2007-09-27

Apie blogus veidrodžius

Premjeras sako, kad "Transparecy International" korupcijos suvokimo indeksas yra netikslus, kad R.Juozapavičius yra blogas, ir šiaip, kad kaltas yra veidrodis rodantis perdidelį korupcijos lygį Lietuvoje, nes tas veidrodis vis neatspindi to, kaip puikiai ši Vyriausybė kovoja su korupcija. O Vyriausybė vis daugiau kovoja.

Tačiau tų blogų veidrodžių pastaruoju metu darosi vis daugiau.

Keletas nesenai skelbtų pavyzdžių:

Žinomos pasaulinės organizacijos "Freedom House" tyrimas rodo, kad Lietuvos demokratijos indeksas šiemet sumažėjo nuo 2.21 iki 2.29. Ataskaitoje nurodoma, kad korupcija laikoma viena pagrindinių šalies problemų.

Praėjusių metų pabaigoje Pasaulio ekonomikos forumo skelbtose šalių verslo sąlygų ir konkurencingumo lentelėse nurodoma, kad Lietuva iš 34 vietos nusirito į 40 vietą. Respondentai nurodė, kad mūsų reitingai blogėja dėl klestinčios biurokratijos ir korupcijos.

Šiomis dienomis pasirodžiusiuose Pasaulio banko sudaromuose verslo plėtros reitinguose šiais metais Lietuva smuko net per 10 vietų. Mus aplenkė jau ir kaimynai latviai, ne tik estai.

Tokių "veidrodžių" galima paminėti ir daugiau.

Todėl kyla klausimas ar visų šių rodiklių visuma vis dar neįrodo, kad šiuo atveju ne veidrodis kreivas, o veidas darosi vis pilkesnis. Tada ir norisi trauktis iš posto, kad į veidrodį nebereikėtų žiūrėti ir savo pilką veidą matyti. Gal socialdemokratai jau pavargo valdyti?

Komentarų nėra: