2007-05-29

Sauletoji Gruzija

Visa diena ir dar dvi su komiteto delegacija praleisiu Tbilisyje. Todel rasysiu be nosiniu ir kitu zenklu. Pirma diena praejo labai smagiai. Akivaizdu, kad tauta vis dar gyvena revoliucijos jausmais. Gal Abchazijos ir Pietu Osetijos problemos tokia romantisko nacionalizmo jausena padeda ilgiau islaikyti. Opozicijos Sakasviliui beveik nera. Gali buti, kad visuomene kol kas negali akceptuoti opoziciniu nuostatu. Taip primena tai, ka mes pergyvenome 1992-1995 metais. Vynas geras, laiko rasyti dienorasti nera.

4 komentarai:

Unknown rašė...

Teko lankytis Gruzijoje prieš mėnesį. Puiki šalis, embicinga. Dauguma lietuvių turi sentimentų šiai šaliai ir tai puiku.

Jūs pastebėjote kad situacija Gruzijoje panaši į tą kuri Lietuvoje buvo 1992-5 metais. Dėja, mano manymu 1992 Lietuvoje buvo Europa, o apie Gruzija to pasakyti negalėčiau. Visi sutikti gruzinai akcentavo kad mus Rusija valdė 200 metų, ir tai švelniai tariant jaučiasi. Lietuvoje opozicijos lyderiai nebuvo šaudomi sostinės gatvėje, na čia aišku Juršėno akiniai gali buti paminėti. Bet tai europietiška ‘susidorojimo’ forma. Tam kad Gruzija taptų europietiška jiems kalnus reikia nugriauti. Ir čia ne kokia Juozapinė ar Kazbekas, nugriauti reikia kelis Everistus.

Dalies Gruzijos elito ir karizmatiško Prezidento pastangomis Gruzija ‘juda’ Europos link. Dėja neesu tikras del daugumos gyventojų. O ir tiems entuziastams ‘Europa’ asocijuojasi tik su gerbuviu. Nemanau kad gruzinai pasiruošę pasiaukojančiai priiminėti gausiais ES įstatymų derektyvas ir taikyti savo švelniai tariant neeuropietiškus papročius prie europinių. O ypač jei šalyje įstatymo nesilaikymas ir yra pagrindinis įstatymas. Tik pažiūrekite į gruzinų vairavimą! Galite įsivaizduoti ką jaučia koks švedas vairuojantis Lietuvoje. O mes palyginus su gruzinais angelai.

Bet kol dar sruvena ‘euopėjimo’ ugnelė jiems reikia padėti, nors per daug ir nesitikėti. Žiūrint iš grynai egoistinių pozicijų savo kieta politika gruzinai priversti Kremliaus ekspertus bent jau dalį dėmesio nukreipti nuo Leituvos į Gruziją. Be to tikimės kad spėsime nutiesti naftotiekį per Gruziją. Tad sekmės!

P.S. Siulyčiau paragauti ‘Ostry’ patiekalo.

Unknown rašė...

Kokie politiniai vėjai gruzinų visuomenėje? Ar taip kaip ir pas mus yra besiilginčių šlapios dešros ir "valdžios dovanų"?

Unknown rašė...

Noriu pasikabinėti. Kaip jūs manote, ar nemokantis anglų kalbos skaitytojas supras Jūsų „akceptuoti“? Lietuvių kalbos žodyne tokio žodžio nėra. Gal vis tik reiktų naudoti lietuvišką ir visiems suprantamą „priimti“? O gal čia jau akseptinta lietuvos politikos elite uzinti angliškus veiksmažodžius vietoj lietuviškų? Lietuviškas raides jau promisinama replacinti lenkiškomis, kitas stepas bus lietuviškų veiksmažodžių pakeitimas angliškais? :)

Emilija Vilija Trečiokaitė rašė...

Na, tarptautiniai veiksmažodžiai dar nėra tokia didelė problema, o štai faktas, jog rašoma lietuviškai, skaitoma lietuviška (skirta lietuviškai rinkai), tuomet ir visas apipavidalinimas galėtų būti lietuviškas: ne "ruslanas said", "publish your comment" ir pan... Bet kadangi tai google sukurtas dienoraštis, kitaip tikriausiai nelabai išeis C:

Ai, o viena visgi norėčiau pastebėti: po brūkšnio "tai" nerašomas, pavyzdžiui, "paveikslas - tai meno vertybė" (neteisingai). Turi būti "paveikslas - meno vertybė" arba "paveikslas, tai - meno vertybė". Tiesiog... taip giliai įsišaknijusi klaida, kad iš proto varo. C:

O ateity ir labiau "į temą" komentarų parašysiu C: