2007-09-21

Dėl Uspaskicho ir Darbo partijos

Šiandien išplatinau pareiškimą dėl Darbo partijos apsilankymo Maskvoje. Skaitykite čia.



2 komentarai:

Emilija Vilija Trečiokaitė rašė...

...kuri valstybė negloboja nusikaltimais įtariamų politikų...

Polonizacija rašė...

Ankstesne tema

skaitome lenkijos senato seimo dokumentus, 2007 08 29 06:53
ir žinome, kad Lenkijai reikejo sunaikinti konkurentą Mažeikių naftą, nes MN jau buvo užėmusi Lenkijos rinką iki Varšuvos ir Orlenui būtų kaput. Todel buvo pažadetas elektros tiltas, ir t.t./ O dabar lenkai eina atbuli ir tiltas nestatomas . Ar nebus taip ir su AE?
Kai pirko Mažeikių naftą (višta dedanti auksinius kiaušinius, didžiuliai pelnai) lenkai žadėjo pastatyti elektros tiltą. Tai BUVO skelbiama visoje Lenkijos žiniasklaidoje (Lenkijos premjero, prezidento). O dabar jau sako ne (LENKIJOS ūkio viceministras).Reikia 75 proc. ES lėšų ir t.t.
Mūsų nuomone derybos dėl elektros tilto ir Mažeikių naftos turėjo būti VYKDOMOS TUO PAČIU METU. Lietuva turėjo įsigyti tuo pačiu metu bent dalį Lenkijos elektros tinklų ir TAPTI ĮTAKINGESNE ELEKTROS SRITYJE VALSTYBE SU ATOMINE ELEKTRINE.
Anot lenkų analitikų, energetikų, Lietuva dabar dalinsis Mažeikių naftos pelnu su Lenkija.
Vilnius tampa niekam neįdomi provincija, Mažeikių naftos reikalus sprendžia Varšuvos Maskvos AŠIS rašo Lenkijos spauda.
Iš Lenkijos vidaus diskusijų galima spręsti, kad kadangi Lietuvos valdžia yra visiškoje Lenkijos įtakoje, todėl reikia pasiekti, kad naują AE statytų tik valstybinis Lietuvos kapitalas (pagrindinis Lenkijos reikalavimas - eliminuoti privatų kapitalą, o ne būsimas gaunamos energijos kiekis, nes pagal Lenkijos ekspertų apskaičiavimus po 15 metų Lenkijai papildomai reikės 5 tokių atominių elektrinių energijos, tai yra 15 tūkst. MW) ir tokiu atveju būtų nesudėtinga perimti elektrinę Lenkijos nuosavybėn.

Dabar Lietuvos radijas sako, kad lenkija dalyvauja AE statyboje, o Lenkijos ukio ministras Vozniakas sako, kad nedalyvauja.