2007-10-07

Valio Kęstučiui! Valio dzūkams!

Dar pakeliui iš Vienos mobiliame internete perskaitau Delfi informaciją, kad Alytaus rajone pirmą rinkimų turą laimėjo Kęstutis Čilinskas. Uspaskichas, nepaisant visų jo egzaltuotos komandos pastangų, liko tik antras. Turiu prisipažinti, kad dar iš ryto su nerimu galvojau apie žymiai blogesnius rezultatus. Bet dzūkai parodė, kad yra dzūkai. Ne veltui pokario didžiausios partizanų kovos vyko Dzūkijoje.

Nors atrodytų, kad vieno Seimo nario rinkimai likus metams iki viso Seimo rinkimų nieko nebereiškia, bet simbolinis šių rinkimų rezultatas yra labai svarbus. Dzūkai parodė, kaip atlaikyti didžiųjų populistų ir didžiųjų pinigų spaudimą. Galima tikėtis, kad tai pirmasis dar nedrąsus, bet reikšmingas visos Lietuvos sveikimo ženklas.

Tikiuosi, kad antrame ture Kęstučio kandidatūrą parems dauguma kitų kandidatų. Atsipalaiduoti negalima. Sveikindamas mūsų rinkimų štabą, beldžiu į medinį stalą.

5 komentarai:

Vytautas rašė...

Ponas Kubiliau, man neduoda ramybes Jusu pasakyti zodziai Mykolo Romerio Universitete, kad "viduriniu mokyklu problemos kyla del to, kad Vilniaus Pedagogini Universitetą baigia tik visiški mulkiai, kurie po to dirba mokyklose". Gal galetumete placiau paaiskinti savo sita minti, nes:
1) Alytaus rajone, kuriame dabar vyksta rinkimai, daugumos mokyklu mokytojai, kurie nuosirdziai dirba per rinkimus pono Čilinsko labui, uzima rinkimu komisiju nariu pareigas, yra Koncervatoriu partijos nariai.Idomu kaip jie jaustusi suzinoje savo partijos pirmininko tokius pamastymus?
2) Jus pats buvote ministru pirmininku, dabar Jusu partijos nariai uzima postus seimo komitetuose, nuo seniau daug partieciu yra sukisti i ivairiu ministeriju ivairius postus, uzima mokyklu direktoriu pareigas, tuomet kodel Jus ligsiol nieko nepadarote, kad viena is svarbiausiu ir gerbemiausiu profesiju visuomeneje nebutu taip nuvalkiota kaip nuvalkiota dabar? Kodel mokytojai uzdirba tiek mazai, o tai lemia gabiausiu jaunuoliu pasirinkima nedirbti mokykloje ir nepadaro Pedagoginio universiteto pretiziniu? Beto ivedus Jusu siuloma aukstojo mokslo reforma, niekas nenores investuoti savo pinigu i studijas Pedagoginiame universitete, nes darbas mokykloje neleis atgauti investuotu lesu. O kas baisiausia, kad Jus pats tyciojates is mokytojo institucijos.

Andrius Kubilius rašė...

Gerbiamas Vytautai,

vis dar rašau "gerbiamas", nors noras taip kreiptis mažėja matant, kaip Jūs stengiatės užsiimti tuščia propaganda, vis kartodamas netiesą, kad aš Riomerio universitete sakiau, kad Vilniaus Pedagoginį universitetą baigia visiški mulkiai. Tai yra visiškas melas ir siūlau nustoti jį kartoti. Kalbėjau apie mlokytojų autoritetą kaip svarbiausią dalyką ir kodėl į Pedagoginį universitetą stoja prasčiausi mokiniai.

Kai baigsite savo darbą Uspaskicho rinkimų kampanijoje Alytaus rajone, galėsime pasikalbėti apie švietimo problemas. O iki tol, prieš kritikuodamas kitus, savikritiškai pagalvokite apie save.

Vytautas rašė...

As nepalaikau Uspaskicho, tik savo nuomone issakiau. Kazin ar atsirastu nors vienas zmogus, kuris su mielu noru eitu diskutuoti apie svietimo problemas su zmogumi kuris savo pasiulymais jas dar didina. Kad galetumete ramiai gyventi, prizadu daugiau nesilankyti ir nerasyti Jusu tinklalapyje.

as rašė...

krastutinumu myletojai :)

Anonimiškas rašė...

"Turiu prisipažinti, kad dar iš ryto su nerimu galvojau apie žymiai blogesnius rezultatus. Bet dzūkai parodė, kad yra dzūkai. Ne veltui pokario didžiausios partizanų kovos vyko Dzūkijoje."

Priciom cia tos kovos? Del to, kad Cilinskas aplenke Uspaskicha yra kaltas tik pirmojo geras vardas ir zinomumas, bei antrojo viesas apsisikimas.
Nei jus, nei konservatoriai cia itakos neturi, o jei ir turi - tik neigiama. Taip pat kaip ir partizanai, kuriuos prisimenat matyt tik del to, kad jusu elektorate liko vien pensininkai.
Nebaladokit stalo, o pagaliau pradekit dirbt valstybes labui, populiste nr.1.