2009-01-25

Apie žiemą, nuotaikas ir sąžiningumą

Šiandien kelias valandas vaikštinėjau po Antakalnį ir Neries pakrantes. Oras subjuręs, neišslidinėta žiema praranda paskutinį sniegą, bet viskas dvelkia gaivinančia ramuma. Gamta paniurusi, bet nuotaika rami. To nepajusi žiūrėdamas į lauką tik per langą.

Keistą nuotaikų kontrastą ir jų atspindį teko stebėti ir vakar. Partijos Taryboje vyravo darbinga ir net sakyčiau ryžtinga nuotaika. Kaip visada buvo diskusijų, buvo kritikos, bet jokio slogučio, jokio nusivylimo. Tuo tarpu, vakare žiūriu televizijos žinias ir negaliu atsistebėti, - atrodo, kad posėdžio metu partija vien tik pykosi ir barėsi. Atrodo, kad žurnalistai mūsų posėdį ir nuotaikas stebėjo tik per langą...

Vakar atnaujinome įžadus Sąžiningos politikos paktui. Jį dar kartą patvirtinome. Pirmą kartą jį sau ėmėme taikyti berods 2004 metais.Padorios politikos principai ir moralinės vertybės nesensta.

Atnaujintu Sąžiningos politikos paktu dar kartą įsipareigojome paprastiems dalykams: viešai pripažinti savo politines klaidas ir sąžiningos bei atviros politikos principų pažeidimus, politinėje veikloje vadovautis viešaisiais interesais ir rinkimuose piliečių suteiktu mandatu, o ne asmenine ar grupine nauda, sakyti tiesą, nepataikauti ir nedalinti piliečiams neįvykdomų pažadų. Lygiai taip pat įsipareigojome savo tarpe netoleruoti nusižengimų šiems principams.

Turiu vilties, kad tokie Sąžiningo Gyvenimo paktai taps kasdienybe ne tik politikoje, bet ir kitose viešo gyvenimo srityse, pvz. žiniasklaidoje.

Ir pabaigai ištrauka iš žinomos politologės Ainės Ramonaitės pastarųjų įvykių vertinimo, paskelbto Alfa.lt:
"„Riaušių kyla dėl politinių žaidimų. Kažkas jas skatina ir kursto, nes, matyt, nori pakeisti politinę situaciją šalyje. Tiesa, jei kas nors ką nors nori pakeisti, dabar tam susiklosčiusi palankiausia situacija, nes ramūs lietuviai jau išjudinti“, – sakė politologė.

129 komentarai:

Vygintas rašė...

Šiandien pažiūrėjau Lrytas TV laidą "7/24". Interviu vedęs žurnalistas net nebandė slėpti priešiškumo ir išankstinių nuostatų. Atrodo, kad šios TV ir kitų jiems priklausančių žiniasklaidos priemonių savininkai eina "VA BANK". Pradedant krepšinio klubo finansinėmis problemomis, internetiniu savaitraščiu ir kt. Atrodo, kad kovas reikės kovoti keliais frontais, bet ačiū už reformas ir kad bandote keisti žaidimo taisykles.
Vis dėlto viešųjų ryšių sritį reikės stiprinti - nepatenkintų bus nemažai, tiek tarp ministerijų valdininkų, "buvusių", siekiančių revanšo ir tų, kam užlipote ant "mazolio". Kuo greičiau pokyčiai taps negrįžtami, tuo geriau.

Anonimiškas rašė...

Aš, kaip Šermukšnių gatvės direktorius, siūlyčiau parduoti Vilniaus troleibusų parko reklaminius plotus Google ir kultūros sostinės aikotarpiu, o ir gal net visos krizės metu Vilniečius, studentus, bei miesto svečius vežioti nemokamai!

Anonimiškas rašė...

Akmenį alkanam paleist iš rankų lengviau, kaip lengviau kariaut, o ne draugaut.

„Protestuojantys žmonės nedirba, todėl ekonomika nuo to kenčia. Kol rengiamas protestas arba mėginama po jo atsigauti – irgi viskas stovi. Jei po riaušių būtų mėginama pakeisti valdžią, šie posūkiai ir nestabilumai dar labiau pakenktų ekonomikai“, – sakė ekonomistė. Vis dėlto jei po protesto užsimezga dialogas, nuo to ekonomika tik laimi."

Inga, padainuok vasario 16 per panoramą! :)

Unknown rašė...

ka daryti, kad karve maziau estu, o pieno duotu daugiau?
O gi, daznaiu melzti ir reciau serti.

Manyciau, kad kaip tik sia tiesa ir ruosiasi igyvendinti sio tinklalapio savininkas.

Kol kas to dar niekam nepavyko...

Darius I rašė...

Sveiki, paskaičius apie sąžiningos politikos paktą, kilo mintis kad, reikalingas ir sąžiningo verslo paktas (aš jį pavadinčiau asmens bankroto įstatymu). Taigi, dar kartą norėčiau paliesti bankininkystę, ypač privačių asmenų finansavimą. Dar prieš porą metų bankai dalino paskolas ir vertino riziką (žinoma profesionaliau už eilinį klientą), reikalavo, kad klientai už savo pinigus perkamą turtą dar ir įvertintų specializuotose vertinimo agentūrose. Šios turėjo būti apsidraudusios netikslumams. Šiuo metu, kai paaiškėjo, kad visos bankų prognozės ir vertinimai buvo klaidingi ir paskolų vertė tapo didesnė negu įkeisto turto, bankai atima ir kitą žmogaus turtą niekaip nesusijusį su abipusiu sandoriu. Moralė tokia, kad vieni vertino rizikas, turėdami didžiules rizikų vertinimo ir analitikų komandas (išlaikomas irgi iš klientų pinigų), o atsako kiti. Manau, kad reikia skubiai svarstyti asmens bankroto įstatymą. Tiek kreditoriai, tiek skolininkai turi rizikuoti tik sandoryje dalyvaujančiu turtu. Manau, kad tai ne tik bus teisinga sąžiningos politikos ir verslo prasme, bet ir privers bankus ieškoti, gal ir sudėtingesnių, tačiau netiek skausmingų visuomenei, problemos sprendimo būdų. Žinoma prisidėtų ir prie nekilnojamojo turto kainų stabilizavimo.

Unknown rašė...

Kaip susitikti su jumis. Turiu projekto ideja ir jos aprasyma. Projektas atitinka sitaucija kuri susikloste salyje. vadim.sazonik@yahoo.com

Anonimiškas rašė...

Dariui I:

a) esate absoliučiai teisus, sakydamas, kad tiek kreditoriai, tiek skolininkai turi rizikuoti tik sandoryje dalyvaujančiu turtu,

b) ši nuostata šiuo metu Lietuvoje net nediskutuotina, nes kertasi su bankų "viešaisiais interesais".

Sąžiningos politikos aktas reikalauja "sakyti tiesą, nepataikauti ir nedalinti piliečiams neįvykdomų pažadų".

Tokia tat brutuali tiesa.

Vygintas rašė...

Atsiprašau, gal kiek ne į temą ir ištrauką pridedu rusiškai dėl automobilių apmokestinimo - kol kas nėra forumo pasiūlymams vyriausybei.

В Германии транспортный налог привяжут к выбросам СО2
В Германии будет изменен порядок взимания автотранспортного налога. Согласно решению «большой» правительственной коалиции, с 1 июля текущего года он будет рассчитываться на основе выбросов углекислого газа и объема двигателя. До сих пор налог зависел только от второго показателя. Новое правило приведет к уменьшению суммы для владельцев легковых машин среднего и малого классов с пониженным выбросом CO2. Правило будет действовать для новых машин. Для автомобилей, уже прошедших регистрацию, налог будет рассчитываться по старой схеме. Для машин с бензиновыми двигателями за каждые 100 кубических сантиметров ежегодно будут взимать два евро (дизельных - 9,5 евро), а также два евро за каждый грамм углекислого газа на километр. Первые 120 граммов обложению налогом подлежать не будут. В 2012 году эта граница будет снижена до 110 граммов, а с 2014 - до 95 граммов. Deutsche Welle

Darius I rašė...

Atsiprašau, kad talpinu tekstą ne lietuviškomis raidėmis, tačiau pirmą syk rašydamas "delfi" labai skubėjau. Tikiu, kad ir šios svetainės lankytojai pritars.

Gerbiamieji, ne p. Kubilius ir jo vadovaujama partija, net ne ju partneriai valdyme sukure si monopoli. Jie ji gali sugriauti arba ne. Bet jeigu sudgryztu tie, kurie sukure, tai tikrai niekas napasikeis. Bendarapilieciai, esu is tu, kurie, p. Kubiliaus is arti nemaciau, taciau pasirinkimai du:
1. duoti valdzia tiems, kurie visa tai padare.
2. duoti siems, naujiems, vygdomosios valdzios zmonems dirbti.
Kazkuo reikia pasitiketi. Ar kas mano, kad p. Brazauskas staigiai isspres problemas?

Anonimiškas rašė...

Gerbiamas Andriau Kubiliau,

Palaikau jūsų antikrizinį planą ir veiksmus nepaprastai sunkiu Lietuvai metu. Turiu šiokį tokį pasiūlymą jums:

Investuoti į viešuosius ryšius, kad būtų ALTERNATYVA "Komjaunimo tiesai+Paxpublikai+Siauravizijai+balsas.lt+alfa.lt". Reikia sukurti kažkokią TV ar interneto portalą, kuris teisingai nušviestų jūsų darbus, demaskuotų socdemus ir smurtininkus, trokštančius riaušių.

Simas K. rašė...

Dariau, visi tie dalyka atsirado del paprasciausios kontroles nebuvimo (PAPRASCIAUSIOS!) ir del didelio kysininkavimo, kurio pazaboti nesiruosia jokia institucija... O kaip realiai vyko turto vertinimas? Ar zinai?? :) Ogi paprastai: man reikia paskolos 100.000, kad uztektu ir remontui, bet turto reali verte 80.000... Ikisi "vertintojui" 2000 lt ir turtas "pasidaro" 102.000 lt vertes? Suprantate kur link lenkiu??? Stai tokioje salyje ir gyvename - kol parlamentarai ir ministru kabinetas imituoja intensyvu darba (kad tik blogiau nepridarytu per tokias imitacijas...), tol gyvenimas teka sava vaga... Niekaip nesuprantu kodel pas mus visi imasi kovoti pries pasekmes, bet ne pries priezastis? Paaiskinkite man, prasau, nes visada manysiu, kad priezastis kysininkauti neiskyla del mazo atlygio, o del nusikalstamo mentaliteto - jau seniai irodyta, daug kalbeta ir diskutuota, kad nusikalstamuma efektyviai galima reguliuoti ne bausmes dydziu, o jos neisvengiamumo reguliavimo. Kai kiekvienas kvailys zinos, kad jam neiseis issipirkti uz kazkokius nusizengimus, tai tuomet ir pradesime ne tik kitaip mastyti, bet ir kitaip gyventi. Del to sakau ministrui pirmininkui, kad jis pagaliau uzpaustu atitinkamas institucijas, kad pradetu dirbti savo darba TEISINGAI... Tik tiek tereikia... Tuomet bus ir pinigu ir jokios krizes nebaisios...

Marius rašė...

Žiūrėjau vakarykštes naujienas.. Andrius Kubilius kaip visada karščiuojasi, grąsinasi ir nusišneka, vėliau gailėjosi dėl riaušių organizatorių įvardijimo, tikiuosi gailisi ir dabar dėl pareiškimų susidoroti su premijų dalybomis krizės metu.
Ponas Andriau, tai yra mažų mažiausia ne pragmatiška (ir politiškai nekorektiška, bei kenksminga asmeniškai). Šiuo krizės laikotarpiu ypatingai reikalingi ypatingų gabumų žmonės kurie sprendžia ypatingai sunkias problemas ir atitinkamai atlyginti, o jūs juos VISUS puolate.
Ar ne logiškiau būtų kovoti su problemos šaknimis o ne glaistyti simptomus? t.y. pareikalauti atskaitomybės už ką tos premijos buvo skiriamos ir skirti nuobodas atsakinguosius už nepagrįstas premijas, o ne pulti ir mauti visiems kelnes.

Beje, teisininkai irgi ne šiaip sau išsimokėjo algas pusę metų į priekį -- tai buvo rezultatas to kad jūsų vyriausybė sukėlė mokesčius. Negi neaišku, kad į bet koks įsikišimas į ekonominį balansą turės atsaką? Nejaugi negalite prisėsti ir apgalvoti koks bus labiausiai tikėtinas atsakas į jūsų reformas? Dabar tiesiog švaistotės tusčiais grąsinimais, toliau gąsdinate tautą. Manote tai prideda jums populiarumo reitingų?

Mačiau turite ilgą idėjomis grįstą krizės planą, tačiau jame pasigendu analizės ar tikrai viskas taip ir klostysis kaip ten rašote, atrodote kaip vaikas žaidžiantis su degtukais.

Simas K. rašė...

pono premjero noreciau paklausti keletos klausimu. Nesitikiu, kad atsakysite, bet reikia, kad zmones kai ka suprastu... Skaiciau jusu vyriausybes programa ir iskilo keletas klausimu. Kodel jusu busimos reformos pristarauja nacionalines kovos su korupcija programa (kiek atsimenu jus patys jai pritarete)? Juk jusu daromi veiksmai sudaro prielaidas korupcijai dideti, bet ne mazeti. Ar kas nors priims istatymus, kurie padetu mazinti seseline ekonomika? Juk kiekvienos krizes metu seselines ekonomikos mastai dideja. Siektiek nusimanau ekonomikos pagrinduose ir zinau, kad krizes metu valstybes kisimasis i ekonominius procesus padideja, nes tik tokie veiksmai gali (ne 100%) padeti iveikti krize. Taciau jusu kisimasis gaunasi kazkoks keistas. Ten, kur reikia sureguliuoti, nesikisama, o ten, kur maziausiai reikia kistis, pradedama perdetai reguliuoti. Kas tai? Kadru kompetencijos trukumas? Ar politiskai pamatuotas zingsnis? Puikiai zinau politikos virtuve, todel mane, kaip pilieti, sunku bus apgauti PRiniais straipsniais ziniasklaidoje bei PRinemis laidomis televizijoje. Juk realus jusu veiksmai yra susije su visiskai kitais dalykais. Gal bukite, kaip politikai, atviresni? A?

Anonimiškas rašė...

Ponas premjere... "Lietuvos ryto" TV jūs eilinį kartą teigėte, kad seimo ir vyriausybės narių atlyginimas "į rankas", lyginant su ankstesniu seimu, nedidėjo, o mažėjo. O kaip žinia - sumažinti buvo priedai "kanceliarinėms išlaidoms ir reprazentacijai", o atlyginimai buvo padidinti... Taigi klausimas - jeigu priimsime domėn, kad "kanceliarinės" ir "reprezentacinės" išlaidos privalo būti leidžiamos tik pagal numatytą paskirtį (ir jokiu būdu ne asmeninėm reikmėm kaip atlyginimas) - ar jūsų teigimą, neva, "atlyginimai į rankas sumažėjo" reikia suprasti kaip prisipažinimą anksčiau seimo ir vyriausybės nariams vagiant iš visų mūsų - mokesčių mokėtojų ? - juk turbūt sutiksite, kad tai, jog už šias lėšas įstatymas atsiskaityti nereikalavo - dar nereiškia, kad galima buvo tas lėšas savintis kaip "priedą prie algos" ?... Šiaip jau, bent aš asmeniškai, maniau, kad valstybės pareigūnai tuos priedus ir naudojo pagal paskirtį, tačiau, jei tamsta turite kitokios informacijos -malonėkite gerbiamasis patikslinti - kurie būtent (pavardėm) seimo ir vyriausybės nariai tokiu būdu vogė iš valstybės iždo...
... O taip pat - kadangi lyg ir sakėte, kad asmeniškai, jums skirtus priedus "kanceliarijai" ir "reprezentacijai" išleisdavote griežtai pagal paskirtį - būkite malonus - perstokite klaidinti visuomenę, kad jums, ir kitiems seimo bei vyriausyės nariams "atlyginimas į rankas nepadidėjo"...

Mauras rašė...

apie žiemą ir sąžiningumą.
Atkreipėte dėmesį, kiek po naujųjų pabrango (pats atkreipiau dėmesį "maximose", "iki") daržovės ir vaistinėse vaistai?

Turime omenyje, kad
1) vaisiams ir daržovėms lengvatinis PVM tarifas taip ir nespėjo įsigalioti, o
2) vaistai "prarado" 14% PVM lengvatą.

T.y. jei vaistas kainavo 14 Lt. su lengvatiniu PVM, jis panaikinus lengvatą ir padidinus PVM iki 19% natūraliai turėjo pabrangti iki 16 Lt. Jis pernakt pabrango...iki 22-23 Lt. Įdomus Farmacijos departamento direktoriaus Lino Mažeikos komentaras ...manau ministrui verta susimąstyti, ar šis žmogus atsako už savo žodžius ir po tokio pareiškimo tinka eiti savo pareigas. O gal jis nieko tokio nesakė ir "Veido" žurnalistai neturi pokalbio įrašo? :)

Nors ir norėtųsi, negali kaltinti verslininkų, pakėlusių kainas, nesąžiningumu - jų tikslas pelnas. Valstybės tikslas - neleisti pernelyg daug (sutinku kad subjektyvu) ir nepagrįstai pelnytis vartotojų sąskaita.

Mano galva (deja neturiu gerai pažįstamų vaistininkų ar parduotuvių direktorių) priežastys skirtingos - prekybcentriai, diktuojantys sąlygas, maisto kainas užsikėlė patys, o vaistinėse greičiausiai kilo dėl vaistų importuotojų noro pasinaudojus proga pasipelnyti, nes rinka ten stipriai sureguliuota ir protekcionistinė. Kam "skatinti" eina šie viršpelniai - vieša paslaptis, vaistų didmenininkai net šešėlines apskaitos sistemas naudoja, kad žinotų kam kiek ir už ką turi sumokėti.

Taigi, po finansų, energetikos monopolių (ten sava specifika), VSD ateina eilė konkurencijai prekyboje. Vaistai - ne prabangos prekė, maistas ir degalai - taip pat. Manyčiau Konkurencijos taryba per silpna/mažai skiria tam dėmesio, nes koncentraciją (maisto, degalų) prekyboje reikia mažinti. Keturioms kompanijoms, užimančioms dominuojančią padėtį, sinchroniškai pakelti prekių kainą - grynas juokas.

Kaip kovoti su "vaistininkais" - rimtas rebusas Čaplikui. Jei žinoma, yra noro.

O ateičiai verta prisiminti, kad keičiant mokesčius visada rizikuojam atsidurti tokioj pačioj situacijoj, kaip įsivedant eurą - tai prekybininkams puiki proga sukelti kainas.

Todėl žiūrint į artimiausią perspektyvą, vienas kitas priminimas, kad kainos stebimos ir galimybės taikyti realias sankcijas už nepagrįstą didinimą įvedimas gerai įsitaisiusiems verslininkams būtų sveikas ir tikrai nepakenktų vartotojams.

Žiūrint toliau, tokie darbai kaip nustatyti žemos konkurencijos ir per didelių maržų vidines rinkas, numatyti priemones konkurencijai skatinti, turi atsirasti Vyriausybės priemonių plane. Nežinau, gal jau yra. Sėkmės.

Vytautas rašė...

Kainos kainom, o vertėtų pakalbėti apie vaistų kokybę. Dar nė vienas politikas apie tai nekalbėjo. Reikėtų ir čia "užtrumpinti" monopoliją, nes gaunami į Lietuvą vaistai, pvz vakcinos kūdikiams yra labai prastos kokybes, nuo jų kartais naujagimiai netgi tampa invalidais. Ir niekas šios srities nekontroliuoja. Galbūt šita vyriausybė pradės?

vs rašė...

taip pat noriu pasidalinti savo mintimis apie žiemą ir sąžiningumą.

Finansų ministerijai pavaldžiose valstybinėse organizacijose tiesiog priverstinai darbuotojai savo vadovybės yra raginami šiais metais eiti nemokamų atostogų iki mėnesio trukmės, nors tai grubiai prieštarauja LR Darbo kodeksui. Atsispirti tokiems raginimams sunku, nes būsi įtrauktas į juodą sąrašą. Nežinau, ar toks raginimas atsirado su premjero žinia, ar čia lazdą perlenkė žemesnių institucijų, kurioms skirti mažesni biudžetai, viršininkai, kuriems nurodyta taupyti ir kurie dreba dėl savo kėdžių?
Manau, kad ir taip suprantama, jog toks reikalavimas neteisėtas, bet norėčiau pateikti kelis argumentus, kodėl tai nepriimtina paprastiems valstybės tarnautojams:

1. Atlyginimai, lyginant su praėjusiais metais ir taip sumažėjo dėl sumažinto bazinio dydžio, nors vartojimo kainos per praėjusius metus kilo.
2. Vidutinės ir žemesnės grandies valstybės tarnautojų atlyginimai, lyginant su šalies vidurkiu, yra vieni žemiausių Europos Sąjungoje.
3. Pirmiausia rezervų taupymui reiktų ieškoti kitur: atsisakyti statybų valstybiname sektoriuje, parduoti prabangius automobilius, žymiai sumažinti ir paprastesnių automobilių bei vairuotojų skaičių. Kam reikalingi prabangūs automobiliai valstybinių tarnybų pareigūnams? Iš viso, kam reikalingas dabar esamas valdiškų automobilių kiekis, jei artimiausiu metu dėl taupymo visose valstybinėse organizacijose žymiai sumažės komandiruočių, o būtinom komandiruotėm reiktu skatinti darbuotojų keliones savo transportu, apmokant išlaidas.
4. Jei iš tiesų valstybės finansinė padėtis yra labai bloga, ir kitų taupymo priemonių nebeužtenka, manote, kad būtina taupyti personalo sąskaita, tada protingiausias ir sąžiningiausias sprendimas būtų dar kartą mažinti bazinį dydį, tada visiems dirbantiems valstybės tarnyboje algos mažėtų proporcingai ir būtų išvengta manipuliacijų, kadangi jau dabar aišku, jog vieni (ypatingai aukštesnių grandžių pareigūnai) yra “geresni“ už kitus, jie išvengs šitų nemokamų atostogų, jiems teks mažiau veržtis diržus nei kitiems, ar diržų veržimo jiems visai neprireiks.
5. Manau, kad ir seimo nariai, kuriems pakilo atlyginimai, lyginant su praėjusiais metais, nesiruošia eiti nemokamų atostogų, ar mažinti seimo narių skaičiaus, todėl toks pasiūlymas eiti nemokamų atostogų paprastų valstybės tarnautojų adresu yra labai nekorektiškas.
6. Pagaliau ir dabartiniu metu netrūksta darbo, tokios priverstinės mokesčių administratorių nemokamos atostogos tikrai sulėtins mokesčių surinkimą (fiziškai neužteks personalo laiku tiksliai atlikti užduotis ir visai neliks motyvacijos).

kestas rašė...

Apie tvarką valstybėje.
Taip jau atsitiko,kad investavome Lietuvoje,kai atlikome darbų už beveik 25mln. litų,atėjo teismo sprendimas:STOP.... Paaiškėjo,kad viena valdžios institucija davė leidimą veiklai,o kita nori jį atimti,teisme mes esame tik tretysis asmuo o valdžios institucijos yra ieškovas ir atsakovas. Kaip Jums tai? Šaukia per visą Lietuvą-trūksta pinigų,bedarbių armija didėja,o mes laukiam,teismo sprendimo,kur bilynėjasi valdžia su savim. O mes laukiam,kad valdžia leistu įsisavint dar apie 60mln.litų,leistu sukurti 210 darbo vietų,leistu gyventi visaverti gyvenimą mums,verslo žmonėms..........................................................................

blusa rašė...

Na teoriškai ar pirk prekę lietuvišką ,ar mokėk mokesčius Lietuvoje yra tas pats , tik bėda ta ,kad praktiškai tas ,kas leidžia pinigus turi apsispręsti ar brangiau bet pinigus palikti Lietuvoje ,ar pigiau ,ir sutaupyti. Manau kad neveiks šitas šūkis , kol žmonės matys, kad pinigai yra švaistomi -motyvacijos nėra , o patriotizmo irgi beveik neliko. Švedas ar vokietis moka ,nes žino kur tie pinigai panaudojami-daugumoje net tam pačiam mieste ,ar miestelyje kur pirkėjas gyvena. Tuo tarpu aš būdamas vilnietis labai suabejočiau ar mano pinigai kam nors padės, tik visokie Kėvišai iš to namus sau pasistatys ir tik pasijuoks iš tokių kaip aš "patriotų"

Anonimiškas rašė...

Maurui:

Grąžinti konkurenciją į didmeninę vaistų rinką paprasčiau, nei paprasta - viso labo tereikia panaikinti Valstybinę "Vartotojui - tik saugūs ir efektyvūs vaistai!" vaistų kontrolės tarnybą.

Unknown rašė...

kubilius politika paremta siuo multiku: youtube.com/watch?v=7QvQn3-85lA

Unknown rašė...

Lenkijoje parduodamų produktų kainos (litais)
Cukrus, kg 1,95
Sprandinė, kg 9,50
Kumpis, kg 8,50
Miltai, kg 0,75
Duona 1,20
Sviestas, 200 g 1,80
Pienas, l 1,35
Vytinta dešra, kg 17,50
Bananai, kg 2,60
Mandarinai, kg 2,30
Kiviai, kg 2,50
Rūkytas kumpis, kg 9,90
Kiaušiniai, 10 vnt. 1,80
grūdėtos varškės 500 g - 4,79 zl (3,7 Lt)
Sūreliai kibiriukuose po 500 g - 4,99 zl (3,84 Lt)
Kiaulienos pieniškos dešrelės (skonis labai geras, neišsipučia šildant, tikrai ne popierinės kaip mūsų pigiausios) 700 g 5,99zl (4,60Lt)
Tas pats Actimelis 4 supakuoti vnt. 4,99zl (vienas indelis išeina 96 centai, pas mus kiek? 1,30Lt?)

Vytautas rašė...

Bet vistiek mes pirkim preke lietuviska, nors ji kelis kartus brangesne, pirkim brangesne lietuviska uz paskutinius centus, o menesio gale badaukim:-))) Lenkai turedami "Mazeikiu nafta" savo rankose turi galimybe itakoti svarbiausiu prekiu kainas Lietuvoje ir ta galimybe jie naudojasi, nes jiems paranku, kad lietuvaiciai apsiperka Lenkijoje.

Vygintas rašė...

Dar vienas pastebėjimas. Vakar "Verslo žinių" konferencijoje Ūkio ministras teisinosi, kad dėl kai kurių mokestinių įstatymų jis nesutikęs, bet koaliija priėmė.
Bendra verslo ir vadybos etika sako, kad jei esi vadovas, tai ginčijiesi tol, kol sprendimas svarstomas. Kai jis priimtas - jį vykdai ir vadovų vardu gini ir atstovauji. Mano nuomone, tas pats "neetiškumas" pastebimas tiek iš p. Šimašiaus, tiek ir kitų koalicijos partnerių. Etikos taisyklės sutartos ir jų laikomasi, kitaip vis rodys į vieną arba du asmenis, kaip "kaltus", o patys "nusiplaus" nuo reikalingų sprendimų.

Arūnas rašė...

Sveiki, aš esu trečio kurso studentas. Studijuoju humanitariniame fakultete. Manau esu dešinių politinių pažiūrų. Palaikau Jus ir jūsų valdomą partiją. Šiandien susiginčyjau su grupiokais dėl savo politinių pažiūrų. Esu šiaulietis, kaip žinia Šiauliai neturi gilių konservatorių palaikymo tradicijų. Kaip tai galima būtų pakeisti? Žmonės yra prisigaudę iš nežinia kur melagysčių ir yra susipainioje, neretai ir jauni. Man skaudu, kad jaunas žmogus moka neigti, bet nemoka pagrįsti savo nuomonės. Tikiuosi didesnį dėmesį skirsite aukštajam mokslui ir jo koybei užtikrinti. Ačiū:)

Mauras rašė...

Apie sąžiningumą ir pažadus. Trys faktai:

1.TS-LKD rinkimų programos III dalyje KOVA SU KORUPCIJA beveik teisingai rašoma:
"9. Ir šiuose rinkimuose liko iš esmės nepataisyta partijų finansavimo [turėtų būti - "ir jo" -M.]priežiūros
sistema."


2. Ekonomikos skatinimo plano VI dalyje (Saulėtekis) minimos priemonės didesniam viešųjų pirkimų skaidrumui užtikrinti - sutarčių skelbimas, elektroniniai pirkimai, aukcionai ir t.t.

Socdemai ir zuokininkai po rinkimų turėjo daugiausiai - po milijoną litų - skolų, o katastrofiškai pralaimėję Seimo rinkimus valstiečiai iškart po rinkimų iš rėmėjų surinko virš 800 tūkst.Lt.(viso 2 mln. Lt. per 2008 m.).

Kas bendro tarp šių faktų? T.Čyvo straipsnyje "Milijardų taupymo miražas" ir diskusijoje apie viešuosius pirkimus naudojami įdomūs terminai "korupcija", "kyšiai", "nutekėti į šalį", "išplaunama", "pavagiama".

Tačiau kur esmė, kokios priežastys, koks mechanizmas? Kas vagia, kas kam duoda ir kaip plauna? Žinoma, ne autoriaus aprašytas manipuliacijas "paruoštukėmis" organizuojant kitus du pasiūlymus turiu galvoje, tai iešmininkų lygis. Taigi, nevyniojant į vatą, pasižiūrim kodėl ir kaip atrodo tokių dalykų priežastys ir pačios schemos.

O esmė mano galva tame, kad yra du svarbūs faktoriai, dėl kurių įvyksta reiškinys, kurį pavadinčiau švelniau - "iš anksto numatytas permokėjimas tiekėjui". Tai:

1. subjektyvus iš partijos užduotį gavusių "politinio pasitikėjimo" valdžios (dažniausiai ministerijų sekretorių, kartais net ministrų lygio) žmonių noras "atsidėkoti" partiją remiantiems verslininkams mūsų mokesčiais surinkto biudžeto sąskaita;

2. objektyvios mažos šalies problemos, kaip žema konkurencija kapitalui/įrangai arba intelektui intensyviose veiklose (t.y. atitinkamai nėra daug lygiaverčių stiprių finansine ir kt. prasmėmis kompanijų, vykdančių didelius projektus, nėra daug turinčių pakankamai aukštos kvalifikacijos darbuotojų).

Kai kur šie dalykai susideda, ir tada susiklosto puiki situacija antra priežastimi pateisinti pirkimą, kuriuo atiduodama pirmojoje paminėta duoklė rėmėjams.

(Dar yra "kiti atvejai", kai paperkamas vidutinio lygmens valdininkas, arba sąlygas rengiantis specialistas iš anksto žino, kad nori įsigyti konkretų produktą; kaip jis prieina iki to, priklauso nuo konkretaus asmens - kartais vadovaudamasis organizacijos interesais, kartais asmeniniais. Šie atvejai mano galva neesminiai, vyksta nedideliuose pirkimuose, nepakliūvančiuose į partijų rėmėjų akiratį, ir kiekybine prasme įtakos biudžeto praradimams bei korupcinių schemų klestėjimui neturi.)

Kas įvyksta? Dėl dirbtinai (p.1 atveju) ar natūraliai (p.2., arba 1.+2.) apribotos konkurencijos, kas daroma pasitelkiant kvalifikacinius reikalavimus ir specifines produktų/paslaugų savybes, pirkime dalyvauja iš anksto pasiruošęs laimėti tiekėjas. Dalis tokių atvejų yra pirkimai iš vienintelio šaltinio (nes visiems žinoma, kad rinktis nėra iš ko, ir taip vyksta metai iš metų), dalis - atviro konkurso būdu, bet realus pasiūlymas būna vienas. Rangovas gauna didesnį pelną, partija gauna paramą iš kompanijos ir (labai dažnas atvejis) iš jos vadovų ar akcininkų asmeniškai, sumos paprastai artimos ribinėms (~37 tūkst.). Tuo nesunku įsitikinti pastudijavus partijų rėmėjų sąrašus, žinant konkrečias verslo struktūras ir jų viešųjų pirkimų istoriją.

Tai, kad šiuo metu tokie procesai mano vertinimu prislopę (ypač akivaizdūs pasidarė po 2004 m. rinkimų), nereiškia, kad pasikeitus vyriausybei ar net su kokiu dabartinės koalicijos partneriu negalim turėti tokios pat situacijos.

Ką daryti? Matau vienintelę išeitį - kuo greičiau uždrausti partijų finansavimą per juridinius asmenis. Tai gali atrodyti finansiškai nenaudinga partijoms, tame tarpe valdantiesiems (neteks didžiųjų rėmėjų, tai rizika rinkimuose), bet būtina siekiant vieną kartą ir visam laikui sustabdyti verslo suaugimą su politikais ir partijų "atidirbinėjimą" rėmėjams.

Kyla logiškas klausimas - kaip išgyventi partijoms? Yra biudžeto mokėjimai, bet jie valdomi ir orientuoti į 'status quo', stabdo partinės sistemos vystymąsi ir neskatina piliečių politinio aktyvumo, net po teigiamų pastarojo metu pataisų yra per daug orientuoti į Seime atstovaujamas partijas. Išeitis galėtų būti paprasta. Leiskite piliečiui papildomai skirti 0,5% jo sumokėto GPM, išskirtinai tik partijoms. Tai nekainuos nieko (suma išeina analogiška sumokamai iš biudžeto, pagaliau procentą galima tikslinti), pinigai rėmimui eis "švarūs",po mokesčių. Iš kitos pusės, taip įtrauksite piliečius į politinį gyvenimą (nes jie rinksis kam atiduoti, o duodami suvoks turintys teisę reikalauti), ir paskatinsite politikus į juos atsigręžti, nes nuo piliečių rėmimo priklausys partijos gerbūvis. Savotiškas "rinkėjo krepšelis" :)

Tuomet iš korupcinių schemų liks tik juodoji buhalterija, kur sumos vaikšto taip pat nemažos (Darbo partijos atvejis), tačiau tai jau spectarnybų rūpestis. Dar reikalingi saugikliai nuo atvejų, kaip sinchroniška minimumą uždirbančių 70+ uspaskio įmonių darbuotojų 'parama' Adamkaus fondui, skirta rinkimų skoloms grąžinti. Bei nuo visiškai atsietų ir lengviau pastebimų atvejų, kaip natūriniai mainai, pvz. apsikeitimo namais tarp kokio nedzinsko ir artimos imperatoriui šeimos, ar firmos apmokamo automobilio savivaldybės administracijos vadovo asmeniniam naudojimui.

Kad karalius yra ir bus nuogas, nes neturi valios ir noro keisti maitintojo, akivaizdu. Neabejoju, kad teisėsauga visa tai puikiai žino ir užsimerkia, bet jų niekas ir neįpareigoja siūlyti keisti finansavimo principus. Prieš metus buvo sunešti kalnai pasiūlymų partijų ir politinių kampanijų įstatymo pakeitimui, kurie sėkmingai dūla Seimo Audito komitete. Bet be pačių politikų to niekas nepadarys! Jei ne jūs, ponai iš valdančiosios koalicijos, tai kas?

Unknown rašė...

Dar nera taip blogai ant Lietuvos, visai gerai gyvenam. saunuolis Kubiliau.

AB "Lietuvos energija" valdybos pirmininko, generalinio direktoriaus mėnesio atlyginimas - 35 tūkst. litų. Valdybos narių, generalinio direktoriaus pavaduotojų mėnesio darbo užmokestis - 25 tūkst. litų.
Akcinės bendrovės "VST" vadovo mėnesinis atlyginimas yra 35 tūkst. litų. Valdybos narių mėnesinis atlyginimas yra 25 tūkst. litų. RST generalinio direktoriaus ir valdybos pirmininko mėnesinis atlyginimas - 35 tūkst. litų. Valdybos nario - generalinio direktoriaus pavaduotojo - 30 tūkst. litų. Valdybos narių: Elektros tiekimo direktoriaus ir Elektros tinklo direktoriaus - generalinio direktoriaus pavaduotojo atlyginimai - po 25 tūkst. litų.
AB "Lietuvos energija" valdybos pirmininko, generalinio direktoriaus mėnesio atlyginimas - 35 tūkst. litų. Valdybos narių, generalinio direktoriaus pavaduotojų mėnesio darbo užmokestis - 25 tūkst. litų.

Akcinės bendrovės "VST" vadovo mėnesinis atlyginimas yra 35 tūkst. litų. Valdybos narių mėnesinis atlyginimas yra 25 tūkst. litų. RST generalinio direktoriaus ir valdybos pirmininko mėnesinis atlyginimas - 35 tūkst. litų. Valdybos nario - generalinio direktoriaus pavaduotojo - 30 tūkst. litų. Valdybos narių: Elektros tiekimo direktoriaus ir Elektros tinklo direktoriaus - generalinio direktoriaus pavaduotojo atlyginimai - po 25 tūkst. litų.

Vytautas rašė...

Vakar ziurejau per LTV laida 'Versijos'. Dalyvavo opozicijos ir vyriausybes atstovai. Vyriausybes atstovai: Laimontas DINIUS- Aukštesnysis issilavimas, K. Didžiulio politechnikumas (kolegija, autoinžinierius, buves Liberalcentristas;
Rimantas Dagys- Aukštasis, Vilniaus universitetas, Chemikas, buves LSDP, partijos Socialdemokratija 2000 nariu;
Eligijus Masiulis- Aukštasis universitetinis, Klaipėdos universitetas, Politikos mokslai. Opozicijos atstovai:
Kęstutis Daukšys- Aukštasis Vilniaus universitetas, ekonomistas;
Julius Veselka- Aukštasis, Vilniaus universitetas Ekonomistas;
Algirdas Butkevičius- Aukštasis, Vilniaus Gedimino technikos universitetas Ekonomikos m. daktaras;
Atsakykit man, kokio durnumo yra koalicijos vyrai, kad apie ekonominius klausimus atsiunte kalbeti chemika, autosaltkalvi- dainininka ir politologa? ir kas keisciausia, kad tas autosaltkavis, chemikas ir politologas isivaizduoja, kad labai gerai supranta ekonomika:-) cia ir blogiausia, kai manai, kad supranti, nors is tikruju nesupranti taip sakant nesupranti, kad nesupranti. stai tokie zmones "veda" sali is krizes. idomu kur atves?

Mauras rašė...

Tegyvuoja lietuviškas teismas, pats teisingiausias teismas pasaulyje!
:///

Pats teisingiausias teismas yra tas, kuris niekada nieko nenuteis. Kaip neseniai sakė šio blog'o autorius, "yra vienas būdas nedaryti klaidų - nedirbti". Todėl labai įgasdinti (kad tik neduokdie nesuklystų) teismai ir suka ratus, daro pertraukas, nagrinėja bylas metų metus.

Estai savo ministerijos šnipą, pasamdytą Kremliaus, nuteist sugebėjo per pusmetį (tiesa, tas prisipažino), o lietuviški teismai garsėja sėkmingai pratemptom iki senaties terminų bylom. Agurkichas jau vieną tokią turi, "Jangilos" byla dėl nesumokėtų mokesčių nuo 700 mln. Lt, gautų už gazpromo dujų importo tarpininkavimą išplautų per ofšorus, buvo klimavičiaus perkvalifikuota iš baudžiamosios į administracinę, o paskui - nutraukta. Taip, dėl senaties... pavasarį teismas atidėjo UABo bylą ...sekančiai diena po Seimo rinkimų, spalio 13d. Kur skubėti, juk viskas puikiai sekasi?

Teisėjams, kai kuriems buv. prokurorams ir agurkichui sekasi imituoti teisingumą ir nekaltumą. O piktai pelei kyla klausimų: Kodėl Lietuvoje egzistuoja tas stipriai motyvuojantis imituoti teisingumo veiksmus senaties terminas?

Ir kodėl "Lietuvos piliečiai yra vieni iš lyderių kreipdamiesi (šiuo atveju nesvarbu, ar pagrįstai) į Europos Žmogaus Teisių Teismą (pagal
pareiškimų skaičiaus ir gyventojų skaičiaus santykį)? (E.Kūrio prieš keletą metų pateikti duomenys)

O kaip sekasi piliečiams, mėginantiems suprast, kokioj valstybėj, su kokia teismų sistema, įstatymais ir su kokiais teisėtvarkos pareigūnais jiems tenka gyventi?

Manau labai rimta tema Vyriausybės ir koalicijos vadovo pokalbiui su būsimuoju Prezidentu (-e).

ps. Tauta turi žinoti savo didvyrius. Vilniaus apygardos teismo sudėtis UAB "Darbo partija" byloje:

Daiva Pranytė-Zalieckienė (pirm. )
Sigita Vainauskienė
Ryšardas Skirtunas

kaltinamasis V.U.
kaltinamasis Juridinis asmuo
kaltinamasis V. V.
kaltinamasis V. G.
kaltinamasis M. L.
dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo

Vytautas rašė...

Maurui:-)

Stai ir islindo tavo tikrasis veidas. Kai as rasau argumentuotai, tai sakai kad nereikia kreipti i mane demesio, o kai pats akivaizdziai esi is anksto nusistates, is anksto zinai kaip atsakysi, tai kokia prasme su tavim kalbetis? Manau, kad tau visai patiktu, jei uspaski nuteistu remiantis istatymais priestaraujanciais LR Konstitucijai. Tu pats suvoki kam pritari?

Anonimiškas rašė...

Piktai pelei: taip jau būna su tais pelno mokesčiais.

Vytautas rašė...

Jaunasis seimo narys konservatorius Paulius Saudargas sugalvojo uz mokesciu moketoju pinigus- seimo nario kanceliarines islaidas, nusipirkti sau automobili:-) na, tai tik "nereiksminga" informacija, i kuria labai noreciau sulaukti MAURO komentaru.
O gerb. Kubiliaus noriu paklausti, kada pradesite klibinti Reinoldiju Sarkina? Kai visam pasaulyje mazeja palukanos uz paskolas, Lietuvoje esantys bankai ne tik kad nemazina, taciau ir didina palukanas uz paskolas. Turbut Lietuvoje galioja kiti nei visam pasaulyje bankininkystes desniai, galetu taip ir ekonomikoje buti- visur krize, Lietuvoje pakilimas:-)

Unknown rašė...

*ES finansų ministrai po ilgų ginčų galų gale susitarė visam laikui įteisinti lengvatinius PVM tarifus daugeliui smulkiojo verslo šakų.* Todėl tose šalyse, kur tokios lengvatos taikomos, jos neišnyks ir nuo kitų metų. Lieka tokia galimybė ir Lietuvai, nors šiuo metu šalyje visos PVM lengvatos panaikintos.


Finansų ministrai patvirtino sąrašą verslų ir paslaugų, kuriems bus galima ir toliau taikyti nulinį arba minimalų PVM. Tai kavinės, batų bei rūbų taisymas, kirpyklos, namų tvarkymas, dviračių remontas. Atskirai išskirtos knygos – nuo šiol lengvatinį PVM galima bus taikyti ne tik popierinėms, bet ir kompaktinių plokštelių pavidalo knygoms.

*„Jei nebūtume radę sprendimo, nuo kitų metų net 18 ES šalių būtų turėjusios grįžti prie standartinių PVM tarifų. Tai reikštų, kad daugelyje šalių nuo 5–6 proc. PVM pakiltų iki 20–25 proc. Galite įsivaizduoti, kiek smulkaus verslo įmonių būtų grėsęs bankrotas“*, – sakė Laszlo Kovacsas, ES mokesčių politikos komisaras.
Deje musu pusprociams nusispjaut kiek imoniu bankrutuos.

Mauras rašė...

replika Badmečiui:
viena paguoda, kad esam ne vieni, puspročių kompanija "nie wielka, ale bardzo przyjemna" :)
"Lietuva, Estija, Vokietija, Danija ir Bulgarija pareiškė, kad nepageidauja pasinaudoti išplėstomis galimybės taikyti skirtingą PVM."

Siūlote grįžti prie PVM lengvatų, tokių, kokios buvo? Mažiukams paslaugų teikėjams - dviračių ar batų remontui - sutinku, bet ne mėsai, vaistams ar laikraščiams.

Vytautas rašė...

Patebejimas.

Kam siuo metu labiau reiketu pvm lengvatu- dviraciams, batu taisymui ar butiniausioms maisto prekems?

vs rašė...

Siandien per zinias isgirdau finansu ministro planus kirpti algas valstybes tarnautojams 10 proc. Jei taip bus padaryta, o turbut bus, gal ponas finansu ministras galetu atsaukti savo paredymus neteisetu budu isvaryti kai kuriuos pareigunus virs menesio nemokamu atostogu? Nes tada atskiru sriciu pareigunams algu sumazejimas gausis jau ne 10 proc., o visas 20 proc.
Kodel musu finansu ministras ir premjeras neparodo pavyzdzio, pirma neiseina patys neapmokamu atostogu? Kaip sako mano pensininkas tevas, tegul jie pirma sau susimazina siemet isaugusias algas 30 proc., po to valstybes tarnautojams siemet jau mazintas algas dar sumazina 10 proc. Gal tada visi suprasim tokio sprendimo butinybe? Kitu atveju galiu prognozuoti, jog mokesciu surinkimas dar labiau kris.

Mauras rašė...

pastebėjusiam Vytautui dėl PVM lengvatų:

net buvęs socdemų ministras Šadžius , nepaisant jo partijos silpnybių visokio plauko lengvatoms, buvo priverstas pripažinti (cituoju):

"Daugiausia galvosūkių Lietuvoje kelia pridėtinės vertės mokesčio arba PVM (vartojimo mokesčio, kuris yra prekės ar paslaugos dalis) lengvatos. Nereikia būti ekspertu, kad užduotume sau keletą klausimų – kuriai visuomenės daliai jos naudingos, ar jos naudingos valstybei ir Jums asmeniškai? Valstybės kontrolė, kurios rūpestis – prižiūrėti, kad valstybės turtas ir lėšos būtų naudojamos racionaliai, atliko tyrimą ir išaiškino, kad PVM lengvatos nesumažina galutinės kainos vartotojui, o jų naudą tarpusavyje pasidalina gamintojai, tarpininkai ir pardavėjai. Vadinasi, šios lengvatos naudingos tik nedidelei visuomenės daliai ir iškreipia rinką, diskriminuodamos vartotojus. "

Tai, kad iš lengvatų pelnęsi maisto krautuvininkai ir vaistininkai pasinaudodami palankia situacija (mums didina mokesčius - mūsų brekės brangzzz) nuo 2009 pakėlė kainas bu. "PVM lengvatinėms" prekėms ženkliai daugiau nei jiems padidėjo PVM, matyt tikėdamiesi išlaikyti pelną, dabar atsisuko prieš juos kritusiu vartojimu (patys pripažįsta, kad iš maisto produktų labiausiai krito žuvies ir mėsos vartojimas). Iš čia ir šiandien populiarios stebuklingos nuolaidos vaistams (25% ir pan.), nes pamatę kritusias apyvartas prekybininkai ima suvokti, kad šie taip pat gali tapti nebe kasdienio vartojimo preke.

Todėl manau, kad ES finansų ministrai mąsto ta vieta, kuria turėtų, ir lengvatų neįvedinėja siekdami kam nors įsiteikti ar kažką proteguoti, ir nenori suteikt oligopolinių rinkų žaidėjams galimybes užsidirbti daugiau - PVM lengvatom reikia skatinti tik tuos smulkius paslaugų verslus, kuriuose nėra tarpininkų. Tada jų (lengvatų) rezultatą pajunta pirkėjas.

žemaitis rašė...

Galvoju, kad reikia dar ir dar nažinti valstybės tarnautojų atlyginimus ir mažinti mokesčius, kad po truputį pradėtų atsigauti verslas

vs rašė...

Zemaiciui:
aklas siulymas mazinti tarnautojams atlyginimus priestarauja sveikam protui ir niekur neveda. Populiariai aiskinant, valstybes tarnautojai taip pat sudaro salygas ir verslui gyvuoti, gaudo kontrabandininkus, kurie zlugdo sazininga versla, surenka mokescius, uz kuriuos mokamos pensijos ir verslininku tevams, teikiamas issilavinimas verslininku vaikams ir t.t. Jei neliks savo darba ismananciu ir branginanciu valstybes tarnautoju, valstybe istiks krachas. Lietuvoj vidutines ir zemesnes grandziu valstybes tarnautoju atlyginimai yra vieni is zemiausiu ES, lyginant su salies vidurkiu. Kita problema, kuria reikia aiskiai ivardinti, yra ta, kad aukstesnes ir auksciausios grandies valstybes tarnautoju atlyginimai yra nepagristai dideli, lyginant su visu tarnautoju atlyginimais. Dabar susidaro vaizdas, jog valstybes biudzeta norima taupyti zemesnes grandies tarnautoju saskaita, o tai niekur neveda.

Vytautas rašė...

To vs

Labai geras Tavo pastebejimas. Algu mazinimas valdininkams kazkiek turi geru intenciju, taciau ju pati juodziausia, labiausiai zmones paliecianti darba atlieka ne tie, sedintys aukstai valdininkai, o kaip tik, vidurines ir zemesniosios grandies valdininkai, kurie ir gaus mazesnes algas. Deja, nesutinku, kad tai niekur neveda. Tai veda, ir dar kaip- prie korupcijos, atsainaus pareigu vykdymo. Griztam kazkur 10 m. atgal.

Mauras rašė...

Šitą dieną prisiminsim ilgai. Vyriausybė šiandien pritarė Finansų tvarumo įstatymo projektui. T.y. nusprendė, kad Lietuvos piliečiai nori tapti bankų "gelbėtojais", sumokėdami už tokį svarbų vaidmenį savo uždirbtais ir per mokesčius sunešamais valdžiai pinigais.

„Siūlomos skolinimo bankams „lubos“ buvo iki 7 mlrd. litų. (!!!) Kiek bus iš tikrųjų, kaskart būtų tariamasi priklausomai nuo situacijos“, – nurodė A. Misevičius.

"„Svarbu, kad įstatymas būtų priimtas ir kuo greičiau būtų pamiršta, kad jis priimtas (..)"– neįkurto fondo pernelyg nesigaili S. Kropas.


IKI 7 MILIJARDŲ LITŲ! Ponai, atsipeikėkit, ar mes, rinkėjai, jus įgaliojome pripirkti rizikos nevaldžiusių bankų neaiškios vertės turto ar akcijų už tokias sumas?

"numatytos prevencinės trumpalaikės priemonės, kurių galėtų imtis valstybė, kad stiprintų bankų sistemos finansinį stabilumą ir patikimumą, jeigu tam atsirastų poreikis"

Scenarijus 1: problemų turintis bankelis gauna paskolų garantijas iš valstybės, jis žinoma paskolos laiku negrąžina, tada ją turi grąžinti valstybė, kuri skolinasi (nes pinigų neturi) ilgam laikui su 10+% palūkanomis. Už tai gauna bankelio akcijų. Bankų nacionalizavimas - prevencinės trumpalaikės priemonės?

Scenarijus 2 (mažai realus): valstybė skolinasi, o problemų turintis bankelis gauna paskolą iš vyriausybės. Neatiduoda, valstybė perima akcijas.

Scenarijus 3 : valstybė tiesiog perima (nuperka už mūsų pinigus) probleminio bankelio akcijas ir valdymą.

Ką "gelbėsim"? Skandinavų bankus? Kodėl? Jei ne, neturim ką "gelbėt", nes kiti bankeliai sisteminės rizikos LT finansų sistemai nekelia.

Pikta pelė klausia: kam tada reikalingas šitas įstatymas?

Tai avantiūra, kai mokesčių mokėtojų pinigai skiriami užsienio ar vietinio verslo gelbėjimui, kurio pasekmes jausim ir mes, ir mūsų vaikai. Nes mums reikės savo mokesčiais šitą lengvą "globėjišką" gestą už 7 mlrd. Lt. apmokėti savo darbu. Vienintelis argumentas, kurį išgirdau iš šio blog'o autoriaus, buvo "bus ramiau" ir "visi taip daro". Ar to pakanka sąžinei nuraminti?

Asmeniškai rašysiu laišką mano apylinkėje rinktam Seimo nariui, reikalaudamas balsuoti "prieš", tą patį raginu daryti kitus. Kai tik bus paskelbtas įstatymo projektas, informuosiu.

Simas K. rašė...

As gi, kazkur minejau, kad eisite prie progresiniu mokesciu... Vel parodete savo netoliaregiskuma. Kiek zinau is patikimu saltiniu, tai, panasu, kad vasaros proadzioje, pabaigoje laikiamas valstybes bankrotas, nes neskubetumete taip greitai priimineti komerciniu banku gelbejimo istatymu (beje, tai irgi minejau kai kuriuose portaluose - i Svedija juk del to ir vaziavote, kad susitarti del to, kad bankai nepasitrauktu...). Ponai, ka darote? Gelbejate stambiuosius verslininkus, o visi kiti tegul verciasi kaip ismano??

Unknown rašė...

...Lietuvių prekybinė invazija į Rytų Lenkiją vyksta jau kelintas mėnuo,
o šių metų kovo 11-ąją, mūsų tautai šventą dieną, užvirė įnirtingas
mūšis. Tūkstančiai zlotais ginkluotų lietuvių karžygių patraukė
atlietuvinti istorinės jotvingių žemės.
Lengvoji Marijampolės folksvagenų kavalerija jau septintą valandą ryto
(Lenkijos laiku) apsupo prekybos centrus Suvalkuose, užkirsdama kelią
lenkams įsigyti būtiniausių maisto produktų. Kaip žinia, alkanas
lenkas - menkas kareivis.
Kauno džipų sunkiosios artilerijos divizija smogė į Balstogę, pakeliui
nušlavusi lenkiškų dešrų, kumpių ir aliejaus užtvaras Augustave. Šiame
mieste lietuviškojo ekonominio imperializmo kultūriniai ženklai ypač
ryškūs.
Prekybos centre "Kaufman" iškabinti skelbimai su lietuvišku tekstu:
"Gerbiami pirkėjai, prašome daržoves ir vaisius sverti ant kontrolinių
svarstyklių". Jeigu koks nors tekstas lenkiškai pasirodytų mūsų
"Maximose", valstybinės kalbos sargybiniai išprotėtų. Bet Augustave
atitinkamo lenkiško teksto nėra. Ne todėl, kad tik lietuviai nežino,
kaip pasverti morkas ir obuolius. O todėl, kad lenkai didesnėse
parduotuvėse pasirodyti nedrįsta.
Na, vienas kitas nelaimėlis pasitaiko. Antai slenka kolona vištomis,
dešromis ir aliejaus kanistrais užtaisyti konteineriai, kurių rankenas
it kulkosvaidžio stovus gniaužia tvirtos valstietiškos lietuvių
rankos.
O tarp perkrautų vežimų prie kasos bando prisibrauti vietinė bobulė
ciocia Juzefa su pieno pakeliu ir bulvių maišeliu.
"Cholera litewska", - šaukia bobulė, bet mūsiškiams nė motais,
atskrieja suvalkietiškas karo šūkis "blietj"!
Visos aikštės aplink prekybos centrus užstatytos plieniniais žirgais
su lietuviškais numeriais. Su likimu susitaikė jauni lenkaičiai, it
nuolankūs tarnai, po valytuvais kaišioja lietuviškai parašytus
reklaminius prospektus, siūlančius Augustave įsigyti pigių
santechnikos ir interjero prekių. Kaip greitai lietuviškai išmoko,
pataikauja.
Ogi ne tokiais ginklais kariavome už baltiškąją erdvę. Ne kardą, knygą
ar kankles, o lenkišką dešrą į rankas reikėjo paimti. Keista tik tai,
kad pardavėjos lenkės labai vangiai mokosi lietuviškai. Į kavinukę
Augustavo aikštėje užsukusi kariūnė kaunietė rodo riebiu pirštu į
pyragaitį ir šaukia "kawy i pyragiego", o padavėja mekena: "co
takiego, co takiego?" Pasigirsta balsų, esą Lenkijos parduotuves
siaubiantys lietuviai taip skatina svetimos šalies ekonomiką, o savąją
skurdina. Tačiau kiekviena imperinė misija reikalauja saviškių aukų.
Po Napoleono Bonaparto žygių Prancūzijos iždas buvo tuščias kaip
"Snaigės" darbininko piniginė, bet užtat pusė pasaulio klaikiai bijojo
prancūzų kelis dešimtmečius.
Tad drebėk, Polonija, lietuvis pirkėjas kyla į lemiamą mūšį už Jotvos
žemę, jetitvaitatj!

Algis rašė...

Pasakysiu Kubiliau, ko tu turi imtis - naikink monopolius, silumos, mazmenines prekybos, degaliniu tinklu ir t.t. NES kitaip nepades NIEKAS, jokie banku gelbejimai nepades Lietuvai visiskai pavirsti Lotynu Amerika

Vytautas rašė...

Pamąstymui konservatoriams straipsnis iš "Būdas žemaičių".

Kas galėtų paneigti?
2009-03-26
Prasidėjęs prezidento rinkimų vajus iškart šliūkštelėjo ant kandidatų po kibirėlį kitą „kompromato“ ir pribloškė rinkėjus sumažėjusiu pasirinkimu. Dabar, užuot rinkę iš keliolikos gerų kandidatų patį geriausią, esame priversti rinktis iš „murzinų murziniausią“, bet nepagarsintą...

Gal vertėtų viešai, per spaudą ir TV, paneigti žiniasklaidoje sklandančius kompromituojančius gandus, kaip eilines spaudos „antis“? Taip suteikiant rinkėjams informaciją apie kandidatų moralę ir šeimą, darbą bei nuopelnus šaliai, politines nuostatas ir ateities planus, kad išsirinktume tinkamiausią – juk trys šūviai jau buvo pro šalį...


Taigi.

1. Kas galėtų paneigti populiariausios pasaulyje interneto enciklopedijos „Wikipedia“ eurokomisarės Dalios Grybauskaitės pristatymą kaip vienos iš politikių lesbiečių?

Šio kompromato nustatymas iškart panaikintų nemažai įtarimų:

– Kad dėl netradicinės seksualinės orientacijos D.Grybauskaitė, būdama AMB Vyriausybės finansų ministrė, skyrė 1 milijoną litų homoseksualų klubui „Neo Man`s Factory“ (viešnamiui?) įrengti.

– Kad atsidėkodami už tai jie savo klube įrengė apartamentus ir lesbietėms.

– Kad jos dėka ES Lietuvos homoseksualams skyrė 14 milijonų, prie kurių Vyriausybė dar pridėjo 14 milijonų – iš viso 28 milijonai!!!

– Kad ES neįgaliųjų integracijai skirti 24 mln. Vyriausybės nebuvo paremti ir grąžinti atgal, nors šie skundėsi valstybės kontrolei.

Nepaneigus šio kompromato D.Grybauskaitės moralinės vertybės tampa daugiau nei abejotinos krikščioniškame mūsų krašte. Maža paneigimo – argi nevertėtų už dezinformaciją internetinės enciklopedijos prašyti atlyginti moralinę žalą? Tik tada tauta patikėtų, kad renka tradicinių moralinių nuostatų kandidatę, o ne mažumos atstovę.

2. Kas galėtų paneigti, kad D.Grybauskaitės tėvas sovietmečiu dirbo KGB kadrų skyriaus viršininku, o motina rusė – to paties KGB darbuotoja, turinti aukštą karinį laipsnį?

Šio kompromato nustatymas iškart panaikintų nemažai įtarimų:

– Dėl darbo Filharmonijos kadrų skyriuje ar atsakingąja sekretore Mokslų akademijoje, kur anuomet dirbdavo tik atitinkamų struktūrų pateptieji...

– Dėl studijų Leningrado universitete ir disertacijos Maskvos visuomeninių mokslų akademijoje, baisiausioje komunistų diktatūros mokykloje...

– Dėl dėstytojavimo aukštojoje partinėje mokykloje net Sąjūdžio laikais...

Nepaneigus šio, su šeima susijusio, kompromato, D.Grybauskaitės politinės nuostatos akivaizdžiai prieštarauja Lietuvos valstybingumui ir kelia dar didesnių įtarimų!

3. Kas galėtų paneigti, kad D.Grybauskaitė su tokia biografija be specialios pagalbos ir užduoties negalėjo įsitvirtinti aukščiausiose nepriklausomos Lietuvos valdžios institucijose? Gal ji buvo inkorporuota kaip KGB rezervistai A.Valionis ir A.Pocius?

Šio kompromato nustatymas iškart panaikintų nemažai įtarimų:

– Kaip be liustracijos D.Grybauskaitė, buvusi komunistų partijos kadrų kalvės (partinės mokyklos) darbuotoja, padarė svaiginamą karjerą nepriklausomoje Lietuvoje.

– Tapo nepaprastąja pasiuntine ir įgaliota ministre tiek Europos Sąjungoje, tiek JAV ambasadoje.

– Tapo finansų ministro padėjėja, o vėliau – ministre.

– Buvo deleguota į ES eurokomisare.

Nepaneigus šios svaiginamos D.Grybauskaitės karjeros juodų technologijų įtakos, visai „kitoje šviesoje“ pamatome ir įvertiname jos darbus valdžios institucijose.

4. Kas galėtų paneigti, kad D.Grybauskaitė – ne Lietuvos monopolijų prezidentė, nes per visą savo „ministeriavimą“ toleravo stambias aferas?

Šio kompromato nustatymas iškart panaikintų nemažai įtarimų:

– Kad „VP Market“ sugrąžinti 76 milijonai PVM, nuskriaudžiant neįgaliuosius ir priverčiant Mokesčių inspekciją nusikalsti, buvo tik ministrės klaida, o ne tiesioginis tikslas, pažeidžiant viešąjį interesą, beje, baudžiamą įstatymo...

– Kad būdama finansų ministrė D.Grybauskaitė grąžino V.Uspaskich kompanijai „Jangila“ 200 milijonų, kurie už nelegalią veiklą turėjo būti konfiskuoti, tačiau D.Grybauskaitė paaukojo principingą inspekcijos darbuotoją (neteisėtai atleidžia iš darbo), bet toleravo Seimo ekonomikos komiteto pirmininko V.Uspaskich stambias aferas.

– Kad būdama eurokomisarė neprieštaravo LEO LT įkūrimui, nors jo skaidrumu suabejojo ES institucijos, o dabar, besibalotiruodama į prezidentus, visai nežada šio siaubūno sunaikinti, išardyti, o tik pakeisti valdymą?! Ji atvirai ignoruoja tą faktą, kad oligarchams neteisėtai perleistas energetinis šalies kapitalas, kurio nekompensuos jokie „diržų suveržimo“ projektai!

– Kad neįvykdė Lietuvos konstitucinio teismo sprendimo ir negrąžino dirbantiems pensininkams nacionalizuotų pensijų.

– Kad D.Grybauskaitės nuomonė apie sausio 16-osios įvykius prie Seimo („norą destabilizuoti padėtį...“) paniekino 7000 mitingo dalyvių, kurie Vyriausybės „naktinio darbo“ buvo pasmerkti visiškam nuskurdimui.

Nepaneigus D.Grybauskaitės pagyrimų A.Kubiliaus antikriziniam projektui, lieka tuščias ir beprasmis eurokomisarės deklaruotas jos prezidentavimo tikslas „...kad išguitume šešėlius iš moralės, politikos, ekonomikos ir sukurtume kitokią piliečių Lietuvą, piliečių valstybę.“ Argi šie žodžiai ką nors reiškia, nepaneigus paminėtų kompromatų?

Kompromatų teisingumą iš dalies patvirtina A.Kubiliaus parama D.Grybauskaitei rinkimuose: pagal principą ranka ranką plauna! Antra vertus, argi tai – ne dešiniųjų lyderio V.Landsbergio, kurio kandidatūrą rėmė ir krikščionys demokratai, ir tautininkai, ir dalis konservatorių, išdavystė? Kaip dabar tautai balsuoti už homoseksualią kandidatę ir džiaugtis homoseksualų paradais gatvėse? Už luošųjų ir pensininkų skriaudikę, nepasigėdijusią jų žilo plauko ir negalios? Už stambaus masto aferų dengėją, stumiančią mus į skurdą ir neviltį? Už demokratiškų mitinguotojų niekintoją?

Niekas tikrai nebalsuos.

Arba kažkas turėtų paneigti išdėstytus faktus.

Kita vertus, visa tai labai panašu į 1990 metų rinkimus, kuriuos laimėjo Sąjūdis, bet Vyriausybė buvo sudaryta vien iš komunistų partijos Centro komiteto narių?! Taip ir dabar – laimėjo rinkimus į Seimą konservatoriai, o kaip kandidatę į prezidentus remia buvusią komunistę – socialdemokratę...

Didžiuliame sąraše pretenduojančiųjų į prezidentus yra dar vienas socialdemokratų kandidatas – Algirdas Butkevičius, jau tapęs visos partijos vadovu. Jis, kaip D.Grybauskaitė, dirbo biudžeto ir finansų srityse visuose valstybės valdymo lygiuose (Seimo komisijos pirmininku, Vyriausybėje – ministru), todėl skurdi Lietuvos gyventojų būklė yra ir jo darbo rezultatas.

Kas galėtų paneigti, kad ne dėl A.Butkevičiaus kaltės biudžetininkų pajamos didėjo neproporcingai augančiam biudžetui?

Šio kompromato nustatymas iškart panaikintų nemažai įtarimų, kad jis:

– Tyčia nevykdė Konstitucinio teismo sprendimo ir negrąžino dirbantiems pensininkams nacionalizuotų pensijų.

– Tyčia ir neteisėtai iš „Sodros“ pensininkų išskaičiuodavo po 400 milijonų kasmet ir atiduodavo juos privačių pensijų fondui, tuo pagerindamas elitines pensijas bei palikdamas skursti sodrininkus.

– Tyčia nekreipė dėmesio, o gal taip skatino socialinio aprūpinimo ministrę „taupyti“ (net iki 50 milijonų per metus!!!) iš vaikų maitinimo, kas akivaizdžiai rodo socialiai remtinųjų skriaudimą priverstine dieta!

Visi žinome, kad Lietuva pirmauja pagal savižudybių skaičių, o šiuo atveju badauti verčiami vaikai, nors lėšų biudžete buvo! Visiškai nuskurdintų savižudžių skaičius per 18 Nepriklausomybės metų viršijo žuvusių pokario partizanų skaičių!!!

Kas galėtų paneigti, kad tvarkant valstybės biudžetą ir finansus A.Butkevičius nematė 30 procentų tautos, gyvenančios žemiau skurdo ribos, ar nesuprato tautos prioritetų ir ateities poreikių.

– Leido socialinio aprūpinimo ministrei iš „Sodros“ lėšų pervesti 50 milijonų litų Lietuvos ambasados pastatui pirkti Londone, bet ne pensijoms padidinti.

– Leido socialinio aprūpinimo ministrei neparemti ES skirtų 24 milijonų Lietuvos neįgaliųjų integracijai ir grąžinti juos atgal, tuo pasmerkdamas šalies luošuosius namų areštui.

– Leido paremti ES skirtus 14 milijonų homoseksualų integracijai ir padvigubinti sumą iki 28 milijonų iš mokesčių mokėtojų kišenių, nors Lietuvos visuomenė neremia kitos orientacijos žmonių.

Šis kompromatas kelia įtarimą, kad kandidatas į prezidentus toleruoja kitokią orientaciją, jam svarbiau 25 Lietuvos homoseksualų aktyvistų linksmybės nei 350000 šalies neįgaliųjų kančia, atskirtis nuo visuomenės ir skurdas.

Kas galėtų paneigti, kad A.Butkevičius nesupranta:

– Korupcijos už „kompensuojamųjų vaistų“ iškabos? Kaip kompensacijai skiriamų 500–800 milijonų pakaktų padidinti pensijas dvigubai, kas leistų įpirkti vaistus visiems be kompensacijų?

– LEO.LT neskaidraus įkūrimo ir 800 milijonų pasidalinimo, nors būtent tiek šiandien trūksta biudžetinėms organizacijoms, o jų darbuotojams veržiami diržai jau ant kaklų, o ne ant juosmens?

– Progresinių mokesčių neįvedimo, kas pagrįstai formuoja įtarimą, kad jo prioritetai – komfortas elitui, o ne ta tautos dalis, kuri šiandien gyvena itin skurdžiai?

Šį kompromatą A.Butkevičius galėtų paneigti, įrodęs, ką gera jis padarė tautai, skirstant uždirbtus ir mokesčiais į iždą suneštas lėšas? Juk augant biudžetui tautos gyvenimas tik blogėjo, o tuko ir turtėjo monopolininkai!

Jokiais žodžiais abu kandidatai į prezidentus negalėtų įrodyti savo nuopelnų Lietuvai, nes trigubos maisto kainos buvo pakeltos prieš metus – pasaulio krizės neapkaltinsi, valstybės skolos pensininkams tęsiasi jau dešimtmetis. Abu kandidatai, buvę finansų ministrais, per tą laikotarpį taip ir negrąžino vargšams neteisėtai nacionalizuotų pinigų.

Tad kokią teisinę valstybę jie kurs būdami prezidentais, jei būdami ministrai tik skriaudė tautą ir lepino elitines ir lytines mažumas?

Dr. Rūta GAJAUSKAITĖ, kriminologė

Vytautas rašė...

Europarlamentare Margarita Starkeviciute LTV vakar sake, kad Lietuvoje pinigu yra, truksta tik protingu politiku. Ir uzdave politikams labai gera klausima- mazinti algas, etatus galima, taciau kur eina tas, kuris atleidziamas is darbo? Pirmiausia jis praranda savo kvalifikacija, antra, jis tampa islaikytiniu. Tai didziulis praradimas ir zmogui ir valstybei. As vis netikejau, kad si vyriausybe ziuri tik buhalteriskai i ekonomine krize, ir kuo toliau tuo labiau isitikinu, kad tikrai ziurima vien siauru, buhalteriniu aspektu.

Unknown rašė...

Na ir klauna turime premjera, tai as apakes:

Viešo pokalbio Seimo posėdžio salėje įrašą rasite po šia stenograma. Stenogramos tekstas netaisytas.

BLINKEVIČIŪTĖ: Vyriausybė pateikė Seimui virš 3 mlrd. litų išlaidų sumažinimą. Aš tikrai susipažinau – ten yra mažinamos lėšos investiciniams projektams, darbo užmokesčiui, institucijų išlaikymui.

Ar Jūs paskaičiavote, kiek toks sumažinimas padidins bedarbių skaičių Lietuvoje, kiek mažiau lėšų ateis į „Sodros“, savivaldybių biudžetus, į Privalomąjį sveikatos draudimo fondą. Nes aš to biudžeto projekte neradau.

KUBILIUS: Gerbiama kolege, jūs išbuvote ministre kiek metų? Aštuonis? Ir apie ekonomiką ir finansus, man atrodo, kad jūs suprantate mažiau, nei tie, kurie baigė 8 klases mokykloje. Aš, tiesą sakant, tikrai stebiuosi, kad buvusios vyriausybės atstovai gali kelti tokius klausimus, kai labai gerai suprantame, kokia situacija yra visoje valstybės ekonomikoje. Bent buvę ministrai tai turi suprasti, ir turi aiškiai žmonėms pasakyti – taip, ekonomika smunka, dalinai ir todėl, kad mūsų vyriausybė nedrįso imtis kai kurių nepopuliarių veiksmų savo laiku.

Iš kitos pusės, tai dėl to, kad iš tikrųjų pasaulio ekonomikos ateina, tai biudžeto pajamos iš tikrųjų mažėja. Ir sprendimus turime daryti.

O vyriausybė iš tikrųjų gali pasirūpinti, kad valstybės finansai liktų stabilūs, kad litas liktų stabilus.

Bet išspręsti tas ekonomikos problemas, kurios yra realiai egzistuojančios, galime tik tiek, kiek galime padėti verslui atlaikyti šitą sunkmetį. Darbo vietų sukurti papildomų tikrai vyriausybė nėra pajėgi šiuo metu, kai tenka rūpintis tom problemomis, kurios realiai egzistuoja..

BLINKEVIČIŪTĖ: Gerbiamas premjere, aš jums atleidžiu, nes jūs matyt susinervavęs, nes jums nelabai sekasi dirbti, todėl mane įžeidinėjate. Bet jūs susinervavęs neišgirdote mano klausimo. Klausimas buvo, kiek Jūs prognozuojate kad gali sumažėti darbo vietų dėl to, kad nebus investicijų į bet kurią sritį.

Kokia tai bebūtų sritis. Į kelius - vadinasi, tos institucijos, kurios taiso kelius, turės atleisti darbuotojus. Mano klausimas yra labai paprastas ir elementarus. Jums kaip premjerui derėjo įsiklausyti, o ne iš karto pradėti puolimą.

KUBILUS: Aš labai atidžiai įsiklausiau. Bet ką jūs siūlote? Ką siūlote? Aš suprantu, kad jūs siūlote didinti deficitą tiek, kad neatlaikytų valstybės finansų sistema, ir kad reikėtų devalvuoti litą. Tai čia šitoks siūlymas?

BALČYTIS: Gerbiamas premjere, Jūs galbūt šiek tiek rečiau dabar būnate Seime. Stengiamės išlaikyti tam tikrą padorumą. Vienas kitą pasisakome, paauklėjame. Klausėte, koks pasiūlymas – manau, pirmiausia tikrai reikia atsiprašyti, džentelmeniškai. O ateityje nebegrįžti taip toli į praeitį.

Jūs jau dirbate penkis mėnesius, ir būtų gerai, kad jūs atsakinėtume už savo priimtus sprendimus.

KUBILIUS: Tą ir darome.

Unknown rašė...

Nesugalvokite mokesciu moketoju pinigu investuoti i bankrutuojancius bankus, gerb. Premjere
--------
jokio banku gelbejimo nereikia. tai Jungtineje Karalysteje nepasiteisino, tik sukure problema. ikurkit nauja valstybini banka, pasikvieskit dirbti personala is bankrutuojanciu banku (problemu nebus), liepkit indelininkams permesti indelius i toki banka (garantuokite valstybes garantijomis tuos indelius), ir problema isspresta. Ir dar- kaip galima kviestis ekonomikos patarejais suinteresuotus asmenis (bankininkus)???
------
O bankai kalba, kad jie neprivalo padeti ekonomikai, Lietuvai. Jie skolins pinigus tik iskirtinem salygom, kad dar valstybe garantuotu. O pinigai kol kas tegulpaguli Svedijoj...
As ne pries, kad butu sustiprinti banku pagrindai, pasitikejimas jais. Bet ar mes girdim kazka panasaus is banku ? Kiek jie duos nauju paskolu, kiek jie prisiims rizikos ?
Jeigu jau garsiai pasakom, kad bankas nera eilinis UAB ir ji valstybe turi remti, tai pasakykit, ka jus padarysite, kad paremt valstybe ir jos ekonomika, o ne tik "kadangi jus isgyvenate recesija, tai mes kolkas susilaikome nuo finanasavimo".
Siulau : pateikei plana ir garantijas kiek isduosi paskolu - gauni garantijas, ne - vaziuok garantiju prasyt i savo MOTININIU BANKU tevyne.

Unknown rašė...

Del badmecio komentaro - as suprantu Premjera, nes socdemai (atsiprasau - buve Komunistu partijos nariai) astuonis metus nieko neveike. Ir tikrai sie komunistai jokiu pasiulymu be lito devalvavimo nepateiks, tas jau aisku. Is Balcycio komentaro galima spresti, kad zmones dar nesupranta, kaip blogai bus. O bus tikrai blogai.

Vytautas rašė...

To naujas

Del komunistu. Siulau Tau perziureti TSKDP seimo nariu biografijas, ypac Liudviko Sabucio, ir isitikinsi, kad konservatoriai tokie pat komunistai kaip ir socdemai. O viska apie konservatorius pasako tas faktas, kad jie prezidento rinkimuose remia Dalia Grybauskaite- TSKP nare, Aukstosios partines mokyklos destytoja iki pat Lietuvos nepriklausomybes atgavimo. Ir svarbiausia tai, kad Kirkilo vyriausybei bunant mazumos vyriausybe, konservatoriai net 1,5 metu palaike sia vyriausybe, beto buvo pasidalije postus seimo komitetuose uz parama Kirkilui, tai gi yra atsakingi uz dabartine Lietuvos finansu ir ekonomikos padeti tiek pat kiek ir buvusi vyriausybe. Beje ko laukia Kubiliaus vyriausybe del duju, silumos kainu perskaiciavimo? Zmones kritus duju kainai moka sena, aukstesne duju kaina ir permoka uz centrini sildyma. Vel gi, akivaizdu, kad ir si vyriausybe vykdo ta pacia kaip ir Kirkilo politika, tik i postus pasodina savus lobistus. Juk LEO LT seniai galejo buti panaikintas, o dabar realiai struktura ta pati palikta, tik savi susodinti i valdancius postus. Na ar dar yra klausimu?:-)

Unknown rašė...

Paziurekime ka padare dabartine vyriausybe:
1. Viska perkam PL, pinigus visus isvezam PL
2. Dujos prie sienos kainuoja 62 cnt. mes mokam 2.12 lt.
3. Elektros energija BY parduodam po 0.06 Lt. o mes uz elektros energija mokam 0.47 ir tai dar ne galas!!!
4. Kuro akcizas didziausias ES
5. Alkoholio nepardavinejam, bet visi visviena geria is sielvartos, atveztine is visur.
6. Nedarbas lietuvoi tuoi aplenks bet kokia treciaja sali
7. Ir t.t. ir t.t

Vytautas rašė...

Man idomu ar pats Kubilius zino realia padeti Lietuvoje. Daznai buna kad lyderiai apsistato patarejais kurie pudrina smegenis ir atitolina juos nuo realybes.

Unknown rašė...

2008-11-25

Pas socdemus A. Kubilius tikino, jog naujoji jo mokesčių sistema būsianti progresinė – mažiau uždirbantieji mokesčių mokės mažiau, gaus įvairios paramos. „Skirtingai nuo jūsų, kurie ketino 8 metus tokius mokesčius įvesti, mes ketiname įvesti progresinius mokesčius nuo pirmos darbo dienos“, – juokavo A. Kubilius.

2009-04-23

Nors profesinės sąjungos ir kai kurios politinės partijos nuolat reikalauja Lietuvoje įvesti progresinius mokesčius, tačiau premjeras Andrius Kubilius tvirtina, kad šie mokesčiai greičiausiai duotų labiau psichologinę, o ne finansinę naudą ir optimizmo šios idėjos šalininkams nesuteikia.

„Finansų ministras labai aiškiai išdėstė, kodėl progresiniai mokesčiai valstybės biudžeto prasme neturi kokios nors didesnės reikšmės. Galbūt jie turi kokią nors psichologinę ar dar kokią nors reikšmę, bet fiskaline prasme didesnės reikšmės jie neturėtų. Vyriausybės programoje nėra numatyta progresinių mokesčių“ , – ketvirtadienį po socialinių parterių forumo Vyriausybėje kalbėjo A. Kubilius.Na ir melagis tas musu Kubilius.

Vytautas rašė...

Aš manau, kad progresiniai mokesčiai yra reikalingi. Ir reikia konkrečiai numatyti, kur, padidinus mokesčius daugiau uždirbantiems šie papildomi pinigai bus panaudoti. Kol kas aišku tik tiek, kad jie grįš į biudžetą. Ir tai niekaip neprisideda prie progresinių mokesčių tikrosios paskirties realizavimo. Jei būtų aiškiai numatyta, kad šie pinigai mokesčių pavidalu atimti iš pasiturinčiųjų, pvz būtų skirti nemokamam vaikų maitinimui ar bedarbių pašalpom, tai suprantu, kad progresiniai mokesčiai turėtų realią naudą.Na o kol kas spektaklis tęsiasi...

Pedofilinė Lietuva rašė...

Tuo metu, kai Lietuvos valdžia bet kokias pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatas laiko dideliu blogiu, Prancūzijos Vyriausybė nusprendė nuo liepos 1 dienos iki 5,5 proc. sumažinti PVM restoranams ir kavinėms. Dabartinis tarifas – 19,6 proc.

Šis sprendimas priimtas verslininkams įsipareigojus sumažinti kainas ir įdarbinti daugiau žmonių. Su restoranų ir kavinių vadovais sutarta, jog šie per dvejus metus įdarbins 40 tūkst. žmonių, o daugelio patiekalų kainas sumažins 11,8 proc.

Prancūzijos prezidentas Jacques'as Chiracas dar per 2002 metų rinkimų kampaniją žadėjo sumažinti PVM maitinimo įstaigoms, bet tuomet nesulaukė Europos Sąjungos pritarimo. Dabar Briuselis neprieštarauja lengvatai, nes ji laikoma viena ekonomikos gaivinimo priemonių.

Anonimiškas rašė...

Aurelijus:
Premjere! Gerbiamas! Aš suprantu, kad nėra laiko. Bet gal prisėskite bent porą sakinių kada parašyti čia. Verta.

Vytautas rašė...

Dabar supratau kodel Kubilius tik tapes premjeru pradejo gasdinti visus garsiuoju terminu "KRIZE". Jis ruose "dirva"- zmoniu emocijas Grybauskaites atejimui. Visi buvo ibauginti, tada atejo tetute Dalia ir tvirtu, ryztingu balsu bei kuno kalba, pasake, bus tvarka, nurimkit, as, kaip gera mama, jumis, vaikiukais pasirupinsiu. ir zmones "uzkibo". lenkiu galva pries konservatorius, jus turite puikius PR konsultantus.

Unknown rašė...

Sveiki,

kodėl apmirė blogas.. ar jis buvo reikalingas tik prieš rinkimus?

Vytautas rašė...

Kai kurie politikai jaucia neapykanta zmonems.

Vytautas rašė...

Kažkaip rinkėjai po rinkimų pamirštami. Grybauskaitė irgi išpradžių vaidino, kad "tratins" ministrus, o dabar nusiramino. įdomu kiek žmonės leisis "išdurinėjami"? Įdomuno dėlei pažiūrėjau Tėvynės sąjungos frakcijos seime istoriją nuo 1992m. 1992-1996 m. seime frakcija turėjo 27 narius, 1996-2000m. net 66 narius (tuo metu frakcijoje buvo LABAI DAUG buvusių TSKP narių ir kandidatų į šlovingąją partiją).Po buvimo valdžioje, 2000-2004 m. gauta tik 10 vietų seime.Vadinasi žmonės tuo metu buvo visiškai nusivylę valdžioje buvusia Tėvynės sąjunga. 2004-2008m. gauta 26 vietos seime. Šią kadenciją gauta jau 45 vietos.Pasitikėjimas padidėjo.Kokia situacija bus po šios kadencijos?Turbūt tokia pati, kaip 2000m.Tada vėl užimsite kritikų poziciją, vėl tūnosite opozicijoje, kol visi pamirš jūsų "darbelius" ir vėl gausite daugumą.Gal ir gera pragmatinė strategija, o kur tuomet čia moralė ir vertybės?

Vytautas rašė...

Na, tai kaip vertinate mielieji EP rinkimų rezultatus?:-) Kubilius džiaugiasi, kad gavo dar vieną patvirtinimą iš rinkėjų, jog eina teisingu keliu. Mano draugų tarpe yra verslininkų konservatorių partijos narių, tai gal pirmiausia jų reikėtų nuomonę žinoti, ką jie galvoja apie vykdomą vyriausybės verslo žudymo programą? Ir dar vienas akį rėžiantis pastebėjimas- Kubilius džiaugiasi rinkimų rezultatais, o ar pastebi katastrofiškai sumažėjusio rinkėjų aktyvumo grėsmes? Kol kas deja, jis vaikšto dėvėdamas rožinius akinius.

Darius R. rašė...

Cha cha cha - sąžiningi girtuokliai blyn...

Unknown rašė...

Kaip Kubilius savo gimine tempia prie lovio:

Per 5 šių metų mėnesius dirbančiųjų valstybės ir savivaldybių institucijose skaičius padidėjo 160, duomenis pateikia Vidaus reikalų ministerija.

Savo ruožtu Vyriausybės kanceliarija skaičiuoja, kad „valstybės valdymo aparate darbuotojų nuo metų pradžios padaugėjo 180“.

Unknown rašė...

Kubliau ar ilgai dar galesi kiaules akimis ziureti Lietuvos zmonem i veidus ir meluoti? nebijei kad mamos prie seimo tave uzmetys panaudotais pampersais? vykdai genocida savo tautai ir net gedos nejauti.

Unknown rašė...

as Premjere, kuom nusikalto Neįgalieji ir pensininkai, kurie nedirba. Kodėl nekarpai ir pro pirštus žiūri į dirbančius ir pensijas gaunančius? Kodėl Dirbantiems pensininkams nekarpai pensijų. Kodėl nori atimti pensijas ir pašalpas iš dirbti negalinčių Lietuvos neįgaliųjų ir pensininkų? Pirmoj eilėj Karpyk darbą turinčių pensininkų pensijas. Su mūsų varganom pensijikėm dar paspėsi nugraužt.

Vytautas rašė...

Pirmiausia reikia DAR KARTĄ IR RIMTAI peržiūrėti etatus valstybės tarnyboje- ministerijose ir departamentuose, ir algų dydžius. Beto, reikia aiškiai pasakyti, kad žmonėms meluojama dėl etatų ministerijose mažinimo. Naujojoje Energetikos ministerijoje dabar jau yra apie 120 etatų, nors buvo žadėta, kad etatų skaičius neviršis 60. visgi stebūklų šalyje gyvenam, kitaip nepavadinsi:-) o dar didesnis stebuklas, kad tiek daug metų mulkinami žmonės vis tiek tiki tokiais politikais ir už juos balsuoja. tada ir turime valdžioje socdemus, nesiruošusius ekonominiams nuosmūkiui, ir dabar išrinktus į valdžią konservatorius, darančius viską, kad tik ekonominis nuosmūkis peraugtų į tikrą krizę ir sunkinančius žmonių gyvenimą Lietuvoje.

Turizmas ir Marketingas rašė...

prakeikiu tave kubliau, prakeikiu taip kad tu butum visu niekinamas ir nekenciamas. prakeikiu taip kad tu gyvas suputum. prakeikiu tave ir visa tavo seima iki 9 kartos. prakeikiu tave ir linkiu tau ir tavo seimai baigti savo dienas kariotiskiu siukslyne. prakeikiu ,nes tu vykdai tautos gencida. prakeikiu tave ir tavo seima nes naikini lietuva kaip valstybe ir spjaudai savo saliems pilieciams i veida. prakeikiu tave ir tavo vaikus, nes tu niekini motinyste ir negerbi senatves. buk prakeitas. tebunie prakeikta tavo seima, tavo vaikai. buk prakeiktas per amziu amzius. dvesk atmata letai skausmingai. supuk gyvas...

Unknown rašė...

gerb.pirmininke kiek tautai galite mieluot smulku versla zlugdy kur tie gauti pinigai is europos sajungos remti smulku versla kada baiksis korupcija valdzioj,nes kaip jus galit reikalaut is zmoniu is imoniu is verslininku kad jie dirtu saziningai nesleptu mokesciu nevoktu,tai kad vyriausybe ta viska daro,jau zmones naktim nemiega ir galvoja kad ryt neateitu kokie anstoliai.

Unknown rašė...

jusu mama ar mociute irgi gyvena is pensijo ir valgo dripsnius,itariu tikrai ne,tai va kodel tos zmonias taip skriausti,visi zmones supranta kad vienas kitas milijonas nemaiso,bet jos pajiemus reikia ir tautos nepamirst,nes tauta dabar padaryti vergais ir pamirsti,ar jum sazine negriauzia,gal jos ir nera,ja slykstu klausytis per,tv,pagyvenkit kokia 12men,uz 600lt,tai gal pajusit kaip zmones gyvena ir kaip jiem lengva su pakeltais mokesciais gyvent,

Mauras rašė...

Finansinio tvarumo įstatymo (projektas XIP-640) svarstymas Seime įvyko. Verta pasiskaityti 07.07 plenarinio posėdžio diskusijos stenogramą .

Atmetus visus politinius opozicijos suinteresuotumus (ginti visuomenės interesus, parodyti Vyriausybės ir Ekonomikos komiteto darbo broką), nesuinteresuotumus (kad kita politinė jėga skirstytų "gelbėjimui" planuojamus skirti 3 mlrd.Lt.) o kai kur tiesiog nekompetenciją, jų argumentai ir pozicija iš esmės logiški.

Pagarba E.Jurkevičiui ir V.Bacevičiui (abu TS-LKDf) nebijantiems viešai išsakyti "partijos linijos" neatitinkančią poziciją, nepaisant to kad TS-LKD pasak žiniasklaidos jau pradėjo "nuomonių valymo" akciją partijos viduje.

Zuokas šiuo atveju išstoja kaip interesų derintojas, siūlydamas kompromisą - priimkime visą paketą, t.y. imkim ir pagelbėkim bankus už 3 mlrd.Lt., bet prisidengę fizinių asmenų bankroto ir įmonių restruktūrizavimo įstatymais. Ir atrodysim geriau, ir triukšmo mažiau.

Na o prapiesorius Glaveckas varo visišką demagogiją, net nesivargindamas parinkti argumentų. Gėda skaityti - kur žodis, ten gudravimas arba tiesiog melas.

Turiu valdantiesiems vieną susijusį klausimą. Koalicija siūlo plačiai reklamuojamą Nacionalinį susitarimą . Jame sakoma: "2010 metais Lietuvoje BVP kritimas gali siekti 4 proc., o deficitas (jeigu nebus imtasi jokių veiksmų) - 13,7 proc. nuo BVP, atitinkamai 2011 metais BVP augimas pasiektų 3-4 proc, taciau deficitas išliktų didelis ir siektų 13 proc."

žiūrim toliau:

"Norint pasiekti, kad 2011 metais Lietuva būtų pasirengusi euro įvedimui (su galimybe eurą įsivesti nuo 2012.01.01), reikia nuosekliai mažinti deficitus 2009, 2010, 2011 metais, taip kad 2011 metais deficitas neviršytų 3 proc nuo BVP. Deficitus reikia mažinti ir todėl, kad deficitus viršijančius Mastrichto kriterijus finansuoti Lietuvai yra ypatingai sunku ir brangu, tuo tarpu nesiimant reikiamų veiksmų konsoliduojant viešuosius finansus, būtų sudėtinga išsaugoti pasitikėjimą tarptautinėse rinkose. Mastrichto kriterijų laikymasis yra geriausias indikatorius, kad valstybė vykdo teisingą ir atsakingą finansų politiką."

"Jei nebus imtasi jokių veiksmų" - labai lanksti formuluotė. O jei bus imtasi? T.y. išgelbėsim vieną kitą skandinavų bankelį už 3 mlrd.Lt.? Koks bus Lietuvos biudžeto deficitas tada? Kas ir kada Lietuvoje tokiu atveju pamatys tą eurą? Nepamirškim, dar koalicija planuoja pakeliui padovanoti niekingus porą mlrd.Lt. VP10-tukui už politikų pastangom brangiai nacionalizuotus (žinoma, be galo reikalingus valstybei!) finansiškai išsunktus VST.

Pabaigai belieka pacituoti šemetos Aiškinamąjį raštą prie FTĮ, kuriame yra politikų ir valdininkų nuolat kartojama magiška frazė:
"3. Galimos neigiamos priimto įstatymo pasekmės ir priemonės, kurių reikėtų imtis joms išvengti.

Priėmus įstatymo projektą, neigiamų pasekmių nenumatoma "

Leo LT ir bankų gelbėjimas pribaigs šią valstybę ir tikėjimo teisingumu likučius. Būtų gaila.

Simas K. rašė...

Maurai, geriau pasiskaityk 199-12-06 pensiju mazinimo projekta P-2200 :) Koki siule Kubilius su savo Vyriausybe tai s laikais ir koks buvo priimtas 2000-12-21... Beje, Kubilius tuo metu balsavo pries, nors SODROS skyleta biudzeta jis paliko po savo premjeravimo... Keista, kad Ziniasklaida apie tai nesneka ir neskaito to meto stenogramu... Negi ir juos ibaugino nauja valdzia su Grybauskaite priesakyje?

Vytautas rašė...

Rekomenduoju visiems paskaityti: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=23058471

Anonimiškas rašė...

Apleistas šis Blogas, kaip ir apleista valstybė, o ,,kova'' su korupcija, tai ,,Kirkilo lygio''

Mauras rašė...

kažkas čia pasirašė sąžiningos politikos paktą ir net numatė jo įgyvendinimo tvarką? Cituoju vieną iš punktų:

"- iškilus pagrįstiems įtarimams dėl mūsų partijos narių veiklos skaidrumo, nedelsiant pradėti partinį jų veiklos tyrimą ir sudaryti sąlygas žiniasklaidai bei teisėsaugos institucijoms nekliudomai susipažinti su tokio tyrimo rezultatais ir atlikti savo tyrimus;"

Įspūdingas Grinevičiūtės reportažas (tekstas čia )apie Kubiliaus partijos draugo, Alytaus rajono mero Algirdo Vrubliausko asmenines pastangas, kurios neturėtų likti nepastebėtos. Nes jos tikrai vertos narystės sustabdymo dabar pat, tyrimo ir labai tikėtina, šalinimo iš partijos.

Vytautas rašė...

gal galu gale zmones atsikvoses ir supras kas tai per darinys tas TS-KDP?

Unknown rašė...

Nauji metai sakot,
panašu baigėsi rinkimai baigėsi ir dienoraštis....
Šiandien girdėjau, kad niekas jums nieko nesiūlo. Tai leiskite pasiūlyti:
Sumažinkite mokesčius, pritraukite užsienio kapitalą palankiomis investicijoms sąlygomis. Susikurs 100000 darbo vietų, sumažes sodros išmokos padidės pajamos, net ir tuo atvejus jei sodros mokestis būtų 10% tik, tu tokiais darbo rinkos pokyčiais situacija būtų žymiai geresnė nei dabar. Kitaip tariant išmokos sumažėtų 100000000 Lt per mėnesį, o mokesčių surinktumėte 30000000 per mėnesį. Nu tereikia paskaičiuot ir pabandyti pagalvot lanksčiau.

Vytautas rašė...

Planuojamas Lietuvos biudzetas- 10,8 milijardo litu. Dabar esame pasiskoline 19 milijardu litu, dar planuojama pasiskolinti 7 milijardus, tai busime skolingi 26 milijardus litu.Taigi, biudzetas 10,8 milijardo litu, skola 26 milijardai. Tai dar ne pabaiga. Skolos palukanoms ir aptarnavimo mokesciams reikes per metus moketi 1 milijarda 800 milijonu. Šiuos beveik 2 milijardus reiks paimti is valstybes biudzeto.Taigi, mielieji, musu valstybes biudzetas bus apie 9 milijardus litu is kuriu 7 milijardai bus skolinti ir tik 2 milijardai is savo vidaus rinkos. kaip jums tai?

Marius rašė...

Kviečiu pasirašyti peticiją Prieš Gėdingą pensijų mažinimą http://peticijos.lt/visos/2842

Radio _Active_ rašė...

Kaip pakomentuotumėte apklausos rezultatus tarp internautų ? Apklausa vykdoma nešališkame serveryje http://www.twtpoll.com/r/kik1te
Ar žmonės yra kvaili, kad pageidauja Jūsų atsistatydinimo ? Kažko nesupranta ? Tamsūs ar neišprusę ?

Unknown rašė...

tauta mano teisingai, bet musu arogantiskas fizikas nesigaudo situacijoje isvis:

Lietuvis
2009.11.03 12:12
To ir linkiu: nepriimti biudžeto ir greičiau atsistatydinti. Laikas užleisti vietą specialistui.

brudas
2009.11.03 12:19
Kodel Lietuva nepragyvena iš to ką u-dirba? jei net su ES parama nesugebam savęs išlaikyti ,kas čia per nesamonė ? naujas Sekundės bankas ? Daugumą išlaidų galima pakeisti analogiškomis bet pigesnėmis . Grubiai šnekant nuo ikrų reikia pereiti prie kruopų ir susibalansuos.

bulius
2009.11.03 12:26
gerb. Prmere, sprantame jus , kad baime priisimti asmeine atsakomybe atvede sali i ceitnota.Taciau suprasdami jusu padarytas klaidas prasome jusu , kad inicijuotumete kreipimasi i TVFAkivaizdu , kad musu politikai zemo lygio ir nepajegus kovoti su sia sali istikusia depresija.Atlikit si darba ir galesit oriai atsistatydinti , o ne gasdinti kaip tai dare ir gerbiamas irkilas.

milijonierius
2009.11.03 12:39
Musu premjeras nesupranta,kad del neteisingos finansu politikos griutis jau prasidejo.Jis ka,is medzio iskrites,nesuprantu,atsistatydink ir leisk dirbti gabesniems...

forex
2009.11.03 12:50
greiciau tas asilas apliktu premjero posta, kol visai nebankrutavom

Vytautas rašė...

Cituoju Kubiliaus žodzius pries rinkimus: Savo programoje rašome aiškų planą kaip reikia spręsti pagrindines problemas, kaip stabdyti tautos eroziją, kaip neįkristi į gilią ekonominę duobę, kaip iš jos išlipti, jeigu taip atsitiktų. Mes žinome kaip sukurti skaidrią, sąžiningą veiksmingą valdžią, kuri gali ne tik rašyti programą, bet veikti strategiškai, planingai ir sistemingai.

Unknown rašė...

Nebloagai, ponas fizikas padirbejo :)))

"Šiuo metu tarp visų ES šalių darbą sunkiausia susirasti Latvijoje. Tokią išvadą daro autoritetingas žurnalas „Forbes“. Šioje šalyje nedarbas jau siekia 19,7 proc. Jaunimo iki 25 metų amžiaus nedarbas čia išaugęs iki 33,6 proc.

Antroje „Forbes“ reitingo vietoje – Ispanija. Čia nedarbo lygis siekia 19,3 proc.

Latvija ir Estija užima trečiąją ir ketvirtąją vietas. Tiesa, „Forbes“ specialistai rėmėsi antrojo ketvirčio duomenimis, nes trečiojo buvo nepasiekiami.
Penktąją vietą darbo rinkos sąraše užėmė Airija. O pačiomis geriausiomis darbo perspektyvomis pasižymi Norvegija ir Šveicarija."

Ilma rašė...

Sveiki, kokios nuotaikos,koks sąžiningumas?
Aš ir mano šeima balsavome už p.Kupilių,o dabar mama iš pensijos vos pragyvena,nuo sausio elektra brangs,pensija mažės,bus dar blogiau,gal Jūs ponas paaiškinkit jai iš ko jai dar pavalgyti,a? Gal pabandykite pragyventi iš 850 Lt. nebekalbėsite apie solidarumą su tauta.Valdovų rūmams yra,o vargšam žmogeliam nėra...
Benzino nebeįmanoma įpikti ir dar kainą planuoja pakelti,nebeįmanoma tokioj šaly gyventi...
Daugiau niekada už nieką nebalsuosiu,kad paskui sąžinė negraužtų...

www.sportfactory.lt rašė...

KAIP KUBILIUS KOVOJA SU KORUPCIJA :))) (Id.)

Pusantrų metų sekti ir iš tarnybos policijoje išvaryti, į teisiamųjų suolą pasodinti buvę Kauno ekonominės policijos vadovai Arnoldas Blaževičius bei Edvardas Duoba – išteisinti. Teismas išteisino ir du jų kolegas iš kitų Kauno policijos tarnybų.

Nuteistas tik vienas iš penkių Kauno policijos pareigūnų, kaltintų nusikaltimais valstybės tarnybai. Tai Kauno ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje (ENTS) tyrėju tebedirbantis Viktoras Čerikas. Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi iš jo metams atimta teisė dirbti policijoje, o už dokumentų klastojimą skirta 3 750 litų bauda. Tačiau subendrinus bausmes galutinė liko bauda. Kol nuosprendis įsiteisės, V.Čerikas galės eiti ankstesnes pareigas.
Kaltinimą palaikęs Generalinės prokuratūros prokuroras Mindaugas Dūda neįveikė teisiamuosius gynusių Kauno advokatų. Dvikovos baigtį lėmė ne vienoje savo atomazga šokiravusioje byloje pasitvirtinęs metodas: liudytojų parodymai teisme visiškai pasikeitė.

Liudytojai paneigė tai, ką sakė per ikiteisminį tyrimą. Jonavos rajono apylinkės teismo teisėjas Darius Kantaravičius kartu su nuosprendžiu paskelbė nutartį, kuria prokurorui siūlė spręsti, ar patraukti baudžiamojon atsakomybėn galbūt melagingus parodymus davusius liudytojus, tarp jų – ir keli policijoje tebedirbantys buvę A.Blaževičiaus bei E.Duobos pavaldiniai.

Nuosprendis buvo skelbiamas vos ne slaptai – nebeliko nė kvapo ažiotažo, kilusio prieš trejus metus, kai buvo sulaikyti prabanga puikuotis mėgę Kauno ekonominės policijos vadukai. Skelbiant teismo verdiktą dalyvavo tik LŽ žurnalistai. Tai nemaloniai nustebino vieną teisiamųjų, buvusį Kauno vyriausiojo policijos komisariato (VRK) Budėtojų poskyrio specialistą Gintautą Antanavičių, kuris, iškėlus bylą, išskubėjo į pensiją. Esą, kaip čia kiti žurnalistai pamiršo tokią „amžiaus bylą“?

www.sportfactory.lt rašė...

KAIP KUBILIUS KOVOJA SU KORUPCIJA:))) (IId.)

2,5 metų Kauno ENTS vadovavęs A.Blaževičius, kurio kabinete Kriminalinės policijos biuro operatyvininkai buvo įtaisę pasiklausymo įrangą, kaltintas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Kaip rašė LŽ, dauguma skandalingų įrašų buvo perduota Policijos departamento Vidaus tyrimų tarnybai, kurios verdiktas buvo vienareikšmis – atleisti iš tarnybos A.Blaževičių ir E.Duobą.

A.Blaževičiui pateikti kaltinimai tik dėl trijų epizodų. ENTS vadovas kaltintas tuo, kad paprašytas pažįstamo verslininko nurodė pavaldiniams vienoje bendrovėje atlikti patikrinimą ir paimti jam reikalingus dokumentus. Kitas epizodas taip pat iškalbingas – po nenustatyto asmens prašymo A.Blaževičius nurodė panašų savarankišką patikrinimą atlikusiems pavaldiniams nutraukti tyrimą. Anot prokuroro, po vieno verslininko kreipimosi į A.Blaževičių panašiai išspręsti verslininkui grėsę nemalonumai.

Nors A.Blaževičius kaltę neigė, prokuroras siūlė jam trejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Tačiau teisėjas rėmėsi buvusių A.Blaževičiaus pavaldinių teisme pakeistais parodymais. Vienas jų teigė, neva jam spaudimą daręs ne buvęs viršininkas, bet šiam bylą iškėlę kolegos iš sostinės. Visa kita – nurodymai atlikti patikrinimus ir parašas, tvirtinantis pavaldinių sprendimus – buvo tiesioginė A.Blaževičiaus pareiga.
ENTS viršininko pavaduotojas E.Duoba, kuriam taip pat siūlyta dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant dvejiems metams, bei 5 tūkst. litų bauda, kaltintas piktnaudžiavęs tarnyba padėdamas svainiui, siekusiam išsireikalauti iš buvusios darbovietės nesumokėtą atlyginimo dalį. E.Duoba davęs pavaldiniams nurodymus minėtoje bendrovėje surengti du patikrinimus ir vieną reidą kartu su Valstybine darbo inspekcija. Po jų E.Duobos svainiui išmokėti reikalaujami 1315 litų.

E.Duoba, žinoma, savo kaltę neigė. Nuosprendyje teigiama, kad gavęs iš svainio informacijos apie galimus pažeidimus buvusioje darbovietėje E.Duoba privalėjo tai patikrinti. Teisme liudijusio jo svainio darbdavio parodymai taip pat buvo E.Duobos naudai. Jis pripažino padaręs klaidą – neva neišsiaiškinęs iki galo ir apkaltinęs savo pavaldinį dėl padaryto broko. Todėl esą su juo ir neatsiskaitė, o skolą grąžino vėliau.

Kitas E.Duobai pareikštas kaltinimas susijęs su dar dviem į teisiamųjų suolą pasodintais kolegomis – jau minėtu G.Antanavičiumi ir Kauno kelių policijos Eismo įvykių registravimo skyriaus tyrėju tebedirbančiu Algimantu Juškevičiumi. E.Duoba kaltintas tuo, kad paprašytas pažįstamos verslininkės, kurios sūnui už greičio viršijimą grėsė netekti teisės vairuoti, per G.Antanavičių perdavęs 2 200 litų kyšį A.Juškevičiui. Visi šios istorijos dalyviai savo kaltę neigė, o kyšio perdavimo faktas, kaip konstatuojama nuosprendyje, neužfiksuotas jokiomis priemonėmis...

Kubilubistano CCP rašė...

Maximiniai panaudojo ta pacia "invalidu" schemą išplauti pinigams.Kaip žinome-jie privatizavo tinklus pasiėme nedidelę paskolą.Labai daug kas jau tada šaukė,kat tinklai įkainoti per mažai ir kad jų reali kaina yra kelis kartus didesnė.Tačiau ofiora jau buvo suplanuota iš abiejų pusių-2K ir maximos.Tinklai buvo parduoti už juokingą kainą ir po keliu menesių (atseit pabrangus jų vertei) perkainoti-jų kaina padidejo 3-4 kartus.Kaip žinome,elektros kaina skaiciuojama remiantis į bendrovės turima kapitala.Todėl visi runkeliai atsimena,kaip staiga buvo perskaiciuota elektros kaina,kuri padidėjo apie 10 cnt.Štai taip -nenutiesus nei vieno kabelio ir nepatacius nei vienos tranformatorinės ,kaina kazkodel šoktelėjo virš proto ribų.Tačiau tai leido net nesurinkus imoku,jau išsimokėti sau(maximiniams) milijardą dividendų.Tokiu būdu Tautos turtas buvo už dyka atiduotas savai hebrytei ,kuri pasiėmė iš Tautos uz tai dar ir mokestį el. kainos pavidalu.Į LEO maximos sukciai jau įnešė ne grynus,o savo burbulų pripūstas akcijas:)Dabar kubiloidai už tuos popierėlius maximiniam sukciam sumokėjo vel beveik milijarda,atėmę iš pensininkų ,mokytojų,vaikų ir bedarbių.Ir tai padarė otkatčikai koncervai,kurie už tai atsakys

Unknown rašė...

Kubiliaus supratimas apie ekonomika paremtas tik atsiminimais is vaikysteje matytu multfilmu:
http://www.youtube.com/watch?v=aluiUK6-F28

Unknown rašė...

Susitinka Vokietijos, Lenkijos ir Lietuvos premjerai. Vokietijos :
- Pas mus žmonės gauna algos 2000 eurų, 200 sumoka mokesčiams, kaip jie su 1800 pragyvena, nelabai suprantu.
Lenkijos:
- Pas mus žmonės gauna algos 500 eurų, 200 sumoka mokesčiams, kaip jie su 300 pragyvena, nelabai suprantu.
Lietuvos:
- Pas mus žmonės algos gauna 200 eurų, 300 sumoka mokesčiams, iš kur jie gauna tą 100 mokesčiams sumokėt, niekaip neįsivaizduoju

Tuo ir stebisi užsienio šalių premjerai.

bb rašė...

Tvirtybės! Žinokite, kad daug žmonių supranta ir remia Jūsų poltinius sprendimus. Ir provincija, kur aš gyvenu, supranta. Todėl pikta klausytis, kaip opozicija žongliruoja pensininkų korta. Bet tikiuos, kad Jums pasiseks nugalėti viską. Dar kartą sėkmės ir stiprybės!

Unknown rašė...

kaip garziai Kubilius meluoja ir dulkina tauta ant babkiu. Isvogdamas milijonus per ministerijas, skurdina pensininkus ir visus dirbanciuosius:
http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12612408901260242881

Vytautas rašė...

pasirodo, kad kreivys realiai turi tik aukstaji istoriko issilavinima, baiges pedagogini universiteta. o dirba ukio ministru! nu afigienai.

Vytautas rašė...

na kagi, praktiskai jau visi metai praejo, kaip kubilius cia neparaso ne vienos zinutes:-) taip iseina, kad rasydavo iki rinkimu, o kai jau isrinko, tai jo supratimu jau nebereikia bendrauti:-) is principo esant valdzioje dar labiau reiketu bendrauti su visuomene, juk ja ir atstovauji.

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Unknown rašė...

Šūdo malimas, o čia realybė: http://www.youtube.com/watch?v=PCfLm9zIRWI&NR=1

Unknown rašė...

Kubiliaus valdymo pasekmes:

"O ką gali galvot jei nebematai nieko pozityvaus?Kai ima pyktis ant visko kas neteisingo vyksta aplinkui - dažnai noriu atsiriboti, nuo teliko,laikraščių,radijo,intern eto, kad jie tau nepraneštų kokios vėl liūdnos naujienos,bet neišeina.O ką Jūsų tai neveikia? Darbą susirasti dabar yra kažkas tokio antgamtiško - matau tai iš savo,mano artimųjų ir draugų patirties. Aš bent valgyt turiu ir dar šiaip ne taip sukrapštau pinigėlių mokęsčiams, o kitiems daug liūdniau...Mano mama dirba mokytoja ir viena diena gryžo namo su tokiu rašteliu iš savo klasės vaiko mamos:"Namuose nėra duonos,pratybas nupirksiu kai gausiu pašalpa". Apima neapsakomas jausmas - ir gailestis, ir siaubas,ir nusiraminimas,kad pats vis dėlto dar palyginti neblogai gyveni,nes turi ką valgyti.Bet tik tiek,nes be pavalgymo yra ir kitų svarbių dalykų.Aš negaliu būt abejinga kai negaliu kurti šeimos būdama rami,kad galėsiu savo būsimiems vaikams duoti elementarių dalykų,nes dabar tegaliu su vyru vos patys save išlaikyt, nors nieko patiems netrūksta,esam abu jauni,sveiki,su aukštuoju išsilavinimu ir turintys darbo patirties... todėl nebesinori nieko daug diskutuoti, o tiesiog mauti iš čia ir negrižti,nes apima gili neviltis,kai valstybės aparate matai betvarkę ir savivaliavimą, o tu pats jautiesi beteisis niekalas.Tiems,kurie rėkia,kad negražu palikti Lietuva irreikia kovoti už savo geresnį rytojų,tai tiek tegaliu pasakyti,kiek buvo tų kovotojų,tai daugiau rėkė,nei kažką apčiuopiamo pakeitė - pakankamai yra tų pavyzdžių,kai nuėjo tie rėkiantys kovotojai dirbti,o gavosi tas pats."

Unknown rašė...

Įdomu, ar komentarus čia skaito bent koks nors autoriaus patarėjas?

Dėl ekonomikos „šešėlio“ - ar prie jo augimo neprisideda esama mokesčių sistema? Ar paprasta, tarkim, užsiimantiems individualia veikla susiskaičiuoti ir sumokėti mokesčius? Praėjusiais metais išaugo mokesčiai dirbantiems pagal autorines sutartis. Tačiau, atsižvelgiant į sunkią situaciją tiek ekonomikoje, tiek valstybėje - tai buvo galima suprasti, ir dirbti naujomis sąlygomis. Po paskutinių mokesčių pasikeitimų užsakovai atsisako darbo pagal autorines sutartis, ir kūrėjams siūlo registruoti individualią veiklą. Paprastesnis variantas - darbas pagal verslo liudijimą - turi daug apribojimų. Pavyzdžiui - vertėjas, turintis verslo liudijimą, negali vykdyti vertimų biuro užsakymų, o dailininkas, tikriausiai - galerijos. Tokiu atveju autoriui tenka registruotis mokesčių mokėtoju, ir pačiam skaičiuoti mokesčius. Tačiau, kur deklaruojamoje žinių ekonomikoje būtų galima vienoje vietoje per valandą-kitą surasti informaciją apie mokesčius, kuriuos tokiu atveju reikia mokėti? O jei kūrėjas humanitaras internete galėtų rasti skaičiuoklę, į kurią surašęs gautas pajamas galėtų iškart matyti, kokius turi sumokėti pajamų, socialinio draudimo, sveikatos draudimo mokesčius? Deja, nėra net vieno langelio principo - ir norint pačiam susiskaičiuoti, kokius mokesčius turi mokėti, teks blaškytis po VMI, Sodros, Seimo teisės aktų puslapius, ir kažin, ar per dieną pavyks tai išsiaiškinti. Kaip, jei ką nors praleidai, netapti šešėlinės ekonomikos „augintoju“ - „valstybės priešu“?
Čia buvo komentarų, kuriuose priekaištaujama, kad tokioje maišalynėje nesusigaudo net Mokesčių inspekcijos konsultantai. Ką šiuo atveju reikėtų atleisti - nekompetentingus konsultantus, ar tuos, kurie sukūrė tokią sistemą? Ir kiek tokia sistema prisideda prie to, kad Lietuva krizės pasekmes jaučia giliau?

Valdas rašė...

O as apie tiesioginius meru rinkimus:

Demokratija prasideda nuo Savivaldos demokratijos. Lietuvoje jos nera.
Meras - Tarybos pirmininkas - turetu buti renkamas tiesiogiai, o ne kazkoks partijos sarasas. Meras - vykdantysis direktorius - vel kazkokia nesamone.
Tarp Mero - Tarybos pirmininko ir likusios Tarybos santykiai gali buti pagristi principu kaip tarp Seimo ir Prezidentes. Tarkime, Tarybos sprendimai 2/3+1 dauguma yraq privalomi ir Merui, kitaip jis juos vetuoja.
Ar konsrvatoriai, ar komunistai - socdemai - visi jie vienodai bijo tikros Demokratijos atejimo i Lietuva ir zmoniu Pilietiskumo jausmo augimo, pradedant vietos Savivaldomis. Kazkokio neryslus, paistaliojimai, apie korumpuota ziniasklaida ir visiska neismaneli rinkeja - parodo situ klanu supratima apie pacia Demokratija ir galimybes ja vystyti. Sekmes!

www.sportfactory.lt rašė...

KUBILIAUS istatymu pasekmes,nei juoktis , nei verkti

Vieno emigranto pokalbis su VMI:

“Esu parvažiavęs į Lietuvą. Pasiskaičiau apie šias nesamones ir nulėkiau į mokesčių inspekciją. Manau daug kam bus įdomus mūsų pokalbis.
-(aš) Dvylika metų gyvenu užsienyje ir ten dirbu. Kokie mokesčiai mane slegia Lietuvoje kaip Lietuvos pilietį?
-(VMI)Jei ten dirbate, privalėsite pristatyti tai patvirtinančius dokumentus. Jei nedirbate, PSD teks mokėti Lietuvoje.
-(aš)Norite pasakyti, jog privalėsiu reguliariai vien dėl to važiuoti tokį kelią, kad pristatyti jums “įrodymus”?
-(VMI) Taip. Priešingu atveju skola tik augs.
-(aš) Ką daryti, jei staiga aš ar žmona liktume be darbo?
-(VMI) Skubiai važiuoti į Lietuvą ir registruotis darbo biržoje.
-(aš) Lietuvos darbo birža pasiūlys man darbą užsienyje?
-(VMI) Nusišnekate. Ji nepasiūlys jums darbo net Lietuvoje… Bet tokia tvarka.
-(aš) Vaikus išsivežėme dar mažus. Dabar jiems 19 ir 20 metų. Šiuo metu abu nedirba.
-(VMI) Vadinasi jie jau dabar skolingi už 2009 metus……………
-(aš) Jūs nejuokaujate?
-(VMI) Ne.
-(aš) Tai ir jie privalo atvažiuoti į Lietuvą ir užsiregistruoti biržoje?
-(VMI)Taip.
-(aš) Todėl, kad jie Lietuvos piliečiai?
-(VMI) Taip.”

Ką gi čia bepridursi....

Unknown rašė...

varyk von is lietuvos

Unknown rašė...

Vienas iš kvailiausių tavo politinių žingsnių A.Kubiliau.

slashdotocm rašė...

Atviras ir nemokamas įvairių sričių Lietuvos įmonių bei organizacijų katalogas. - Jame skelbiama bendrovių informacija - įmonės pavadinimas, jos kodas, darbo laikas, kontaktinis telefonas, tinklalapio adresas, koordinatės žemėlapyje.

Ubagas rašė...

Buk geras ,dede Andriau, atsistatydink! Tu zlugdai zmoniu gyvenimus, tu baigi sugadint mano sveikata, per tave nebegaliu ziuret televizoriaus, negaliu naktim uzmigt, per tave man geda, kad esu lietuvis. Na, negi neliko ne laselio sveiko proto???

Finansai rašė...

Atkreipkit dėmesį, kas iš biudžeto, tas melžiama trigubai.

Unknown rašė...

Aš tai palaikau Andrių Kubilių. Buvo reikalingos skaudžios reformos, reikėjo, kad valstybė nebankrutuotų, reformas priėmė, iš krizės sėkmingai kapanojamės. Jei prie valdžios vairo būtų stovėjęs kas nors kitas su gležnesne ranka - bala žino kur dabar būtume - greičiausiai būtume pripažinta bejėge nemokia valstybe, devalvabvusia Litą ir su didele skola TVF'ui. O po laiko kalbėti apie reformų tikslingumą yra, atvirai pasakysiu, kvaila. "Aš būčiau daręs kitaip, aš būčiau daręs geriau" - taip kiekvienas gali pasakyt (ypač opozicija). O nueita, manau, vienu iš geriausių kelių. Atitinkamu metu buvo atlikti skaičiavimai, buvo tam tikras neapibrėžtumas dėl ateities ir ne visi sprendimai yra tobuli, bet to išvengti nebuvo įmanoma. Kai kurios skaudžios reformos duos rezultatus ateityje (pvz švietimo), kitos jau ir dabar gerai veikia, dar kitoms reikėtų korekcijų, bet viskas su laiku. Ir dar vienas įdomus momentas liaudyje - atrodo, kad mažai kas supranta iš ko formuojamas valstybės biudžetas. Ir iš tikrųjų graudžiai juokinga girdėti minios balsus "sumažinkit mokesčius, baikit skolintis, mažinkit kainas" ir čia pat "kelkit atlyginimus, priimkit atgal į darbą, kurkit darbo vietas, subsidijuokit". Ir tie, kas mažiausiai gaudosi ekonomikoj, rėkia garsiausiai. Tai savęs žeminimas.

Spaudžiu Andriui dešinę ir linkiu sėkmės!

Pasirašo Mantas emigrantas (grįšiu :))

Unknown rašė...

Dekui Andriui Kubiliui, kad jis vis nepalusta ir nepasiduoda populizmui, o daro, kas, ko gero, siuo metu yra geriausia Lietuvai. Deja, retingai nuo stipriai kencia. Ko gero dabartiniu sprendimu vaisiais naudosis kokie nors socialdemokratai,del kuriu priimtu sprendimu dabar esam taip giliai s..., nors galetume gyventi lengvai, pvz kaip Estai. Bet Andriau, zinokite, kad atieityje zmones galbut suvoks ir dekos jums uz dabartinius sprendimus. Sekmes

Gediminas rašė...

Gerb. Kubiliau, kaip jūsų pažadas vėl prisėsti prie savojo blogo?

Unknown rašė...

išsigimėli kubilai,išlaikyk savo šeimą už 650lt.+dar busto paskolą mokėk.tavo visa šeimaišsigimusi,debilų šeiminėlė,išgamos,nevykėliai,

Unknown rašė...

išsigimėli kubilai,išlaikyk savo šeimą už 650lt.+dar busto paskolą mokėk.tavo visa šeimaišsigimusi,debilų šeiminėlė,išgamos,nevykėliai,

Ernestas Dzebutis rašė...

atsiribok nuo politikos ir eik ieškotis laboratorijos vedėjo darbo. daugiau tu niekam netinki.

Eik į B.Lubio kabinetą ir ieškok patarymų. Nes su savo fašistine gauja esate niekas.

Audrius rašė...

Ponas premjere, užvakar stebėjau vaizdą , kai valstybinės įstaigos kieme tarnautojai vidury dienos pylėsi kontrabandinį benziną į savo bakus. Taigi net tie , kurių alga priklauso nuo surenkamų mokesčių- nusispjovė ir gelbsti tik savo šeimos biubžetus. Pagrindiniai skirtumai tarp estų ir lietuvių- pagarba valstybei ir jos institucijoms. Tuo tarpu Lietuvos valdžia darė ir daro viską kad tik tą pagarbą dar labiau sumažintu . Prie kiekvieno mokesčių mokėtojo policininko nepastatyti . Jei nebus motyvacijos mokėti mokesčius- jų nesurinksit kiek bedidinti tarifus. Kodėl Sąjūdžio laikais žmonės savanoriškai dovanojo auksą Lietuvai , o dabar net mokesčių nemoka? Užduokit šį klausimą sau ir kai rasit atsakymą, rasit ir būdą kaip išvengti katastrofos ir nenusisekusios valstybės žlugimo

Unknown rašė...

„Partija tikrai negali tapti ir netaps Vilniaus problemų įkaite.“

Ji jau tapo. Dėl situacijos Lietuvoje partija neturi nemąstančios daugumos pritarimo, bet dėl tokių Vilniaus problemų „sprendimo“ ji tikrai praras ir dar mąstančius šalininkus. Ir čia ne politinio teisingumo klausimas. Čia situacija, kai pilietinei visuomenei tenka rinktis, kuo labiau pasitikėti - „Transparency International“, ar TS-LKD priežiūros komitetu? Ką ji turėtų pasirinkti?

vaidiss rašė...

Laba diena, noriu jums pasakyti, kad jus pats pabandytumėt pagyventi nuomojamame bute su vienu vaiku ir is algos kuri sieke tik 800lt. Esu tevas kuris turiu viena vaika 14 metu, savo asmeninio nekilnojamo turto neturiu, o kainos auga kaip ant mieliu. Labai noreciau paziureti kaip jums pavyktu pragyventi su toke alga. Jus esate tik Lietuvos niokotojai ir zmoniu smaugikai, galeciau dar kai ka parasyti bet nedrystu nes tai butu labai negrazu, nes as kitaip jusu nevadinu.

vaidiss rašė...

Manau kad reiketu pasakyti tik tiek, imk pavizdi is anglijos ir susitvarkysi, o jei darytsi ir toliau taip tai busi tikras kubilas nereikalingame kieme ir spardys visi kas nores nes tu nesi vertas Lietuvos vardo. SAVANAUDIS ISNAUDOTOJAS IR PARSIDAVELIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Milda rašė...

Gerb. Premjere. Linkiu didžiausios stiprybės Jūsų vykdomoje veikloje. Nepalūžkit. Gaila tik, kad mūsų visuomenė labai pasiduoda pesimizmui. Piliečiai nepasvertai smerkia daugelį dalykų ir šiaip galbūt net nelabai supranta ką reiškia būti piliečiu. Nenori mokėti mokesčių, bet nori lengvatų, didesnių atlyginimų, nemokamo mokslo, gydimo.
Net nežinau gal reikia kaip pradinėse klasėse paaiškinti kas tai yra Valstybė. Su burbuliukais, kvadratėliais. Scematizuotai. Kad kiekvienas suprastų. Ypač esu nusivylus žiniasklaidos tonu ir priešiškumu. Televizijoje net už debesuotą dieną yra smerkiama Vyriausybė. Apie spaudą baisu ir pagalvot. Kam orientuota tokia informacija? Perskaičiau vieną straipsnį žurnale "Savaitė" apie būsto renovacija. Susidaro įspūdis, kad rašė kažkoks 16-metis gatvės vaikėzas. Siaubas! Keiksmažodžių tik trūksta. Jokių faktų, skaičių.
Bet kuriuo atveju stiprybės ir sėkmės. Tikėkimės, kad per kitus rinkimus būsit vėl išrinkti. Tiek visuomenei, tiek verslui reikia ne kažkokių žinomų ar nežinomų veidų televizijos ekranuose, o STABILUMO. Tai gali patvirtinti ir Skandinavijos pavyzdys.

Su pagarba,

Milda

Karolis rašė...

Gerbiamas premjere, skaitau žmonių komentarus ir pamačiau, kad daugiau yra neigiamų nuomonių apie jus nei teigiamų. Galima padaryti išvadą, jog jūsu darbu ir veiksmais, visuomenė yra nusivylusi. Nusivylęs jūsu sprendimais ir darbu esu ir aš. Tiesiog nesuprantu kada Lietuva išeis iš krizės, šis žodis kaip keiksmažodis, aš manau, kad dabar daugumai yra jau ir moralinė krizė, ne tik ekonominė. Dėl kurios mano nuomonė yra kalta jūsų vadovaujama vyriausybė. Aš manau vienintelė išeitis išlipti iš šito liūno skatinant verslumą ir kuriant darbo vietas, jas gali sukurti tik verslas, padedant valstybei. Pirmiausiai, kad sudaryti verslui sąlygas reikia mažinti mokesčius. Nesuprantu pvm tarifo, jis tikrai gali būti mažesnis, ne tik, kad gali, bet ir turi būti, taip pat ir kiti mokesčiai susiję su įmonių veikla, turėtų būti mažesni. Didžiausias smūgis verslui ir žmonėms yra pvm tarifas. Sumažinus pvm neabejoju, jog būtų geriau verslui ir visai visuomenei, jo sumažinimas skatintų vartojimą, tai reiškia sumažėtų ir kainos.
Mano nuomone jūs galėtumėte pradėti skatinti verslumą ir mažinti nedarbą, jei sumažintumėte indvidualios veiklos mokestį. Aš raginčiau nekalbėti, o imtis realių veiksmų sumažinti indvidualios veiklos pelno mokestį iki 5%. Kartu noriu paklausti kada, tai padarysite? Esu įsitikinęs, jog pamatytumėte akivaizdų teigiamą rezultatą. Jus apkraunat, suspaudžiate, visuomenę taip, kad daugelis neturi jokio kito pasirinkimo kaip tik dirbti šešėlyje.
Dėkui už jūsų užsispyrimą ir savo nuomonės laikymąsi, bet reikia pradėti dirbti dėl žmonių, o ne dėl tam tikrų grupuočių ar sluoksnių ineresų.

Vytautas A rašė...

Čia paliestas klausimas dėl renovacijos. dar iki šiol eina ginčai. Visi nori savo bustą apšiltinti veltui. O tai kad nevyksta renovacija, kalta daugumoje žiniasklaidą ( pasakyčiau kairioji) ir keli ekspertai, kai p.Kuodis, kurie paskatino vartotojus nieko nedaryti. matomai, jiems prie širdies geriau viska pirkti iš Rusijos ir paleisti vėjais per kiauras sienas. O te projektai, kurie pradėti yra vilkinami, nepaisant kad gauti pinigai, bendroves dirbtinai bankrutuoja ir palieka klientus likimo valei. Prieš mane rašančiam, kuris klausę, kada baigsis krizė, galima atsakyti paprastai: kada pakeisim mąstymą ir tapsime geranoriškais vieni kitiems.

Unknown rašė...

Gaila, kad dabar nėra A. Kubiliaus dienoraščio. Džiaugiuosi, kad Mūsų premjeras blaiviai mąsto. Ačiū ir sėkmės darbe, einate teisingu keliu.

Unknown rašė...

Klausyk Kubiliau
perskaiciau delfije straipsni, jai nepajegsi rasti, stai tau nuoroda....
http://verslas.delfi.lt/business/article.php?id=39691637&com=1
Kalba eina apie turgus, tu pats supranti, ka tu sneki? jauti skirtuma tarp turgaus ir prekybos centro? Ar ten nesilankydamas, uzmirsai kas tai yra? Bet kokiame visuomenes sluoksnyje tu esi pajuoku objektas ir i Lietuvos istorija ieisi kaip toks...

O dabar penas pamastymui:
As pats turguje dirbu ir tau pasakysiu, zmones ten vos gala su galu suduria, nebeuzdirba tiek kiek anksciau ir nemaza dalis "traukia pinigus is namu" kad islaikytu savo verla ir bent kazkoki darba turetu... Taip pat, kaip ten nesilankanciam, as tau pasakysiu, didysis procentas prekeiviu yra jau garbaus amziaus, bet dar iki pencijos toloka... Tokio amziaus zmonem, dabartineje Lietuvoje darba rast neimanoma, o ir uzsieni tokie niekam nereikalingi... Taigi susimastyk i kokia situacija tu mus nori pastatyti!
Jai sis blogas priklauso tau ir perskaitysi, tai ka cia parasiau iki galo, prisimink... Viskas sukasi ratu ir kai tau ateis paskutinioji, prisimink kiek per tave zmones nukentejo...

ricus rašė...

Ka reikia daryti, kad gyvenimas prasviesetu:
a)neskaityt 'Delfi' komentaru,
b)neziuret LNK ir TV3,
c)nesilankyt prekybos centruose.

Arvydas rašė...

"Tiesiog valstybes sabotažas. Pastebejo, kad valdant koncervams ima matytis gerejimo iš krizės požymių, tai įsakius iš maskvos puole kelti kainas. Kai išrinksim į valdžią komunarus, viskas baigsis tą pačią dieną, kaip ir prasidėjo kitą rytą išrinkus koncervus. Man tai net juokas ima, nes namie ausys raitosi nuo silumos, komunaru laikais sededavau prie TV su trim megztiniais, pledu, trim vilnonem kojinem, bet saskaitos tikrai buvo mazos. Dabar tiek kaitina, kad nakti sunku miegoti nuo silumos...argi cia ne sabotazas...juk ir arkliui aisku. Ateis komunarai - "pagerės" gyvenimas: bus pinigų, algų, pencijų...tik nebus reformų, o tai reiškia amžiną krapštymąsi tarybinės gerovės mėšle..."

p.s. pamastykim gerb. pliečiai ar tikrai gera Lietuvoje kai valdymas sukasi švytuoklės principu. Latviai jau susiprato kas dirba valdžioje , o kas tik intriguoja. Nejaugi liksime paskutiniai komunistai Europoje...

Unknown rašė...

Kas darosi Lietuvoje? Ministrai iš posto mėtomi kaip obuoliai iš krepšio. Oligarchinė hidra tokia gaji ir tokia klastinga, kad padoriam žmogui vargu ar įmanoma dirbti tokioje supuvusioje sistemoje. Žiniasklaida už pinigus tiek malkų priskaldo, eiliniam žmogeliui neįmanoma atsirinkti kur tiesa, kur melas. O mūsų Prezidentei atrodo tuoj šventumo sparnai pradės kaltis, kaip gaila - atrodo nekvaila moteris, o atminties visai neturi, turbūt aureolė per maža ir spaudžia smegenis. Kaip greitai pamiršo savo krikštatėvio Braziaus (amžiną atilsį) "skaidrią" politiką, beje pati šalia šildėsi ir ne vienus metus, tada matyt rūkas akis užtraukęs buvo, nematė kaip "vsio zakonno Lietuvą vogė". Visa širdimi palaikau Ministrą KREIVĮ. Ačiū už tikėjimą Lietuva, už nuveiktus darbus ir už būsimus gerus darbus tėvynei. Dėkoju savo ir savo vaikų vardu. o Kubiliui - dar ne laikas užleisti valdžią kitiems. Daug dar neatlikta, ypač dėl korupcijos sumažinimo šalyje. Įstatymuose dar pilna skylių ir dviprasmybių. Linkiu Jums tvirtumo ir išminties, kad nesugriūtų ši vyriausybė anksčiau laiko. Neduok dieve valdžią perims komunistiniai oligarchai, amen Lietuvai ir vilčiai gyventi sveikoje visuomenėje. Keista nuojauta - ar tik nebus Prezidentė perlenkus lazdą savo nenaudai. Lietuvos žmonės nėra buki ir turi savo matymą, tiesos kaip saulės delnu neuždengsi... tikiu kad viskas tik į gerą.

Unknown rašė...

Labai mylim mes Kubiliu toks fainuolis. Labai noreciau kad butu Prezidentas Pasaulio jis. Toks protingas atrodu su ta didele galvele.

Dainalialialia rašė...

Antradienį, t.y. 2012 01 31 Erasmus universitete Roterdame Pasaulio lyderio apdovanojimą ("World leader Cycle") atsiėmė premjeras Andrius Kubilius .
Sveikinu Premjerą garbingo apdovanojimo proga ! Sėkmės ir ištvermės tolimesniuose darbuose. Palaikome,džiaugiamės ir didžiuojamės, kad turime tokią iškilią, inteligentišką, įžvalgią, sąžiningą asmenybę Lietuvoje. Sveikinu visos šeimos vardu. Daina

Jūsų rinkėja rašė...

Man liūdna matyti jūsų poziciją dėl Garliavos mergaitės. Duok dieve niekada nepatirti tiek skausmo, kiek patyrė ta šeima. Jūs labai užimtas žmogus, suprantama neturite laiko domėtis viskuo iki smulkmenų, todėl dalis atsakomybės tenka jūsų aplinkos žmonėms. Man labai gaila, kad būtent jūs stovėjote po medžiu, kai valstybė išprievartavo vaiką. Ko verti energetiniai projektai, kai už juos sumokėta vaiko skausmu. Jeigu man likimas būtų lėmęs jūsų vietą, niekada nebūčiau paaukojusi vaiko vardan Lietuvos ateities, net ir vienas žmogus mano supratimu yra vertesnis už tūkstančius sočių duonos kąsnių. Sistema gal ir sunaikins šitą šeimą, bet nepajėgs sunaikinti atminties, kam valdant buvo sutrypta vaikystė.

Unknown rašė...

SIULO PASKOLA RIMTAS,GREITAS,SAŽININGAS IR GREITAI.

Laba Diena/Labas Vakaras,
Visas malonumas mums su jumis susisiekti per šia žinia, nes mums dar duoti peliu lupos depresija serganciu žmoniu.
Visu pirma,butina žinoti, kaip pasirinkti savo skolintojui, veido problemu.
Aš esu vadinamas Catherine FROMAGEOT,I ateiti pavadinimas vadinamosios Finansines bendroves " Littoral-Cofilit " jums pranešti, kad mes darome paskolas tarp privaciu asmenu rimtu ir visose srityse, tik padeti.
Noreciau jums pranešti, kad del saugumo priežasciu, mes turime leidima ir pažyma del šios veiklos, teisingai, kad musu verslo klientai registruoti su Finansu Ministerija ir mikrofinansavimo šalyje.
Noredami gauti daugiau informacijos,prašome nedvejodami susisiekti su mumis El. paštu.
El. paštas : catherinefromageot74@gmail.com

SEKMES JUMS.
Aciu už jusu demesi.

Unknown rašė...

SVEIKI, ŠVIEŽIŲ NAUJIENŲ.

Turiu liudijimą, kad jūs darote visuose forumuose, mes tik kalbame apie Lady Catherine FROMAGEOT paskolą, visų pirma, ir aš nusprendžiau kreiptis į jį.
Iš pradžių aš maniau jis buvo, kaip ir kitų padirbtų skolintojų, tačiau ši moteris yra ypatinga,sąžiningas ir rimtas.
Su juo aš turėjau mano paskola 5,800 € per mažiau nei 72 valandas po procedūros pabaigos.
Taigi, prašome kreiptis į jį, jei jūs reikia paskolą iš asmens, kuris yra sąžiningas ir rimtas.

Čia yra savo el. paštas : catherinefinansai@gmail.com

Sėkmės.
Ir nepamirškite pasidalinti padėti savo draugams, kuriems reikia.

Anonimiškas rašė...

Sveiki,

Ieškote skolos konsolidavimo paskolos, neužtikrintos paskolos, verslo paskolos, hipotekos paskolos, automobilių paskolos, studentų paskolos, asmeninės paskolos, rizikos kapitalas ir tt! Aš esu privatus skolintojas, teikiu paskolas įmonėms ir asmenims, turintiems mažas ir pagrįstas 2% palūkanų normas. El. Paštas:
christywalton355@gmail.com

Kjerstin Lis rašė...

VISAS SKAITYKITE ŠIĄ TESTAMONĄ, KAIP GAUTI MANO PASKOLĄ IŠ TEISĖS IR PATIKĖTOS PASKOLOS ĮMONĖS. Mano vardas Kjerstin Lis, aš ieškojau paskolos savo skoloms padengti, visi, kuriuos sutikau, sukčiaujo ir pasiėmė pinigus, kol galiausiai sutikau poną Benjaminą. Breilis Lee Jis man suteikė 450 000,00 R paskolą. Jis padėjo ir kitiems mano kolegoms. Aš kalbu kaip laimingiausias žmogus visame plačiame pasaulyje šiandien ir pasakiau sau, kad bet kuris skolintojas, kuris gelbsti mano šeimą nuo mūsų blogos padėties, pasakysiu vardą visam plačiajam pasauliui ir aš su džiaugsmu sakau, kad mano šeima grįžo į gera, nes man reikėjo paskolos, kad pradėčiau visą gyvenimą, nes esu vieniša mama su 3 vaikais ir visas pasaulis atrodė, kad ji kabojo ant manęs, kol turėjau galvoje, kad Dievas atsiuntė paskolos davėją, kuris pakeitė mano gyvenimą ir mano šeimos, Dievo bijojo skolintojas, pone, Benjaminas, jis buvo Gelbėtojas, dievas, išsiųstas gelbėti mano šeimos, ir iš pradžių maniau, kad tai nebus įmanoma, kol negausiu paskolos, pakviečiau jį į savo šeimą. - viso vakarėlio, kurio jis neatsisakė, ir patarsiu kiekvienam, kuriam tikrai reikia paskolos, susisiekti su ponu Benjamin Breil Lee el. paštu (Lfdsloans@outlook.com), nes jis yra supratingiausias ir nuoširdžiausias paskolos davėjas. kada nors susitiko su rūpestinga širdimi. Jis nežino, kad aš tai darau, skleisdamas mano linkėjimą į mane, tačiau manau, kad turėčiau tuo pasidalinti su jumis, kad išvengtumėte sukčių. Prašau, saugokitės apsimetinėtojų ir susisiekite su tinkama paskolų bendrove el. Paštu per Lfdsloans@outlook. com arba „WhatsApp“ + 1-989-394-3740. .

Mussen rašė...

Sveiki visi,
Aš esu privatus skolintojas, siūlau paskolą 2% tai yra teisėta įmonė su garbe ir skirtingumu, mes esame pasirengę padėti jums išspręsti bet kokias jūsų finansines problemas, siūlome visų tipų paskolas, taigi, jei jus domina šis paskolos pasiūlymas maloniai prašome susisiekti su mumis mūsų el. pašto adresu: (christywalton355@gmail.com) Taip pat pateikite toliau pateiktą informaciją, kad galėtume nedelsiant tęsti paskolą.

Vardas:
Reikalinga suma:
Trukmė:
Šalis:
Paskolos paskirtis:
Mėnesinės pajamos:
Telefono numeris:
Susisiekite su mumis ir nurodykite aukščiau nurodytą informaciją mūsų el. pašto adresu: christywalton355@gmail.com
Pagarbiai jums visiems.