2007-06-05

Apie naujas Kariotiškes...

Povilas Malakauskas - VSD vadovas. Vis tiek smagu, kad fizikai ir konservatoriai taip vertinami. Nors ir ne mes jo kandidatūrą pasirinkome. Išbandymai laukia dideli: pirmiausia grąžinti pasitikėjimą VSD veikla. Tai nebus lengva, matant, kiek daug aplink cinizmo.Nesusitapatinti su "valstybininkų" cinizmu Malakauskui bus didžiausias išbandymas.

Tuo tarpu Prezidentas sako: Pociaus negalima išmesti į gatvę. Toks tikras "valstybininkų" rūpesčio pavyzdys. Ir vėl, matyt, diplomatinė tarnyba bus ta lietuviška susikompromitavusių prieglaudos organizacija. Taip pamažu diplomatinė tarnyba bus paversta tikru šiukšlynėliu. Naujos Kariotiškės.

Tuo tarpu Pociaus grubiai ir ciniškai sudoroti kontražvalgybininkai nei Prezidentui, nei Premjerui nerūpi. Tai ir yra šiandieninio lietuviško cinizmo viršūnė. Kada tai baigsis Lietuvoje ir kaip tai sustabdyti? Mišką kerta, skiedros lekia...

5 komentarai:

audrius rašė...

siaubas, kai visus susikompromitavusius banditus kisama i svarbiausius valstybes postus, o kai kazkas apie tai uzsimena, iskart yra apkaltinamas saliskumu ar net zmogaus teisiu pazeidinejimu. o visuomenei dzin, kad uz ju pinigus ir jiems valdyti ir atstovauti yra skiriami tokie zmones. neisivaizduoju, kaip galima kazka pakeisti...

Unknown rašė...

šiukšlYnėlis.
Na, geriau pocius LT ambasadoj, nei kaip koks schroederis rusisko kapitalo imoneje - bent jau virvele priristas bus.

Anonimiškas rašė...

Straipsniukas apie nieka
“Tai ir yra šiandieninio lietuviško cinizmo viršūnė” – mano nuomone, cinizmo virsune yra apeliavimas i “morale”, nesuprantant, kas tai yra – kaip tai daznai darom visi mes, neisskiriant nei autoriaus
“Kada tai baigsis Lietuvoje ir kaip tai sustabdyti?” – kada kas nors apibres, kas yra “morale” ir “humanizmas” taip, kad visi su tuo sutiktu (deja, sito dar niekad neatsitiko, nes visada buvo “isskirtiniu religiju”, kurioms atrodo ir TS priklauso)

Andrius Kubilius rašė...

Na, ir vėl turiu reaguoti į "opinion" pastabas:

Negaliu nesistebėti bandymu paaiškinti, kad Seimui apie galimą korupciją liudijusių pareigūnų persekiojimas, kai A.Pocius juos išmetė į "gatvę", negali būti vertinamas neigiamai, nes tariamai nėra žinomas "moralės" apibrėžimas.

Su tokiu moraliniu realiatyvizmu galima bet ką pateisinti.

opinion rašė...

Gerb. Kubiliui - gal pateiktumet savo morales apibrezima?

(Itariu, kad jis bus "dvigubas" - vienas "saviems", kitas "svetimiems" - antraip kaip paaiskinti visus TS nesusipratimus)