2007-05-25

Apie "šampaninį" socializmą. Naujas socdemų simbolis - "Alitos" šampanas

Socialdemokratai labai džiaugiasi savo partiniu simboliu - raudona rože. Tos lietuviškos socialdemokratijos tiek ir tėra - tik raudona rožė. Visa kita - užsitęsęs pokomunistinės nomenklatūros valdymas. Tokio valdymo geriausias simbolis - "Alitos" privatizavimas.

Po paskutinio Konstitucinio Teismo sprendimo socialdemokratai galėtų savo partiniu gėrimu ir nauju partiniu simboliu paskelbti "Alitos" šampaną. Nors patiems socdemams jo skonis gali atrodyti ir rūgštokas. Vis tik valstybei toks naujo partinio simbolio įsigyjimas kainavo ne mažiau kaip 33 mln.litų. Taigi...

O socdemų frakcija skelbia, kad su "Alitos" privatizavimu ir su jų partiniais simboliais viskas yra tvarkoje. Tame tarpe viskas gerai ir su jų svarbiausiu simboliu - dabar jau buvusiu partijos lyderiu. Įdomu, kiek metų kokioje nors Amerikoje už tokį partinio simbolio įgyjimą gautų tokios partijos lyderis.

Kažkada, kai Prancūzijos socialistų lyderis Jospin pralaimėjo Prezidento rinkimų pirmame rate radikalui Le Penui, "Economist" žurnalas prancūzų socialistus išvadino "saloniniais socialistais", nes, atsieit, jų socializmas baigiasi saloniniais pokalbiais prie konjako taurės apie neišvengiamą socializmo pergalę. Lietuvos socialdemokratus nuo šiol bus galima vadinti "šampaniniais socialistais", o premjerą Kirkilą - "šampaniniu kovotoju su korupcija". Prie šampano taurės bus galima pakalbėti apie neišvengiamą premjero pergalę kovoje su korupcija.

Į sveikatą, "bičiuliai" socialdemokratai!!!

7 komentarai:

Justas Šireika rašė...

Man labai juokinga klausyti šiandieninių lietuviškų socdemų šnekų apie jų tariamas "gilias socialdemokratiškas šaknis" ir panašiai. Deja, tikroji socialdemokratija Lietuvoje išnyko su sovietine okupacija, o galutinis smūgis jai buvo suduotas po to, kai LDDP prisijungė (o gal grečiau prarijo) A. Sakalo (kurį laikau tikro ir garbingo socialdemokrato etalonu) partiją. Nelabai stebiuosi senosios nomenklatūros atstovus apraizgiusia korupcija ir ydomis - tai, aiškiai, sovietinių laikų reliktas, kurio jau niekas nebesugebės pašalinti iš raudono maro ir godulio apimtų protų. Argi galima tikėtis, kad žmogus, didžiąją dalį savo gyvenimo veikęs okupacinės valdžios institucijoje, o po to dar ir tapęs jos vadovu, šaliai iškovojus nepriklausomybę staigiai pakeis įsitikinimus ar taps patriotu? Atsakymas, manau, aiškus kekvienam mąstančiam... Deja, daug kraupiau atrodo veiksmai ir baisiau skamba žodžiai iš tų žmonių, kurie yra laikomi jaunąja socdemų vadovybės pamaina. Vien ko vertas vieno veikėjo tvirtinimas esą jo senelį (kuris de facto pardavė savo tėvynę) žmonės mylėjo už tai, kad jis buvo liaudiškas ir darė gerą Lietuvai. Apsaugok Dieve nuo tokių geradarių ir anūkų... Telieka viltis, kad socialdemokratų tarpe rasis tam tikras sugebančių kritiškai ir dorai mąstyti žmonių skaičius, antraip vargu ar kada sulauksime tos tikrosios "europietiškos" kairės.

Unknown rašė...

[i]"Rusijos sulaikymo strategija"

Apie "šampaninį" socializmą. Naujas socdemų simbolis - "Alitos" šampanas

Andrius Kubilius: Ar permainos Socialdemokratų partijoje nėra pavėlavusios?

Mano skaitomiausi tinklalapiai
http://www.heritage.org/
http://www.aei.org
http://www.frc.org/
http://www.acton.org/
[/i]

Kai perskaiciau, kad atidarytas toks blogas, tai gal puse valandos juokiaus. Ir apie ka cia bus rasoma? Apie Rusijos sulaikymo strategija?? Cia turbut didziausia nesamone kokia tik buvo per sios kadencijos seima. "Prezidentas bus renkamas seime" O gal todel, kad Ponas Kubilius pats labai nori tapti prezidentu, nes ,liaudiskai tariant, jam nera valciu to padaryti pagal dabartine sistema? Galu gale as nesuptantu lietuvisko noro kist savo "trigrasi" i visas skyles. Koks konservatoriu reikalas kas vyksta socialdemokratu viduje ir t.t. O gal jau, ponai, uzmirsot garsiojo MN pardavima amerikieciams? Sunku patiketi, kad galima buti tokiems kvailiems ir pasirasyti tokia sutarti..

Taip pat, tos svetaines, kurias norodote savo skaitomiausiomis. Deja, tikrai netikiu, kad jus jas skaitote, jei skaitote, tai tik svaistote laika, jau geriau delfi paskaitykit ir suzinosit daug naujo, kas vyksta Lietuvoje, ir kaip "ne seimo nariai gyvena"

Unknown rašė...

zinoma gal as klystu, bet roze - tai laisvo elgesio merginu zenklas, o socdemu raudonas gvazdikas, nors ka gali zinoti:-)

audrius rašė...

raudona roze yra socialistu ir socdemu zenklas. tiesa sakant, as visiskai nesizaviu ir tikraisiais, "vakarietiskaisiais" socdemais, nes ju ideologija yra isties prazutinga. savo ruoztu, gal bent jau artejant rinkimams galima tiketis sulaukti seseliu kabineto ir nuodugniai parengtos valstybes valdymo strategijos? galetumete pasitarti su partneriais siuo klausimu. nes jusu arogancija atbaido liberalus, ir greitai nebeturesite ne vienu partneriu, gal isskyrus politines prostitutes krikdemus, jei koki viena savo zmogu i seima prastums...

audrius rašė...

butu malonu kartais isgirsti jusu atsakymus i klausimus, butumet tada kietas kaip zuokas :)))

Unknown rašė...

Gal paaiškinsite, kodėl konservatoriai tylėjo, kai „Alitos“ bylą pakėlė Paksas? Tuomet gi buvo galima viską sustabdyti...

Tomas Barauskas rašė...

TAIP