2007-07-19

Karšti Aukštaitijos kalneliai

Pagaliau turiu laiko ir sveikatos prisėsti prie kompiuterio. Nors šiandien ir nuriedėjome 90 kilometrų. Bet dabar sustoję prie Dūkšto, Ignalinos rajone, išsimaudėme pirtyje ir kūnas iš karto atsigavo. Miname jau šeštą dieną, jau įveikta virš 400 kilometrų ir kol kas viskas tvarkoje. Nors ir karšta. Kai oras įkaista iki 34 laipsnių, tai minti nėra lengva. Ypač kai reikia įminti į Aukštaitijos kalnelius, o ypatingai žvyrkeliu ties Rubikiais.

Bendras įspūdis labai paprastas: Lietuva gražėja, nei vieno žygio metu neteko matyti tiek gražiai susitvarkytų sodybų, gėlynų ar darželių. Ir žmonių pykčio yra ryškiai mažiau, nei tekdavo matyti pirmųjų žygių metu. Net miestelių "pijokų" lyg ir sumažėję, nes tiek jų nebesusirenka, kiek susirinkdavo, kai ankstesniais metais atmindavome į kokį nors Dzūkijos ar Žemaitijos miestelį.

Kol kas mūsų trisdešimtukas mina sėkmingai, nors tie, kurie matė, sako, kad Rasos ir Ginto susidurimas ties Želva, kai Rasa peršoko kūliais su visu dviračiu griovį, buvo įspūdingas. Ačiū Dievui, traumos tik minimalios.

Na, o tai, kas vyksta Vilniuje, apie ką gali prabėgomis paskaityti internete - Jurgelevičius, Imbrasas, atrodo, yra taip toli, kad net nesinori apie tai galvoti. Ir nebežinai ar pykti, ar juoktis. Geriausias atsakymas vasaros metu - minti į Aukštaitijos kalnelius.

10 komentarų:

Begemotas rašė...

>>kas vyksta Vilniuje, - Jurgelevičius, Imbrasas atrodo yra taip toli, kad net nesinori apie tai galvoti<<<

Ir šitai rašo didžiausios opozicinės partijos pirmininkas??!!

Ach, kaip patogu - "valstybininkų" klanas toliau bujoja, užvaldo vieną strateginę ekonomikos šaką po kitos, jo sienlaikraštis atvirai ir ciniškai tyčiojasi iš Lietuvos patriotų, žuvusių už Tėvynę (paskaitykit šios dienos "LitRo" vedamąjį), o mes tuo tarpu "suksime į dešinę" ir grožėsimės Aukštaitijos kalneliais. Nes galvoti apie tai nesinori.

O gal iš viso nebesinori galvoti? Kam vargintis, jei už visus galvoja "strategas" Januška, o jo minčių įgyvendinimą politikams dosniai apmoka "Dujotekana" ir "Vilniaus prekyba"? Tik kam tokie politikai reikalingi? Tik garbingą Tėvynės Sąjujngos vardą teršia...

Andriau, pas tave sąžinės dar liko? Ar jau visas limitas išeikvotas?

Rimantas rašė...

Klausimas Savivaldybėje man atrodo yra tikras konservatorių išbandymas - kas blogiau - Zuokas ar Paksas.

Rišlaus atsakymo į šį klausimą kaip tai aiškiai ir negirdėjome, tik padrikus veiksmus.

Tad gal konservatoriai galėtų susikaupti ir nuosekliai paaiškinti su kuo jie gali susidėti, o su kuo ne? Ir kokiais kriterijais vedini jie tai daro?

Ar atostogos užgožė viską, iki tai bus jau nebesvarbu?

rimantas

Unknown rašė...

Ar galite pakomentuoti http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=14106805
?

Kaip pilietis norėčiau išgirsti aiškų atsakymą.

Anonimiškas rašė...

kai kita karta konservai kazka vapes apie seimos koncepcija, santuokas tik baznycioje, kazkokias ten vertybes, nepamirskit pavartyti savo saskrydziu nuotrauku albumu, kur alkoholis liejasi laisvai iki tokio lygio, kad sikart nukentejo ir zurnalistai (po to, prasidejo iprastas melas, "buvo tamsu, nepazinau"). teko ne karta isgirsti tiesiai is jusu jaunuju pagalbininku lupu, kad didziausias sokas pirma karta patekus i saskrydi pries kelis metus buvo tai, kad jiems, nepilnameciams, visi partijos nariai brukte bruko alkoholio paragauti. krikscioniskos vertybes? itariu, kad sekmadieniais net neprisimenat per ispazinti visu situ saskrydiniu triuku. perskaiciusi siandien vienos jusu naujos nares ispudzius is saskrydzio, http://www.delfi.lt/news/daily/voxpopuli/article.php?id=14117955
supratau, kad niekas nepasikeite. grazia ir blaivia Lietuva kuriat...

Anonimiškas rašė...

taip, ponas kubiliau, jūsų akys vis labiau tinsta, todėl atrodo, jog viskas gražėja ir yra beveik gražu.
kaip ir per kiekvienus rinkimus - jūsų partija "beveik" surenka daugumą.
dar neteko matyt tokio trumparegio ir viskuom besidžiaugiančio "lyderio".

eglei - jokių konservatorių nėra. yra tik keli neįgalūs lyderiai, ir jų elektoratas - pensininkai, save elitu vadinantys alkoholikai, bei pilvus išvertę politikai, kurie konservatoriai yra vien tik dėl to, kad jiems tai naudinga.

Lietuvos žmonės savaime yra linkę į dešinę, jos vertybės yra arčiausiai mūsų mastymo. Bet dabar dešinės nėra, todėl TS-LK niekada nebus daugumoje, neskleis savo vertybių, kurių neturi, o tiesiog vegetuos ir nervins visą Lietuvos vidurinįjį sluoksnį, tame tarpe ir mus.

GEDIMINAS rašė...

Sveiki,ką jus manote dėl Vilniaus valdžios pakeitimo ir kaip reaguojate ,kad K.Masiulis jau senokai yra susidėjęs su Abonentu ,šitą informaciją žinau ne iš žiniasklaidos?
Pagarbiai Gediminas ,LRLS narys

mk rašė...

Abejočiau ar Lietuvos žmonės iš tikrųjų savaime yra linkę į dešinę. Bet tie anot hmmm pilvus išvertę politikai šiandien per daug susitapatina su esama padėtimi, nenori ir / ar nesugeba pažvelgti į ją iš šalies ir labai dažnai vengia kritiškesnės reiškinių įžvalgos. Šį įspūdį sustiprina nekritiškas Tėvynės sąjungos vadų požiūris į bendradarbiavimą su socdemais. Ar iš dabartine padėtimi nusivylusių žmonių šitaip bus atimama galimybė balsuoti už vertybėms ir principams įsipareigojusią politinę jėgą, parodys Seimo rinkimai.

Tačiau akivaizdu, kad šiandien yra kaip niekad iki šiol per 17 metų daug pagrindo visomis parlamentinėmis partijomis nepasitikėti ir nusivilti.

KSN rašė...

Labai įdomu būtų sužinoti, ar imsitės veiksmų dėl Rozovos laiško Putinui?

Rytis rašė...

Sveiki,

kodėl nustojote rašyti blogą? Gal išsigandote, kad šiuo demokratišku įrankiu nepadarysite PR'o?

Čia http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/article.php?id=14328966
straipsnis apie idiotišką konservatorių iniciatyvą.
Vieną norėčiau pasakyti - jums nepavyks Lietuvos paversti į dar vieną bukaprotišką valstybę, kaip vieną mūsų "stratiginę partnerę" pavertė du bukapročiai broliai fašistai. Nepavyks dėl to, kad mes ne tokie buki ir priešinsimės iš visų jėgų!

mk rašė...

Nors bent teisingą nuorodą rytis įdėtų: http://www.delfi.lt/archive/ print.php?id=14328966 ir nepaistytų apie „bukapročius fašistus kaczynskius“...