2007-05-10

Kaip sulaikyti Rusijos sulaikymą

Vakar paleidome į gyvenimą "Rusijos sulaikymo strategiją". Google rodo, kad pirmą kartą apie tokią strategiją pradėjau kalbėti dar 2004 rugsėjį. Patį projektą rašėme beveik porą metų. Kaip ir reikėjo tikėtis iš visos 6 puslapių strategijos spauda nieko daugiau nepamatė - tik užuominą apie Prezidento rinkimus. Susidaro vaizdas, kad arba sąmoningai norima bėgti nuo pagrindinės temos - nuo Rusijos pavojaus vertinimo, arba - kad tik toks yra mūsų diskusijų intelektualinis potencialas - nėra intelektualinių pajėgumų gilesnius ir svarbesnius dalykus išsamiai diskutuoti.

Elito intelektualinis skurdumas yra geriausias priešnuodis Rusijos sulaikymo strategijai. Rusijai nieko nereikia daryti, lietuviai padiskutuos apie Prezidento rinkimus ir tuo viskas pasibaigs.

Vakar eilinį kartą "Spaudos klube" tai įrodė spaudos klubas. Vien pagieža. Na, ką gi, galima tik pasiguosti vienu: "Jupiteri - tu pyksti, vadinasi esi neteisus".

Erdvės "telkiančiajai lyderystei" - kiek tik nori. Tik kas ją užpildys...

3 komentarai:

zero rašė...

Bliamba reikia gydytis, kad sugalvot tokią nesamonę...
Apgailėtina, kad tokie žmonės tupi LRS'e... :(

albinhoffman rašė...

Aciu uz Jusu vertinga dienorasti. Busiu nuolatinis skaitytojas. Albinas.

Petriukas rašė...

Elito intelektualinis skurdumas yra geriausias priešnuodis Rusijos sulaikymo strategijai.
1. Apie išraiškos formą:
Dar aborigenai išmoko, kad mėtyti bumerangą gali būti pavojinga, nes šis turi savybę grižti. Nes žodis elitas sunkiai asocijuojasi su LSDP. Bet labai gerai su Konservatoriais. Pasiskaitykite šitą fraze pats. Arba paklauskite ką apie ją galvoja jūsų sūnus. Pagalvokite ka norėjote pasakyti. Visi turime "slengą" ir kai tariate "elitas" jums prieš akis iškyla trys LSDP nariai. Bet prisiminkite, kad "slengas" mažai naudotinas viešoj erdvėje, jei jūs norite , kad suprastų ka norėjote pasakyti.

2.Kai man visiškai nelieka argumentų, tai mėgstu pasimėtyti skambiom graikų filosofų ar biblinėm frazėm. Bet čia būdas labiau nuoga užpakalį pridengti. Na o jei supykote - tai " Jupiteri - tu pyksti, vadinasi esi neteisus"

Apie turinį.
Kaip sakė kulverstukas - mes statėmė, statėme ir pastatėme.
Kaip sakė Kubilius: Mes rašėme, rašėme ir parašėme. O jie kiaulės (žiniasklaida, opozicija ir šiaip likusi visuomenė) neįvertino.
Mano vaikas tada imtų garsiai rėkti, šaukti, ir visus vadinti "neteisiais". Galima protingu veidu diskutuoti, ar veikalas vertas žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio, ar pavojus aktualus , o ne konservatorių gilių tradicijų tesinys. Bet visa tai antraeiliai klausimai po klausimo : ar konservatoriai yra politinė partija ir ar tai "marginalinė" partija, skirta atkreipti visuomenės demesį i problemas, bet niekados nedaryti ryškesnės politinės įtakos. Nes žiniasklaidos ir visuomenės demesys į jūsų išgimdyta veikalą rodo kiek jis "aktualus" likusiai visuomenei. O kai visuomenei mažai aktualios problemos tampa partijos politiniu credo, tai partija pati save pasmerkia marginalų daliai.
Taip , yra problemos, kurias reikia spręsti ir nebūtinai jos populiarios, bet jas geriau spręsti neįškabinant afišų ir neužsidedant kankinio vainiko.
Labai gaila, bet kaip skaitotojas matau daug arogancijos, saves itikinejimo kad esate tiesus, o taip pat kad kiti neteisus.
Jau eks lyderis , nežiūrint jo proto ir įžvalgos, puikuojasi "Most unvanted" topuose (ir manau pelnytai). Matau kad skubate ta pačia linkme. Pamąstykite apie tai. Ko norite iš partijos, ko norite asmeniškai, kokia būtų vizija ir einamieji veiksmai veda link ar i kitą pusę. No offense.