2007-05-03

Kas man yra šis i-dienoraštis?

Pagaliau rimtai prisėdu prie šio reikalo. Kęstas, Rimas, Vladas senai reikalavo, kad atsirastų mano i-dienoraštis (blogas). Matyt, esu tikrai konservatyvus žmogus, kad gana ilgai priešinausi.

Sau pačiam kyla klausimas, kodėl?

Visų pirma - niekada nesu rašęs dienoraščio. Antra - tai nėra dienoraštis, nes negali slapta išlieti visų minčių ir emocijų, kadangi viskas atvira. Tėvas rašydavo, kad nusiramintų. Čia berašydamas gali tik dar labiau susinervinti. Trečia - tai dar vienas įsipareigojimas, kurių ir taip jau visų nebespėji normaliai įgyvendinti, todėl bėgi paviršiumi. Todėl ketvirta - šis užsiėmimas gali būti dar vienas "tuščių apsukų" , "bėgimo paviršiumi" ir "savęs parodymo" užsiėmimas.

Bet yra ir pliusų. Iš savo patirties žinau, kad rašymas man padeda sutvarkyti mintis. Su pakankamu malonumu prisimenu laikus, kai "Veidas" vertė rašyti kassavaitinius komentarus. Ne todėl, kad tai buvo labai geri komentarai, bet todėl, kad tai disciplinavo mąstymą. Taigi didžiausias iššūkis pačiam sau su šiuo dienoraščiu - disciplina. Disciplina - tai planas ir atsakomybė sau pačiam už jo įgyvendinimą.

Planas

Kas dieną - dienos komentarai.
Pirmadienį - spaudos konferencijos įžvalgos.
Ketvirtadienį - laisvi pamąstymai.
Savaitgalį - perskaičius "Economist", "Newsweek", "Times" .

Pažiūrėsime, kas iš to išeis....

1 komentaras:

Fwd rašė...

Šaunu. Senai reikėjo tokio dalyko. Tikiuosi gerb. Andrius nepatingės ir į lankytojų komentarus atsakyt karts nuo karto.