2007-09-17

Europietiški ir kaimyniški reikalai Nidoje

Šiandien visą dieną su Lenkijos, Latvijos ir Estijos parlamentų Europos reikalų komitetų vadais ir patarėjais posėdžiaujame Nidoje. Tokia tradicija. Ne tik posėdžiaujame, bet ir grožimės rudenėjančia, aptuštėjusia Nida.

Diskusijų temos tos pačios: konstitucinė sutartis, energetika, Nord Stream dujų vamzdis, ES ir Rusijos santykiai, Europos Sąjungos kaimynystės politika. Visų požiūris panašus, gal tik lenkai vis dar blaškosi dėl Konstitucinės sutarties.

Įdomu išgirsti ir Lenkijos karštų politikos naujienų. Kačinskiai neatsilieka nuo "Piliečių platformos". Dar daugiau - Platforma atrodo turi didelių vidinių problemų, - nustebau išgirdęs, kad vienas iš Platformos lyderių, buvęs jų kandidatas į Prezidentus Jan Rokita šeštadienį paskelbė, kad nedalyvaus Seimo rinkimuose. Penktadienį jo žmona pradėjo dirbti Prezidento Kačinskio patarėja.

Taigi Lenkija verda. Nuo to, kokia sriuba bus išvirta Lenkijoje per ateinančius rinkimus, priklausys labai daug kas. Ne tik šiame regione, bet ir visoje Europoje

1 komentaras:

Unknown rašė...

Laba diena,

Džiugu kad atnaujinote savo blogą.

Nežinau ar turite laiko skaityti the Baltic Times bet siūlyčiau paskaityti jų vedamąjį. Tema tokia kad sugebėjusi atstumti visus partnerius, Lietuva artėja prie to kad statys elektrinę viena pati. (http://www.baltictimes.com/news/articles/18774/)

Dėl Lenkijos, Lenkija Lietuvai kaip oras žembdirbiui. Jei oras geras tai palanku, jei oras blogas tai bankrotas. Bet kokiu atvieju oro kontroliuoti neįmanoma. Susidėjome su neprognozuojamu kaimynu. Tikiuosi kad tą pamatysite anksčiau nei per vėliai,

Pagarbiai,