2007-05-06

Sarkozy, dviračiai ir kaitos poreikiai.

Tik ką grįžau numynęs 80 km. Pakeliui - į kapus pas mamą ir tėtę, po to pas Rasos mamą į Žvėryną. Rasa nemynė, nes išsisuko koją. Man dviratis atstoja po atsibodusios savaitės būtiną kaitos poreikį ir tuo pačiu suteikia būtiną adrenalino dozę. Politikoje mes visi esame šiek tiek priklausomi nuo kaitos adrenalino.

Tik grįžęs per TV išgirstu, kad Sarkozy jau laimėjo prezidento rinkimus Prancūzijoje. Įdomu, įdomu... Pasitvirtina teiginys, kad Prancūzija pasiilgo permainų ir todėl balsavo už Sarko. Įdomu, kada Lietuva pasiilgs normalių permanų ir už jas balsuos. Paskutinieji keleri metai Lietuvos politikoje - daug žodžių, bet motorai burzgia tuščiomis apsukomis. Tiesiog tuščių apsukų valstybė. Bet nuo politinės arenos išeina senieji lyderiai A.Brazauskas, V.Landsbergis, po dviejų metų pasitrauks ir V.Adamkus. Kas juos pakeis? Ar vien toks pakeitimas vienų kitais atneš permainas Lietuvai, tai yra ar gali reikalingas permainas atnešti naujos nomenklatūros lyderiai - Zuokas, Paksas ir Co.

Paskutinis "Newsweek" skirtas Sarkozy. Net viršelio antraštė iškalbinga - "Sarko Power". Pagrindinį straipsnį verta paskaityti. Sarko yra patyręs, buvęs Vidaus reikalų (Interior) ir Finansų ministru. Tačiau imigrantai, dirbantys saugos tarnybose, sako, kad imigrantai yra taip įpykę ant Sarko, kad prognozuoja, kad kažkas iš jų nušausiąs Sarko. Kažkas iš prancūzų Sarko vadina bepročiu ir pasirodo tai pranešęs laikraštis Prancūzijoje gali tapti labai populiariu. Bet gal permainoms tokioje Prancūzijoje ir reikia "bepročio". Ar 90-ais Landsbergis dalies lietuvių tautos nebuvo laikomas bepročiu.

Klausimas - kokio bepročio reikės Lietuvai, kad ir ji, kaip Prancūzija patikėtų, būtinomis permainomis.

Iki šiol nežinau ką Sarko galvoja apie ES santykius su Rusija. Žinau tik, kad jis nenori Turkijos matyti ES narių tarpe. Įdomus laikas ateina Prancūzijai ir visai Europai. Ir mums taip pat. Ką mums duos Sarko Power?

Komentarų nėra: