubiliui klausimus, kaip ir aš kalta, kad paklausiau už kiek nusipirko trijų servatėlių televiziją, bet man taip ir neatsakė:-)

Simona rašė...

to as

Nemaišyk manes ir simo k. As pirma prakalbau apie komunistus TS gretose (teroristų sąjungoje), tu vis reikalavai dokumetalių įrodymų apie tokius teiginius ir t.t., puoliai sima k. Tai paprastas tau patarimas, atidžiai peržiūrėk lrs.lt svetainę ir visi atsakymai bus tau aiškūs. na bent tikiuosi, nes pastebėjau, kad konservatoriam viskas būna aišku ir be įrodymų, be faktų, tiesiog šiaip aišku ir tiek.

Simas K. rašė...

Siuo metu mane domina vienas klausimas. Jei A.Valinsko partijos steigiamajam suvaziavimui reikejo, kad i viena vieta suvaziuotu 1000 partijos steigeju, tai ar negalioja tie patys istatymai TS-LKD partijos steigime? Formaliai tai yra partiju susijungimas, bet realiai naujos partijos atsiradimas. As nepretenduoju i visu istatymu zinojima, del to noreciau suzinoti kur man gauti informacija apie steigiamajame suvaziavime dalyvavusiu asmenu skaiciu. Kazin, kodel vienos partijos atzvilgiu yra skelbiamas (sakyciau net stebima per padidinamaji stikla)dalyvavusiu asmenu skaicius, o, stai, kitu - ne??

Simona rašė...

Bestebėdama Lietuvos politikos skandalėlius, pastebėjau, kad per visą nepriklausomos Lietuvos egzistavimą tik dvi partijos- konservatorių ir lddp-socdemų nebuvo patekusios į jokį rimtą skandalą.Prie jų neprikimba nei prokurorai, nei mokesčių inspekcija, tik vienas kitas žurnalistėlis parašo, sukurpia kokią laidelę apie nešvarius darbelius. O toliau tyla, teisėsauga tyli...
Ir dar pastebėjau, kai Paxas buvo konservatorių narys, teisėsauga neprikibo prie jo, gyveno politiko ramų gyvenimą, tik štai pakako išeiti ir prasidėjo visos bėdos.Užteko tik pakeisti partiją!
Ką manot apie tokius keistus sutapimus?

Unknown rašė...

Geras straipsnio pavadinimas "Apie anarchizmą valstybės gyvenime ir kitus reikalus". Turbūt sau pačiam Kubilius jį skyrė.
Nuo nepriklausomybės atgavimo susikūrusios (atsikūrusios) konservatorių ir lddp(lsdp) partijos paėmė valdžią į savo rankas, lengvai susodino bendrapartiečius į valstybės tarnybos kėdes, kas leido laikyti Lietuvą tvirtai savo rankose. Šių partijų nariai, ar joms artimi žmonės ir dabar sėdi pradedant nuo savivaldybių valdymo struktūrų, baigiant teisėsaugos institucijomis. Toks "susėdimas" natūralus dalykas, esi valdžioje- turi įrankius ją formuoti, keisti klerkus sau tinkamesniais, ir čia lyg ir nieko blogo nėra.Tačiau visas blogis prasideda tada, kai atsiranda partijos, kurios sudaro konkurenciją šioms dviejoms ilgą laiką valdžia besidalijusioms partijoms ir kai šios dvi- konservatorių ir lsdp-lddp partijos pradeda nešvariais metodais susidoroti su naujomis konkurencingomis partijomis, pasitelkia būtent tą armiją savų teisėsaugos ir valdžios institucijų pareigūnų. O juk šie pareigūnai valstybės vardu gali daug ką nuveikti- už tuos pačius darbus vienas partijas tampyti po teismus, areštuoti jų turtą, o kitas partijas palikti ramybėje. Tai taip ir gaunasi, kad visos naujos konkurencingos partijos krečiamos skandalų.
Štai Tau ir atsakymas sima.