2007-05-13

Berlynas ir kitka

Pagaliau šiek tiek ramiau, nes ištrukau į Berlyną ir turiu valandėlę laisvo laiko. Paskutinės dienos buvo tiek įtemptos, kad neturėjau kada net normaliai prisėsti prie kompiuterio. Penktadienį - Seimo valdyba, ERK-o posėdis, TV3 savaitės komentaro įrašas, Andrikienės konferencija ir mano pranešimas, pokalbis su krikdemais, interviu Bačiuliui, Andrikienės konferencijos vakarienė. Pertraukose tarp šių punktų - pranešimo konferencijai parengimas. Šeštadienį - iki pavakarių dviračių žygis iki Europos Centro, po to Rasos simfoninio baigiamasis koncertas. "Bolero" - gražu.

Tai dėstau tik tam, kad pasiaiškinčiau, kodėl nespėju prisėsti prie dienoraščio.

Dabar pora dienų Berlyne. Tik ką su Aleknaite įkūrėme TS skyrių Berlyne. Šaunūs jauni žmonės, kurie čia gaus gerą išsilavinimą ir nori būti su mumis. Puiku. Tą patį nedelsiant reikia padaryti ir kitose naujose kolonijose.

Tiek apie Berlyną. Vakar Vilniuje vyko keletas įvykių, kuriuos verta pakomentuoti.

LSDP taryba: Kirkilas bus LSDP pirmininku, nes tai palaimino Brazauskas. Kažin ar Paleckio šalininkai nurims. Atrodo, kad partija atėjo prie lenkiškos kryžkelės: postkomunistinei partijai tęsti tą patį yra pražūtis, o keistis nėra jėgų.

Pakso suvažiavimas aiškiai parodė, kad jie taikosi į socdemų elektoratą, tai yra telkti visus nepatenkintus ir nusivylusius. Rusija ateina per nusivylimą. Akivaizdu, kad būsimuose rinkimuose Rusija turės aiškų pasirinkimą. Paksas skelbiasi pastatysiąs paminklą Lukiškių aikštėje. Bando atsiplauti Borisovo šešėlį. Primityvus veikimas. Pamatysime, kiek efekktyvus.

Jeigu Rusija nedalyvautų Lietuvos politiniame gyvenime, tokia partija, kaip Pakso, neturėtų jokių perspektyvų. Bet Lietuvoje politinė konkurencija nėra tarp kairės ir dešinės, Lietuvoje per rinkimus konkurencija vyksta tarp Rusijos įtakos ir Lietuvos piliečių sąmoningumo.

Klausimas Tėvynės Sąjungai: ar galima tikėti, kad po kitų rinkimų Kirkilo socdemai nenueis su Paksu. Nėra jokių garantijų ir neturime jokių iliuzijų. Čia Lietuva, -kaip rodo Paleckio pavyzdys, socdemų žodis formuojant koaliciją kartu su mumis Vilniaus mieste, nieko nereiškia..

Komentarų nėra: